Τι ετοιμάζει πάλι ο Steve Jobs

και η ομάδα του;


Θα το ανακοινώσουν επίσημα την 1η Σεπτεμβρίου

Όλοι οι φαν των προϊόντων της εταιρίας Apple, που δεν είναι και λίγοι, περιμένουν με ανυπομονησία την ανακοίνωση που θα κάνει ο Στηβ Τζομπς μαζί με την ομάδα του. Η ανακοίνωση έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου στο Σαν Φραντσίσκο. Κανείς δεν ξέρει ακριβώς περί τίνος πρόκειται αλλά υπάρχουν τρία πιθανά σενάρια:

1. Μια νέα υπηρεσία στηριζόμενο στην ήδη υπάρχουσα εφαρμογή cloud, όπου θα σου επιτρέπει να μοιράζεσαι μουσική ασύρματα από όλες τις συσκευές Apple.

2.Ένα καινούργιο μοντέλο iPod τόσο εξελιγμένο, που θα κάνει το iPod touch να μοιάζει με «walkman»  .

3. Ένα καινούργιο Apple tv με μεγαλύτερη χωρητικότητα και πιο εύχρηστο.source:newsbeast.gr

Έξυπνα τρικ για να 

αδυνατίσετε...


Γιατί η δίαιτα θέλει τρόπο και όχι κόπο

Δύο ποτήρια νερό πριν από το φαγητό, αυτό είναι το νεότερο τρικ για επιτυχημένο αδυνάτισμα, το οποίο ανακοινώθηκε μόλις την περασμένη Δευτέρα στο συνέδριο της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας και υπόσχεται την απώλεια βάρους με τη δίαιτα κατά 30%.

Αυτό δεν είναι το μοναδικό «κόλπο» για αδυνάτισμα που έχει αποκαλύψει η ιατρική έρευνα. Πριν από λίγο καιρό η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» δημοσίευσε μερικά ακόμα.

Πεπόνι και μετά ένα σφιχτό αβγό

Τέλειο πρωινό για καύσεις του λίπους

Αλλάξτε το πλήρες γάλα με ημιάπαχο

Περιέχει περισσότερο ασβέστιο και φώσφορο που διεγείρουν τη διάσπαση του λίπους στα σωματικά κύτταρα

Να βάζετε πάπρικα στο φαγητό σας

Περιέχει άφθονη βιταμίνη C, η οποία βοηθάει τον οργανισμό να μετατρέπει το λίπος σε ενέργεια

Να τρώτε καυτερές πιπεριές


Περιέχουν καψαϊκίνη, η οποία αυξάνει κατά 25% το μεταβολικό ρυθμό

Να τρώτε λίγες πρωτεΐνες ως σνακ


Όπως μία φέτα μαύρο ψωμί με λίγο βραστό στήθος κοτόπουλου. Μελέτες δείχνουν πως με αυτόν τον τρόπο έχει κανείς 30% περισσότερες πιθανότητες να αδυνατίσει.

Να βάζετε σος σόγιας στο φαγητό σας


Μελέτες δείχνουν ότι οι πρωτεΐνες της σόγιας αλληλεπιδρούν με τους υποδοχείς του εγκεφάλου που ενεργοποιούν το αίσθημα κορεσμού της πείνας

Ένα ποτήρι κόκκινο κρασί την ημέρα

Εμποδίζει τη συσσώρευση λίπους χάρη στην ουσία ρεσβερατρόλη που περιέχει.

Να τρώτε ρόδια

Περιέχουν έλαια τα οποία ελαττώνουν την αποθήκευση λίπους στο σώμα και ικανοποιούν τη λαχτάρα για γλυκό

Κρέας ψητό στα κάρβουνα


Αφού το μαρινάρετε πρώτα σε δεντρολίβανο ή σε λεμόνι, σκόρδο και κρεμμύδι. Με το ψήσιμο χάνει πολλά λίπη, ενώ με το μαρινάρισμα μειώνονται έως 90% οι επιβλαβείς τοξικές ουσίες.source:newsbeast.gr

Ετοιμάζουν την μεγαλύτερη 

αεροπορική εταιρεία του κόσμου...


Οι ομοσπονδιακές αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ ενέκριναν χθες Παρασκευή τη συγχώνευση των αεροπορικών εταιρειών United και Continental, αίροντας ένα από τα σημαντικότερα εμπόδια για το σχηματισμό της μεγαλύτερης εταιρείας αερομεταφορών στον κόσμο.
Οι δύο εταιρείες μεταφέρουν 144 εκατ. επιβάτες το χρόνο σε 370 προορισμούς σε 59 χώρες με ελάχιστες αλληλοεπικαλύψεις. Η Γιουνάιτεντ, με έδρα το Σικάγο, έχει ισχυρότερη παρουσία στις ΗΠΑ και στις χώρες του Ειρηνικού, ενώ η Κοντινένταλ, με έδρα το Χιούστον, επικεντρώνεται περισσότερη στις βορειοανατολικές πολιτείες, στην Ευρώπη και στη Λατινική Αμερική.
Η αντιμονοπωλιακή υπηρεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι δε θα αντιταχθεί στη συγχώνευση μετά από «εξαντλητική έρευνα» για το θέμα, κρίνοντας ότι οι δύο εταιρείες έχουν «κατά κύριο λόγο αλληλοσυμπληρούμενα δίκτυα» που αλληλεπικαλύπτονται κυρίως σε στο αεροδρόμιο Νιούαρκ του Νιου Τζέρσι. Οι δύο εταιρείες συμφώνησαν να αναλάβει άλλη εταιρεία, η Southwest, τις πτήσεις τους προς Νιούαρκ για να καθησυχάσουν τις αντιμονοπωλιακές αρχές.
Μετά τη συγχώνευση οι μέτοχοι της Γιουνάιτεντ θα έχουν το 55% της νέας εταιρίας και εκείνοι της Κοντινένταλ το 45%, με μια μετοχική κίνηση που θα ανέλθει σε 3 δις δολάρια. Η νέα εταιρεία θα ονομάζεται United και θα έχει το λογότυπο της Continental.
Οι αντιμονοπωλιακές υπηρεσίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκριναν τη συγχώνευση τον περασμένο μήνα.
Για να προχωρήσει η συμφωνία πρέπει να την υπερψηφίσουν οι μέτοχοι των δύο αεροπορικών εταιρειών.source:protothema.gr

Τα πάρτι της πόλης...


Για όσους δεν φύγανε

Αρχίζουν τα πάρτι και θα παρατηρήσετε πως εγκαταλείπονται σιγά σιγά οι παραλίες δίνοντας τη θέση τους στο κέντρο της πόλης. Για αυτό το Σάββατο υπάρχουν τα παρακάτω events για να διαλέξετε.

