ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 
ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΜΟΥ ΗΜΕΡΑΣ ΩΣ ΦΥΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ 
ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΜΟΥ ΘΗΤΕΙΑ... ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΙΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΑ ΠΟΡΤΑΛΣ ΘΑ ΑΡΓΗΣΟΥΝΕ ΛΙΓΟ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΝΕ..ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΟΛΟΙ!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ!!

ΠΕΤΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Το 2182 η Γη 

θα συγκρουστεί με γιγαντιαίο αστεροειδή!

Άγγελος Ανδρέου
Ο 1999RQ36 ενδέχεται να πέσει στη Γη στις 24 Σεπτεμβρίου 2182, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των επιστημόνων.

Μια ομάδα ειδικών από τη NASA πιστεύει ότι ο μεγέθους 600 μέτρων αστεροειδής έχει μια στις 1.000 πιθανότητες να συγκρουστεί με τον πλανήτη μας σε 172 χρόνια από τώρα.

Ο αριθμός είναι μεγάλος, αν αναλογιστεί κανείς πως ένας άλλος αστεροειδής ο Apophis  συγκεντρώνει μόλις 1 στις 250.000 πιθανότητες να συγκρουστεί με τη Γη το 2036.

Η έκθεση της ομάδας που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Icarus υποστηρίζει ότι οι πιθανότητες θα αυξηθούν από το 2080 και μετά, όταν η τροχιά του το γυρίσει πίσω προς την κατεύθυνση του πλανήτη μας.

Ο 1999RQ36 πρωτοανακαλύφθηκε το 1999 και σύμφωνα με τους επιστήμονες αν μας χτυπήσει θα προκαλέσει ίσως και μαζική εξαφάνιση της ζωής. 
source:cosmo.gr

Το παράπονο 

του Ομπάμα για το Black Berry του...




Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα ότι το τηλέφωνό του, το περίφημο Black Berry, δεν τον ενδιαφέρει, καθώς πλέον δεν δέχεται "πικάντικες" πληροφορίες όπως στο παρελθόν.

    Ο πρόεδρος Ομπάμα, που ήταν "εθισμένος" με το Black Berry ήθελε να διατηρήσει το τηλέφωνο με τις συνδέσεις πολυμέσων και μετά την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων τον Ιανουάριο του 2009. Αλλά για λόγους ασφαλείας και εμπιστευτικότητας τελικά συμφώνησε να έχει ένα μοντέλο ασφαλές που συνδέεται με τις διωκτικές και τις αρχές ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

    "Έχω ένα Black Berry. Αλλά μόνο 10 άνθρωποι μου στέλνουν πλέον μηνύματα", δήλωσε θλιμμένα ο πρόεδρος Ομπάμα και πρόσθεσε "Δεν έχω διάθεση να τα διαβάσω καθώς καταγράφονται στα αρχεία της προεδρίας, δεν είναι μηνύματα 'έξυπνα και χαριτωμένα", εξηγεί ο πρόεδρος στην τηλεοπτική του συνέντευξη στην εκπομπή The View του ABC.source:nooz.gr

Ένα δισ. λόγοι 

για να χρησιμοποιήσετε το Opera mini...

Συνεχίζει να κερδίζει οπαδούς

Ένα δισ. λόγοι για να χρησιμοποιήσετε το Opera miniΗ φορητή έκδοση του browser Opera Mini συνεχίζει να κερδίζει το κοινό, παρά το γεγονός ότι τα πιο δημοφιλή smartphones, iPhone και Android, έχουν εξαιρετικούς web browsers, καθώς σύμφωνα με την Opera, την 25η Ιουλίου ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο page views!

Ο Opera Mini παρουσιάζει αξιοσημείωτη άνοδο. Τον Ιούνιο 2008 υποστήριζε 100 εκατ. page views την ημέρα, ενώ τον Ιούνιο 2010 ο αριθμός είχε δεκαπλασιαστεί. Αυτό βέβαια μπορεί να οφείλεται και στη μεγαλύτερη εξοικείωση του κοινού με τη χρήση του Ίντερνετ από τις φορητές συσκευές.


