5 σημάδια δυστυχίας...

Άγγελος Ανδρέου
Το να είναι κανείς ευτυχισμένος εξαρτάται από πολλά πράγματα. Η ευτυχία είναι θέμα υποκειμενικό, καθώς οι λόγοι και τα πράγματα που δίνουν σε κάποιον ικανοποίηση διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Τα σημάδια όμως που καταδεικνύουν ότι κάποιος δεν περνά τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής του είναι συγκεκριμένα, απλά και καθημερινά και σχεδόν πανομοιότυπα σε όλους.

Μέσα από πολλά, το cosmo.gr επιλέγει πέντε χαρακτηριστικά σημάδια που υποδηλώνουν ότι μάλλον ήρθε η ώρα να αναθεωρήσει κάποιος τι τον ευχαριστεί και να πράξει αναλόγως:
Το βλέμμα καρφωμένο στην τηλεόραση

Η τηλεόραση είναι σημάδι δυστυχίας και ειδικά η προσκόλληση σ' αυτή τρανταχτό παράδειγμα. Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι η παρακολούθηση ενός τηλεοπτικού προγράμματος τους ξεκουράζει μετά από μια φορτωμένη ημέρα.

Όμως η ίδια η τηλεόραση αναπαράγει στην πλειονότητα της μια μιζέρια που όχι μόνο δεν ξεκουράζει τους τηλεθεατές, αντιθέτως τους “βυθίζει” σε μια εμμονή που τελικά έχει αρνητικά αποτελέσματα για την ψυχολογία του ατόμου.   

Είναι γεγονός και έχει διαπιστωθεί από μελέτες πως οι άνθρωποι που ξοδεύουν τον χρόνο τους μπροστά από την τηλεόραση είναι χαρακτηριστικό σημάδι ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τη ζωή τους.

Μάλιστα, έρευνα του Πανεπιστημίου του Σικάγο απέδειξε πως οι άνθρωποι που δηλώνουν ευτυχισμένοι ξοδεύουν κατά 30% λιγότερο χρόνο παρακολουθώντας τηλεοπτικά προγράμματα σε σχέση με αυτούς που δήλωναν δυστυχισμένοι.
Οι προβληματικές σχέσεις
                                             
Από τα πιο χαρακτηριστικά σημάδια δυστυχίας είναι όταν σε μια σχέση δεν μπορείς να ξεκαθαρίσεις τι σου γίνεται.

Συνήθως οι δυστυχισμένοι άνθρωποι μένουν σε μια σχέση, γιατί πολύ απλά δεν πιστεύουν ότι μπορεί και να βρουν κάτι καλύτερο. Έτσι λοιπόν προτιμούν να τσακώνονται συνέχεια με το άλλο τους μισό και να διατηρούν μια προβληματική σχέση που σε αντίθετη περίπτωση θα την είχαν τελειώσει μια ώρα αρχύτερα.

Συνήθως οι άνθρωποι που δεν είναι ευτυχισμένοι προσκολλώνται στο σύντροφο τους, ξεχνώντας φίλους και συγγενείς.

Έρευνα της αμερικανικής Κοινωνικής Υπηρεσίας, διαπίστωσε πως οι ευτυχισμένοι άνθρωποι περνούν περισσότερο χρόνο με τρίτους παρά με τον σύντροφο τους. Μπορεί να ακούγεται παράξενο στα αφτιά, αλλά οι επιστήμονες δηλώνουν κατηγορηματικά πως μια προσκολλημένη σχέση είναι μια προβληματική σχέση.
Άγχος για τα πάντα

Το άγχος όταν ξεπερνά τα λογικά όρια σημαίνει πως ο άνθρωπος δεν μπορεί να νιώσει ασφάλεια και ικανοποίηση. Το άγχος λοιπόν είναι φυσική απόρροια της ανασφάλειας του ατόμου και συνεπώς τη δυστυχία του.

Όταν είναι αδύνατον να ηρεμήσει και ικανοποιηθεί από κάποιο αποτέλεσμα , το άτομο βυθίζεται όλο και πιο πολύ σε πελάγη... δυστυχίας.
Η διαρκής αναζήτηση της απόλαυσης

Η έρευνα του Φίλιπ Μπρίκμαν στα τέλη της δεκαετίας του 1970 ήταν αποκαλυπτική.

Ο Μπρίκμαν συνέκρινε μια ομάδα ανθρώπων που πλούτισαν από τυχερά παιχνίδια τύπου Λόττο και μαι ομάδα παραπληγικών που καρφώθηκαν στο αναπηρικό καρότσι από ατύχημα. Αυτά τα δύο ξαφνικά γεγονότα που αλλάζουν τη ζωή του ανθρώπου είχαν τεράστιες επιπτώσεις.

Στην ομάδα των νικητών των τυχερών παιχνιδιών, ο πλούτος είχε τα αντίστροφα αποτελέσματα. Κι όμως, δεν τους έφερε την “απόλυτη ευτυχία”, αντιθέτως, τους αύξησε το αίσθημα του ανικανοποίητου, καθώς επιζητούσαν διαρκώς όλο και μεγαλύτερες υλικές και μη απολαύσεις. Ως συνέπεια, οι άνθρωποι αυτοί αισθάνονταν ένα διαρκές κενό που έπρεπε να καλύψουν . Και άρα ήταν δυστυχισμένοι.

Αντιθέτως, η ομάδα των παραπληγικών είχε αποδεχτεί την κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει, και ανέφεραν πως είναι τουλάχιστον ικανοποιημένοι που απλώς μπορούν και ζουν.
Όταν στριφογυρίζεις στο κρεβάτι

Η δυστυχία είναι άμεσα συνυφασμένη με την αϋπνία. Έρευνα του επιστημονικού περιοδικού Science σε 909 εργαζομένους απέδειξε πως το βασικότερο σημάδι ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τη ζωή τους ήταν ότι δεν μπορούσαν να κοιμηθούν εύκολα.

Μάλιστα, καθηγητής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν υπολόγισε πως το να κοιμάσαι μια ώρα παραπάνω από το κανονικό ισοδυναμεί με την ευτυχία που παίρνει κάποιος όταν του ανακοινώνουν ότι παίρνει αύξηση στο μισθό του!

Παρ' όλα αυτά, σύγχρονοι επιστήμονες τείνουν να πιστεύουν πως δεν είναι μόνο η αϋπνία σημάδι δυστυχίας, αλλά και ο υπερβολικός ύπνος.
 
Όταν κοιμάσαι δηλαδή πολλές περισσότερες ώρες από το κανονικό, σημαίνει ότι απλώς θέλεις να γλυτώσεις από την τεράστια διάρκεια της ημέρας...source:cosmo.gr

Η Gaga "έκλεψε" τη ζωή 

μιας 19χρονης...

H Yana Morgana, μητέρα της 19χρονης Line Morgana, που αυτοκτόνησε πριν από δύο χρόνια, ισχυρίζεται ότι η Lady Gaga έκανε καριέρα χάρη στην κόρη της.

Η Line Morgana, όπως υποστηρίζει η μητέρα της, προτού αυτοκτονήσει είχε γνωρίσει τη Lady Gaga κατά κόσμο Stefani Germanotta. Αυτό που βλέπουμε σήμερα ως Lady Gaga, συνεχίζει, είναι το καταθλιπτικό στιλ της 19χρονης Line Morgana.
Η Yana Morgana ζητά να προωθηθούν τα κομμάτια που είχε ηχογραφήσει η κόρη της με την εκκεντρική τραγουδίστρια.
''Το κάνω γιατί θέλω να κρατήσω τη μνήμη της ζωντανή. Η Lady Gaga κρατά το πνεύμα της κόρης μου και θέλω επιτέλους να την απελευθερώσω. Κάθε λέξη που χρησιμοποιεί είναι της Lina.
Λέει πως έζησε μια δύσκολη και τραγική ζωή, αλλά στην πραγματικότητα είχε όσα όλα ζητούσε. Πήγαινε στο ίδιο λύκειο με τη Nicky Hilton, οι γονείς της ήταν πλούσιοι. Αντίθετα η κόρη μου έζησε μια σκληρή πραγματικότητα και μίλαγε συχνά γι' αυτή'', ισχυρίζεται η μητέρα της.
Κάτι αντίστοιχο υποστηρίζει και ο φίλος της Line. ''Είναι ακριβώς το ίδιο στιλ, η ίδια εμφάνιση, τα ίδια ρούχα, η ίδια φωνή. Όταν είδα την Lady Gaga είπα η Lina είναι αυτή; Ήταν πολύ σοκαριστικό. Λες και έβλεπα το φάντασμά της'', σημείωσε.source:cosmo.gr

Κατάσχεση σπιτιού για 

κλήσεις στο παρκάρισμα!