Ο Νεοϋορκέζος DJ Tim Sweeney και παραγωγός της DFA Records έρχεται στην Aθήνα για ένα DJ set. Μαζί του ο Dynamons (Echovolt Records) και η Mari.cha. Στο κέντρο της Αθήνας, στο Yoga Bala. Στις 11.30 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο.


Στην πλατεία Κοτζιά και συγκεκριμένα στο Higgs, η ομάδα Yes It Does!! Sure It Does!! ξεκινά τη σεζόν με καλεσμένο τον Lovely Jonjo, resident DJ του καυτού λονδρέζικου party Durrr, σε ένα electro/post indie set. Επίσης, στα πλατό οι βερολινέζοι Local Suicide και ο δικός μας Bad Spencer. Στις 11 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο.


Το πάρτι αυτό συνεχίζεται από χτες για την έναρξη της νέας σεζόν στο Second Skin επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως. Στα πλατό ο Γιώργος Φακίνος και ο Γιάννης Μαντωνανάκης. Στις 12 μεσάνυχτα με είσοδο € 5 (με μπίρα).


Στον ίδιο δρόμο στο D Bar, με indie, alternative, pop και electronica ήχους από τον έμπειρο Σπύρο Τρούσα και τον Δημήτρη Ντακουβάνο. Στις 11 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο.


Τέλος για όσους δεν θέλουν να αφήσουν τα καλοκαιρινά μαγαζιά ακόμα υπάρχει μια βραδιά με techno και tech house μουσικές από τους Mikee & Jim K. Ammos Beach Τα μεσάνυχτα με είσοδο € 12 (με ποτό).source:newsbeast.gr

Ελπίδες να γλυτώσει τον 

λιθοβολισμό...


Καμία οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμα από τις ιρανικές Αρχές, σχετικά με την εκτέλεση της ποινής του θανάτου διά λιθοβολισμού στην Σακινέχ Μοχαμάντι Αστιάνι, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Ραμίν Μεχμανπαράστ.

Ο τελευταίος δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ότι η εκτέλεση της ποινής της έχει ανασταλεί και ότι η ετυμηγορία βρίσκεται στο στάδιο της εξέτασης.


Η 43χρονη μητέρα δύο παιδιών, Σακινέχ Μοχαμάντι Αστιάνι, κατηγορείται για μοιχεία και συνέργεια στη δολοφονία του συζύγου της. Η καταδίκη της έχει προκαλέσει διεθνή κατακραυγή, με εκκλήσεις προς την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλει νέες κυρώσεις κατά του Ιράν, αν εκτελέσει την ποινή.source:zougla.gr

Θαμμένος σε παγετώνα

επί ένα αιώνα...

Μαρίνα Κουτσούμπα
Ερασιτέχνης Ιταλός ιστορικός εντόπισε σε παγετώνα των Άλπεων τη σορό ενός στρατιώτη που είχε πολεμήσει κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Dino De Bernandin έκανε τη μακάβρια ανακάλυψη ενώ περπατούσε στα βουνά όπου την περίοδο 1915-1917 διεξήχθησαν σκληρές μάχες ανάμεσα σε Ιταλούς και το στρατό της Αυστρο-ουγγρικής αυτοκρατορίας. Η σορός βρέθηκε σε υψόμετρο 2.800 μέτρων. Ο De Bernandin δήλωσε ότι είδε μερικά κουρέλια να εμφανίζονται από ένα σημείο όπου είχε λιώσει ο πάγος.
Μόλις πλησίασε, αντίκρισε το σκελετό ενός άνδρα του οποίου οι μπότες και η στολή είχαν σαπίσει.
Άμεσα ειδοποιήθηκαν οι αστυνομικές αρχές και ομάδες Αλπινιστών που μετέφεραν τη σορό σε νεκροτομείο.
Θα διεξαχθεί έρευνα για να βρεθεί η ταυτότητα του στρατιώτη που άφησε την τελευταία του πνοή στους παγετώνες πριν από ένα περίπου αιώνα. Η σορός θα ενταφιασθεί σε στρατιωτικό κοιμητήριο.source:cosmo.gr

"Μυστικοί" της CIA πολλά 

στελέχη της κυβέρνησης Καρζάι...

Μαρίνα Κουτσούμπα
Νέες αποκαλύψεις για το... μισθολόγιο της CIA έκανε η εφημερίδα The Washington Post, επισημαίνοντας πως η CIA πληρώνει σημαντικό αριθμό στελεχών της κυβέρνησης του προέδρου του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι, προκειμένου να εξασφαλίσει πληροφορίες από το εσωτερικό της κυβέρνησης του Αφγανιστάν.


Επικαλούμενη νυν και πρώην στελέχη της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι πληρωμές είναι μακρόχρονες σε πολλές περιπτώσεις και έχουν στόχο να βοηθήσουν την υπηρεσία κατασκοπείας να έχει ροή πληροφοριών από το εσωτερικό της κυβέρνησης του Αφγανιστάν. Ορισμένοι σύμβουλοι του Χαμίντ Καρζάι υπήρξαν πληροφοριοδότες της CIA και άλλοι έλαβαν πληρωμές για να εξασφαλιστεί η διαθεσιμότητά τους, επισημαίνεται στην εφημερίδα που επικαλείται αξιωματούχο που δεν κατονομάζεται. Οι πληρωμές συνεχίστηκαν παρά τις ανησυχίες ότι η CIA στήριζε διεφθαρμένους αξιωματούχους.
Σύμφωνα με την The Washington Post, ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Πολ Γκιμιλιάνο διέψευσε τις πληροφορίες αυτές λέγοντας ότι "αυτή η ανώνυμη πηγή μοιάζει να διακατέχεται από άγνοια, κακές προθέσεις, ή και τα δύο".
Η Post επικαλείται επίσης πρώην στέλεχος της CIA που δήλωσε ότι οι πληρωμές ήταν αναγκαίες διότι "ο αρχηγός του κράτους δε θα σου πει τα πάντα" και διότι ο Καρζάι μοιάζει ενίοτε να αγνοεί κινήσεις μελών της ίδιας του της κυβέρνησης.
Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής πιέζει τον Χαμίντ Καρζάι να "κάνει περισσότερα" για το πρόβλημα της διαφθοράς.
Ο ετεροθαλής αδελφός του προέδρου Άχμαντ Ουάλι Καρζάι, επιχειρηματίας και πολιτικός στην Κανταχάρ, έχει κατηγορηθεί ότι συσσώρευσε τεράστια περιουσία από το λαθρεμπόριο ναρκωτικών, κατατρομοκρατεί αντιπάλους του και έχει σχέσεις με τη CIA. Ωστόσο, ο ίδιος αρνείται τα πάντα.source:cosmo.gr
Η σημασία της ιστορίας των βιντεοπαιχνιδιών...


