Βρέθηκε γονίδιο που επιταχύνει 

την εξέλιξη της νόσου Αλτσχάιμερ...


Οι άνθρωποι που έχουν μια συγκεκριμένη γενετική παραλλαγή, παρουσιάζουν ταχύτερη ανάπτυξη της νόσου Αλτσχάιμερ σε σχέση με τους υπόλοιπους, σύμφωνα με αμερικανούς επιστήμονες, που ελπίζουν ότι το εύρημά τους ίσως βοηθήσει στη δημιουργία νέων φαρμάκων.

Η ανακάλυψη από ερευνητές του πανεπιστημίου Ουάσιγκτον υπό την Άλισον Γκόατ του Τμήματος Ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής, που παρουσιάστηκε στο περιοδικό γενετικής "PLoS Genetics", σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, δείχνει ότι μια μετάλλαξη σε ένα γονίδιο που ρυθμίζει μια πρωτεΐνη, η οποία συνδέεται με το Αλτσχάιμερ, έχει έντονη επίδραση στην ταχύτητα με την οποία εξελίσσεται η πάθηση.

Η ανάπτυξη φαρμάκων που θα παρεμβαίνουν στην ρύθμιση της συγκεκριμένης πρωτεΐνης Τ, ίσως επιβραδύνει την εξέλιξη της νόσου. Η αμερικανική ερευνητική ομάδα, που έχει κατοχυρώσει τη σχετική εμπορική πατέντα, ήδη βρίσκεται σε επαφές με τη βρετανο-σουηδική φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca.

Η νόσος Αλτσχάιμερ, που πλήττει 26 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, είναι μια συνηθισμένη μορφή νευροεκφυλιστικής άνοιας, που διαρκεί πέντε έως 20 χρόνια, για την οποία ακόμα δεν υπάρχει αποτελεσματική φαρμακευτική θεραπεία. Τα περισσότερα φάρμακα μέχρι σήμερα προσπαθούν να μπλοκάρουν μια άλλη πρωτεϊνη, τη βήτα αμυλοειδή.

Οι αμερικανοί ερευνητές πιστεύουν ότι θα έπρεπε να δημιουργηθεί ένα νέο "κοκτέιλ" φαρμάκων, που θα στοχεύει ταυτόχρονα και τις δύο πρωτεΐνες.source:protothema.gr

4 σενάρια για να το

κόψουμε τελείως!


Σε "γόρδιο δεσμό" αναδεικνύεται η προσπάθεια της κυβέρνησης να μαζέψει έσοδα από τους φόρους στα τσιγάρα. Οι απανωτές αυξήσεις φόρων τους τελευταίους μήνες αποδείχτηκαν "μπούμεραγκ" για το οικονομικό επιτελείο αφού η "μαύρη τρύπα" στον κρατικό προϋπολογισμό  ξεπερνά και το μισό δισ. σε σχέση με τους στόχους που έθετε το Μνημόνιο.

Όπως όλα δείχνουν όμως, οι λύσεις που συζητούν στο υπουργείο Οικονομικών θα οδηγήσουν πιθανότατα και πάλι σε νέα αύξηση των τιμών, στο "βωμό" του εξορθολογισμού της αγοράς.

Στα σενάρια που εξετάζει ο νέος υφυπουργός Οικονομικών κ. Κουσελάς περιλαμβάνονται, σύμφωνα με πληροφορίες:
  - Η αύξηση του "παγίου" φόρου (πέραν του αναλογικού)  για όλα τα τσιγάρα.
  - Η αύξηση του φόρου στον "χύμα" καπνό (για στριφτά κλπ).
  - Η επιβολή σταθερού εμπορικού κέρδους (ύψος 20-25 λεπτών ανά πακέτο) για τους εκμεταλλευτές περιπτέρων και πρατηρίου («αποθήκης») τσιγάρων, καθώς σήμερα το κέρδος τους έχει συρρικνωθεί δραματικά σε περίπου 6-8 λεπτά στο πακέτο.
  - Η "απελευθέρωση" της τελικής τιμής του τσιγάρου, η οποία καθορίζεται σήμερα αποκλειστικά από τις καπνοβιομηχανίες, με αποτέλεσμα το φαινόμενο να ρίχνουν πολλές, αντί να αυξάνουν την τιμή τους μετά την επιβολή των νέων φόρων.


Στην περίπτωση αυτή, η τιμή που θα αγοράζει το πακέτο ο καταναλωτής θα είναι απλώς "ενδεικτική", αφού θα διαμορφώνεται ελεύθερα από κάθε εμπλεκόμενο στην πώλησή του, ενώ φόροι και ποσοστά κέρδους θα υπολογίζονται όλα στην εργοστασιακή αξία του πακέτου.

Στο υπουργείο Οικονομικών πάντως επείγονται να βρουν λύση αφού με .. τρόμο πληροφορούνται πως και άλλες καπνοβιομηχανίες ετοιμάζονται να ρίξουν τις τιμές των τσιγάρων.

Και αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου αφού, για την υστέρηση στην είσπραξη δημοσίων εσόδων από φόρους στα καπνά, έναντι των στόχων που είχαν τεθεί, ευθύνεται επίσης η στροφή του καταναλωτικού κοινού στα φτηνά τσιγάρα.

Πολλοί το έχουν "στρίψει" στο ... στριφτό, ενώ ακόμα και στον καπνό της ... πίπας, οι καπνιστές κάνουν πλέον μεγάλες υποχωρήσεις για να γλιτώσουν τα ευρώ τους, αγοράζοντας στη θέση του καπνό για τσιγάρο –που είναι όμως πιο ψιλοκομμένος και δεν ενδείκνυται για το σκοπό αυτό.

Την ίδια στιγμή, έξαρση σημειώνει το λαθρεμπόριο, καθώς στους δρόμους γύρω από την Ομόνοια και στις λαϊκές βρίσκει πλέον ο οποιοσδήποτε, λαθραία τσιγάρα από όλες σχεδόν τις μάρκες και όχι μόνο τις 5-6 που συνήθως εύρισκε ως πρόσφατα.source:protothema.gr

Το σημείο G του...

στοχασμού!


Βρετανοί επιστήμονες φαίνεται πως "πάτησαν το πόδι τους" για πρώτη φορά στα χρονικά σε περιοχή του εγκεφάλου που φαίνεται να ελέγχει τη διαδικασία της ενδοσκόπησης και στοχασμού, δηλαδή την ικανότητα του ανθρώπου να συλλογίζεται σχετικά με αυτά που σκέφτεται και νιώθει.

Οι ερευνητές, υπό τον καθηγητή Γκέρεντ Ρις και τον Στέφεν Φλέμινγκ του Κέντρου Νευροαπεικόνισης και του Ινστιτούτου Γνωσιακής Νευροεπιστήμης του University College του Λονδίνου, στην μελέτη που δημοσίευσαν στο περιοδικό "Science", σύμφωνα με τη βρετανική "Independent", το "Scientific American" και το "Live Science", διαπίστωσαν ότι όσοι άνθρωποι τείνουν περισσότερο προς την ενδοσκόπηση, έχουν μεγαλύτερο όγκο νευρικού ιστού σε μια περιοχή του προμετωπιαίου φλοιού ακριβώς πίσω από τα μάτια. Όσο πιο ικανός είναι ένας άνθρωπος για ενδοσκόπηση και περισυλλογή, τόσο περισσότερη φαιά ουσία έχει, αλλά και τόσο περισσότερη λευκή εγκεφαλική ουσία (νευρικές συνδέσεις) σε αυτή την μικρή περιοχή.

Οι επιστήμονες, προς το παρόν, δεν γνωρίζουν γιατί τόσο η φαιά όσο και η λευκή ουσία αυξάνουν στα στοχαστικά άτομα. Το ερώτημα είναι αν η εγκεφαλική ουσία αυξάνεται όσο πιο πολλή ενδοσκόπηση κάνει κανείς ή αν, αντίστροφα, ακριβώς επειδή προϋπάρχει περισσότερη εγκεφαλική ουσία σε εκείνη την περιοχή, ένας άνθρωπος έχει μεγαλύτερη ικανότητα ενδοσκόπησης.

Επί της διαδικασίας, ανέλυσαν και συνέκριναν τους εγκεφάλους 32 εθελοντών, οι οποίοι πραγματοποίησαν ένα ψυχολογικό τεστ σε μια οθόνη υπολογιστή, που έδειχνε πόσο ικανοί ήσαν να στοχάζονται για τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις πράξεις τους.