Το χαρακτηριστικό γνώρισμα του Opera Mini είναι η τεχνολογία συμπίεσης των ιστοσελίδων έως 90% στους servers της εταιρίας προτού τις εμφανίσει στην συσκευή, κάτι που μειώνει το χρόνο φόρτωσης και εξοικονομεί bandwidth.
source:newsbeast.gr

Τα μυστικά της 

ανανέωσης του οργανισμού μας...

Γνωρίζατε ότι «μαδάτε» σαν τα κατοικίδια σας;

Το ανθρώπινο σώμα από την κορυφή μέχρι τα νύχια κρύβει πολλά «μικρά μυστικά». Πόσοι από εμάς άραγε γνωρίζαμε ότι κάθε χρόνο αλλάζουμε 600 γραμμάρια δέρματος ή ότι αποκτούμε κάθε τρεις με τέσσερις ημέρες καινούριο στομάχι;
Τα μυστικά της ανανέωσης του οργανισμού μας
Κάθε μία ώρα ο άνθρωπος χάνει περί τα 600.000 σωματίδια δέρματος… δηλαδή 600 γραμμάρια το χρόνο. Μέχρι τα 70 μας έχουμε χάσει και αναπληρώσει, συνολικά, 47 κιλά δέρματος. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα… νευριάσετε με το κατοικίδιο σας, ξανασκεφτείτε το.

Η ανανέωση είναι βασικό στοιχείο του ανθρώπινου σώματος, και το στομάχι δεν τη γλυτώνει καθώς φαίνεται. Κάθε τρεις με τέσσερις ημέρες λοιπόν, αποκτούμε ένα ολοκαίνουριο στομάχι, για την ακρίβεια μια νέα βλεννογόνο του στομαχιού, αφού τα οξέα που χρησιμοποιούνται για τη χώνευση του φαγητού, τελικά χωνεύουν και το ίδιο το στομάχι μας! 
source:newsbeast.gr

Γραφείο που... εμπνέει...

Έτσι θα αυξηθεί η παραγωγικότητα...

Αφού όλες οι προσπάθειες των επιστημόνων  να... μεταβιβάσουν στον άνθρωπο τις ικανότητες του Αζόρ προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγικότητα  βρήκαν τελικά μία ακόμα καλύτερη λύση.


Κι εκτός από το χρόνο που κερδίζει ο εργαζόμενος υπάρχει ένα ακόμα θετικό.

Σκεφτείτε: σε ποιο χώρο σας έρχονται συνήθως οι καλύτερες ιδέες;
source:newsbeast.gr


Κράξιμο στον Ομπάμα που βγήκε σε γυναικείο talk show!


Σάλος έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ ύστερα από την εμφάνιση του Μπαράκ Ομπάμα στην γυναικεία «κουτσομπολίστικη» εκπομπή «The View».

Ο αμερικανός πρόεδρος πήρε την απόφαση να εμφανιστεί στο διάσημο talk show της αμερικανικής τηλεόρασης παρά τα πολλά επικριτικά σχόλια πολλών αμερικανών γερουσιαστών.


Παρουσιάστρια της εκπομπής η  διάσημη δημοσιογράφος Barbara Walters και στο  «πάνελ» η ηθοποίοι Whoopi Goldberg και Sherri Shepherd, οι οποίες έστησαν κυριολεκτικά τον Ομπαμα στο τοίχο και τον βομβάρδισαν με ερωτήσεις.


Από ζητήματα κυβερνητικά μέχρι για την οικογενειακή του ζωή ο Ομπάμα απάντησε σε όλα!


Όταν μάλιστα ρωτήθηκε από την Walters γιατί τελικά δέχτηκε να εμφανιστεί στην εκπομπή είπε: «Προσπαθούσα να σκεφτώ μια εκπομπή που αρέσει στη γυναίκα μου την  Michelle και…σκέφτηκα τη δική σας», είπε ο πρόεδρος.


Όσο για τα διάφορα επικριτικά σχόλια του τύπου, «ο πρόεδρος θα έπρεπε να εμφανίζεται σε πιο σοβαρές εκπομπές», ο Ομπάμα μοιάζει να αδιαφορεί πλήρως…
source:protothema.gr

Ξεχρεώστε 

με τέσσερις κινήσεις...