Η Μουσική έχει το Πάνθεον του Ροκ εντ Ρολ. Οι εικαστικές τέχνες έχουν το Λούβρο και το Ραδιόφωνο με την Τηλεόραση έχουν το Μουσείο των Επικοινωνιών Μετάδοσης. Τα βιντεοπαιχνίδια από την άλλη, δεν έχουν τίποτα αντίστοιχο στο οποίο να παραθέτονται δεκαετίες ιστορίας, εκτός από κάποιες ιστοσελίδες μέσα από τις οποίες σώζονται ακόμη ελάχιστοι παλιοί τίτλοι από τις πρώτες ημέρες της αγοράς.
«Η βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών κινείται ταχύτατα. Δυστυχώς, ως αποτέλεσμα, είναι τόσο απασχολημένη που δεν ασχολείται με τη διατήρηση του παρελθόντος και της ιστορίας της», δήλωσε ο Τζον – Πολ Ντάισον, διευθυντ΄ςη του Διεθνούς Κέντρου για την Ιστορία των Ηλεκτρονικών Παιχνιδιών. «Από τη στιγμή που ένα παιχνίδι ξεπεράσει τους έξι μήνες κυκλοφορίας θεωρείται ξεπερασμένο για τους gamers, αυτή είναι η φύση της αγοράς».
Ευτυχώς για τους φίλους των βιντεοπαιχνιδιών, οι προσπάθειες για τη διατήρηση κάποιων κλασικών παλιών τίτλων αλλά και για τη συγκέντρωση στοιχείων για τις πρώτες εταιρείες του χώρου, πολλαπλασιάζονται. Η πόλη Οτούμβα στην Αϊόβα έγινε πρόσφατα η έδρα του Πάνθεον των Βιντεοπαιχνιδιών, με τη βοήθεια του Γουόλτερ Ντέι και της Twin Galaxies, εταιρείας που κρατάει αρχεία με τις επιδόσεις παικτών στα βιντεοπαιχνίδια.
Επιπλέον, στο Ρότσερτερ της Νέας Υόρκης, ένα ίδρυμα έχει συγκεντρώσει περίπου 20.000 εξαρτήματα και περιφερειακά υπολογιστών, κονσολών και φορητών παιχνιδομηχανών, ενώ στο American Classic Arcade Museum, στο Νιού Χάμσαϊρ, φιλοξενούνται περισσότερα από 250 ηλεκτρονικά παιχνίδια με νομίσματα.
Και τώρα, τα βιντεοπαιχνίδια κατευθύνονται στο Σμιθσόνιαν. Από τις 16 Μαρτίου του 2012, το Μουσείου Αμερικανικής Τέχνης θα στεγάσει έκθεση με τίτλο «Η Τέχνη των Βιντεοπαιχνιδιών», όπου ο επισκέπτης θα μπορεί να δει σκηνές από παιχνίδια, συνεντεύξεις, παλιές κονσόλες και παιχνιδομηχανές. Η έκθεση ευελπιστεί να γίνει η πρώτη που θα μελετά εκτενώς την εξέλιξη των βιντεοπαιχνιδιών ως τέχνη.
Κάποιοι σπεύδουν να κατηγορήσουν την κοινή γνώμη και τη στάση της απέναντι στα βιντεοπαιχνίδια για το ότι ποτέ δεν ξεχώρισαν σαν τέχνη, πλάι στον κινηματογράφο, παρά το ότι τα σημερινά παιχνίδια δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από πολλές blockbuster κινηματογραφικές παραγωγές. Κάποιοι άλλοι αναφέρουν τους γρήγορους ρυθμούς με τους οποίους κινείται η αγορά, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανείς να ασχοληθεί με τη διατήρηση του παρελθόντος της.
«Η προσφορά των βιντεοπαιχνιδιών στην κουλτούρα είναι τεράστια», επεσήμανε ο Αλ Λόου, δημιουργούς της γνωστής σειράς βιντεοπαιχνιδιών της δεκαετίας του ’90, «Leisure Suit Larry». «Πολλοί μου λένε ότι έμαθαν αγγλικά εξαιτίας των παιχνιδιών μας, ακόμη περισσότεροι λένε ότι ασχολήθηκαν με τους υπολογιστές εξαιτίας τους, ή βελτίωσαν τον τρόπο σκέψης τους και τη στάση τους απέναντι στα προβλήματα».source:kathimerini.gr
Ανάγκη 80 εκ. δολαρίων 
για το Πακιστάν έχει η UNICEF...
H UNICEF έχει άμεση ανάγκη από 80 εκατομμύρια δολάρια για την παροχή συμπληρωματικών τροφίμων σε πάνω από 272.000 υποσιτισμένα παιδιά στο Πακιστάν.
H UNICEF έχει άμεση ανάγκη από 80 εκατομμύρια δολάρια για την άμεση παροχή συμπληρωματικών τροφίμων σε πάνω από 272.000 υποσιτισμένα παιδιά στο Πακιστάν, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες του λόγω των καταστροφικών πλημμυρών, δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος του ΟΗΕ.
Οι χειρότερες πλημμύρες στη ιστορία της χώρας προκάλεσαν τον εκτοπισμό περισσότερων από 17 εκατομμύρια ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων 2,1 εκατομμυρίων παιδιών κάτω των πέντε ετών. Τουλάχιστον 13% από αυτά πάσχουν από σοβαρό ή μέτριο υποσιτισμό,σημειώνει ο ΟΗΕ.
«Έχουμε τουλάχιστον 72.000 παιδιά κάτω των πέντε ετών που πάσχουν από σοβαρό υποσιτισμό, και πάνω από 200.000 παιδιά που υποφέρουν από μέτριο υποσιτισμό ανάμεσα στους ανθρώπους που επλήγησαν από τις πλημμύρες», δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ο Δρ.Σαχίντ Μεχμπούμπ της UNICEF.
«Χρειαζόμαστε επιπλέον 80 εκατομμύρια δολάρια για να ξεκινήσει ένα ειδικό επισιτιστικό πρόγραμμα αλλιώς αυτά τα παιδιά μπορεί να πεθάνουν από υποσιτισμό ή άλλες ασθένειες που προκαλούνται από αυτόν», δήλωσε.
Ο Δρ Μεχμπούμπ είπε ότι ο αριθμός των υποσιτισμένων παιδιών μπορεί να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες και θα μπορούσε να γίνει μια σημαντική αιτία θανάτου για τα παιδιά κάτω των πέντε ετών.
Οι πλημμύρες άρχισαν μετά από τις έντονες βροχοπτώσεις των μουσώνων στα τέλη Ιουλίου, κάλυψαν με νερό χιλιάδες πόλεις και χωριά, κατέστρεψαν εκατομμύρια εκτάρια γεωργικής γης, και σκότωσαν πάνω από 1.500 άτομα.
Αρχικά τα Ηνωμένα Έθνη απηύθυναν έκκληση για 460 εκατομμύρια δολάρια για την παροχή έκτακτης βοήθειας προς τους πληγέντες από τον κατακλυσμό. Μέχρι σήμερα έχουν λάβει 325 εκατομμύρια δολάρια.source:kathimerini.gr

Τρόικα: Ελέγξτε τους 1.000 

πλουσιότερους Έλληνες...