Κατασχέσεις κατοικιών και απειλές προς δημότες που δεν έχουν πληρώσει πρόστιμα από παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. φαίνεται πως είναι η νέα μέθοδος που εφαρμόζει ο Δήμος Πειραιώς για να καταφέρει να μαζέψει ζεστό χρήμα για τα άδεια του ταμεία.

Τις τελευταίες εβδομάδες, δεκάδες δημότες του Πειραιά είδαν έκπληκτοι τους δικαστικούς επιμελητές να τους επιδίδουν παραγγελίες αναγκαστικής κατάσχεσης των κατοικιών τους, από το ταμείο εισπράξεων του Δήμου Πειραιά, για χρέη από κλήσεις!


Οι αρχές του Δήμου Πειραιώς, επικαλούμενες τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, απειλούν ευθέως τους οφειλέτες με κατάσχεση των σπιτιών τους των οποίων η αξία εκτιμάται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, για ληξιπρόθεσμες οφειλές που τις περισσότερες φορές δεν ξεπερνούν τα 500 ευρώ.

Σύμφωνα με νομικούς με τους οποίους μίλησε το protothema.gr, η ενέργεια αυτή του Δήμου είναι μεν σύννομη βάσει των σχετικών διατάξεων του Κ.Ε.Δ.Ε, αλλά οι αρχές στοιχηματίζουν στην απροθυμία και την άγνοια των οφειλετών να ζητήσουν την ακύρωση της κατάσχεσης από τα Δικαστήρια, μιας κατάσχεσης που για ένα τόσο ασήμαντο ποσόν, θα κρινόταν καταχρηστική.

«Έχουν φθάσει και σε εμάς τέτοιες καταγγελίες» δήλωσε στο protothema.gr, ο κύριος Βαγγέλης Κρητικός, πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Δανειοληπτών. Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο «ο λόγος που ο Δήμος Πειραιώς προβαίνει σε αυτήν την πρακτική είναι για να δημιουργήσει εικονικά έσοδα, ώστε η επόμενη Δημοτική Αρχή να μπορέσει να προχωρήσει σε διακανονισμούς δανείων, καθώς το πολιτικό κόστος για τον νυν Δήμαρχο είναι μηδενικό, καθώς δεν διεκδικεί εκ νέου τον δημαρχιακό θώκο».

Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ, στις περισσότερες των περιπτώσεων οι αρχές του Δήμου Πειραιώς αρνούνται να προχωρήσουν σε συμβιβασμό για την αποπληρωμή των χρεών, προφανώς λόγω της δραματικής κατάστασης στην οποία βρίσκονται τα έσοδα του Δήμου και απειλούν ουσιαστικά τους οφειλέτες, με πολυέξοδες δικαστικές διαμάχες και με άμεση κατάσχεση της οικίας τους. Αρκετοί δημότες μάλιστα που έλαβαν τις παραγγελίες κατάσχεσης των κατοικιών τους, διαμαρτυρήθηκαν στις δημοτικές αρχές πως δεν ειδοποιήθηκαν για τα χρέη τους, ώστε να τα αποπληρώσουν εμπρόθεσμα για να λάβουν την απάντηση από τον Δήμο Πειραιώς, πως τα ειδοποιητήρια είχε αναλάβει να τα παραδώσει ιδιωτική εταιρία.

  source:protothema.gr

Σούπερ όπλο κατά των χάκερ...


Η ΕΛ.ΑΣ. ετοιμάζει ειδικό λογισμικό-ασπίδα από κάθε είδους επιθέσεις

Ομπρέλα προστασίας από τους χάκερ που χτυπούν ιστοσελίδες δημόσιο ή ιδιωτικού συμφέροντος ανοίγει το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε μια προσπάθεια να αντεπεξέλθει με πιο αποτελεσματικό τρόπο στις σύγχρονες προκλήσεις.

Οι επιθέσεις από τους «μάγους» του ιντερνετικού πεδίου, που στοχεύουν όχι μόνο ιδιωτικές σελίδες αλλά και σάιτ πολιτικών, ακόμα και δημόσιων υπηρεσιών, έχουν πυκνώσει επιβάλλοντας πλέον την ενίσχυση του τεχνολογικού εξοπλισμού των διωκτικών αρχών προκειμένου να υψώσουν τείχη προστασίας σε τέτοιου είδους επιδρομής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Espresso, οι αρμόδιοι αξιωματικοί που έχουν γνώση των νέων εφαρμογών επιδιώκουν την προμήθεια ενός ειδικού λογισμικού, το οποίο θα εγκατασταθεί στη νέα διευρυμένη έδρα τους, στον 13ο όροφο του αστυνομικού μεγάρου της λεωφόρου Αλεξάνδρας, και το οποίο θα αποτελέσει ομπρέλα ασφαλείας ακόμη και για καταιγιστικής μορφής επιθέσεις από αθέμιτους εχθρούς.source:newsbeast.gr

Το πρόβλημα υγείας 

διάσημου ηθοποιού...


Δύσκολες στιγμές περνά τον τελευταίο καιρό ο Γιώργος Μούτσιος. O ηθοποιός ταλαιπωρείται από ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που τον υποχρεώνει να νοσηλεύεται συχνά και να βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση. Ωστόσο, η δύναμη που κρύβει μέσα του τον βοηθάει να συνεχίζει τον αγώνα του και να μη λυγίζει.
 
"Την Κυριακή θα μπω ξανά στο νοσοκομείο, για να κάνω μια σειρά από εξετάσεις και μια σειρά από επεμβάσεις. Αν δεν γίνουν την κατάλληλη στιγμή, μπορεί να έχω σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία μου" εξομολογήθηκε o ηθοποιός. Ο Γιώργος Μούτσιος τον τελευταίο καιρό έχει εγκλωβιστεί στο σπίτι του στα βόρεια προάστια. Τα προβλήματα υγείας τον έχουν απομακρύνει από τη δουλειά του στην οποία ήταν αφοσιωμένος με πάθος. Για συντροφιά του αυτές τις μοναχικές ώρες έχει την καλή μουσική -είναι η μεγάλη του αγάπη-, τα βιβλία και λίγο την τηλεόραση. «Πριν από τρεις εβδομάδες ήμουν και πάλι στο νοσοκομείο, μπαινοβγαίνω τον τελευταίο καιρό.

Πάλι ετοιμάζομαι να μπω και εκεί θα αποφασίσω τι θα κάνω για το μέλλον μου» είπε χαρακτηριστικά, αποφασισμένος να κάνει το καλύτερο για τη βελτίωση και την αποκατάσταση της υγείας του.source:zougla.gr

Τονωτική "ένεση" στο 

ανοσοποιητικό το μασάζ...

Μαρίνα Κουτσούμπα
Ένας ακόμη λόγος μας ωθεί να παραδοθούμε στα χέρια ενός έμπειρου μασέρ... Εκτός από την ευχαρίστηση, επιβεβαιώθηκαν οι ενδείξεις πως το μασάζ προσφέρει και θεραπευτική δράση.