Από 1ης Σεπτεμβρίου μπορούν οι δανειολήπτες που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους να υποβάλουν αιτήσεις για εξωδικαστικό συμβιβασμό με τους πιστωτές τους, ενώ από τις αρχές του 2011 θα ενεργοποιηθεί η δικαστική διαδικασία, στο πλαίσιο της οποίας τα Ειρηνοδικεία θα κρίνουν αν ο ενδιαφερόμενος βρίσκεται ή όχι σε αδυναμία πληρωμής και θα προχωρούν σε ρύθμιση χρεών.

Εκτιμάται ότι συνολικά περί τις 150.000 δανειολήπτες θα θελήσουν να ενταχθούν στο νόμο περί "Ρύθμισης οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων", που ψηφίστηκε χθες από τη Βουλή. 
Αξίζει να σημειωθεί ακόμη ότι για διάστημα 6 μηνών από τη δημοσίευση του νόμου, δηλαδή περίπου ως τα τέλη Ιανουαρίου 2011, απαγορεύονται οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας για χρέη προς τράπεζες ή προς άλλα φυσικά πρόσωπα, εφόσον η αξία της πρώτης κατοικίας δεν υπερβαίνει το αφορολόγητο όριο προσαυξημένο κατά 50 %.

Ενδεικτικά, το αφορολόγητο για άγαμο φορολογούμενο είναι 200.000 ευρώ, οπότε η αντικειμενική αξία της κατοικίας για να μη βγει σε πλειστηριασμό δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 300.000 ευρώ. Ήδη με άλλη διάταξη νόμου είχαν απαγορευθεί ως τις 31 Δεκεμβρίου οι πλειστηριασμοί α' κατοικίας για χρέη έως 200.000 ευρώ προς τράπεζες ενώ με τη νέα ρύθμιση η απαγόρευση επεκτείνεται και σε χρέη μεταξύ ιδιωτών.

Αυτά προκύπτουν από τις δηλώσεις της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κας Λ. Κατσέλη και του γεν. γραμματέα Καταναλωτή κ. Δ. Σπυράκου σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή την ψήφιση του νόμου.

Η συνέντευξη έγινε παρουσία εκπροσώπων καταναλωτικών οργανώσεων (ΚΕΠΚΑ, ΕΚΠΟΙΖΩ, ΙΝΚΑ, Εθνική Ομοσπονδία Δανειοληπτών) που χαιρέτισαν τη θέσπιση των νέων ρυθμίσεων.H κα Κατσέλη επεσήμανε ότι ο νόμος αντιμετωπίζει ένα από τα μεγαλύτερα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα και πρόσθεσε ότι δεν απευθύνεται σε όλους όσοι έχουν χρέη αλλά σε εκείνους που έχουν αποδεδειγμένη αδυναμία να τα εξοφλήσουν.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, από το 2003 ως το 2008 η καταναλωτική πίστη τετραπλασιάστηκε, στο ίδιο διάστημα τα επιχειρηματικά δάνεια από 60 % του συνόλου έπεσαν στο 48 % και από το 2001 ως το 2008 ο λόγος των καταναλωτικών δανείων προς το σύνολο της ιδιωτικής κατανάλωσης ανέβηκε από το 9,8 στο 21 %. "Το αποτέλεσμα, είπε η υπουργός, ήτα να δημιουργηθεί η φούσκα της καταναλωτικής πίστης η οποία έσκασε".

Το υπουργείο προχωρά παράλληλα στη σύσταση
πανελλαδικού δικτύου πρόληψης και αντιμετώπισης της υπερχρέωσης με συμμετοχή καταναλωτικών οργανώσεων και των κατά τόπους Δικηγορικών Συλλόγων που θα παράσχουν συμβουλές και βοήθεια προς τους δανειολήπτες είτε στο στάδιο του φιλικού διακανονισμού είτε, αργότερα, στα Ειρηνοδικεία.

Θα υπάρξει επίσης ειδική τηλεφωνική γραμμή, θα καταρτισθούν υποδείγματα φιλικού διακανονισμού και αιτήσεων ρύθμισης χρεών και η γενική γραμματεία Καταναλωτή θα παράσχει μέσω Ίντερνετ ένα εργαλείο για την εκτίμηση της μηνιαίας δόσης που θα πρέπει να καταβάλει ο δανειολήπτης, ανάλογα με τα εισοδήματά του, την περιουσία του, την οικογενειακή του κατάσταση, το κόστος κάλυψης των αναγκών διαβίωσης, κλπ.