- Μετά τους "πολλούς φτωχούς" στο στόχαστρο της τρόικας οι "λίγοι πλούσιοι"

- Ποια νέα φορολογικά μέτρα έρχονται με την επόμενη επίσκεψη των ελεγκτών το Σεπτέμβριο
- 1.000 "μεγάλα ψάρια" θα βρεθούν σύντομα υπό έλεγχο για τα πραγματικά τους εισοδήματα
- Καπελέρης: "Στο στόχαστρο όσοι πλουτίζουν παρασιτικά"

Μετά τους “πολλούς φτωχούς” Έλληνες η τρόικα τώρα βάζει στο στόχαστρο – και για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης όπως έχουν αναφέρει οι ελεγκτές – και τους “λίγους πλούσιους”. Κατά την επόμενη επίσκεψη των ελεγκτών, η οποία θα γίνει πριν από τα μέσα Σεπτεμβρίου, θα συζητηθούν σε βάθος νέα φορολογικά μέτρα με έμφαση στα “μεγάλα ψάρια”.

Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, οι ιδέες που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι η
αύξηση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή ακόμα και στο 50%, η εισαγωγή πολλαπλών ενδιάμεσων συντελεστών, η άρση της φορολογίας σε κατώτερα εισοδήματα μισθωτών και η τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας. Τα μέτρα, αναμένεται να παρθούν ώστε να βγει ο προυπολογισμός του 2011 και να μας καταβληθεί η επόμενη δόση του δανείου.

Οι ίδιοι οι ελεγκές έχουν δηλώσει ότι ο
μέσος πολίτης στην Ελλάδα έχει συμπιεστεί αρκετά και ότι τώρα στόχος είναι οι έχοντες, τόσο για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης – η τρόικα “φοβάται” ανατροπή του προγράμματος από κοινωνική αναταραχή – αλλά και για λόγους αναδιανομής του εισοδήματος.

«Δεν μπορεί ένας μισθωτός με εισόδημα άνω των 100.000 ευρω τον χρόνο να υποχρεούται να πληρώσει στην Εφορία το 40% των εισοδημάτων του και οι έχοντες επιχειρηματίες, με περιουσία εκατομμυρίων ευρώ, που τόσα χρόνια κατάφερναν να φοροδιαφεύγουν να πληρώνουν στην Εφορία λιγότερα απ΄ όσα τους αναλογούν» λέει χαρακτηριστικά στέλεχος της Κομισιόν, σύμφωνα με την εφημερίδα.


Οι ελεγκτές θεωρούν ότι στο στόχαστρο πρέπει να μπουν σύντομα οι
1.000 πλουσιότεροι Έλληνες και αυτοαπασχολούμενοι που δεν δηλώνουν τα πραγματικά τους εισοδήματα.

Στον ίδιο τόνο και ο επικεφαλής του
ΣΔΟΕ Γ. Καπελέρης που μιλά στην Ισοτιμία του Σαββάτου, ο οποίος δηλώνει ότι “στο στόχαστρο θα μπουν όσοι πλουτίζουν παρασιτικά”. “Δεσμεύομαι ότι στο επόμενο διάστημα τα αποτελέσματα θα είναι εντυπωσιακά, τόσο για τους πολίτες όσο και για τους μεγαλοφοροφυγάδες. Η ανοχή δεν είναι πλέον επιλογή και όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν αυτό τόσο το καλύτερο” τονίζει. Ο ίδιος αναφέρει ότι ενώ στην ΕΕ ο μέσος όρος των φορολογικών εσόδων είναι στα 26,1%, στην Ελλάδα είναι μόνο 19,8%- είμαστε δηλαδή στην 24η θέση στην Ευρώπη των 27.

Ο κ. Καπελέρης λέει ότι ο στόχος της είσπραξης
5 δισ. ευρώ μέχρι τον Δεκέμβριο είναι εφικτός. “Συνολικά στο επτάμηνο του 2010 καταλογίστηκαν από τν Υπηρεσία πρόστιμα ύψους 2,5 δισ. όταν ολόκληρο το 2009 είχαν καταλογιστεί 1,7 δισ. Έχει τεθεί στόχος για το 2010 στα 5 δισ. Αυτό υποδηλώνει ότι και αν όλοι οι φορολογούμενοι στους οποίους έχουν επιβληθεί πρόστιμα, προσφύγουν στα φορολογικά δικαστήρια και εισπραχθεί μόνο το 25%, ακόμη και σε αυτή την περίπτωση είμαστε μέσα στο στόχο του προγράμματος σταθερότητας”.

Ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ τονίζει επίσης ότι ειναι υπέρ της
δημοσίευσης ονομάτων φοροφυγάδων, καθώς όπως λέει τα ατομικά δικαιώματα δεν πρέπει να γίνονται άλλοθι για να κρυφτεί κάτω από το χαλί η πραγματικότητα.source:newsit.gr

Πολιτικός μοιράζει κουπόνια

προσθετικής στήθους!



Πολιτικός της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα κληρώνει εμφυτεύματα προσθετικής στήθους ως βραβείο στα κουπόνια που διανέμει, προκειμένου να συγκεντρώσει κεφάλαια, για να χρηματοδοτήσει την προεκλογική του εκστρατεία.

Οι βουλευτικές εκλογές στη Βενεζουέλα διεξάγονται στις 26 Σεπτεμβρίου.


Ο Γουστάβο Ρόχας, υποψήφιος της αντιπολίτευσης, μιλώντας στην διάρκεια προεκλογικής δραστηριότητάς του στο Καράκας, είπε ότι «ορισμένοι προσφέρουν τηλεοράσεις, εμείς αποφασίσαμε να προσφέρουμε αυτό...». «Είναι ένα ενδιαφέρον βραβείο και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον», ανέφερε.


Η πλαστική χειρουργική, ειδικά η προσθετική στήθους, είναι αρκετά διαδεδομένη στη Βενεζουέλα, χώρα όπου μοντέλα έχουν κερδίσει αρκετούς διεθνείς διαγωνισμούς ομορφιάς.


Η οικονομική κρίση δεν μείωσε τη ζήτηση για επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής. Μάλιστα, πολλοί και πολλές παίρνουν δάνεια, για να κάνουν τέτοιες επεμβάσεις.