Ύστερα από συνεδρία σουηδικού μασάζ, διάρκειας 45 λεπτών, διαπιστώθηκε πως βελτίωσε άμεσα τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και του ενδοκρινικού συστήματος.
«Αν και υπήρχαν παλαιότερες, μικρότερες μελέτες για τα οφέλη του μασάζ στην υγεία, η νέα μελέτη πιστεύεται ευρέως ότι είναι η πρώτη συστηματική μελέτη σε μια μεγαλύτερη ομάδα υγιών ενηλίκων», ανακοίνωσαν οι ερευνητές στο γνωστό Ιατρικό Κέντρο «Κέδροι του Σινά» στο Λος Αντζελες.
Στο πλαίσιο του πειράματος, 29 εθελοντές, υγιείς από σωματική και ψυχική άποψη, υποβλήθηκαν σε 45 λεπτά σουηδικού μασάζ σύμφωνα με αυστηρά πρωτόκολλα για την εφαρμογή του. Εικοσιτέσσερις υγιείς εθελοντές, για λόγους σύγκρισης, υποβλήθηκαν σε μασάζ με ελαφρά αγγίγματα των χεριών.
Οι ερευνητές, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το μασάζ, συνέλεγαν δείγματα αίματος με ενδοφλέβιους καθετήρες που είχαν τοποθετήσει στους βραχίονες των ξαπλωμένων εθελοντών.
«Οι άνθρωποι συχνά κάνουν μασάζ στο πλαίσιο ενός υγιεινού τρόπου ζωής, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν υπήρχαν πολλές φυσιολογικές αποδείξεις για την αυξημένη ανοσολογική αντίδραση του σώματος μετά το μασάζ» δήλωσε ο Δρ Μαρκ Ράπαπορτ, πρόεδρος του Τμήματος Ψυχιατρικής και Συμπεριφορικών Νευροεπιστημών του Ιατρικού Κέντρου.
Αιματολογικές εξετάσεις "δείχνουν" οφέλη από το σουηδικό μασάζ
1) Πτώση στα επίπεδα κορτιζόλης, της βασικής ορμόνης του στρες
2) Μεγάλη πτώση των επιπέδων της αντιδιουρητικής ορμόνης (AVP), η οποία πιστεύεται ότι συντελεί στην αύξηση της κορτιζόλης και επιπλέον συνδέεται με την επιθετική συμπεριφορά
3) Σημαντικές αλλαγές στον αριθμό των λεμφοκυττάρων, μιας κατηγορίας λευκών αιμοσφαιρίων που παίζει κεντρικό ρόλο στην άμυνα του οργανισμού
4) Αξιοσημείωτη μείωση σε πολλές κυτοκίνες, ουσίες που απελευθερώνονται από κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος και λειτουργούν ως χημικοί «αγγελιοφόροι»
5) Άγνωστο παραμένει πάντως το χρονικό διάστημα για το οποίο διαρκεί η επίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα
«Μας περιμένει πολλή ακόμα έρευνα, φαίνεται όμως ότι ένα και μόνο μασάζ μπορεί να προσφέρει μετρήσιμο όφελος» σχολίασε ο Δρ Ράπαπορτ.
Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύονται στην ηλεκτρονική έκδοση του Journal of Alternative and Complementary Medicine και τον Οκτώβριο πρόκειται να δημοσιευτούν και στην έντυπη έκδοση της επιθεώρησης.source:cosmo.gr

Η οικονομική κρίση μείωσε 

τις εκπομπές αερίου...

Άγγελος Ανδρέου
Ουδέν κακόν αμιγές καλού έλεγαν οι αρχαίοι ημών, και επιβεβαιώνονται συνεχώς. Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΕ, η οικονομική κρίση έκανε καλό στο περιβάλλον.

Όπως εκτιμά το Ευρωπαϊκό Πρακτορείο Περιβάλλοντος, η κρίση που πλήττει την Ευρώπη έχει καταφέρει μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 6,9%.

"Με βάση αυτές τις εκτιμήσεις, οι εκπομπές των 27 κρατών- μελών της ΕΕ είναι μειωμένες κατά 17,3% σε σχέση με τα επίπεδα του 1990, και, συνεπώς, πολύ κοντά στο στόχο της ΕΕ να μειώσει τις εκπομπές της κατά 20% μέχρι το 2020", ανέφερε ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Πρακτορείου Περιβάλλοντος, το οποίο εδρεύει στην Κοπεγχάγη.

"Η μεγαλύτερη επίδραση στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου προέρχεται από την απότομη μείωση (-12,7%) στην κατανάλωση άνθρακα, την ώρα που για όλα τα ορυκτά καύσιμα (άνθρακας, πετρέλαιο, φυσικό αέριο ) η κατανάλωση μειώθηκε κατά 5,5% σε σύγκριση με το 2008" πρόσθεσε ο ευρωπαϊκός οργανισμός.

"Αναμένεται ότι μετά από τη βαθιά ύφεση στην ΕΕ το 2009, η οικονομική ανάκαμψη θα μπορούσε να οδηγήσει σε υψηλότερα επίπεδα εκπομπών το 2010 σε σύγκριση με το 2009, ή τουλάχιστον μια πιο αργή μείωση" σημειώνει ο οργανισμός.source:cosmo.gr
Υπουργοί και πολυτεχνίτες...
Tου Πασχου Μανδραβελη
Να συμφωνήσουμε ότι οι περισσότεροι καταναλωτές είναι εργαζόμενοι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η προστασία τους πρέπει να περάσει στο υπουργείο Εργασίας. Διότι με την ίδια λογική και οι αστυνομικοί εργαζόμενοι είναι, άρα η ΕΛ. ΑΣ. έπρεπε να μεταταχθεί επίσης στο υπουργείο Εργασίας και οι στρατιωτικοί το ίδιο, οπότε δεν θα χρειαζόμασταν το υπουργείο Εθνικής Αμυνας κ. ο. κ. Το περίεργο, λοιπόν, δεν είναι ότι η κ. Κατσέλη ζήτησε τις αρμοδιότητες προστασίας καταναλωτή, μετανάστευσης, νέας γενιάς· η εν λόγω υπουργός είναι το ιδεότυπο του βουλιμικού για αρμοδιότητες πολιτικού. Το περίεργο είναι ότι της δόθηκαν.
Εδώ, όμως, προκύπτουν κάποια ερωτήματα. 1) Ηταν τόσο πετυχημένη η κ. Κατσέλη στον τομέα της προστασίας του καταναλωτή που πρέπει να κουβαλήσει την αρμοδιότητα σε ένα άσχετο υπουργείο, όπως είναι το Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων; Αυτό δεν φάνηκε πουθενά, αλλά ακόμη και στην περίπτωση που η επιτυχία της ήταν κρυφή (από όλους, και κυρίως από τους καταναλωτές), γιατί να μην πάρει ο Χρυσοχοΐδης στο υπουργείο Ανάπτυξης και την αντιτρομοκρατική; 2) Τι ακριβώς είναι οι αρμοδιότητες; Κάδρα στους τοίχους των υπουργών, τα οποία μπορούν να μεταφερθούν από υπουργείο σε υπουργείο, επειδή κάποιος υπουργός δεν μπορεί να τα αποχωριστεί; Η γραφειοκρατία μόνο που απαιτείται για τη μεταφορά αρμοδιοτήτων είναι ένας πολύ καλός λόγος για να γίνεται με φειδώ. 3) Πόσα γραφεία, πόσα κτίρια και πόσες αρμοδιότητες χρειάζεται η κ. Κατσέλη για να νιώσει καλά; Η εν λόγω υπουργός από τα τρία υπουργικά γραφεία που είχε σε ισάριθμα κτίρια, τώρα πρέπει να συντονίζει υπαλλήλους σε οκτώ (8!) διαφορετικά μέρη. Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι η κ. Κατσέλη είναι ο αποτελεσματικότερος άνθρωπος στον κόσμο (κάτι που επίσης έμεινε κρυφό), με τι θα πρωτοασχοληθεί; Με την εργασία; Με τη μετανάστευση; Με τον καταναλωτή; Με τη νέα γενιά; Με την κοινωνική καινοτομία; ΄Η μήπως τελικά με τίποτα και θα αρχίσει η αντίστροφη πορεία αφαίρεσης αρμοδιοτήτων, όπως έγινε μετά το τέλμα στη ναυτιλία;
Είναι διαχρονικός ο καημός όλων των υπουργών για αρμοδιότητες. Τις βλέπουν κάτι σαν παράσημα και δυστυχώς περισσότερο τις γυαλίζουν παρά τις ασκούν. Είναι ίσως ανθρώπινο και σίγουρα μικροπολιτικό. Οσες περισσότερες αρμοδιότητες έχει κάποιος τόσο περισσότεροι υπάλληλοι του υποκλίνονται, τόσο περισσότερες ευκαιρίες για ρουσφέτια υπάρχουν. Αλλά στο τέλος της ημέρας, αυτή είναι η συνταγή της πολιτικής καταστροφής. «Πολυτεχνίτης κι ερημοσπίτης», έλεγαν οι παλιότεροι και δεν απέκλειαν από τον αφορισμό τους υπουργούς. Οι τελευταίοι με όσα περισσότερα ασχολούνται, τόσο λιγότερο καλά κάνουν το καθένα. Τελικά οδηγούνται στην πολιτική τους απαξία, αλλά αυτό είναι δικός τους πονοκέφαλος. Το δικό μας πρόβλημα είναι ότι οι πολίτες στο τέλος πληρώνουμε τον λογαριασμό της πολυτεχνίας τους και τα δικά μας σπίτια κινδυνεύουν να μείνουν έρημα. Κάποτε ο Ζορζ Πομπιντού είπε: «Εθνικό κεφάλαιο είναι ένας πολιτικός που θέτει τον εαυτό του στην υπηρεσία του έθνους. Πολιτικός είναι ένα εθνικό κεφάλαιο που θέτει το έθνος στην υπηρεσία του». Δεν ξέρουμε αν η κ. Κατσέλη ανήκει στους δεύτερους, αλλά δεν απέμεινε και πολύ έθνος που να μην είναι στην αρμοδιότητά της.source:kathimerini.gr
Βολικές θεωρίες συνωμοσίας...
Tης Κατερινας Σωκου
Ενας φίλος που επέστρεψε από το εξωτερικό, όπου εργάζεται τα τελευταία χρόνια, εξέφραζε τις προάλλες την απορία του που οι άνθρωποι με τους οποίους συνομιλεί στην Ελλάδα, ακόμη και οι πλέον κοσμογυρισμένοι, είναι πεπεισμένοι ότι για τα δεινά της χώρας ευθύνονται οι άλλοι – οι πολιτικοί, αλλά κυρίως οι «κακοί» ξένοι: οι άπληστοι δανειστές της χώρας, το ΔΝΤ με τις ασύδοτες πολιτικές του, η Ευρωπαϊκή Ενωση με τις αβλεψίες της. Κάτι αντίστοιχο παρατηρεί στο περιοδικό Vanity Fair o Μάικλ Λιούις, σε ένα σκληρό πολυσέλιδο άρθρο του. Η επισήμανσή του ότι «εφοριακοί που τα παίρνουν, δάσκαλοι που δεν διδάσκουν και καλοπληρωμένοι εργαζόμενοι στον καταχρεωμένο ΟΣΕ κατηγορούν τους πάντες πλην του εαυτού τους» προκαλεί, βέβαια, αντιδράσεις: «είναι εγκάθετος», σχολιάζει ένας blogger. «Μας μιλούν οι εφευρέτες του lifestyle περί κοινωνικής συνοχής;», διερωτάται άλλος. Αναμενόμενη κριτική από έναν Αγγλοσάξονα, φαίνεται να είναι η προσέγγιση αρκετών, αφού ακόμη και πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναμένουν «αγγλοσαξονικά δημοσιεύματα», υπονοώντας ότι επιτίθενται στην Ελλάδα για να χτυπήσουν το ευρώ. Κάποιοι θεωρούν ότι η συνωμοσιολογία είναι ένδειξη παρακμής μιας κοινωνίας. Σίγουρα είναι ένας βολικός τρόπος να ακυρώσει κανείς οποιαδήποτε κριτική, δίκαιη ή άδικη, καλοπροαίρετη ή όχι.
Μεταξύ μας, εδώ και καιρό σχολιάζαμε τα φακελάκια στους γιατρούς για την προσοχή τους στο χειρουργείο, τα ιδιωτικά μαθήματα για να καλυφθούν οι ελλείψεις του σχολείου ή τις κραυγαλέες περιπτώσεις φοροδιαφυγής που αναδεικνύει το άρθρο του Λιούις. Φαίνεται, όμως, δεν ήμαστε έτοιμοι να δούμε τις αδυναμίες μας με το μικροσκόπιο της διεθνούς κοινότητας, για ολοσέλιδα άρθρα στους Financial Times, που ξεκινούσαν με τη δημόσια υπάλληλο που άφηνε την εργασία της για να ψωνίσει στη λαϊκή αγορά. Η εικόνα που καλλιεργούσαμε για χρόνια στο εξωτερικό ήταν εκείνη της τουριστικής Ελλάδας, της πλούσιας ιστορίας και της καλής ζωής. Αυτή η εικόνα σήμερα γυρνάει μπούμερανγκ, ως προκλητικό φόντο ενός δράματος που δεν συγκινεί κανένα.
Υπάρχει, βέβαια, και η άλλη πλευρά του νομίσματος. Ο Απόστολος Δοξιάδης, ο επιτυχημένος συγγραφέας του Logicomix, αντί φωτογραφίας έχει αναρτήσει στο προφίλ του στο facebook το σλόγκαν «Περήφανος που είμαι Ελληνας». Στη συναυλία των U2, ο τραγουδιστής Μπόνο προσπάθησε επίσης να μας αναπτερώσει το ηθικό: «Η Ελλάδα είστε εσείς», μας είπε. Ο ενθουσιασμός του πλήθους, όπως και η υπερβολική αντίδραση στην κριτική, δείχνουν ότι οι Ελληνες είναι και υπερήφανοι και ευαίσθητοι. Ακόμη και οι «κακοί» ξένοι που σήμερα ενοχλούν τόσο πολύ έχουν μία χρησιμότητα, την οποία είχε εντοπίσει ο Κωνσταντίνος Καβάφης, όταν, εν τη απουσία τους, αναρωτιόταν: «Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους. Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις». Σήμερα, μας προσφέρουν έναν καθρέφτη...source:kathimerini.gr