Η "σκέψη σχετικά με τη σκέψη" αποκαλείται επίσης "μετα-γνωσιακή ικανότητα" και συνιστά κεντρικό στοιχείο της συνείδησης, που όλοι οι άνθρωποι, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, χρησιμοποιούν καθημερινά, συχνά χωρίς να το συνειδητοποιούν. Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι η κατανόηση της νευρολογικής και βιολογικής βάσης της αυτεπίγνωσης θα ανοίξει το δρόμο για τα μυστήρια της συνείδησης, αλλά ίσως και για την θεραπεία διαφόρων εγκεφαλικών παθήσεων, όπως η σχιζοφρένεια.source:zougla.gr

ΔΝΤ: Δεν ήταν προτεραιότητα

το χρέος!


Ομολογία ότι δόθηκε λάθος συνταγή για Ελλάδα

Σε έμμεση παραδοχή λάθος προτεραιοτήτων που είχε θέσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όταν ανέλαβε «τη σωτηρία της Ελλάδος», προχώρησε ο εκπρόσωπός του στην τρόικα, Πολ Τόμσεν. Εμμέσως πλην σαφώς παραδέχτηκε ότι δόθηκε μεγαλύτερη έμφαση απ' αυτή που έπρεπε στις δημοσιονομικές ανισορροπίες της χώρας, δηλαδή στο χρέος και στο έλλειμμα, ενώ το πραγματικό πρόβλημα εντοπίζεται στις διαρθρωτικές αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας.

Ο Δανός αξιωματούχος του ΔΝΤ, που συνόδευσε τον υπουργό Οικονομικών στην περιοδεία του στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, μιλώντας σε θεσμικούς επενδυτές του Λονδίνου επιβεβαίωσε στην ουσία «τις επιφυλάξεις» που είχαν διατυπωθεί αναφορικά με την πολιτική που θα υποχρεωνόταν να ακολουθήσει η κυβέρνηση μετά την υπογραφή του Μνημονίου.

Ο κ. Τόμσεν ιεράρχησε στις προτεραιότητες του ΔΝΤ, όχι τόσο τη σχολαστική μείωση του ελλείμματος και του χρέους, αλλά κυρίως τις μεταρρυθμίσεις, με τις οποίες εν τέλει άλλαξε άρδην ο εργασιακός και ασφαλιστικός χάρτης της χώρας. Παραδέχτηκε μάλιστα ότι «το πραγματικό πρόβλημα της Ελλάδας δεν ήταν τόσο το δημόσιο χρέος αλλά οι διαρθρωτικές αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας. Οπως ανέφερε στους θεσμικούς επενδυτές στο Σίτι του Λονδίνου, πιο σημαντική από τη μείωση του ελλείμματος ήταν η προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στο Ασφαλιστικό, στην αγορά εργασίας, η αναμόρφωση του πλαισίου για τις ξένες και εγχώριες επενδύσεις καθώς και η φορολογική εναρμόνιση.

Συνεπώς ο χρόνος κατά τον οποίον θα έχουν ολοκληρωθεί οι μεταρρυθμίσεις αυτές αποτελεί και το κομβικό ζήτημα για τις περαιτέρω εξελίξεις. Το ΔΝΤ έδωσε ήδη το σήμα του εκπροσώπου του, ότι είναι έτοιμο να συνεχίσει τη στήριξη και μετά το 2013, εφόσον τούτο κριθεί απαραίτητο. Βέβαια, για να υλοποιηθεί αυτό χρειάζεται πολιτική απόφαση και κυρίως η συναίνεση της Γερμανίας. Γίνεται αντιληπτό επομένως ότι τους τεχνοκράτες του Ταμείου δεν τους απασχολεί πρωτίστως το πότε θα ανοίξουν και πάλι οι αγορές για την Ελλάδα. Ταυτοχρόνως όμως αναγνωρίζουν ότι αν παραμείνει η χώρα αποκλεισμένη από αυτές για έναν χρόνο ακόμη, οι ελληνικές τράπεζες θα δεχθούν ισχυρές πιέσεις.

Ο ίδιος πάντως ξάφνιασε το ακροατήριό του αναλαμβάνοντας τον ρόλο του ένθερμου υποστηρικτή της ελληνικής υπόθεσης. Προσπάθησε με ισχυρά επιχειρήματα να πείσει τους θεσμικούς επενδυτές ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να χρεοκοπήσει με το επιχείρημα πως μία τέτοια επιλογή, όπως είπε, δεν συμφέρει κανέναν.source:newsbeast.gr

Η πρώτη κατάληψη της

σχολικής χρονιάς...

Μαρίνα Κουτσούμπα
Τρεις ημέρες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ξεκίνησαν τα προβλήματα στο χώρο της Παιδείας. Με απόφαση γονέων και μαθητών, έκλεισε σχολικό συγκρότημα στην Πάτρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση που επέδειξαν τόσο στελέχη του Δήμου Ρίου και συγκεκριμένα του απερχόμενου Αντιδημάρχου, Γιάννη Τσιμπούκη, όσο και της Πολιτείας, στο αίτημά τους να κατασκευαστεί άμεσα μία επιπλέον αίθουσα, ώστε να στεγαστούν τα παιδιά της πρώτης Δημοτικού μετά τις νέες εγγραφές του καλοκαιριού.

Οι γονείς έχουν προγραμματίσει για σήμερα (17/9) και παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του Αντινομάρχη Παιδείας, Γιάννη Ταπεινού, ο οποίος, όταν ενημερώθηκε για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, δεσμεύτηκε πως μόλις εξασφαλιστεί το κονδύλι των 50.000 ευρώ, θα δημοπρατήσει την κατασκευή της αίθουσας. Αναφορικά με την προσωρινή τοποθέτηση κοντέινερ στον προαύλιο χώρο του σχολείου, το οποίο θα μεταφερθεί από το σχολείου του Ρίο, ο Γιάννης Ταπεινός, σημείωσε ότι από στιγμή σε στιγμή περιμένει ενημέρωση από τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΚ με τον οποίο βρίσκεται σε διαρκή επαφή, προκειμένου να ανατεθεί από τον οργανισμό η μεταφορά και η τοποθέτησή του, με τις προδιαγραφές ασφαλείας που υπάρχουν.source:cosmo.gr

Η ακμή προκαλεί κατάθλιψη 

και τάσεις αυτοκτονίας...


Οι έφηβοι που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ακμής είναι τρεις φορές περισσότερο επιρρεπείς στην αυτοκτονία από εκείνους που έχουν καθαρή επιδερμίδα.
Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Όσλο, η οποία δημοσιεύεται στην Επιθεώρηση Ερευνητικής Δερματολογίας, σε δείγμα 3.775 Νορβηγών ηλικίας μεταξύ 18 και 19 χρονών, το 14% των ερωτηθέντων νέων θεωρούν ότι η ακμή αποτελεί ένα σοβαρότατο πρόβλημα, με επιπτώσεις στην κοινωνική και σεξουαλική τους ζωή.

Τα επίπεδα κατάθλιψης και αυτοκτονικών τάσεων ήταν δύο ή και τρεις φορές υψηλότερα μεταξύ των νέων που αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα ακμής, σε σχέση με εκείνους που είχαν μικρό ή και καθόλου πρόβλημα, λένε οι Νορβηγοί ερευνητές, οι οποίοι καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι παρενέργειες που αποδίδονταν παλαιότερα στα φάρμακα για τη θεραπεία της ακμής που περιέχουν ισοτρετινοΐνη, ενδεχομένως να οφείλονται στην κατάσταση αυτή καθ' εαυτή.

«Υπάρχει στενή και σταθερή σχέση μεταξύ των προβλημάτων ακμής και των συμπτωμάτων κατάθλιψης ή προβλημάτων ψυχικής υγείας», δήλωσε ο Τζον Αντερς Χαλβόρσεν του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Όσλο, ο οποίος ήταν και ο επικεφαλής της μελέτης. «Στο παρελθόν υπήρξε μεγάλος προβληματισμός για τα φάρμακα που περιέχουν ισοτρετινοΐνη, με αποτέλεσμα οι δερματολόγοι να διστάζουν να τα χορηγήσουν», εξήγησε ο κ. Χαλβόρσεν, σύμφωνα με τον οποίο η μελέτη του αποδεικνύει ότι η αντίληψη αυτή ήταν λανθασμένη.

Πάντως, ο ψυχίατρος Ίαν Γκουντγίερ του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ προειδοποιεί ότι είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα. «Από τη μελέτη αυτή, δεν μπορούμε να συμπεράνουμε ότι οι αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική υγεία δεν έχουν καμία σχέση με τα φάρμακα για την καταπολέμηση σοβαρών περιπτώσεων ακμής. Μπορεί να υπάρχουν συνδυαστικές επιπτώσεις σε μία ήδη ευάλωτη ομάδα».