Ο Ρόχας, υποψήφιος του κόμματος Primero Justicia «Πρώτα Δικαιοσύνη», είπε ότι δεν ανησυχεί ιδιαίτερα για τις ενδεχόμενες επικρίσεις από τις φεμινίστριες ή τις λεπτομέρειες της επέμβασης που προσφέρει:


«Τα κουπόνια είναι απλώς ένας χρηματοδοτικός μηχανισμός και τίποτε άλλο. Ο γιατρός θα κάνει την επέμβαση, όχι εγώ. Όταν κάποιος κληρώνει μια τηλεόραση, ορισμένοι θεωρούν ότι είναι καλή, σε άλλους δεν αρέσει. Το ίδιο είναι. Δεν επιδεικνύω έλλειψη σεβασμού προς οποιονδήποτε».source:nooz.gr

Αγώνας δρόμου 30 ημερών 

στις ΔΟΥ για 800 εκατ. ευρώ...

Σε μια προσπάθεια να κλείσουν οι «τρύπες» του προϋπολογισμού, το υπουργείο Οικονομικών στρέφει την προσοχή του στις εφορίες και συγκεκριμένα στην είσπραξη προστίμων, ληξιπρόθεσμων οφειλών και στην ταχύτερη αποστολή δηλώσεων. Σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία», ο στόχος είναι να αυξηθούν κατά 20% τα έσοδα σε έναν μόνο μήνα, δηλαδή στη χειρότερη περίπτωση να φτάσουν επιπλέον 800 εκατ. ευρώ στα κρατικά ταμεία.
Αυτό αποφασίστηκε ύστερα από διαδοχικές συσκέψεις της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών. Αν όμως δεν πραγματοποιηθεί αυτός ο στόχος, τον Οκτώβριο έρχεται διπλό πλήγμα: αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ και ισόποση περικοπή των επενδύσεων, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Έτσι, το υπουργείο προωθεί ταχύτερη ολοκλήρωση των ερευνών των ομάδων κρούσης για τον εντοπισμό μεγάλων παραβατών και ληξιπρόθεσμων οφειλών που μπορούν να εισπραχθούν, ενώ προτάθηκε νέα ρύθμιση με μεγάλη έκπτωση για όσους πληρώσουν εφάπαξ. Στο τραπέζι τίθενται και η επαναφορά του μέτρου καταβολής τμηματικά του ΦΠΑ ή υποβολής σε μηνιαία βάση των περιοδικών δηλώσεων και κίνητρα για το κλείσιμο των υποθέσεων που κινδυνεύουν με παραγραφή μέχρι το τέλος του έτους.
Στο μεταξύ, δημοσίευμα των «Νέων» αναφέρει ότι η τρόικα θέλει να βάλει στο στόχαστρο της εφορίας του χίλιους πλουσιότερους Έλληνες –επιχειρηματίες και αυτοαπασχολούμενους- που αποφεύγουν να δηλώσουν τα πραγματικά τους εισοδήματα και έχουν περιουσιακά στοιχεία πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Το κλιμάκιο, που αναμένεται στην Αθήνα το Σεπτέμβριο, προτείνει, σύμφωνα με την εφημερίδα, αύξηση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή ακόμη και στο 50% και η άρση της φορολογίας σε κατώτερα εισοδήματα μισθωτών.
Εναλλακτικά σενάρια για μετάταξη προϊόντων στον ανώτατο ΦΠΑ

Εναλλακτικά σενάρια στο θέμα της μαζικής μετάταξης προϊόντων στον ανώτατο συντελεστή ΦΠΑ μελετά η κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Βήματος». «Δεν μπορούμε να στύψουμε άλλο το λεμόνι» ανέφερε σχετικά την Πέμπτη χαρακτηριστικά κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών. Το επικρατέστερο σενάριο είναι, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, να γίνουν πολύ επιλεκτικές μετατάξεις προϊόντων από το 11% στο 23% και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να υπάρξει εφαρμογή του ανώτατου συντελεστή ΦΠΑ στο 30% των προϊόντων και υπηρεσιών ευρείας κατανάλωσης που βρίσκονται σήμερα στο 11% και αναφέρεται στο Μνημόνιο. Ακόμη εξετάζεται το σενάριο ενός χαμηλότερου του 23% συντελεστή ΦΠΑ για όλα τα προϊόντα.source:tvxs.gr

Να πληρώσουν οι έχοντες..

Την αύξηση στους συντελεστές βάζει στο τραπέζι η Κομισιόν


Η αύξηση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή ακόμη και στο 50% (ή και παραπάνω για ορισμένες κατηγορίες φορολογουμένων), η εισαγωγή πολλαπλών ενδιάμεσων συντελεστών, η άρση της φορολογίας σε κατώτερα εισοδήματα μισθωτών και η τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας είναι μερικές από τις ιδέες που έχει προτείνει ατύπως η Κομισιόν (στο πλαίσιο της τρόικας) στο οικονομικό επιτελείο.

Τα ζητήματα αυτά, όπως και ολόκληρο το πλέγμα του νέου φορολογικού καθεστώτος, αναμένεται να συζητηθούν εις βάθος κατά την προσεχή επίσκεψη του κλιμακίου της τρόικας στην Αθήνα, πριν από τα μέσα Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο και της διαμόρφωσης του προϋπολογισμού του 2011.


Κοινωνική δικαιοσύνη.
Κοινοτικές πηγές έλεγαν πως οι παραπάνω αλλαγές στο φορολογικό σύστημα της Ελλάδας δεν είναι αναγκαίες μονάχα για λόγους εσόδων αλλά και για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης και αναδιανομής εισοδήματος, καθώς και για τη μεσοπρόθεσμη τήρηση του προγράμματος που έχει συμφωνηθεί μεταξύ Αθήνας και ΔΝΤ και Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οπως εξηγούσαν, οι πολίτες δικαιούνται, μετά το πρώτο σοκ, να δουν και τους έχοντες να καταβάλλουν αυτό που τους αναλογεί στην Εφορία με βάση τα περιουσιακά τους στοιχεία. «Δεν μπορεί ένας μισθωτός με εισόδημα άνω των 100.000 ευρω τον χρόνο να υποχρεούται να πληρώσει στην Εφορία το 40% των εισοδημάτων του και οι έχοντες επιχειρηματίες, με περιουσία εκατομμυρίων ευρώ, που τόσα χρόνια κατάφερναν να φοροδιαφεύγουν να πληρώνουν στην Εφορία λιγότερα απ΄ όσα τους αναλογούν» λέει χαρακτηριστικά στέλεχος της Κομισιόν.