Ο κ.
Σπυράκος παρουσίασε τα βήματα που απαιτούνται για την ένταξη των δανειοληπτών στις ρυθμίσεις του νόμου και τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται. Αναλυτικά:

- Στη ρύθμιση υπάγονται φυσικά πρόσωπα, καταναλωτές και επαγγελματίες (με εξαίρεση τους εμπόρους), που βρίσκονται σε αποδεδειγμένη μόνιμη αδυναμία να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους. Υπάγονται επίσης όλα τα χρέη, με εξαίρεση οφειλές από αδικοπραξία, διοικητικά πρόστιμα, φόροι και τέλη προς το Δημόσιο και προς Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης.


διαδικασία ρύθμισης των οφειλών διακρίνεται σε 4 φάσεις που έχουν ως εξής:

Α' φάση, Εξωδικαστικός συμβιβασμός: Πριν την υποβολή της αίτησης ο οφειλέτης υποχρεούται να κάνει προσπάθεια συμβιβασμού με τους πιστωτές η οποία αποδεικνύεται με βεβαίωση του φορέα που την έχει αναλάβει. Τον εξωδικαστικό συμβιβασμό μπορούν να αναλάβουν ο Συνήγορος του Καταναλωτή, η Επιτροπή Φιλικού Διακανονισμού, οι Ενώσεις Καταναλωτών, ο Μεσολαβητής Τραπεζικών Επενδυτικών Υπηρεσιών, Δικηγόρος ή άλλος δημόσιος ή ιδιωτικός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορέας. Για το συμβιβασμό θα συντάσσεται πρακτικό που θα επικυρώνεται από τον Ειρηνοδίκη.


Β' Φάση, Αίτηση στο Ειρηνοδικείο: Η αίτηση περιλαμβάνει κατάσταση της περιουσίας και των εισοδημάτων οφειλέτη και συζύγου, κατάσταση με τις απαιτήσεις των πιστωτών, σχέδιο διευθέτησης των οφειλών, βεβαίωση για τη διενέργεια του εξωδικαστικού συμβιβασμού και υπεύθυνη δήλωση ορθότητας των δηλωθέντων στοιχείων.


Ο οφειλέτης μπορεί να ζητήσει την αναστολή των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης (πλειστηριασμοί κλπ) με ασφαλιστικά μέτρα. Για τη χορήγησή της αρκεί η πιθανολόγηση της αποδοχής της αίτησης.


Γ' Φάση, Προσπάθεια συμβιβασμού ενώπιον του Ειρηνοδικείου: Ο συμβιβασμός μπορεί να επιτευχθεί εφόσον συμφωνούν οι πιστωτές με απαιτήσεις που υπερβαίνουν το 51% των οφειλών. Θα πρέπει όμως υποχρεωτικά να συμφωνήσουν οι πιστωτές με εμπράγματες εξασφαλίσεις. Η διαδικασία του δικαστικού συμβιβασμού έχει ως εξής:


-Στον πρώτο μήνα από την υποβολή της αίτησης επιδίδεται το σχέδιο διευθέτησης στους πιστωτές.


-Στο δεύτερο μήνα η απάντηση ή πρόταση τροποποιήσεων από πιστωτές.


-Στο πρώτο 15ήμερο του τρίτου μήνα η υποβολή τροποποιημένου σχεδίου από οφειλέτη.


-Στις επόμενες είκοσι ημέρες η αποδοχή ή μη από πιστωτές. Αν παρέλθει το διάστημα χωρίς παρατηρήσεις θεωρείται ότι ο πιστωτής έχει αποδεχθεί το σχέδιο.


Δ' Φάση, Δικαστική ρύθμιση των οφειλών σε περίπτωση που αποτύχει ο δικαστικός συμβιβασμός: Το Δικαστήριο μετά τον έλεγχο, εφόσον κρίνει ότι δεν επαρκούν τα περιουσιακά στοιχεία και τα εισοδήματά του για την αποπληρωμή των χρεών, προχωρά στη ρύθμιση των οφειλών.