Πώς να αποφύγεις το 

hangover...



Για να αντιμετωπίσεις το οτιδήποτε είναι σημαντικό να γνωρίζεις τι το προκάλεσε. Το γνωστό σε όλους μας “hangover”
οφείλεται κύρια στην αφυδάτωση του οργανισμού μας εξαιτίας της υπέρμετρης κατανάλωσης αλκοόλ.

Εφαρμόζοντας, μία ή περισσότερες από τις παρακάτω διατροφικές πρακτικές μπορείτε να το αποφύγετε.


1.Πίνετε περισσότερο νερό.  Αυτή είναι η νούμερο 1 οδηγία που δίνω σε όλους όσους ζητάνε την συμβουλή μου για το συγκεκριμένο θέμα. Για κάθε 1 ποτήρι που πίνουμε, το σώμα μας μπορεί να εξωθήσει τετραπλάσια ποσότητα υγρού. Επομένως θα ήταν συνετό να συνοδεύετε κάθε ποτό με τουλάχιστον 1 ποτήρι νερό.


2.Αποφύγετε το ανθρακικό. Τα ανθρακούχα ποτά αυξάνουν το ρυθμό απορρόφησης του αλκοόλ στον ανθρώπινο οργανισμό. Ωστόσο, ο οργανισμός μας μεταβολίζει πιο αργά την αιθυλική αλκοόλη σε σύγκριση με τον ρυθμό που την απορροφάει (πόσο μάλλον όταν υπάρχει ταυτόχρονη λήψη ανθρακικού). Άρα μέχρι να συνειδητοποιήσετε ότι δεν πρέπει να πιείτε άλλο 1 ποτηράκι θα είναι ήδη πολύ αργά και δύσκολα θα αποφευχθούν οι συνέπειες του hangover.


3.Πάντα γεμάτο στομάχι. Η κατανάλωση φαγητού επιβραδύνει την απορρόφηση της αιθυλικής αλκοόλης από τον οργανισμό. Τα θρεπτικά συστατικά που ενδείκνυται να καταναλώνετε είναι οι υδατάνθρακες και τα λιπαρά. Επομένως, εάν είστε σε κάποιο μπαράκι προτιμήστε τους ξηρούς καρπούς και τα παξιμαδάκια.


4.Προτιμήστε τα ποτά με πάγο. Ο λόγος είναι προφανής, τα παγάκια με το πέρασμα της ώρας λιώνουν, κάνοντας έτσι το ποτό μας όλο και πιο αραιό σε αιθυλική αλκοόλη. Ταυτόχρονα, το ποτό μας διαρκεί περισσότερο.

Ιδανικότερα όμως όλων θα ήταν η αποφυγή της υπέρμετρης κατανάλωσης αλκοόλ, διατηρώντας το όριο των 3 ποτηριών για τους άνδρες (σύσταση Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας).source:newsit.gr

57.000 ιστοσελίδες-"μαϊμούδες" δημιουργούνται κάθε εβδομάδα...



Οι απανταχού χάκερ είναι περισσότερο δραστήριοι -και ανησυχητικά ευφάνταστοι- από ποτέ. Περίπου 57.000 φαινομενικά αθώες ιστοσελίδες νόμιμων ιστοσελίδων (websites), που στην πραγματικότητα είναι επικίνδυνες "μαιμούδες", δημιουργούνται κάθε εβδομάδα με στόχο να παρασύρουν ανυποψίαστους χρήστες και να τους "μολύνουν" με κακόβουλο λογισμικό, σύμφωνα με την εταιρία κυβερνο-ασφάλειας Panda Security.