Μάλιστα οι αρμόδιοι παράγοντες της Κομισιόν πιστεύουν πως πρέπει να τεθούν σύντομα στο στόχαστρο οι 1.000 πλουσιότεροι Ελληνες και οι αυτοαπασχολούμενοι (όχι όμως οι μισθωτοί) που αποφεύγουν να δηλώσουν τα πραγματικά τους εισοδήματα. Η εισαγωγή τιμαριθμοποιημένων πολλαπλών κλιμάκων, όπως και η αύξηση του ανώτερου συντελεστή, σημειώνουν στις Βρυξέλλες, θα έφερνε την Ελλάδα πιο κοντά και στα φορολογικά συστήματα των υπόλοιπων χωρών της ευρωζώνης- υπό την προϋπόθεση, πάντα, ότι θα λειτουργήσουν οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί και θα συνεχιστεί η πάταξη της φοροδιαφυγής. Στο σημείο αυτό μάλιστα, επισημαίνουν και μια παθογένεια που κατ΄ επανάληψη έχει επισημανθεί από την Κομισιόν- την ανάγκη να υπάρξει εντοπισμός και παρακολούθηση της αγοράς καυσίμων ώστε να καταπολεμηθεί η μαύρη αγορά.

Η φοροδιαφυγή.

Ειδικά για το ζήτημα της φοροδιαφυγής, οι ίδιες πηγές παραδέχονταν πως είχαν υποτιμήσει τις δυνατότητες που υπάρχουν για τον εντοπισμό όσων φοροδιαφεύγουν- και, επομένως, για την εισροή εσόδων στα κρατικά ταμεία- και γι΄ αυτό στις αρχικές εκθέσεις τους δεν έπαιρναν υπόψη την εκτίμηση περί 1,2 δισ. από την πάταξη της φοροδιαφυγής το 2010. Τώρα όμως, όπως λένε, έχουν αναθεωρήσει τις απόψεις τους και θεωρούν πως αυτό που πρέπει να γίνει είναι η ενίσχυση των μηχανισμών που είναι επιφορτισμένη με αυτό το έργο (σ.σ.: το ΣΔΟΕ), το οποίο συναντά διοικητικά και γραφειοκρατικά εμπόδια λόγω έλλειψης συνεννόησης μεταξύ συναρμόδιων υπουργείων.

Τον Σεπτέμβριο αρχίζει η συζήτηση για άρση της φορολογίας σε κατώτερα εισοδήματα μισθωτών και τιμαριθμοποίηση της φορολογικήςκλίμακαςsource:tanea.gr

Εύσημα ΔΝΤ για την ελληνική 

οικονομία...

«Εξακολουθούν να υφίστανται σημαντικοί κίνδυνοι και προκλήσεις» δηλώνει το Ταμείο



Τα εύσημα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την πρόοδο του προγράμματος σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας απέσπασε την Παρασκευή η Αθήνα.

Ο αναπληρωτής υπεύθυνος Εξωτερικών Σχέσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις σημείωσε ότι το πρόγραμμα εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας έχει ξεκινήσει πολύ δυναμικά ωθούμενο κυρίως από την πιστή εφαρμογή σημαντικών μεταρρυθμίσεων, μερικές εκ των οποίων - όπως είναι αυτές του ασφαλιστικού συστήματος και της αγοράς εργασίας - προχωρούν με ταχείς ρυθμούς που συχνά προηγούνται των προβλεπομένων χρονικών περιθωρίων.

Ο κ. Ράις επισήμανε ότι στόχος παραμένει η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και η οικονομική ανάπτυξη, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι “εξακολουθούν να υφίστανται σημαντικοί κίνδυνοι και προκλήσεις”.

Επίσης, υπογράμμισε για πολλοστή φορά ότι καταβάλλονται ιδιαίτερες προσπάθειες ώστε όλα τα μέτρα και οι μεταρρυθμίσεις να διέπονται, όπως είπε, από κοινωνική δικαιοσύνη και να πλήττουν όσο το δυνατόν λιγότερο τις οικονομικά ασθενείς ομάδες του ελληνικού πληθυσμού.
ΔΝΤ για τραπεζικό τομέα
Εξάλλου, ο αξιωματούχος του ΔΝΤ δήλωσε ότι ο τρόπος με τον οποίο θα επιτευχθεί ο στόχος της ενδυνάμωσης του ελληνικού τραπεζικού τομέα εναπόκειται στην ελληνική κυβέρνηση, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν το Ταμείο έχει ταχθεί υπέρ της εμπλοκής ξένων τραπεζών στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας γίνονται σημαντικά βήματα για την ενδυνάμωση του χρηματοπιστωτικού και τραπεζικού τομέα, τόνισε ο κ. Ράις αλλά συμπλήρωσε ότι οι συγκεκριμένες επιλογές που θα γίνουν αφορούν την ελληνική κυβέρνηση.source:skai.gr

Ο ληστής της Αλοννήσου

είναι ο δολοφόνος Λαζαρίδη και 

Μαυράκη;



Ο ληστής της Αλοννήσου είναι ο δολοφόνος Λαζαρίδη και Μαυράκη;
Πεισματικά αρνείται τη συμμετοχή του σε πληρωμένα συμβόλαια θανάτου που υπογράφονταν στα σκοτεινά κελιά των σωφρονιστικών καταστημάτων και έχουν στείλει στον «άλλο κόσμο» τους επιχειρηματίες. Μπάμπη Λαζαρίδη, Αλέξανδρο Κοσμόπουλο, Γεράσιμο Μαυράκη και Γιώργο Αναγνωστόπουλο, ο συλληφθείς ληστής της Αλοννήσου, Δημήτρης Μπαλτάς.

Τη στιγμή που οι έρευνες των Αρχών στρέφονται στον εντοπισμό των δυο ακόμα συνεργών της κινηματογραφικής ληστείας με λεία ένα εκατομμύριο ευρώ και κυρίως τον 35χρονο μπράβο, ο οποίος φέρεται να είχε μετατραπεί σε εκτελεστικό όργανο δυο εγκλείστων βαρυποινιτών, η zougla.gr είναι σε θέση να γνωρίζει την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει στο ραντεβού του με τον ανακριτή Βόλου, τη Δευτέρα, ο 38χρονος Μπαλτάς.


Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες ο κατάδικος για τη δολοφονία του Δημήτρη Μαντούβαλου, ταμία του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νικαίας, το 1995, ο οποίος επωφελήθηκε της 11ημερης άδειας που είχε λάβει από τις φυλακές της Αγιάς στην Κρήτη για να σκαρώσει την… καλή δουλειά, θα διαχωρίσει, απολογούμενος, τη θέση του από όλα εκείνα που φέρονται να προσάπτονται στον ασύλληπτο συνεργό του.