Παρά το γεγονός ότι η ακμή είναι συνηθισμένο φαινόμενο κατά την εφηβεία και οι περισσότερες περιπτώσεις είναι σχετικά ήπιες, σύμφωνα με τους ειδικούς, για το 10-20% των εφήβων η ακμή μπορεί να καταστεί παραμορφωτική, κάτι που αποτελεί σοβαρότατο πρόβλημα για μία κοινωνική ομάδα ιδιαίτερα ευαίσθητη σε θέματα εμφάνισης.source:newsit.gr

39η ακριβότερη πόλη στον κόσμο η Αθήνα...

«Πρωταθλήτρια» στην ακρίβεια η Νέα Υόρκη


Την 39η θέση στον κατάλογο των πιο ακριβών πόλεων στον κόσμο καταλαμβάνει η Αθήνα. Σε επίπεδο μισθών, η ελληνική πρωτεύουσα βρίσκεται στην 32η θέση.

Στην πρώτη θέση της λίστας με τις πιο ακριβές πόλεις κατατάσσεται το Όσλο και ακολουθούν η Ζυρίχη, η Γενεύη, το Τόκιο, η Κοπεγχάγη, η Νέα Υόρκη και η Στοκχόλμη, σύμφωνα με έρευνα της ελβετικής τράπεζας UBS.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 73 πόλεις του κόσμου και καλύπτει 112 διαφορετικά καταναλωτικά αγαθά και υπηρεσίες.

Ωστόσο, στην κατάταξη των ακριβότερων πόλεων, δεν λαμβάνεται υπόψη το κόστος των ενοικίων.

Συμπεριλαμβανομένου και του ύψους των ενοικίων, η Νέα Υόρκη είναι η ακριβότερη πόλη στον κόσμο, ενώ ακολουθούν το Όσλο, η Γενεύη και Ζυρίχη.

Η Ελβετία εξακολουθεί να καταβάλλει τους υψηλότερους μισθούς και ακολουθούν η Δανία και η Νορβηγία.

Οι πόλεις με τη μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη είναι η Ζυρίχη, το Σίδνεϊ και το Μαϊάμι.

Η διαφορά του κόστους διαβίωσης μεταξύ ανατολικής και δυτικής Ευρώπης μειώθηκε μέσα σε ένα χρόνο κατά εννέα ποσοστιαίες μονάδες, στο 26% από 35% το 2009.

Όσον αφορά στους μισθούς, οι Ελβετοί παραμένουν οι πιο καλοπληρωμένοι εργαζόμενοι. Οι υψηλότερες καθαρές αποδοχές καταβάλλονται στη Ζυρίχη και στη Γενεύη, ενώ η Νέα Υόρκη έρχεται τρίτη.

Στον αντίποδα, οι ασιατικές πόλεις Βομβάη, Μανίλα και Κουάλα Λουμπούρ είναι οι φθηνότερες του πλανήτη. Ωστόσο, στη Βομβάη και τη Μανίλα οι μισθοί είναι οι χαμηλότεροι στον κόσμο.source:tanea.gr

Κόβουν την πίστωση από 

την 1η Οκτωβρίου τα φαρμακεία...




Στην απόφαση των φαρμακοποιών να κόψουν την πίστωση στα φάρμακα από την 1η Οκτωβρίου στα ασφαλιστικά ταμεία αναφέρθηκε στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος.

Οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακα που προμηθεύονται και στη συνέχεια
να διεκδικούν τα χρήματά από το ταμείο τους.

«Είχαμε πάρει υποσχέσεις ότι θα πάρουμε τα χρήματα για την εξόφληση των συνταγών μέχρι 15 Σεπτεμβρίου, αλλιώς θα είχαμε κάνει την κινητοποίηση από την 1η Σεπτεμβρίου. Αρκετά κάναμε υπομονή» δήλωσε.

Ο κ. Λουράντος άφησε δε αιχμές για τον Ανδρέα Λοβέρδο: «Να μην βγει πάλι κάποιος υπουργός να μας κατηγορήσει για αναισθησία. Ουδείς αχαριστώτερος του ευεργετηθέντος. Εμείς ευεργετούμε τα ασφαλιστικά ταμεία. Ζητάμε τα μισά από τα οφειλόμενα να μας τα καταβάλλουν τώρα, δεν μπορούμε να ζήσουμε με υποσχέσεις» ανέφερε.

Μια φαρμακευτική εταιρεία δίνει με πίστωση το φάρμακο για 4 χρόνια, και από εμάς ζητούν να πληρώσουμε τοις μετρητοίς πρόσθεσε ο κ. Λουράντος

«Οι φαρμακοποιοί πληρώνονται κατά προτεραιότητα» δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΠΑΔ Κυριάκος Σουλιώτης, δηλώνοντας ότι τα οφειλόμενα θα καταβληθούν σε έξι μήνες το αργότερο.

«Είναι ανέφικτο να πληρώσουμε άμεσα. Όλη μας η επιχορήγηση θα πρέπει να καλύψει τρύπες του παρελθόντος» σημείωσε ο κ. Σουλιώτης.source:skai.gr

Ρούχο σε σπρέι που

μπορεί να ξαναφορεθεί...

nude_dres.jpg
Το μόνιμο άγχος να εφαρμόζουν «γάντι» τα ρούχα πάνω μας φαίνεται ότι είχαν στο μυαλό τους ο Dr Manel Torresκαι ο καθηγητής Paul Luckham στο Imperial College of London.
Οι δύο επιστήμονες δημιούργησαν ένα υγρό που όταν το ψεκάσουμε επάνω στο σώμα μας μπορεί να ξαναφορεθεί σαν ρούχο!
Ο Dr Manel Torres μετά από δέκα χρόνια έρευνας έφτιαξε αυτό το μείγμα από βαμβάκι και πολυεστέρα το οποίο όταν πάρει το σχήμα του σώματος μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί σαν ένα κανονικό ρούχο.
Το σπρέι θα βγει στην αγορά τον Οκτώβριο με το όνομα Fabric-Can με κόστος που δεν θα ξεπερνά τα 10 ευρώ. Ενώ εξετάζεται αν μπορεί μελλοντικά να χρησιμοποιηθεί σαν ιατρικός επίδεσμος ή ακόμα και ως ταπετσαρία.source:parapolitika.gr

Πληθαίνουν τα πογκρόμ 

στον πολύπαθο Άγιο Παντελεήμονα...


Επικίνδυνες είναι πλέον οι ισορροπίες στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Τα πογκρόμ ακροδεξιών και φασιστικών ομάδων κατά των μεταναστών πολλαπλασιάζονται, ενώ τα περιστατικά βίας έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο.
Το βράδυ της Τετάρτης σημειώθηκε ακόμη ένα επεισόδιο, με αποτέλεσμα να υπάρξουν σοβαροί τραυματισμοί. Σύμφωνα με την αστυνομία, ομάδα Αφγανών επιτέθηκε σε δεκατριάχρονο Αλβανό που βρισκόταν στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα και τον τραυμάτισαν ελαφρά στα δάχτυλα με ένα σπασμένο μπουκάλι. Δυο Έλληνες 19 και 24 ετών ενεπλάκησαν στον καβγά για να βοηθήσουν τον Αλβανό και οι Αφγανοί τους τραυμάτισαν με ένα μαχαίρι και το μπουκάλι, τον ένα στον μηρό και τον άλλο στην κοιλιά. Και οι δύο διακομίστηκαν στο νοσοκομείο όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Αργότερα η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. προσήγαγε τρεις Αφγανούς, ηλικίας 18, 22 και 23 ετών οι οποίοι αναγνωρίστηκαν από τους παθόντες και χθες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών.
Μετά το επεισόδιο, μια ομάδα περίπου 70 Ελλήνων πραγματοποίησε πορεία από την πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα ως το αστυνομικό τμήμα, ζητώντας να φύγουν οι μετανάστες από την περιοχή τους. Σύμφωνα με πληροφορίες του tvxs, η συγκεκριμένη ομάδα έκλεισε αρχικά την οδό Αχαρνών, παραπλεύρως της οποίας είχε παραταχθεί και διμοιρία των ΜΑΤ. Παρά τους τραμπουκισμούς που δέχτηκαν μετανάστες οι οποίοι περνούσαν από εκεί δεν υπήρξε επέμβαση της αστυνομίας. Η ομάδα κατόπιν έφυγε από την οδό Αγορακρίτου με κατεύθυνση την πλατεία Αττικής, όπου διαμένει πλήθος μεταναστών, προπηλακίζοντας τους αλλοδαπούς που συναντούσαν στο δρόμο.
Αργότερα, τα ξημερώματα της Πέμπτης, άγνωστοι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ σε καφενείο ιδιοκτησίας Αφγανού στην οδό Αριστομένους, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές. Σύμφωνα με την αστυνομία, η επίθεση οφείλεται στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ Ελλήνων και αλλοδαπών στον Άγιο Παντελεήμονα.
Επίθεση από ακροδεξιούς στον διερμηνέα των Γιατρών του Κόσμου
Δεν έχει περάσει ούτε μια εβδομάδα από την επίθεση που δέχτηκε από ακροδεξιούς ο διερμηνέας της ΜΚΟ, «Γιατροί του Κόσμου», Καντίρ Χουσεΐν, ο οποίος μάζευε στοιχεία για τις αντίστοιχες επιθέσεις που έχουν δεχτεί μετανάστες στην περιοχή. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα. Ο Καντίρ οδηγήθηκε στο νοσοκομείο με τραύμα δίπλα στο μάτι και ήπιο αιμάτωμα στο λάρυγγα.