Οι επιγραμμικές (online) "παγίδες" συχνά μοιάζουν με κανονικές ιστοσελίδες τραπεζών, δημοπρασιών ή ηλεκτρονικών καταστημάτων, προειδοποιεί η έκθεση του εργαστηρίου PandaLabs, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

"Το πρόβλημα είναι ότι, όταν ο χρήστης επισκέπτεται μια ιστοσελίδα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μηχανών αναζήτησης, μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζει αν πρόκειται για γνήσιο ιστότοπο (site) ή όχι", δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής του PandaLabs Λούις Κόρονς. Όπως είπε, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλουν συνεχώς οι μηχανές αναζήτησης για να αμβλύνουν το πρόβλημα, αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τη χιονοστιβάδα νέων ιστοσελίδων που κάθε μέρα δημιουργούν οι χάκερ και οι οποίες καταφέρνουν να "τρυπώνουν" στα αποτελέσματα των αναζητήσεων των χρηστών, παρασύροντάς τους.

Οι «κυβερνο-εγκληματίες» προσπαθούν να καμουφλάρουν τις ιστοσελίδες τους ως νόμιμες, κυκλοφορώντας ευρέως συνδέσμους (links) για αυτές, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κοινωνικών δικτύων. Οι "μολυσμένες" ιστοσελίδες συνήθως "φορτώνουν" κρυφά κακόβουλο λογισμικό στους υπολογιστές των χρηστών, ώστε στη συνέχεια μέσω αυτών των ιών ο χάκερ να υποκλέψει προσωπικές πληροφορίες (ευαίσθητα δεδομένα, κωδικούς κ.α.).

Η υπηρεσία ηλεκτρονικών δημοπρασιών eBay και η υπηρεσία ηλεκτρονικής μεταφοράς χρημάτων Western Union αποτελούν τις κατ' εξοχήν "αγαπημένες" ιστοσελίδες που οι χάκερ μιμούνται. Επίσης στις κυριότερες προτιμήσεις για "παγίδες" ανήκουν οι ιστοσελίδες της Visa, του Amazon.com, του PayPal, της τράπεζας HSBC, αλλά και της αμερικανικής εφορίας (IRS)! Σύμφωνα με το PandaLabs, σχεδόν τα δύο τρίτα των "μαϊμούδων" αφορούν ιστοσελίδες τραπεζών.source:nooz.gr

«Τρόφιμα, Α.Ε.» - Τι τρώμε 

και πώς παράγεται;

Τι τρώμε και πώς παράγεται; Μια αποκαλυπτική ματιά στις πρακτικές των αμερικανικών εταιρειών που ελέγχουν τη βιομηχανία τροφίμων.
Το ντοκιμαντέρ «Τροφή, Α.Ε.» (Food, Inc. - 2008) από τον βραβευμένο με Emmy σκηνοθέτη Ρόμπερτ Κένερ, αποτελεί μια καταγραφή της νομικής και οικονομικής ισχύος που έχουν στην οικονομία της Αμερικής οι μεγαλύτερες εταιρείες τροφίμων, καθώς και μια μαρτυρία για την επιβλαβή επίδρασή τους στην υγεία όσων εργάζονται στο στάδιο παραγωγής κι όσων τρέφονται από τα προϊόντα τους.
Η ποικιλία στα σούπερ μάρκετ είναι απατηλή καθώς όλα σχεδόν τα τρόφιμα ελέγχονται, παράγονται και διακινούνται από πολύ λίγες πολυεθνικές. Πολύ περισσότερο απατηλή, αποδεικνύεται η εικόνα της φάρμας στην εξοχή όπου σε συνθήκες υγιεινής καλλιεργούνται και παράγονται τα γεωργικά, γαλακτοκομικά και κτηνοτροφικά προϊόντα.
Στο ντοκιμαντέρ καταγράφεται επίσης το βαθύ πλέγμα της διαπλοκής: μια μητέρα χάνει το τριών ετών υγιέστατο παιδί της μετά από μόλυνση από το μεταλλαγμένο βακτηρίδιο e-coli, μέσα σε 12 μέρες, αλλά παρά τους αγώνες της μέχρι σήμερα δεν έχει δημιουργηθεί νόμος που να επιτρέπει στο αρμόδιο υπουργείο το κλείσιμο μονάδων όπου εμφανίζονται επανειλημμένα κρούσματα μολυσμένων ζώων. Αποδεικνύεται όμως ότι στις διευθυντικές θέσεις των ελεγκτικών υπηρεσιών της κυβέρνησης βρίσκονται πρώην στελέχη των ίδιων, προς έλεγχο, πολυεθνικών.
Παράλληλα, σε μια επίσης ανησυχητική εξέλιξη, ο νόμος Veggie Libel απαγορεύει μέχρι και λεκτικές διατυπώσεις που μπορεί να θεωρηθούν δυσφημιστικές για την βιομηχανία τροφίμων. Ενδεικτικό της πιστής εφαρμογής της νομοθεσίας το γεγονός ότι η γνωστή παρουσιάστρια της αμερικανικής τηλεόρασης Όπρα Γουίνφρεϊ ανέφερε σε μια εκπομπή της τη φράση «δε θα ξαναφάω χάμπουργκερ μετά από αυτά που άκουσα» για να μπει σε μια δικαστική περιπέτεια που κράτησε 6 χρόνια.
Όπως ήταν αναμενόμενο, το ντοκιμαντέρ δέχθηκε τα πυρά των μεγάλων πολυεθνικών στον τομέα τροφίμων, καμία από οποίες δε δέχθηκε να παραχωρήσει συνέντευξη στους δημιουργούς του.source:tvxs.gr

Συνέντευξη...


«Το ποδόσφαιρο είναι τόσο  βρώµικο όσο είναι και η  πολιτική», λέει ο Κώστας  Μπότος.

«Πολύ χρήµα σηµαίνει βρώµικο ποδόσφαιρο»
» ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: , Κώστας Κοφινάς

«Ενας ικανός ατζέντης µπορεί να βγάλει από 1 έως 15 εκατ. ευρώ σε µία σεζόν! Σε µια καλή περίοδο». Ο Κώστας Μπότος, ατζέντης από το ‘99, αναφέρει νούµερα που σοκάρουν σε τέτοιες δύσκολες εποχές...

Παράλληλα, σκιαγραφεί κάποιες καταστάσεις που µόνο θετικές δεν µπορούν να χαρακτηριστούν, καθόσον οι σκιές είναι αρκετές. Και δεν αρνείται πως ακούει για «στηµένα παιχνίδια» σε έναν χώρο όπου βασιλεύει το χρήµα και τα ποσά ζαλίζουν. Για τον έµπειρο «άνθρωπο του ποδοσφαίρου» όσα ακούγονται το τελευταίο διάστηµα µάλλον δεν είναι έκπληξη. Κυρίως γιατί τα µάτια του έχουν δει πολλά.

«Βέβαια, τώρα τα πράγµατα δυσκόλεψαν. Στην Ελλάδα δύσκολα τα νούµερα φτάνουν τόσο ψηλά. Οσο για το αν υπάρχει «κακός» ατζέντης;

Οχι, δεν θα έλεγε κάτι τέτοιο. Απλώς µπορεί να µη του βγουν οι δουλειές».

Ποιος ακριβώς είναι ο ρόλος του;

Είναι ο επίσηµος... πράκτορας, ο διαµεσολαβητής. Με άδεια από τις οµοσπονδίες και τη FΙFΑ. Αυτός που έχει το δικαίωµα να διαπραγµατεύεται τα δικαιώµατα των παικτών, τις αγορές και τις πωλήσεις ανάµεσα σε ποδοσφαιριστές και οµάδες.

Η άδεια πώς αποκτάται;
Παλιά χρειάζονταν 43 εκατ.

σε δραχµές. Τα έδινες, την εξασφάλιζες. Τώρα, υπό την αιγίδα της FΙFΑ, γίνονται εξετάσεις και καλείται ο ενδιαφερόµενος να απαντήσει σε ερωτηµατολόγια, κυρίως νοµικού περιεχοµένου.

Τα προσόντα που πρέπει να έχει ένας ατζέντης;
Να είναι άνθρωπος του ποδοσφαίρου, όχι κατ’ ανάγκη να έχει παίξει µπάλα σε υψηλό επίπεδο. Ακόµη και να µην ήταν µεγάλος παίκτης. Να διαθέτει τα προσόντα, ώστε να µιλά µε προπονητές και τεχνικούς διευθυντές και ο λόγος του να είναι τεκµηριωµένος. Ωστε στο τέλος να λέει ο τεχνικός “είχε δίκιο”! Να έχει νοµικές και οικονοµικές γνώσεις.