Ο οφειλέτης αναλαμβάνει την υποχρέωση να καταβάλλει κάθε μήνα για τέσσερα χρόνια, μέρος του εισοδήματός του στους πιστωτές. Το ύψος των μηνιαίων καταβολών καθορίζεται από το δικαστήριο λαμβάνοντας υπόψη τα εισοδήματά του, τη δυνατότητα συνεισφοράς του συζύγου, τις βιοτικές ανάγκες του ιδίου και των προστατευομένων μελών της οικογενείας του.

Αν υπάρχει ακίνητη περιουσία, το Ειρηνοδικείο διατάσσει τη ρευστοποίησή της για την ικανοποίηση των πιστωτών, εκτός από την κύρια ή μοναδική κατοικία του οφειλέτη για την οποία υπάρχει ειδική προστασία. Το υπόλοιπο του χρέους (μετά από την πληρωμή των δόσεων επί 4 χρόνια) διαγράφεται.

Αν ο οφειλέτης δεν έχει τη δυνατότητα να καταβάλει κανένα ποσό για την εξόφληση μέρους των χρεών το δικαστήριο μπορεί να ορίσει πολύ μικρό ποσό ή και μηδενική καταβολή στους πιστωτές εφόσον πχ είναι άνεργος ή συντρέχουν σοβαρά προβλήματα υγείας ή δεν έχει επαρκές εισόδημα. Το δικαστήριο επανεξετάζει μετά από 5-6 μήνες την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο οφειλέτης.


Τι ισχύει για την πρώτη κατοικία:
Ο οφειλέτης μπορεί να εξαιρέσει και να σώσει από τον πλειστηριασμό την ιδιόκτητη κύρια ή μοναδική κατοικία του εφόσον αυτή δεν υπερβαίνει το προβλεπόμενο όριο αφορολόγητης απόκτησης πρώτης κατοικίας, προσαυξημένο κατά 50%. Το μοναδικό ακίνητο οικιακής χρήσης που διαθέτει προστατεύεται ακόμη και αν δεν κατοικεί σε αυτό ο οφειλέτης.

Προϋπόθεση είναι να αναλάβει ο οφειλέτης την εξυπηρέτηση χρεών που αντιστοιχούν στο 85% της εμπορικής αξίας της κατοικίας, για χρονικό διάστημα που μπορεί να φθάνει μέχρι 20 έτη, με το μέσο επιτόκιο ενός στεγαστικού δανείου.

Για παράδειγμα: αν ένας οφειλέτης έχει κατοικία αξίας 100.000 ευρώ, και χρέη ύψους 300.000 ευρώ θα πρέπει να εξοφλήσει το 85 % της αξίας του σπιτιού, δηλαδή 85.000 ευρώ, και το ποσό που θα ορίσει το δικαστήριο ως μηνιαία δόση επί τέσσερα χρόνια. Το υπόλοιπο του χρέους μέχρι τις 300.000 ευρώ διαγράφεται.

Η ρύθμιση για την πρώτη κατοικία δεν μπορεί να καταγγελθεί με καθυστέρηση μικρότερη των 4 δόσεων.


Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι:


-ο οφειλέτης παραμένει στη "μαύρη λίστα" του Τειρεσία για τρία χρόνια μετά την πάροδο της τετραετίας της ρύθμισης.


-ο εγγυητής του δανείου, αν υπάρχει, δεν απαλλάσσεται από την υποχρέωση πληρωμής του χρέους εκτός αν βρίσκεται και ο ίδιος σε αντικειμενική αδυναμία πληρωμής, οπότε εντάσσεται και αυτός στις διατάξεις του νόμου.


-η αίτηση για εξωδικαστικό συμβιβασμό, δηλαδή η πρώτη φάση της διαδικασίας, πρέπει να έχει γίνει το πολύ έξι μήνες πριν την αίτηση στο Ειρηνοδικείο. 
source:nooz.gr

Mobile Internet 

με άρωμα καλοκαιριού...

Αν αναρωτιέστε ποιο προπληρωμένο πακέτο να επιλέξετε για καλύτερη δυνατή πρόσβαση στο Διαδίκτυο, μια σειρά απαντήσεων θα σας βοηθήσει να καταλήξετε στην πρόταση που καλύπτει πλήρως τις ανάγκες σας
 Με τις καλοκαιρινές διακοπές να πλησιάζουν, όλο και περισσότεροι είναι οι Ελληνες που θέτουν το εξής ερώτημα: πώς θα έχω πρόσβαση στο Διαδίκτυο εκεί που θα είμαι και μάλιστα μέσω του φορητού υπολογιστή μου; Για όσους δεν είναι βέβαιοι ότι θα βρουν κάποιο ασύρματο δίκτυο στην περιοχή που θα βρίσκονται, η απάντηση είναι κάποιο από τα προπληρωμένα πακέτα που διαθέτουν αρκετές εταιρείες.
 