Όπως καταγγέλλει η οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου», το τελευταίο διάστημα συμμορίες ακροδεξιών αναλαμβάνουν οργανωμένες βίαιες επιθέσεις κατά αλλοδαπών ανεξαρτήτου ηλικίας. «Όποιος κυκλοφορεί μετά τις 20:00 και είναι μετανάστης βρίσκεται σε κίνδυνο» δήλωσε ο Νικήτας Κανάκης, πρόεδρος των «Γιατρών του Κόσμου» κάνοντας λόγο για «συστηματικά πογκρόμ».
Ούτε αυτό όμως ήταν το μοναδικό περιστατικό που σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με ανώνυμη καταγγελία που δέχτηκε το tvxs, ακροδεξιά στοιχεία στράφηκαν εναντίον μανάδων, αλβανικής καταγωγής, που βρίσκονταν με τα παιδιά τους στην πολύπαθη πλατεία με το πρόσχημα ότι τα παιδιά ουρούν στα σκαλιά της εκκλησίας. Ακολούθησε συμπλοκή και οι τρεις μητέρες οδηγήθηκαν στο ΑΤ του Αγίου Παντελεήμονα. Λίγες ημέρες αργότερα, η μια από αυτές κατήγγειλε ότι εξαιτίας του περιστατικού απέβαλε.
«Πλέον, δεν έχουμε μόνο επιθέσεις σε πρόσφυγες από την Ασία αλλά και σε Αλβανούς που είναι το πρώτο κύμα μεταναστών που ήρθε στη χώρα και σε μεγάλο βαθμό έχουν ενσωματωθεί στην ελληνική κοινωνία» δηλώνει κάτοικος της περιοχής που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του. «Τα επεισόδια που σημειώνονται εδώ και δυο χρόνια με επιθέσεις από ακροδεξιούς εναντίον συλλήβδην όποιου τυχαίνει να έχει μελαμψό χρώμα ή είναι ασιατικής καταγωγής, οδηγούν εκτός από την έξαρση του ρατσισμού στους κόλπους των Ελλήνων, τις ομάδες μεταναστών που είναι θύματα αυτής της μεταχείρισης να αντιδράσουν».
Σκληρός ακροδεξιός πυρήνας
Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, στον Άγιο Παντελεήμονα υπάρχει ένας πυρήνας περίπου 70 ατόμων στον οποίο περιλαμβάνονται οργανωμένοι ακροδεξιοί. Πρόκειται κυρίως για μέλη της Χρυσής Αυγής και μέλη μιας οργάνωσης που αυτοαποκαλείται «Σύνδεσμος Ελλήνων Εφέδρων».
«Οποιαδήποτε διαφορετική φωνή δεν επιτρέπουν να ακουστεί. Θεωρούν την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα άβατο και τσιφλίκι τους. Περιοχή την οποία θα ‘καθαρίσουν’ από όποιον είναι διαφορετικός είτε ως προς το χρώμα, είτε ως προς τη θρησκεία, είτε ως προς τις πολιτικές και ιδεολογικές πεποιθήσεις» αναφέρει ο κάτοικος του Αγίου Παντελεήμονα.
Δυναμιτίζεται το κλίμα εν όψει αυτοδιοικητικών εκλογών
Το κλίμα στον Άγιο Παντελεήμονα δυναμιτίζεται ακόμη περισσότερο εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών. Σύμφωνα με τους κατοίκους, στην περιοχή δραστηριοποιείται έντονα ο Σπύρος Χατζάρας, επικεφαλής της «Επιτροπής Εθνικής Σωτηρίας» γνωστός από τον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky όπου έχει δικιά του εκπομπή.
Οι σχέσεις του Σπύρου Χατζάρα, πρώην παρουσιαστή της ΕΡΤ, με τη Χρυσή Αυγή είναι γνωστές, καθώς ουκ ολίγες φορές – κάποιες από αυτές στον Άγιο Παντελεήμονα – έχει παρευρεθεί σε συγκεντρώσεις της οργάνωσης ως κεντρικός ομιλητής, ενώ η οργάνωσή του συνεργάζεται με την εφημερίδα Στόχος.
«Έχει έρθει επανειλημμένα σε συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων, όπως αυτοπροσδιορίζονται, κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα και έχει μιλήσει με εμπρηστικό τρόπο, υποστηρίζοντας ότι η νέα εθνική αντίσταση ξεκινά από τον Άγιο Παντελεήμονα. Ως εθνική αντίσταση εννοεί το να χτυπάς, να προπηλακίζεις και να τρομοκρατείς κυνηγημένους πρόσφυγες και μετανάστες» τονίζει κάτοικος της περιοχής.
Ο Σπύρος Χατζάρας θέτει υποψηφιότητα για το δήμο Αθηναίων με το συνδυασμό «Ελεύθερη Αθήνα». «Υπάρχει ένα κλίμα ανησυχητικό: ότι, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, οι ακροδεξιοί φασιστικοί κύκλοι θεωρούν πως με την πόλωση θα μπορέσουν να αυξήσουν το ποσοστό τους στην περιοχή».source:tvxs.gr
«Καρφιά» Στόκα προς Χατζηγιάννη

«Καρφιά» Στόκα προς 

Χατζηγιάννη...

Ειλικρινής και αρκετά σκληρός εμφανίστηκε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Μπάμπης Στόκα ο οποίος εξομολογείται πως δεν θα έκανε ποτέ ντουέτο με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη. «Δεν μου αρέσει καθόλου όπως τραγουδάει ο Χατζηγιάννης» είπε ενώ πρόσθεσε πως με εκείνη που θα έκανε ευχαρίστως συνεργασία είναι με την Άννα Βίσση για την οποία όμως τόνισε πως του αρέσει το ρεπερτόριό της.source:gossip-tv.gr

Η αντιπυραυλική ασπίδα «κλειδί» 

για τη βελτίωση των σχέσεων με τη Ρωσία, λέει το ΝΑΤΟ...


Ο γγ του ΝΑΤΟ
Ο γγ του ΝΑΤΟ
Ρώμη, Ιταλία
Η ρωσική συμμετοχή στην ανάπτυξη της αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ευρώπη θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για πρόοδο στις σχέσεις ΝΑΤΟ-Ρωσίας και σε άλλους τομείς, όπως στη μείωση των πυρηνικών και συμβατικών όπλων, αναμένεται να δηλώσει ο γγ του ΝΑΤΟ την Παρασκευή.

Ο Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, σε ομιλία που πρόκειται να δώσει στη Ρώμη, θα υπογραμμίσει ότι η αυξημένη στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας στις αποσχισθήσες περιοχές της Γεωργίας και τα σχέδια της Μόσχας για τοποθέτηση πυραύλων παρεμποδίζουν τους στόχους για βελτίωση των σχέσεων.

Την Τετάρτη ο γγ του ΝΑΤΟ κάλεσε την Ρωσία να συμμετάσχει στα σχέδια της Συμμαχίας για διασύνδεση των υπαρχόντων αντιπυραυλικών συστημάτων της Ευρώπης.

«Η πρόοδος στην αντιπυραυλική άμυνα μπορεί να δημιουργήσει ένα πιο θετικό κλίμα σε άλλους τομείς, κρίσιμους για την ευρωπαϊκή ασφάλεια, όπως τα συμβατικά όπλα» αναμένεται να δηλώσει ο Ράσμουσεν, σύμφωνα με αντίγραφο της ομιλίας, το οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

«Εάν κατασκευάσουμε συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας στην Ευρώπη, εκτός πλαισίου ΝΑΤΟ και χωρίς ξεκάθαρη πρόσκληση στη Ρωσία, θα δημιουργήσουμε νέες διαχωριστικές γραμμές για το ποιος συμμετέχει και ποιος όχι» πρόσθεσε.