Στο προκείµενο, τώρα. Τόσα ακούστηκαν για τον ατζέντη µε τα 26 εκατ. ευρώ. Είναι καθαρό το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα ή και παγκόσµια;

Το ποδόσφαιρο είναι τόσο βρώµικο όσο είναι και η πολιτική. Κι αυτό γιατί και στους δύο χώρους διακινούνται εκατοµµύρια. Ο Μπλάτερ κάνει µεγάλη προσπάθεια να διαλευκάνει την κατάσταση. Θέλει πολλή δουλειά για να γίνει αυτό.

Δυστυχώς, υπάρχουν και αυτοί που µολύνουν, αµαυρώνουν τον χώρο. Οπου υπάρχει πολύ χρήµα µπορεί να υπάρχει και βρώµικο ποδόσφαιρο. Στον χώρο µας έχω ακούσει για στηµένα παιχνίδια, ακούγεται συνέχεια αυτό. Για στοίχηµα και µαύρο χρήµα. Αυτό υπήρχε, υπάρχει και ασφαλώς θα υπάρχει. Δεν θα σταµατήσει ποτέ. Πρόσφατα δεν είχαµε και περιστατικό µε δύο αδέλφια και σε οµάδα Τσάµπιονς Λιγκ;
Αν είσαι διεφθαρµένος θα επιχειρήσεις να «στήσεις»

Μπορεί να στηθεί ένα παιχνίδι από µάνατζερ; Από ατζέντη;
Ο κ. Μπότος δεν το θεωρεί απίθανο, όµως θέτει το ζήτηµα στη βάση της συνεργασίας πολλών και διαφορετικών παραγόντων.
«Εάν είναι διεφθαρµένος ο µάνατζερ µπορεί και να το προσπαθήσει.

Χωρίς αυτό να σηµαίνει πως η προσπάθεια θα είναι και 100% επιτυχής. Θα πρέπει να έχουν συµµετοχή και οι παίκτες. Αυτά, βέβαια, είναι µακριά από µένα και την οµάδα που έχω στο Κογκό, τη Μαζέµπε».

Μπορεί κάποιος που έχει πολλούς παίκτες σε οµάδα να φτιάξει το επιθυµητό για εκείνον αποτέλεσµα;

Μπορεί να το παίξει και παρολί! Να µιλήσει µε παράγοντες και να “πουλάει” πως έχει παίκτες, δύο ή και παραπάνω, στην οµάδα. Αλλά δεν είναι και τόσο εύκολο να “λερωθεί” παίκτης. Τα χρήµατα πρέπει να είναι πολλά. Πάρα πολλά.

Με τους προπονητές µπορεί να κάνει «δουλειές»;

Δεν θέλω να πιστεύω κάτι τέτοιο. Ναι, κάποιος τεχνικός µπορεί να εµπιστεύεται έναν ατζέντη. Συµβαίνει. Κακό ή παράλογο είναι αυτό; Αλλά ο προπονητής που επιθυµεί να κάνει καριέρα να προχωρά σε τέτοιες συµφωνίες; Είναι ευάλωτος. Θέλει να στηρίζεται µόνο από τα αποτελέσµατα και την πρόοδο των εκάστοτε οµάδων του. Σπάνια θα πάρει χρήµα από παίκτη του.

Με τεχνικούς διευθυντές;
Ναι, µπορεί να συνεργαστεί και να κερδίσουν και οι δύο από µια µεταγραφή. Αλλά αυτές οι συµφωνίες, αυτά τα deals πάντα έχουν ηµεροµηνία λήξης.

Κανένας παράγοντας δεν στέκεται. Μπορεί να συµβούν στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα όµως για να πεις κάτι τέτοιο, χρειάζεται και να το αποδείξεις.

Το Στοίχηµα επηρεάζει τα αποτελέσµατα;

Απόλυτος δεν µπορείς να είσαι για προκαθορισµένα αποτελέσµατα. Και αν ακούγονται τέτοια ποσά, είναι θέµα φοροτεχνικό κυρίως. Δεν µπορεί κανένας να κατηγορήσει κάποιον χωρίς αποδείξεις.
?ΔΟΥΛΕΙΕΣ?...
Δεν θέλω να πιστεύω ότι ένας τεχνικός «κάνει δουλειές» µε µάνατζερ. Βέβαια κάποιος τεχνικός µπορεί να εµπιστεύεται έναν ατζέντη. Συµβαίνει.

«Οι σοβαροί βάζουν χρονοδιάγραµµα»

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ και ειλικρινά... Ενας ατζέντης έχει τη δυνατότητα να ελέγξει ένα παιχνίδι αν διαθέτει αρκετούς παίκτες σε οµάδα;
Ο κ. Μπότος δεν χρειάζεται να σκεφτεί πολύ:
«Θα έλεγα πως ναι. Αν πληρώνει και ο ατζέντης ή αν εξαρτάται τόσο ο παίκτης από αυτόν. Αµφίδροµη σχέση είναι. Εγώ πάντως κάνω χρονοδιάγραµµα µε τους παίκτες µου. Για παράδειγµα, πού βρίσκονται τώρα και πού θα πρέπει να είναι σε έξι χρόνια. Σε ορισµένες περιπτώσεις ο παίκτης ελέγχεται και κατά 50% από τον ατζέντη.
Να σου πω ότι έχω κατά το ήµισυ τον Μαζό. Από την ΤΣΣΚΑ πήγε στη Μπορντό. Είναι από τον Νίγηρα ο συγκεκριµένος παίκτης».

«Ξεκάθαρες συµφωνίες το µυστικό της διάρκειας»

«ΠΟΙΕΣ είναι οι φυ-λές των ατζέντηδων» ρωτάµε τον κ. Μπότο, ο οποίος διαχωρίζει τους µάνατζερ σε αυτούς που παρακολουθούν παίκτες από τα πρώτα τους βήµατα και ποντάρουν στο ταλέντο τους γνωρίζοντας όµως πότε έχουν και πότε δεν έχουν πιθανότητες να τους «κάτσει» µία καλή συµφωνία, σε αυτούς που νοιάζονται κυρίως για τις µετακινήσεις εντός των ελληνικών συνόρων και σε αυτούς που αναζητούν µεγάλα συµβόλαια.

«Λοιπόν: υπάρχουν αυτοί που ξεχωρίζουν στο σκάουτινγκ και διαλέγουν παίκτες µικρής ηλικίας. Επίσης, αυτοί που κυνηγούν τα “εσωτερικά” deals. Και επιπρόσθετα, αυτοί που χτυπάνε γερές συµφωνίες. Μεγάλες. Η τελευταία είναι και η κατηγορία µου».

Τα συν και τα µείον τους; Τι πρέπει να κάνει ένας ατζέντης αν θέλει να λέγεται και να είναι «καθαρός» οικονοµικά;

Να είναι κύριος µε όσους του ζητούν κάτι. Να έχει επίσης άριστες σχέσεις µε τα media σε παγκόσµιο επίπεδο. Και να είναι καθαρός µε τις εντολές που λαµβάνει. Ξεκάθαρος απέναντι σε παίκτες και οµάδες, καθαρός στις συµφωνίες».

Να ακολουθεί τους κανονισµούς και να προσκοµίζει παραστατικά και αποδείξεις. Αν δεν το κάνει...

Κάτι ακόµη;
Σε αυτόν τον περίεργο χώρο, όλοι πρέπει να γνωρίζουν τα όρια και τις υποχρεώσεις τους. Οι ρόλοι είναι διακριτοί. Αλλο θέλει ο πρόεδρος, άλλο ο τεχνικός διευθυντής και ο προπονητής, άλλο ο παίκτης και ο ατζέντης. Το κοινό καλό αφορά την οµάδα. Αλλά δεν γίνεται να µπερδεύονται τα πράγµατα.source:tanea.gr

Συγκέντρωση υπέρ του τζαμιού 

στο Σημείο Μηδέν...

9η επέτειος της 11ης Σεπτεμβρίου


Δύο χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν κοντά στο Σημείο Μηδέν  στη Νέα Υόρκη- όπου σαν σήμερα, 11 Σεπτεμβρίου το 2001 έγιναν οι επιθέσεις της Αλ Κάιντα στους Δίδυμους Πύργους - για να υποστηρίξουν την κατασκευή ενός τζαμιού σε μικρή απόσταση από το σημείο.

Κρατώντας κεριά, οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν όσους αντιτίθενται στην κατασκευή αυτού του ισλαμικού πολιτιστικού κέντρου, κατηγορώντας τους ότι δαιμονοποιούν τους μουσουλμάνους και παραβιάζουν τα θεμελιώδη δικαιώματα των Αμερικανών.