«Δεν είχα καμία σχέση με συμβόλαια θανάτου», εμφανίζεται να έχει ξεκαθαρίσει, ήδη, στους αστυνομικούς, οι οποίοι χειρίζονται την υπόθεση και διερευνούν το σενάριο ύπαρξης «ποντικού», ο οποίος ενημέρωσε τους ληστές για τη λεία του ενός εκατομμυρίου ευρώ στα ταμεία της τράπεζας.


Εκείνο, πάντως, που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι η ακριβής υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει τελικά ο συλληφθείς κατάδικος, αναμένεται να ξεκαθαρίσει μετά τη συνάντηση που θα έχει με τον πληρεξούσιο δικηγόρο του, Σάκη Κεχαγιόγλου, μέσα στην ημέρα.


Υπενθυμίζεται ότι οι Αρχές οδηγήθηκαν στη σύλληψη Μπαλτά (στα Εξάρχεια) χάρη στα συνεχόμενα, μοιραία, λάθη που έκαναν οι δράστες της κινηματογραφικής ληστείας. Η αντίστροφη μέτρηση για τον εντοπισμό τους ξεκίνησε όταν η μοτοσικλέτα διαφυγής «μπλοκαρίστηκε» από το φορτηγό που οδηγούσε πολίτης, με αποτέλεσμα οι ληστές να αναγκαστούν να την εγκαταλείψουν.


Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το δίκυκλο ήταν νοικιασμένο και ότι ο κατάδικος μαζί με τον 35χρονο καταζητούμενο είχαν αφήσει στο γραφείο ενοικίασης τους αριθμούς των κινητών τους τηλεφώνων.


Αξιωματικοί της Ασφάλειας χαρακτηρίζουν ζήτημα «ζωής ή θανάτου» τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 35χρονου μπράβου, καθώς ευελπιστούν ότι με αυτό τον τρόπο θα κατορθώσουν να φέρουν ένα σημαντικό πλήγμα στην εγχώρια μαφία των συμβολαίων θανάτου, η οποία έχει ανοίξει ένα αιματοβαμμένο κύκλο που μοιάζει να μην έχει τέλος.source:madata.gr

Αποφασισμένος για άμεσες 

εκκαθαρίσεις στη Ν.Δ.

samaras_03.jpg
Επιτελικά στελέχη της Ρηγίλλης διαμηνύουν ότι το ιδιότυπο αντάρτικο από τους ντορικούς θα κλείσει χωρίς άλλη καθυστέρηση, ακόμη κι αν χρειαστεί να γίνουν μαζικές διαγραφές από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και τον κομματικό μηχανισμό.
Το τελεσίγραφο Σαμαρά προς ντορικούς είναι ενδεικτικό της απόφασης που ήδη έχει ληφθεί, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, οι οποίες τονίζουν ότι στο εξής η Ρηγίλλης δεν θα αναμένει μια ηχηρή διαφοροποίηση από τις κομματικές επιλογές αλλά στην πόρτα της εξόδου μπορεί να οδηγήσει κάθε παρασπονδία που πλήττει την εικόνα του κόμματος, ακόμη και η λευκή απεργία των στελεχών, από την ώρα που θα ερμηνευθεί ως άρνηση στήριξης των γαλάζιων υποψηφίων και των κομματικών θέσεων.
«Η εντολή Σαμαρά για ενεργό συμμετοχή όλων των στελεχών στη μάχη του κόμματος δεν αφήνει περιθώριο για παρερμηνείες», λένε οι ίδιες πηγές. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, το τελεσίγραφο Σαμαρά μετέφερε προχθές το βράδυ ο Δημ. Αβραμόπουλος σε βουλευτές που θεωρείται ότι «τορπιλίζουν» τους σχεδιασμούς του κόμματος, ζητώντας να προχωρήσουν σε δημόσια στήριξη των υποψήφιων περιφερειαρχών στους τόπους εκλογής τους.source:parapolitika.gr

Στην τελική ευθεία η

αναδιοργάνωση της 

Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας...


Ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας
Ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας
Αθήνα
Αλλαγές στο ισχύον θεσμικό καθεστώς της ΥΠΑ υπεισέρχονται με το νέο σχέδιο νόμου που προωθεί το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την αναδιοργάνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και το οποίο είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Στόχος του σχεδίου νόμου, το οποίο αποτελείται από 31 άρθρα και υπογράφουν οι συναρμόδιοι υπουργοί, είναι η αναβάθμιση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και η αναδιοργάνωσή της σύμφωνα με τα διεθνή και ευρωπαϊκά πρότυπα, ώστε να μπορέσει η ΥΠΑ να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις για την ασφάλεια, την εξειδίκευση, την αποτελεσματικότητα και την αποδοτικότητα των υπηρεσιών αεροναυτιλίας.

Ειδικότερα, αναδιαρθρώνεται και μετονομάζεται η Γενική Διεύθυνση Αεροναυτιλίας σε «Γενική Διεύθυνση Φορέα Παροχής Υπηρεσιών Αεροναυτιλίας» και καθορίζονται οι αρμοδιότητες και οι υπηρεσίες της, σύμφωνα με το ισχύον ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο.

Το σχέδιο νόμου προβλέπει ότι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας διατηρούνται τρεις Γενικές Διευθύνσεις, και συγκεκριμένα η Γενική Διεύθυνση Φορέα Παροχής Υπηρεσιών Αεροναυτιλίας, η Γενική Διεύθυνση Αερομεταφορών και η Γενική Διεύθυνση Διοικητικής Υποστήριξης.

Παράλληλα, ρυθμίζονται ζητήματα που αφορούν στις δυνατότητες αξιοποίησης και ανάπτυξης των κρατικών αεροδρομίων.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται η δυνατότητα σύστασης ανωνύμων εταιρειών με μοναδικό μέτοχο το Ελληνικό Δημόσιο και αντικείμενο τη διοίκηση, αξιοποίηση και ανάπτυξη των κρατικών αερολιμένων και αφετέρου τη δυνατότητα παραχώρησης δικαιωμάτων που αφορούν στη διοίκηση, αναβάθμιση, ανάπτυξη, λειτουργία κλπ κρατικών αεροδρομίων σε νομικά πρόσωπα. Για το λόγο αυτό προβλέπεται η σύσταση Διεύθυνσης Πολιτικού Σχεδιασμού Ανάπτυξης και Αξιοποίησης Αεροδρομίων στη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Ακόμη, με το σχέδιο νόμου ρυθμίζονται:
  • Το καθεστώς της παροχής επίγειας εξυπηρέτησης (ground handling) στους 34 Ελληνικούς αερολιμένες.
  • Ζητήματα μεταφοράς προσωπικού (ιπτάμενοι χειριστές και μηχανικοί) από την πρώην Ολυμπιακή
  • Θέματα ασφάλειας της πολιτικής αεροπορίας από έκνομες ενέργειες.
  • Το ύψος, οι υπόχρεοι καταβολής και η διαδικασία είσπραξης του ανταποδοτικού τέλους υπέρ της Αρχής Συντονισμού Πτήσεων.source:in.gr

Αν πονάει η μέση σου, 

κάνε... rofling!