Η Μόσχα έχει εκφράσει τις επιφυλάξεις της για το σχέδιο, παρ' όλο που η Συμμαχία έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι το σύστημα θα αποτελεί προστασία κατά του Ιράν και όχι της Ρωσίας.

Ο Ράσμουσεν θα προειδοποιήσει ότι εάν η Ρωσία συνεχίσει να απέχει από τη Συνθήκη ελέγχου των συμβατικών δυνάμεων στην Ευρώπη, τότε θα είναι πολύ δύσκολο και για άλλες χώρες να την τηρήσουν.

«Εάν κάτι τέτοιο συμβεί, τότε θα υπάρχει πραγματική αστάθεια στην Ευρώπη -κάτι που ούτε θέλουμε, ούτε χρειαζόμαστε» τόνισε.source:in.gr

Χρήστος Δάντης...

Η σκληρή απάντηση στη Φλώρα: «Παίζει θέατρο»

Χρήστος Δάντης
Την απάντησή του στις τελευταίες δηλώσεις της Φλώρας Θεοδώρου έδωσε μέσω του Alpha ο Χρήστος Δάντης.

«Θεωρώ ότι στις σχέσεις μου με τις γυναίκες της ζωής μου ήμουν εντάξει», είπε ο γνωστός τραγουδιστής, ενώ, όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι έχει «ταλαιπωρήσει γυναίκες» στο παρελθόν, απάντησε: «Χωρίς να το έχω επιδιώξει. Οι άνθρωποι γενικώς ταλαιπωρούμε ανθρώπους».

Ο Χρήστος Δάντης, τονίζοντας πως «οι άνθρωποι ξεχνούν πόσο καλά τους φέρθηκε κάποιος», έριξε παράλληλα τα βέλη του στην εν διαστάσει σύζυγό του, κατηγορώντας την πως χρησιμοποιεί την προσωπική τους ζωή για να ασχολούνται μαζί της: «Αυτή η ιστορία, που στάθηκε εφαλτήριο για να αποκτήσει κάποιος τη δημοσιότητα που ήθελε, ή να πετύχει τους στόχους του, κάποτε θα τελειώσει. (…) Το ότι ο λόγος που χωρίσαμε ήταν ένα τρίτο πρόσωπο αυτό ήταν ένα μικρό θεατρικό έργο με δύο πράξεις: Στην πρώτη πράξη, που διήρκεσε 8 μήνες, η εν διαστάσει σύζυγός μου δεν "θυμόταν" το τρίτο πρόσωπο».

Τόσο οι παραπάνω δηλώσεις του Χρήστου Δάντη, όσο και αυτές τις Φλώρας Θεοδώρου, έρχονται λίγες μόνο μέρες μετά την απόφαση του πρώην ζευγαριού να λύσει τελικά τις οικονομικές διαφορές του εξωδικαστικά..source:yupi.gr

Στην κορυφή οι τσάντες 

Lοuis Vuitton παρά την κρίση!

Μπορεί η οικονομική ύφεση να έχει αγγίξει όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και τα έσοδα κάθε νοικοκυριού να μειώνονται αισθητά, αλλά η προτίμηση των γυναυικών στα πολυτελή είδη της Louis Vuitton παραμένει αμείωτη. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν τα έσοδα της γνωστής εταιρείας για το πρώτο εξάμηνο του 2010.
 
Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ο γνωστός οίκος ανακοίνωσε πως τα κέρδη του, το πρώτο εξάμηνο του 2010 αγγίζουν το 1 δις ευρώ. Η ανακοίνωση ήλθε λίγες ημέρες μετά την απόφαση που έλαβαν οι υπεύθυνοι των καταστημάτων πολλών ευρωπαϊκών πόλεων να κλείνουν νωρίτερα απ’ό ,τι έκλειναν μέχρι σήμερα, καθώς, όπως ισχυρίζονται, εάν συνεχίζουν υπό αυτές τις συνθήκες, δεν θα είναι σε θέση να καλύψουν την ζήτηση στα προϊόντα τους μέχρι τα Χριστούγεννα!
 
Αντίθετα με αυτά τα καταστήματα η Lοuis Vuitton αναγκάζεται να αλλάξει το ωράριο λειτουργίας της για να γεμίσει το κατάστημα με προιόντα, ώστε να μην ξεμείνει τις γιορτές, αφού η κίνηση εντός του καταστήματαος είναι πολύ μεγάλη. “Αντί να κλείνουμε στις 7 το απόγευμα, κλείνουμε στις 6 για να μείνει χρόνος να ξεναγεμίσουμε τα ράφια και τις αποθήκες, ώστε να μην έχουμε έλλειμμα την περίοδο των Χριστουγέννων”, αναφέρει ένας από τους υπαλλήλους.
 
Ο οίκος βρίσκεται στην 16η θέση των 100 ισχυροτέρων brand names σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι από τις ελάχιστες εταιρείες που παρουσιάζουν τόσο μεγάλα κέρδη, δεδομένου ότι τα προϊόντα της θεωρούνται ακριβά και απευθύνονται σε λίγους. Ιδρύθηκε το 1854 και από τότε – εκτός από την Γαλλία - δραστηριοποιείται στην Ισπανία, την Ιταλία, την Ελβετία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ελλάδα και άλλες χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο.
 
Ωστόσο, παρά την οικονομική κρίση, οι τσάντες με το μονόγραμμα του οίκου Luis Vuitton είναι τόσο δημοφιλείς και καμιά κυρία της υψηλής κοινωνίας δεν μπορεί να μην έχει μια τουλάχιστον τέτοια τσάντα στην ντουλάπα της...source:tlife.gr

26.000 ευρώ ο ελληνικός 

μέσος όρος καταθέσεων...



Στην 22η θέση της παγκόσμιας κατάταξης των πλουσίων βρίσκονται οι Ελληνες - κατ΄ άτομο και κατά μέσον όρο έχουμε σχεδόν 26.000 ευρώ σε τραπεζικές καταθέσεις - ασφαλώς πιο πίσω από τους Ελβετούς ή τους Αμερικανούς, αλλά και πολύ πιο μπροστά από διάφορους θαυμαστούς «αναδυόμενους», Κινέζους, Ρώσους κ.λπ., και μόλις 6 θέσεις μετά τους Γερμανούς, που βρίσκονται στη 16η θέση.