"Είμαστε εδώ για να απορρίψουμε τα στερεότυπα", είπε στο πλήθος η Σούζαν Λέρνερ, διευθύντρια της οργάνωσης Common Cause που υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

"Το σημαντικό εδώ στη Νέα Υόρκη δεν είναι αυτή η ιστορία του τζαμιού, αλλά η άνοδος της ισλαμοφοβίας", τόνισε η Ρεμπέκα Βιλκόμερσον, διευθύντρια της οργάνωσης Jewish Voices for Peace.

Οι υποστηρικτές και οι αντίπαλοι του σχεδίου ανέγερσης του τζαμιού θα πραγματοποιήσουν το Σάββατο συγκεντρώσεις κοντά στο Σημείο Μηδέν στις 21.00 και 22.00 ώρα Ελλάδας αντιστοίχως.

Στο μεταξύ, οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να τιμήσουν με εκδηλώσεις τα θύματα της τρομοκρατική επίθεσης που άλλαξε τον κόσμο.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει ζητήσει ψυχραιμία, ενώ στη Νέα Υόρκη έχει φτάσει και ο αμφιλεγόμενος πάστορας Τέρι Τζόουνς – που είχε απειλήσει ότι θα κάψει το Κοράνι - ο οποίος ελπίζει να συναντηθεί με τον ιμάμη που σκοπεύει να κατασκευάσει το τέμενος, κοντά στο Σημείο Μηδέν.

Κατά τις εκδηλώσεις που θα γίνουν στο σημείο, όπου μέχρι πριν από εννέα χρόνια δέσποζαν οι Δίδυμοι Πύργοι, θα διαβαστούν τα ονόματα των θυμάτων της επίθεσης.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν.source:skai.gr

Οι αρχαίοι Έλληνες «είχαν 

δει πρώτοι τον κομήτη του Χάλεϊ»


Η τελευταία φορά που κομήτης του Χάλεϊ πέρασε από τη γειτονιά της Γης ήταν το 1986
Η τελευταία φορά που κομήτης του Χάλεϊ πέρασε από τη γειτονιά της Γης ήταν το 1986 
Ουάσινγκτον
Το μυστηριώδες λαμπερό αντικείμενο που εμφανίστηκε πάνω από τον Ελλήσποντο τον 5ο αιώνα π.Χ ήταν πιθανώς ο κομήτης του Χάλεϊ, τον οποίο κανείς άλλος πολιτισμός δεν είχε περιγράψει ως τότε, υπολογίζουν Αμερικανοί αστρονόμοι. Προτείνουν μάλιστα ότι το περιστατικό έπαιξε ρόλο στην πρωτοποριακή θεωρία του Αναξαγόρα για την πτώση ουράνιων σωμάτων στη γη.

Η εμφάνιση του κομήτη φαίνεται ότι συνέβη σχεδόν ταυτόχρονα με τη μυστηριώδη πτώση ενός μετεωρίτη στη βόρεια Ελλάδα, αναφέρουν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου «Μπράιχαμ Γιανγκ» της Γιούτα.


Όπως
γράφουν στο Journal of Cosmology, αρκετές αρχαίες πηγές αναφέρουν ότι το 467/6 π.Χ ένας μετεωρίτης «σε μέγεθος άμαξας» έπεσε στην περιοχή Αιγός Ποταμοί του Ελλήσποντου. Όπως ανέφερε τον 1ο αιώνα μ.Χ. ο Ρωμαίος φυσικός φιλόσοφος Πλίνιος ο Πρεσβύτερος, ο διαστημικός βράχος έγινε αξιοθέατο για τους επισκέπτες της περιοχής για τα επόμενα 500 χρόνια.

Ένα αιώνα μετά την πτώση του μετεωρίτη, ο Αριστοτέλης ανέφερε στο έργο του
Μετεωρολογικά ότι  ο βράχος έπεσε από τον ουρανό τη διάρκεια της ημέρας, και συνδυάστηκε τόσο με την εμφάνιση διαττόντων αστέρων όσο και με τη διέλευση ενός μεγάλου κομήτη στο δυτικό ουρανό.

Το ίδιο αναφέρουν ακόμα ο Πλίνιος και δύο ακόμα αρχαίες πηγές, οι οποίες κάνουν λόγο για ένα λαμπρό σώμα που παρέμενε ορατό στον ουρανό για 75 ημέρες πριν από την πτώση του μετεωρίτη.


Πράγματι, αναφέρουν οι Αμερικανοί ερευνητές, ο κομήτης του Χάλεϊ πρέπει να ήταν ορατός από την Ελλάδα για περίπου 88 ημέρες, από τις 4 Ιουνίου έως τις 25 Αυγούστου του 466 π.Χ.


Ο βράχος από τον ουρανό συνδέθηκε αμέσως με το όνομα του προσωκρατικού φιλόσοφου Αναξαγόρα, ο οποίος σύμφωνα με τις ίδιες πηγές είχε προβλέψει την πτώση του.


Ωστόσο οι συγγραφείς της νέας μελέτης διαφωνούν με την άποψη ότι ο Αναξαγόρας είχε «προβλέψει» την πτώση του μετεωρίτη, κάτι που θα ήταν ουσιαστικά αδύνατο.


Οι ερευνητές πιστεύουν αντίθετα αυτό που λέει ο Πλούταρχος: ο ιστορικός του 1ου π.Χ αιώνα διευκρινίζει ο Αναξαγόρας είχε προβλέψει ότι σώματα από τον ουρανό
θα μπορούσαν δυνητικά να πέσουν στη Γη αν ξεφύγουν από τη θέση τους.

Ο Αναξαγόρας φέρεται να συμπέρανε το 478 π.Χ ότι τα ουράνια σώματα δεν ήταν φλεγόμενα και πιο ελαφρά από τον αέρα όπως νόμιζαν όλοι, αλλά βαριά, βραχώδη αντικείμενα που παρέμεναν αιωρούμενα λόγω μιας φυγόκεντρου δύναμης. Υπέθεσε μάλιστα ότι τα σώματα αυτά θα μπορούσαν να ξεφύγουν από τη θέση τους και να πέσουν στη Γη αν κάτι διατάρασσε τη φυγόκεντρο δύναμη.


Ο Έλληνας φιλόσοφος είχε δίκιο και πρέπει επιτέλους να καταλάβει τη θέση που του αξίζει στην ιστορία της Αστρονομίας, προτείνει η ομάδα του Δρ Ντάνιελ Γκράαμ που υπογράφει τη δημοσίευση.


Όμως τι σχέση είχε ο κομήτης του Χάλεϊ με τα πεφταστέρια και τον μετεωρίτη στον Ελλήσποντο;


Οι υπολογισμοί της τροχιάς του κομήτη του Χάλεϊ δείχνουν ότι οι διάττοντες αστέρες θα μπορούσαν να ήταν σωματίδια από την κόμη του, τα οποία ανεφλέγησαν στη γήινη ατμόσφαιρα.


Όσον αφορά τον μετεωρίτη, η πτώση του θα παραμείνει μυστήριο. Μπορεί μόνο να υποθέσει κανείς, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα επιβεβαίωσης, ότι ο κομήτης του Χάλεϊ διατάραξε την κίνηση ενός μικρού αστεροειδή και τον έστειλε πάνω στον πλανήτη.


Το σίγουρο είναι ότι η θεωρία του Αναξαγόρα έγινε δεκτή από τους Έλληνες, οι οποίοι πλέον γνώριζαν ότι βράχια από το διάστημα μπορούσαν να πέσουν στα κεφάλια τους.


Η πτώση του μετεωρίτη, πάντως, θεωρήθηκε αργότερα οιωνός για την κρίσιμη ήττα των Αθηναίων από τους Σπαρτιάτες στην περιοχή των Αιγός Ποταμών το 405 π.Χ.


Μέχρι σήμερα, η αρχαιότερη γνωστή αναφορά για τον κομήτη του Χάλεϊ αποδιδόταν σε Κινέζους αστρονόμους το 240 π.Χ.source:in.gr

"Ο πάστορας Τζόουνς είναι 

τρελός και επικίνδυνος"


"Ο πάστορας Τζόουνς είναι τρελός και επικίνδυνος"
Τα βέλη του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε, συγκέντρωσε ο Αμερικανός επικεφαλής Ευαγγελικής Εκκλησίας στη Φλόριντα των ΗΠΑ, πάστορας Τέρι Τζόουνς, σχετικά με την πρόθεση του τελευταίου να κάψει αντίτυπα του Κορανίου σήμερα, ημέρα μνήμης των θυμάτων των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις που έκανε κατά την άφιξή του στις Βρυξέλλες για την άτυπη διήμερη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, ο Βεστερβέλε τόνισε ότι ο πάστορας Τέρι Τζόουνς και οι οπαδοί του είναι «τρελοί».