Mobile Internet με άρωμα καλοκαιριού
Ποια η διαφορά των πακέτων προπληρωμένης πρόσβασης στο Διαδίκτυο μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας (prepaid mobile broadband);
Πολύ απλά, δεν υπάρχουν δεσμεύσεις αντίστοιχες με εκείνες των προγράμματων συμβολαίου για mobile broadband. Στα προπληρωμένα πακέτα, ο χρήστης έχει στη διάθεσή του έναν συγκεκριμένο όγκο δεδομένων για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ή απεριόριστη πρόσβαση για κάποιο διάστημα και δεν χρειάζεται να πληρώνει ένα μηνιαίο πάγιο τέλος.
Ποιες είναι οι προτάσεις;Οι επιλογές δεν είναι λίγες. Η Vodafone έχει δύο πακέτα, τα οποία αποκαλεί ΚαρτοInternet. Το ένα πακέτο περιλαμβάνει ένα USB modem, κάρτα SIM καθώς και 10 ημέρες δωρεάν πρόσβασης και κοστίζει 49 ευρώ. Το έτερο πακέτο είναι χωρίς το USB modem και κοστίζει 19 ευρώ.
Η Wind προσφέρει το Mobile Broadband με Κάρτα με κόστος 9,90 ευρώ για ένα μήνα και προσφέρει 1 GB όγκο δεδομένων. Επίσης, προσφέρει τα πακέτα Wind Mobile Broadband Non-Stop 2 για σύνδεση 2 ημερών με όριο χρήσης τα 3 GB και κόστος 7 ευρώ και το Wind Mobile Broadband Non-Stop 7 για σύνδεση 7 ημερών με όριο τα 12 GB και κόστος 14 ευρώ.
Η Cosmote δεν έχει κάποιο ειδικό προπληρωμένο πακέτο, αλλά αναμένεται να ανακοινώσει τις προτάσεις της εντός της επόμενης εβδομάδας.
Τι εξοπλισμός χρειάζεται;Πέραν του φορητού υπολογιστή, το μόνο που απαιτείται είναι ένα USB modem ή μία κάρτα τύπου ExpressCard.
Πώς μπορώ να παρακολουθώ τη χρήση που κάνω; Στην εφαρμογή του παρόχου υπάρχει και ειδική ενότητα για τη μέτρηση της χρήσης. Συνήθως, ο όγκος δεδομένων που προσφέρεται καλύπτει τις ανάγκες των περισσότερων χρηστών, εκτός από τις περιπτώσεις παρακολούθησης video. Σημειωτέον πως 2 λεπτά video από το YouTube μπορεί να ισοδυναμούν με 100 Mb δεδομένων!
Υψηλές ταχύτητες σε μεγάλο μέρος της χώρας
Μπορώ να χρησιμοποιήσω το κινητό μου αντί για USB stick;Αυτό είναι εφικτό, εφόσον συνδέσετε το κινητό με τον υπολογιστή είτε μέσω καλωδίου είτε μέσω Bluetooth. Σε αυτήν την περίπτωση, η χρέωση είναι ανάλογη με το πρόγραμμα που χρησιμοποιείτε για πρόσβαση στο Internet μέσω του κινητού τηλεφώνου σας. Ομως, η σύνδεση του κινητού τηλεφώνου με τον φορητό υπολογιστή διαφέρει ανάλογα με τη συσκευή και σε ορισμένες περιπτώσεις είναι λίγο περίπλοκη. Επιπλέον, πολλές φορές όταν το κινητό δεχτεί κλήση, σταματά η διακίνηση δεδομένων.
Τι να περιμένω από ταχύτητες;Ολα εξαρτώνται από την κάλυψη που προσφέρει ο πάροχος που χρησιμοποιείτε στο σημείο όπου βρίσκεστε. Οι ελληνικές εταιρείες, ιδίως η Cosmote και η Vodafone, υποστηρίζουν ότι προσφέρουν κάλυψη υψηλών ταχυτήτων στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, χωρίς, όμως, αυτό να συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις. Το καλύτερο σενάριο είναι να υπάρχει κάλυψη από δίκτυο HSPA+, οπότε η πραγματική ταχύτητα μπορεί να φθάσει ακόμη και τα 4-5 Mbps όσον αφορά τη λήψη δεδομένων. Το χειρότερο σενάριο είναι να έχετε κάλυψη από δίκτυο GPRS, οπότε η ταχύτητα λήψης δεδομένων πέφτει στα 64 Kbps. Στην περίπτωση κάλυψη από «απλό» 3G δίκτυο, η λήψη φθάνει στα 384 Kbps, ταχύτητα ικανοποιητική για «σερφάρισμα».
source:v4.ethnos.gr