Τα συμπεράσματα πηγάζουν από την «Εκθεση για τον παγκόσμιο πλούτο» που εξέδωσε η γερμανική Αllianz, σύμφωνα με την οποία μπορεί οι απώλειες από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση να μην έχουν ακόμη πλήρως αποκατασταθεί, όμως ελάχιστα (κατά 4%) υπολείπονται από τα σχεδόν 86 τρισ. ευρώ όπου είχαν φτάσει πριν από την κρίση οι ιδιωτικές περιουσίες.source:nooz.gr
Βαλκάνια 2014;
Tου Σταυρου Tζιμα
Ακουσα τον πρωθυπουργό στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ να μιλάει για το «ορόσημο του 2014» στη βαλκανική πολιτική της Αθήνας και αναρωτήθηκα αν πράγματι το πιστεύει. Για όσους δεν γνωρίζουν, η ελληνική εξωτερική πολιτική έχει θέσει ως στόχο και υποτίθεται ότι δραστηριοποιείται ενεργά προς αυτήν την κατεύθυνση, την ένταξη μέχρι το 2014 στην Ευρωπαϊκή Ενωση όλων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων. Δηλαδή των Αλβανίας, ΠΓΔΜ, Κοσόβου, Σερβίας, Μαυροβουνίου, Κροατίας και Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.
Γιατί το 2014; Διότι, όπως εξήγησε, τότε συμπληρώνονται ακριβώς εκατό χρόνια από το ξέσπασμα του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου ο οποίος, ως γνωστόν, ξεκίνησε από τα Βαλκάνια με τη δολοφονία στο Σεράγεβο από Σέρβους εθνικιστές του αρχιδούκα της Αυστροουγγαρίας, Φραγκίσκου Φερδινάνδου. Δεν έχει άδικο ο κ. Παπανδρέου ως προς τη στρατηγική της ένταξης για να ηρεμήσουν τα πολύπαθα Βαλκάνια. Αν αυτή υλοποιηθεί, τότε τα σύνορα, μόνιμη πηγή έντασης στην περιοχή, θα καταργηθούν, οι κοινωνικοοικονομικές δομές θα εξευρωπαϊστούν, το γενικότερο περιβάλλον θα εξαλείψει τους εθνικισμούς και τους πάσης φύσεως βαλκανικούς μικρομεγαλισμούς που οδήγησαν σε συμφορές στο πρόσφατο παρελθόν και εξακολουθούν να σιγοκαίνε. Το θέμα, όμως, είναι πόσο κοντά στην πραγματικότητα βρίσκεται το όραμα του κ. Παπανδρέου και κυρίως όσον αφορά την προθεσμία-ορόσημο του 2014.
Οσοι παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις στην περιοχή μόνο ως ανέκδοτο εκλαμβάνουν την επίτευξη ενός τόσο φιλόδοξου στόχου στους καιρούς που ζούμε. Δεν είναι μόνο το ότι η δυναμική της διεύρυνσης έχει εξασθενήσει στους κόλπους της Ε.Ε. και κυρίως μεταξύ των ισχυρών. Οι ενδιαφερόμενες χώρες έχουν να διανύσουν μακρύ και ανηφορικό δρόμο ώστε να εκπληρώσουν πραγματικά τα κριτήρια ένταξης και εδώ τα πράγματα περιπλέκονται. Αν υπάρχει μία εξ αυτών που πληροί τις προϋποθέσεις, αυτή είναι η Κροατία που ίσως κλείσει και την πόρτα. Από εκεί και ύστερα, οι υπόλοιποι μόνο να ελπίζουν μπορούν και αυτό σε δυσδιάκριτο χρονικό ορίζοντα.
Το σπουδαιότερο όλων: Η Ελλάδα δεν δύναται πλέον να αυτοπροβάλλεται ως ο μηχανοδηγός που θα οδηγήσει το τρένο των δυτικών Βαλκανίων στην Ευρώπη, όπως φιλοδοξεί ο κ. Παπανδρέου. Η αλήθεια είναι πικρή, αλλά οι γείτονες έπαψαν να προσβλέπουν στην ελληνική (υπο)στήριξη. Ο ιδιότυπος αυτισμός με τον οποίο αντιμετωπίσαμε τις κοσμογονικές αλλαγές που συντελέσθηκαν στα σύνορά μας υπονόμευσε τη διπλωματική και οικονομική μας υπεροχή και δυστυχώς στις περισσότερες περιπτώσεις γίναμε μέρος του προβλήματος αντί να βρεθούμε στην πλευρά των λυτών. Ηρθε τώρα και η οικονομική κρίση για να μας απαξιώσει πλήρως στα μάτια όλων εκείνων που προσδοκούσαν τη βοήθειά μας. Ας είμαστε ρεαλιστές: το βαλκανικό παιχνίδι χάθηκε για μας και σπεύδει να το κάνει η Τουρκία, μοιράζοντας χρήμα και εγγυήσεις σταθερότητας.source:kathimerini.gr

Έλληνας αγόρασε το ακριβότερο 

ρετιρέ στον κόσμο!


Κάτοχος του πιο ακριβού ρετιρέ στον κόσμο είναι πλέον ο έλληνας κροίσος Κωνσταντίνος- Αλέξανδρος Γουλανδρής ο οποίος αγόρασε το μοναδικό διαμέρισμα- παλάτι στο Μονακό, έναντι του ποσού 240 εκατομμυρίων ευρώ!
Το πολυτελές διαμέρισμα των 1.600 τ.μ, με τα 30 διαφορετικά δωμάτια, βρίσκεται στο Μόντε Κάρλο και έχει θέα την Cot' d’ Azur. Στα δωμάτια συμπεριλαμβάνονται έεπίσης να πολυτελές spa και ένα μαγευτικό roof garden.

Ο 47χρονος  Κωνσταντίνος-Αλέξανδρος Γουλανδρής είναι πρόεδρος και μέτοχος της Victory Carriers, μιας από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρίες παροχής καυσίμων και ενέργειας στο κόσμο ενώ είναι επίσης ένας εκ των οικονομικών συμβούλων της βασιλικής οικογένειας της Σαουδηικής Αραβίας και του Εμίρη του Κατάρ.

Ο έλληνας κροίσος αγόρασε  το πολυτελές ρετιρέ από τους αδερφούς Νικολά και Κριστιάν Κάντι, ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίες ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα τω  "Τάιμς" του Λονδίνου, το διαμέρισμα μέχρι το 2008 ανήκε στην οικογένεια του δισεκατομμυριούχου τραπεζίτη και φιλάνθρωπου Εντμοντ Σάφρα.source:protothema.gr

Η απόβαση των Εμίρηδων στο Σκαραμαγκά...


Αλλαγή σελίδας σε έναν από τους πλέον νευραλγικούς τομείς της εθνικής οικονομίας, τη βαριά ναυπηγική βιομηχανία της χώρας.
Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, η ελληνική κυβέρνηση κατέληξε σε συμφωνία με την γερμανική ThyssenKrupp για τη μεταβίβαση του 75,1% των μετοχών των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στην Abu Dhabi Mar, συμφερόντων Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
Με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ και της διυπουργικής επιτροπής αποκρατικοποιήσεων και κατόπιν της κατάθεσης του κυρωτικού νομοσχεδίου στη Βουλή, κλείνει ένας - έως σήμερα φαύλος κύκλος - για τον ελληνικό ναυπηγοεπισκευαστικό χώρο που ελπίζεται να οδηγήσει σε νέα εποχή τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά καθώς, αφενός θα απομακρύνει τον κίνδυνο του λουκέτου για τη μεγαλύτερη ναυπηγική βιομηχανία της χώρας, και αφετέρου ελπίζεται να περισώσει χιλιάδες θέσεις εργασίας, οι οποίες απειλούνται.
«Προσπαθήσαμε να κόψουμε έναν γόρδιο δεσμό που είχε δημιουργηθεί από το 2000 μέχρι τον Οκτώβριο του 2009 και έθετε υπό άμεσο κίνδυνο τη ναυπηγική βιομηχανία, χιλιάδες θέσεις εργασίας, το πρόγραμμα υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού και πάνω από 2 δισεκατομμύρια ευρώ που είχε καταβάλει, χωρίς χειροπιαστό αντίκρισμα, το ελληνικό δημόσιο», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, που αποκάλεσε, επίσης, τη συμφωνία νέα σελίδα για το Πολεμικό Ναυτικό, τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και όλο τον ελληνικό ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα.
Όπως σημείωσε διευκρινιστικά ο υπουργός Άμυνας η κυβέρνηση δεν προβαίνει σε καμία νέα παραγγελία υποβρυχίων, αλλά διασώζει παραγγελίες της προηγούμενης δεκαετίας αντικαθιστώντας τον επιχειρησιακά και οικονομικά ασύμφορο εκσυγχρονισμό δυο παλαιών υποβρυχίων τύπου 209 με την κατασκευή δυο τελευταίας διεθνώς τεχνολογίας υποβρυχίων τύπου 214, με ελάχιστη οικονομική επιβάρυνση, που υπολογίζεται στα 175 εκατομμύρια ευρώ, σε σχέση με το αμυντικό αλλά και αναπτυξιακό όφελος.

Παράλληλα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας διευκρίνισε ότι το Πολεμικό Ναυτικό ήλεγξε και πιστοποίησε από κοινού με τον αρμόδιο κρατικό γερμανικό φορέα (BMW) την τεχνική επάρκεια του υποβρυχίου «Παπανικολής», όχι όπως ήταν το 2005-6 αλλά όπως διαμορφώθηκε το 2008 και όπως είναι σήμερα.

Όσον αφορά τις νέες συμβάσεις, με αυτές καταργείται ο παθογενής μηχανισμός των αντισταθμιστικών ωφελημάτων, ενώ επιβάλλονται λεπτομερείς και αυστηρές εγγυήσεις διαφάνειας υπό το διαρκή έλεγχο της Βουλής.
Τα σχέδια των νέων συμβάσεων θα υποβληθούν προς κύρωση δια νόμου στη Βουλή των Ελλήνων με στόχο να τεθούν σε ισχύ μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου του 2010.
Πρόσφατα η Κομισιόν έδωσε το πράσινο φως για την πώληση του 75% των μετοχών στην Abu Dhabi Mar ενώ το υπόλοιπο 25% παραμένει στη ThyssenKrupp Marine Systems, καθώς με ανακοίνωσή της είχε αναφέρει ότι μετά την εξέταση της προτεινόμενης συγχώνευσης, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η πράξη αυτή δεν θα δημιουργήσει εμπόδια στον ανταγωνισμό στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο.

Η συμφωνία μεταβίβασης του 75% των μετοχών των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στην Abu Dhabi Mar είχε κλείσει από τον περασμένο Μάρτιο με τη σύμφωνη γνώμη του ελληνικού Υπουργείου Άμυνας, ενώ για το ίδιο θέμα ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε δηλώσει προ ημερών - μετά από τη σχετική σύσκεψη στο Πεντάγωνο με εκπροσώπους των ενδιαφερόμενων μερών - ότι «στόχος μας είναι η υπογραφή μιας συμφωνίας που μετά τον έλεγχό της από το Ελεγκτικό Συνέδριο θα κυρωθεί με ευρεία συναίνεση από τη Βουλή προκειμένου να τεθεί σε ισχύ».source:zougla.gr

Το πορνό πέθανε!