Και πρόσθεσε: «Ως Χριστιανός, θεωρώ ότι δεν πρέπει να επιτρέπουμε σε τέτοιους ανθρώπους να βλάψουν τη θρησκεία μας».source:madata.gr

42 εκατ. ευρώ κόστισε ο 

ανασχηματισμός...

anasximatismos_2.jpg
Περίπου 42 εκατ. ευρώ κόστισε ο πρόσφατος ανασχηματισμός εν μέσω κρίσης, ενώ το συνολικό κόστος των αλλαγών στις ονομασίες πολλών υπουργείων στις δύο κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ υπολογίζεται σε 123.000.000!!!
Όταν ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε την σύσταση των νέων υπουργείων με τα... πρωτότυπα ονόματα δεν φρόντισε να μας ενημερώσει για τις τιμούλες του «βαπτίσματος»!
Η κάθε αλλαγή ονόματος σε υπουργείο, όμως, κοστίζει περίπου 6 εκατ. ευρώ στον κάθε Έλληνα φορολογούμενο, σύμφωνα με στοιχεία που δίνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Αποκαλύψεις».
Μάλιστα, η προηγούμενη κυβέρνηση είχε εξετάσει το ενδεχόμενο να αλλάξει κάποιες ονομασίες στα υπουργεία, αλλά το ανέβαλε λόγω κόστους.
Ο κ. Παπανδρέου με το «Καλημέρα» άλλαξε ονόματα στα 13 από τα 17 ονόματα. Και θα μπορούσε να πει κάποιος ότι δεν ήξερε την οικονομική κατάσταση της χώρας τότε, αφού διεμήνυε ότι «λεφτά υπάρχουν». Λίγες μέρες πριν όμως, στον πρόσφατο ανασχηματισμό άλλαξαν όνομα άλλα δύο υπουργείο.
Την περίοδο που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής, ενημερώνει καθημερινά για τις προσπάθειες που γίνονται, προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα το κράτος. Την ώρα που εξαγγέλλονται περικοπές και μειώσεις μισθών και συντάξεων και ενώ περιμένουμε λήψη νέων μέτρων.
Και δεν είναι μόνο αυτά τα έξοδα που κάνουμε, λίγο πριν ο πρωθυπουργός ανέβει στο βήμα της ΔΕΘ να μιλήσει για... εγκράτεια και λιτότητα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι 7 αναπληρωτές υπουργοί που όρισε ο πρωθυπουργός θα κοστίσουν μαζί με τα... έπιπλα τους 30 εκατ. ευρώ.
Τα ποσά είναι τεράστια και η αύξηση των μελών της κυβέρνησης, που έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, θα ανεβάσει και άλλο το κόστος.
Να δούμε τι θα πει μετά από όλα αυτά ο πρωθυπουργός, για ποιο νέο μέτρο θα ζητήσει από τους πολίτες να κάνουν «υπομονή», για να... κολλήσει έξω από κάποιο υπουργείο την χρυσή ταμπέλα με την νέα ονομασία.source:parapolitika.gr

Ποιες τροφές κρύβουν

σοβαρούς κινδύνους για την υγεία σου;

Οι καταναλωτές έχουν αναγκαστεί να αγοράζουν φτηνά προϊόντα προκειμένου να μην βλέπουν το ψυγείο τους άδειο. Κανείς δεν είπε ότι το φτηνό είναι και βλαβερό. Το φτηνό όμως που δεν έχει ετικέτα και δεν γνωρίζεις από πού προέρχεται εγκυμονεί πολλούς κινδύνους.

''Εμείς προτρέπουμε στους καταναλωτές να αποφεύγουν τα no name προϊόντα. Και αυτό διότι προφυλάσσεται καλύτερα καθώς ξέρει σε ποιον θα απευθυνθεί αν κάτι δεν πάει καλά. Το ίδιο και οι Αρχές γιατί ξέρουν σε ποιον θα αποταθούν και ποιον θα τιμωρήσουν. Δίχως την ετικέτα δεν ενημερώνεται για το τι περιέχει το τρόφιμο. Η ετικέτα όμως είναι η ταυτότητά του'', δηλώνει στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ η πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΦΕΤ, κυρία Ασπασία Μαρούγκα.


Πέρα από το τι αγοράζεις, πρέπει να προσέχεις και το τι τρως όταν είσαι σε κάποια ταβέρνα, ξενοδοχείο ή εστιατόριο. Στο κόσμο των κρεοπωλών μία από τις συνήθεις συζητήσεις αφορούν τη λεγόμενη ''μπάλα'', μια μάζα κρέατος βάρους 25 κιλών. Αυτή αργότερα γίνεται μπιφτέκι και σουτζουκάκια. ''Όλοι μας έχουμε φάει μπάλα'', σχολιάζει ένας ελεγκτής τροφίμων.


Τι πρέπει να προσέχεις;

Γαλακτοκομικά: Όταν δεν έχουν ετικέτα, δεν τα αγοράζεις ποτέ. κινδυνεύεις να δηλητηριαστείς από Βρουκέλλωση και Λιστέρια.


Λάδι και μέλι: Αν είναι χύμα να τα αποφεύγεις, εκτός αν ξέρεις τον προμηθευτή σου προσωπικά.


Αλλαντικά: Αν δεν έχουν ετικέτα και είναι σε εξευελιστικά χαμηλές τιμές, απαγορεύεται να τα καταναλώσεις δια ροπάλου. Αλλιώς κινδυνεύεις ν δηλητηριαστείς από σαλμονέλα.


Γενικά να ψήνεις πολύ καλά το κρέας και να μην εμπιστεύεσαι τα υπερβολικά φτηνά προϊόντα.source:tlife.gr
Έριξαν... παπούτσι στον Πρωθυπουργό

Έριξαν... παπούτσι στον 

Πρωθυπουργό...

 Έπιασε τόπο η… μετακόμιση σχεδόν ολόκληρης της δύναμης της ΕΛ.Α.Σ. στην Θεσσαλονίκη, αφού παρατρίχα γλύτωσε ο Πρωθυπουργός το παπούτσι. Την ώρα που ο κ. Παπανδρέου έβγαινε από τον χώρο της ΔΕΘ, όπου βρέθηκε για τα εγκαίνια, δύο άνδρες τον πλησίασαν και ο ένας προσπάθησε να του πετάξει παπούτσι. Μερικοί από τους 4.500 άνδρες της ΕΛ.Α.Σ. όμως επενέβησαν αμέσως και τον ακινητοποίησαν.source:gossip-tv.gr

Γιώργος Λιάγκας...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Απαρηγόρητος μετά το χαμό της γιαγιάς του

Λιάγκας
Πολύ δύσκολες στιγμές περνάει ο Γιώργος Λιάγκας καθώς την Παρασκευή έφυγε από τη ζωή η αγαπημένη του γιαγιά.
Η Ουρανία Λιάγκα βρισκόταν τις τελευταίες εβδομάδες στο νοσοκομείο σε πολύ άσχημη κατάσταση μετά από ατύχημα και τελικά ο οργανισμός της δεν άντεξε καθώς βρισκόταν σε προχωρημένη ηλικία- είχε κλείσει τα 94.

Ο Γιώργος Λιάγκας μόλις το έμαθε ξέσπασε σε κλάματα, καθώς η μητέρα του πατέρα του τον είχε ουσιαστικά μεγαλώσει- η δική του μάνα είχε φύγει από το σπίτι όταν ο γνωστός δημοσιογράφος ήταν πολύ μικρός (ξανάσμιξαν αρκετά χρόνια μετά).

Λέγεται μάλιστα πως η Ουρανία Λιάγκα δεν επικοινωνούσε τις τελευταίες μέρες με το περιβάλλον και ανταποκρινόταν μόνο όταν αισθανόταν κοντά της τον αγαπημένο της εγγονό. Ήταν μάλιστα πολύ ευτυχισμένη που πρόλαβε να τον δει γαμπρό, καθώς αυτή ήταν και η μεγαλύτερή της επιθυμία.

Η κηδεία της θα γίνει νωρίς το απόγευμα το Σαββάτου.source:yupi.gr
top