Φωτό: © Fotolia
Πόσες φορές δεν έχεις υποφέρει από πόνους στη μέση, την πλάτη ή τον αυχένα; H μέθοδος Rofling υπόσχεται να σε βοηθήσει να αποκτήσεις την σωστή στάση σώματος και να απαλλαγείς από όλους αυτούς του πόνους.
H Ida P. Rolf (Ph.D), μελέτησε για 50 χρόνια την επίδραση της βαρύτητας στο ανθρώπινο σώμα και κατέληξε σε μία μέθοδο επανόρθωσης της σωματικής δομής, ώστε να μπορεί να περνά μέσα από αυτό η βαρυτική δύναμη με τρόπο ομαλό και ισορροπημένο.

Πρόκειται για ένα σύστημα που επικεντρώνει σε όλες τις κλειδώσεις του σώματος (πόδια, μέση, χέρια) για να τις ανακουφίσει από την ένταση ετών και με την βοήθεια της βαρύτητας να βοηθήσει στην επαναφορά τους στη σωστή θέση. Με αυτόν τον τρόπο, το σώμα ισορροπεί και εκτελεί όλες τις καθημερινές του λειτουργίες πιο ελεύθερα και ξεκούραστα.
Η λάθος στάση του σώματος έχει ως αποτέλεσμα χρόνιους πόνους, χαμηλή ζωτικότητα και προβληματική βιολογική αλλά και ψυχολογική λειτουργία.

Ακριβώς επειδή το σώμα είναι στη σωστή του θέση, ξοδεύει λιγότερη ενέργεια απέναντι στην βαρύτητα. Αυτή η περίσσεια ενέργεια μπορεί να αξιοποιηθεί από το άτομο ώστε να έχει καλύτερη διαύγεια και ζωτικότητα. Η κίνηση γίνεται πιο εύκολη και γενικά βελτιώνεται η καθημερινότητα.

Η θεραπεία rofling υπόσχεται να ανακουφίσει και να βελτιώσει:

- Πεσμένους ώμους

- Μετατόπιση λεκάνης

- Πόνοι στα πόδια

- Πόνοι στα γόνατα

- Προβλήματα έπειτα από τραυματισμούς

- Βελτίωση της αθλητικής ή και “χορευτικής” επίδοσης

- Ελαστικότητα

- Πονοκέφαλους

- Χρόνιους πόνους

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ;
Για να ευθυγραμμίσει τα μέρη του σώματος η μέθοδος Rofling επικεντρώνει στους συνδετικούς ιστούς του σώματος. Αυτοί είναι άλλωστε που υποστηρίζουν τον ανθρώπινο σκελετό και τους μαλακούς μύες, καθορίζουν την κατεύθυνση που θα πάρει η μυϊκή κίνηση και δίνει στο σώμα το σχήμα του. Πρόκειται για ένα δυναμικό μασάζ σε όλα τα σημεία που κρίνεται απαραίτητο.

Η δουλειά του Rofling είναι να ξεμπλοκάρει του μύες και να επιστρέψουν σε ισορροπημένη συνεργασία για την λειτουργία του σώματος. Όταν το μυοσκελετικό λοιπόν σύστημα οργανώνεται, η βαρύτητα ευθυγραμμίζει το σώμα σωστά.

ΠΟΣΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ;

 
Η βασική θεραπεία αποτελείται από δέκα συνεδρίες. Σε αυτές ο ειδικός θεραπευτής Rofler, εκτιμά την κατάσταση του ασθενούς, τραβώντας φωτογραφίες από την στάση του σώματος για μεταγενέστερη χρήση.

Εκτός από τους συνδετικούς ιστούς ο θεραπευτής δουλεύει με τον ρυθμό στην αναπνοή και άλλες ασκήσεις. Κάθε μία συνεδρία προσθέτει ένα σκαλοπάτι στην βελτίωση της στάσης του σώματος και από τις πρώτες 7 συνεδρίες υπόσχεται αποτελέσματα σε πόνους της πλάτης, των γονάτων και του αυχένα. Η κάθε συνεδρία διαρκεί από 1 εως 1 ½ ώρα.source:tlife.gr
Το μήνυμα της Ρούλας Κορομηλά!

Το μήνυμα της 

Ρούλας Κορομηλά!

Η Ρούλα Κορομηλά στην προσωπική της σελίδα στο facebook έστειλε ένα μήνυμα... Ένα μήνυμα που ενδεχομένως από την Παρασκευή το απόγευμα να άναψε πολλές φωτιές στην Κάντζα! Το μήνυμα ήταν: "...Και αφού τραβήχτηκε ,λοιπόν, η κουρτίνα, έδειξε τον "βασιλιά"! Τι να εννοεί άραγε η ...ποιήτρια; Λέτε να είναι ένα επαγγελματικό μήνυμα; Ποιος ξέρει άραγε; Το σίγουρο πάντως είναι ότι από χθες το απόγευμα αυτό το μήνυμα έχει σχολιαστεί ποικιλοτρόπως!source:gossip-tv.gr
  source:gossip-tv.gr

50 Cent...

Τι έγραψε στο Τwitter για τη γιαγιά του;

50 cent
O ράπερ 50 Cent, αφού έχασε 27 κιλά για να παίξει έναν ασθενή που πάσχει από καρκίνο στην ταινία «Things Fall Apart», δήλωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter ότι δεν του αρέσει καθόλου να βγάζει ο ίδιος τα σκουπίδια του στο δρόμο!

Ο λόγος γίνεται γι' αυτή την ανάρτηση του 50 Cent:

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η γιαγιά μου με αναγκάζει να βγάζω έξω τα σκουπίδια. Είμαι πλούσιος, γαμώτο. Άσ' το, πηγαίνω σπίτι, δεν χρειάζομαι αυτές τις βλακείες».

Ένα site σχολίασε αυτήν την ανάρτηση του ράπερ λέγοντας: «Να είσαι πιο ευγενικός με τη γιαγιά σου 50! Γιατί πλούσιος ή φτωχός, αδύνατος ή μυώδης, ράπερ ή ηθοποιός, μπορεί σίγουρα να σε μαλώσει».

Ο ράπερ εξοργίστηκε με αυτό το σχόλιο και απάντησε αμέσως λέγοντας: «Αυτός ο άνθρωπος λέει ότι είμαι κακός εγγονός. Αγαπώ τη γιαγιά μου μέχρι θανάτου. Απλά με διέταζε συνεχώς»!source:yupi.gr

top