Ζήτω το facebook και το Twitter

Ένα στα οχτώ ζευγάρια που πρόκειται να παντρευτεί, έχει γνωριστεί μέσω του facebook. Ένα ποσοστό της τάξεως του 80% εταιρειών, αναζητούν από σελίδες κοινωνικής δικτύωσης τα μελλοντικά τους στελέχη. Κάθε λεπτό ανεβαίνουν στο Youtube βίντεο διάρκειας 24 ωρών.

Οι αριθμοί αυτοί είναι μερικοί από το σύνολο που αποκαλύπτουν τα νέα δεδομένα στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Μέσω του Ίντερνετ, και συγκεκριμένα των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να κάνουν νέους φίλους, βρίσκουν δουλεία, ερωτεύονται, ενημερώνονται, μορφώνονται.

Το facebook, το Twitter, το Youtube κ.α. έχουν εκατομμύρια χρήστες. Ο αριθμός τους μάλιστα έχει ξεπεράσει τον αριθμό εκείνων που επισκέπτονται σελίδες πορνογραφικού περιεχομένου.

Πριν από μερικά χρονιά οι σελίδες με πορνό, ήταν πρώτες σε επισκεψιμότητα σε όλο το Ίντερνετ. Η λέξη «σεξ» ήταν πρώτη σε αναζήτηση στις μηχανές αναζήτησης. Αυτά ανήκουν πια στο παρελθόν. Οι σελίδες με ακατάλληλο περιεχόμενο,  είδαν την πλάτη των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

Μάλιστα, έχουν δημιουργηθεί και σχολές με την ονομασία «Social networking» μέσα από τις οποίες ο καθένας μαθαίνει πως να διαχειρίζεται σωστά το προφίλ του και πως να αυξήσει τους φίλους του παρουσιάζοντας σωστά τον εαυτό του σε κάποια σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.source:newsbeast.gr

Συνεχίζεται η βεντέτα 

Μπακογιάννη-Σαμαρά...

Μαρίνα Κουτσούμπα
Αφορμή για τη νέα διαμάχη ανάμεσα στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, και την ανεξάρτητη βουλευτή, Ντόρα Μπακογιάννη, στάθηκε η απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να μη συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Κάνοντας λόγο για αριστερόστροφες κορώνες στην ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, η Ντόρα Μπακογιάννη επισήμανε ότι σε συνδυασμό με την επένδυση στη χρεοκοπία της χώρας η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας οδηγείται στην απομόνωση από την ευρωπαϊκή κεντροδεξιά. "Το μέλλον της Ελλάδας είναι μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η απουσία των ελληνικών θέσεων από ουσιαστικές συζητήσεις για το μέλλον της Ευρώπης δεν υπονομεύει μόνο τη θέση της κεντροδεξιάς, βλάπτει τα συμφέροντα της Ελλάδας", προσέθεσε.
Η αντίδραση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, μέσω συνεργατών του υπήρξε άμεση, αποδίδοντας τις δηλώσεις αυτές στην αντιπολιτευτική διάθεση της Ντόρας Μπακογιάννη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία.
"Κατανοούμε τη θέση της αυτόν τον καιρό, αλλά όφειλε, αφού είχε διοριστεί και Υπουργός Εξωτερικών, να γνωρίζει ότι οι Πρόεδροι των Κομμάτων που συμμετέχουν στο ΕΛΚ δεν μπορούν, βάσει καταστατικού, να αντικατασταθούν και η συμμετοχή τους σ' αυτές τις συνεδριάσεις είναι αυστηρά προσωπική", σημείωναν στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά.
Οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, δεν συμμετείχε στη Συνεδρίαση των Βρυξελλών μετά από συνεννόηση με την ηγεσία του ΕΛΚ, καθώς είναι γνωστό ότι τις ημέρες αυτές, ενόψει της μετάβασής του στη ΔΕΘ, έχει αφιερώσει το χρόνο του σε συνεχείς επαφές με τους παραγωγικούς φορείς.source:cosmo.gr

Έτσι θα εξασφαλίσετε τα πλασματικά χρόνια για να πάρετε σύνταξη...


- Mini οδηγός : Ποιοι έχουν τη δυνατότητα εξαγοράς
- Οι προϋποθέσεις και το κόστος σε Δημόσιο, Τράπεζες και ΔΕΚΟ
- Τι θα γίνει με τους ασφαλισμένους που βγαίνουν στη σύνταξη το 2010
- Δείτε τους πίνακες


Από το 2011 διευρύνεται η δυνατότητα αξιοποίησης πλασματικών χρόνων και με αυτόν τον τρόπο παρέχεται η δυνατότητα συμπλήρωσης των απαραίτητων προϋποθέσεων χρόνου ασφάλισης, οδηγώντας κατηγορίες ασφαλισμένων ακόμη και σε ταχύτερη συνταξιοδότηση.
 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, περιορισμένη χρήση πλασματικών χρόνων μπορούν να κάνουν το 2010 όσοι βρίσκονται κοντά στη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος και να αποφύγουν έστω και τις μεταβατικές αλλαγές (είτε 1 επιπλέον χρόνο εργασίας είτε 2 επιπλέον έτη για τη συμπλήρωση του απαιτούμενου ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης).
 
Το κόστος εξαγοράς των πλασματικών χρόνων (νόμος Λοβέρδου) εξαρτάται από τον μισθό που λαμβάνει ο εργαζόμενος, τη δεδομένη χρονική στιγμή που αποφασίζει να προχωρήσει στην εξαγορά, άρα ανάλογα με το ημερομίσθιό του.
 
ΙΚΑ, ΔΕΚΟ, Τράπεζες, ΜΜΕ
 
Με αποδοχές 2.000 ευρώ τον μήνα και ποσοστό εισφοράς έως 20%, το συνολικό κόστος για αναγνώριση πλασματικής ασφάλισης κοστίζει συνολικά 19.905 ευρώ το οποίο κατανέμεται ως εξής:
 
Τέσσερα (4) χρόνια σπουδών: 48 μήνες Χ 214,69 ευρώ = 10.305 ευρώ.
 
Δύο (2) χρόνια στρατιωτικής θητείας: 24 μήνες Χ400 ευρώ =9.600 ευρώ. Ενα (1) έτος ανεργίας = δωρεάν.
 
ΔΗΜΟΣΙΟ
 
Το κόστος εξαγοράς είναι χαμηλότερο και με βάση τις τρέχουσες αποδοχές 1.350 ευρώ τον μήνα και ποσοστό εισφοράς 6,67% τα 4 έτη σπουδών θα κοστίσουν 10.305ευρώ (48 μήνες Χ 214,69%) και τα 2 έτη στρατιωτικής θητείας (24 μήνες Χ 90 ευρώ = 2.160 ευρώ).
 
 
Πώς θα υπολογίζεται η εξαγορά τους
 
1. Στρατιωτική θητεία Αποδοχές (ώς την ανώτατη ασφαλιστική κλάση 2.433 ευρώ) Χ 20% Χ μήνες στρατιωτικής θητείας - ποσό εξαγοράς με δόσεις.
 
α) Εκπτωση 15% για εφάπαξ εξόφληση.
 
β) Οποιος θεμελιώνει δικαίωμα από 1.1.2011 έως 31.12.2014 θα έχει έκπτωση 30%.
 
γ) Οποιος θεμελιώνει δικαίωμα από 1.1.2015 θα έχει έκπτωση 50%. 2. Γονική άδεια Σήμερα 25 Χ 33,04 Χ 20% = 165,2 ευρώ για κάθε μήνα με δόσεις για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, 25 Χ 33,04 Χ 37,5% = 309,75 ευρώ για κάθε μήνα με δόσεις για τους ασφαλισμένους της ΕΤΕ (Εθνική Τράπεζα) και 25 Χ 33,04 Χ 37% = 305,6 ευρώ για κάθε μήνα με δόσεις για τους ασφαλισμένους της Τραπέζης της Ελλάδος.
 
Καταβολή εφάπαξ, έκπτωση 15%. ΗΑΕ = ημερομίσθιο ανειδίκευτου εργάτη (σήμερα 33.04 ευρώ). 3. Ο χρόνος επιδότησης ασθενείας καθώς και ο χρόνος επιδότησης ανεργίας έως 1 έτος ισχύει ή υφίσταται χωρίς καταβολή εισφορών.
 
4. Εκπαιδευτική άδεια (άνευ αποδοχών) έως 2 χρόνια και χρόνος απεργιών.
 
Αποδοχές ημερομηνίας αίτησης Χ ποσοστό εισφοράς, συνεισφοράς κάθε Ταμείου (%) Χ μήνες εξαγοράς = Ποσό εξαγοράς (π.χ. για τους ασφαλισμένους στην Εθνική Τράπεζα: αποδοχές 3.000 Χ 37,5% Χ 1 μήνα = 1,125 ευρώ κάθε μήνα)
 
5. Χρόνος σπουδών (πριν από την ασφάλιση).
 
Ανώτατες- ανώτερες και ο χρόνος σε μέσες σχολές μετά το 17ο έτος της ηλικίας.
 
25πλάσιο Χ ΗΑΕ Χ 20% Χ μήνες σπουδών = Ποσό εξαγοράς, π.χ. 25 Χ 33,4 Χ 20% = 165,20 ευρώ ο κάθε μήνας με δόσεις και έκπτωση 15% για εφάπαξ καταβολή για την κύρια σύνταξη.
 
Επικουρική: 25 Χ 33,04 Χ 6% = 49,56 ευρώ κάθε μήνας με δόσεις και έκπτωση 15% για εφάπαξ καταβολή.
 
6. Χρόνος ανεργίας μετά την υπαγωγή στην ασφάλιση, εξαγορά όπως ακριβώς ο χρόνος σπουδών (περίπτωση 5η).
 
7. Πλασματικός χρόνος για τα παιδιά, ανεξάρτητα την ηλικία τους. 1 παιδί: 1 χρόνος 2 παιδιά: 3 χρόνια 3 παιδιά και πάνω: έως 5 χρόνια Χρήση του πλασματικού χρόνου κάνει η μητέρα, όχι όμως για να θεμελιώσει δικαιώματα ως μητέρα ανήλικων τέκνων. Αν δεν κάνει χρήση, τότε ο πλασματικός χρόνος προσμετράται από τον πατέρα.
 
Τονίζεται ότι οι χρόνοι που αναγνωρίζονται για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος ή για προσαύξηση του ποσού της σύνταξης αρχίζουν από 1.1.2011 και αφορούν τους ασφαλισμένους που συγκεντρώνουν αθροιστικά τις εξής προϋποθέσεις:
 
α) θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα κατ΄ αποκλειστικότητα από 1.1.2011 και εφεξής και β) έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 3.600 ημέρες ή 12 έτη ασφάλισης. Επομένως οι διατάξεις του άρθρου 40 και της παρ. 12 του άρθρου 47 του ν. 2084/92 εφαρμόζονται μέχρι 31.12.2010 και αφορούν όλους όσους έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι την 31.12.2010, ανεξάρτητα αν ασκήσουν το δικαίωμα αυτό μέχρι 31.12.2010 ή από 1.1.2011 και εφεξής.
 
Εξάλλου με τις νέες διατάξεις επαναπροσδιορίζονται οι χρόνοι που μπορούν να προσμετρηθούν ή να αναγνωριστούν με εξαγορά τόσο για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος ή για προσαύξηση του ποσού αυτής. Επιπλέον καθορίζεται η κλιμάκωση του χρόνου τον οποίο μπορεί να προσμετρήσει ή να αναγνωρίσει κάθε ασφαλισμένος ανάλογα με τον χρόνο συνταξιοδότησής του ως εξής:
 
μέχρι 4 χρόνια, για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα εντός του 2011, μέχρι 5 χρόνια, για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα εντός του 2012 μέχρι 6 χρόνια, για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα εντός του 2013 μέχρι 7 χρόνια, για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα από 1-1-2014.source:newsit.gr

Ελπίδες για το μελάνωμα...

Νέα πειραματική γονιδιακή θεραπεία που προωθείται «κατεπειγόντως»

 Γιάννης Δεβετζόγλου 


Ελπίδες στους περισσότερους πάσχοντες από μελάνωμα, τον πιο επιθετικό καρκίνο του δέρματος, δίνει μία νέα πειραματική γονιδιακή θεραπεία σε μορφή χαπιού, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ» αναμένεται να κυκλοφορήσει το επόμενο έτος. Μάλιστα, από τον Ιανουάριο αρχίζει και στη χώρα μας ο μοριακός έλεγχος μελανώματος, προκειμένου να χορηγείται στους πάσχοντες η πλέον στοχευμένη θεραπεία.
«Δεν πρόκειται για χημειοθεραπεία, αλλά για ένα χάπι, οι βασικότερες παρενέργειες του οποίου είναι η φωτοευαισθησία, η φαγούρα και το εξάνθημα, οι οποίες μάλιστα σταματούν άμεσα με τη χορήγηση μικρότερης δόσης φαρμάκου», εξηγεί στα «ΝΕΑ» ο υπεύθυνος της μελέτης, καθηγητής Κeith Τ. Flaherty, από το Αντικαρκινικό Κέντρο του Νοσοκομείου «Μassachusetts General».

Τα «εξαιρετικά», όπως τα χαρακτηρίζουν οι ειδικοί, αποτελέσματα των δοκιμών που έγιναν σε ασθενείς και δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση «Νew Εngland Journal of Μedicine», δίνουν ελπίδες για ένα από τα καλύτερα φάρμακα που παρασκευάστηκαν με πληροφορίες που προέρχονται από DΝΑ ανάλυση του μεταλλαγμένου γονιδίου «ΒRΑF». Προχωρά η έγκριση
«Μέχρι σήμερα το πιο δραστικό φάρμακο που έχουμε στα χέρια μας για το μελάνωμα έχει ανταπόκριση 10%. Βάσει όσων έχω ακούσει σε διεθνή συνέδρια και έχω διαβάσει σε επιστημονικά περιοδικά, το φάρμακο ΡLΧ4032 είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρο. Μάλιστα, ακριβώς λόγω των αποτελεσμάτων της μελέτης, οι ασθενείς συνωστίζονται για να συμμετέχουν στις κλινικές δοκιμές. Επιπλέον, η έγκρισή του προχωρά με τη διαδικασία του κατεπείγοντος από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDΑ), προκειμένου να μπορούν να το πάρουν όλοι οι ασθενείς το 2011», εξηγεί στα «ΝΕΑ» ο Δημήτρης Μπαφαλούκος, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελανώματος, διευθυντής ογκολογικής κλινικής στο Μετροπόλιταν.

Η νέα γονιδιακή θεραπεία αφορά το 60% - 70% των ασθενών με μεταστατικό μελάνωμα. Και αυτό διότι η νόσος έχει προκληθεί από μετάλλαξη σε ένα γονίδιο που ονομάζεται «ΒRΑF και βρίσκεται στη θέση V600Ε», όπως αναφέρει η μελέτη. «Πρόκειται για μία αρκετά ελπιδοφόρα μελέτη και είμαστε αισιόδοξοι. Αυτήν τη στιγμή βρισκόμαστε στη δημιουργία μίας ειδικής επιστημονικής ομάδας που θα κάνει έλεγχο των γονιδίων του μελανώματος και έτσι από τον Ιανουάριο και οι έλληνες ασθενείς θα μπορούν να έχουν εύκολα και απλά πρόσβαση στη μοριακή διάγνωση και ακολούθως την ειδική θεραπεία», εξηγεί η κλινική παθολογοανατόμος Κωνσταντίνα Φραγκιά, αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στο Πρόγραμμα Μελανώματος και πρόεδρος του Οργανισμού Πρόληψης και Αντιμετώπισης Μελανώματος «ΜΕΛΑΜΠΟΥΣ».

Τα αποτελέσματα
Στη δεύτερη φάση της κλινικής μελέτης, 32 ασθενείς με μεταστατικό μελάνωμα από μετάλλαξη ΒRΑF, έλαβαν δύο φορές την ημέρα χάπι ΡLΧ4032. Σε κάποιους έκαναν και βιοψία του όγκου κατά τη διάρκεια της θεραπείας, προκειμένου να εκτιμηθεί εάν αναστέλλεται ο ΒRΑF πάνω στους ιστούς.

Από τους 32 ασθενείς, οι 24 εμφάνισαν μερική ανταπόκριση και οι 2 πλήρη υποστροφή. Μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα αφορούν θεραπεία που έχει γίνει για περισσότερους από 7 μήνες και οι ασθενείς επιβίωσαν δίχως να εξελίσσεται η νόσος και με καλή ποιότητα ζωής.
ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ
αρχίζει και στη χώρα μας ο μοριακός έλεγχος μελανώματος, προκειμένου να χορηγείται στους πάσχοντες η πλέον στοχευμένη θεραπεία.
source:tanea.gr
top