Η τεχνολογία 

ρίχνει την Wall Street...


Σε αντίθεση με τους περισσότερους επιχειρηματικούς ομίλους που έχουν ως τώρα ανακοινώσει αποτελέσματα για το β΄ εξάμηνο, ο κλάδος της τεχνολογίας (Akamai, Symantec κ.α.) απογοήτευσε το επενδυτικό κοινό με αποτέλεσμα οι μετοχές να “κατευθύνονται νότια”, όπως είναι η χρηματιστηριακή έκφραση για την πτώση των αγορών.

Στην Wall Street, ο Dow Jones βρίσκεται στις 10.460 μονάδες με απώλειες 0,35%, ενώ οι απώλειες είναι μεγαλύτερες στον S&P 500 και διπλάσιες στον Nasdaq των επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας.


Νωρίτερα, και οι βασικές χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης είχαν χάσει τα πρωινά κέρδη και τερμάτιζαν με απώλειες 0,72% η Φρανκφούρτη, 0,50% το Παρίσι και 0,11% το Λονδίνο.


Το ράλι συνεχίζεται για το ευρώ, το οποίο βρίσκεται πάνω από τα1,31 δολάρια, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο, ενώ στα 78,30 δολάρια ανά βαρέλι σκαρφαλώνει η τιμή του πετρελαίου.
source:zougla.gr

Ξεκλείδωτο» 

και με το νόμο το iPhone...

Το iPhone διατίθετο αποκλειστικά με σύνδεση στον πάροχο ΑΤ&ΤTo νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας αναθεώρησε τη Δευτέρα η Υπηρεσία Πνευματικών Δικαιωμάτων των ΗΠΑ προκειμένου να επιτραπεί το "ξεκλείδωμα" των κινητών τηλεφώνων.

Σφοδρός πολέμιος της τροποποίησης ήταν η Apple, το iPhone της οποίας μέχρι στιγμής διατίθετο αποκλειστικά με σύνδεση στον πάροχο ΑΤ&Τ.


Η Υπηρεσία Πνευματικών Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι θέσπισε την τροποποίηση αυτή στο πλαίσιο της ανά τριετίας αναθεώρησης των παραμέτρων εφαρμογής του νόμου περί ψηφιακών δικαιωμάτων.


Με την τροποποίηση
αυτή αναγνωρίζεται ότι "το κλείδωμα των τηλεφώνων δεν έχει ως στόχο να προστατεύσει την πνευματική ιδιοκτησία των δημιουργών, αλλά να δεσμεύσει τους χρήστες σε συγκεκριμένο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας", επισημαίνει η Τζένιφερ Γκράνικ του ιδρύματος προστασίας δικαιωμάτων χρηστών του διαδικτύου Electronic Frontier Foundation (EFF), το οποίο υπερμαχόταν της τροποποίησης.

Αντίθετα, με επιστολή της προς την Υπηρεσία, η Apple επεσήμανε ότι "το ξεκλείδωμα" του iPhone θα επιφέρει ρήξη στην "αλυσίδα εμπιστοσύνης" μεταξύ του ομίλου και των πελατών του, ότι θα καταστήσει τα κινητά ευάλωτα σε ιούς και θα επηρεάσει την ποιότητα καθ' εαυτής της συσκευής.


Τη Δευτέρα, η μετοχή της Apple σημείωσε πτώση κατά 0,25% στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, το οποίο κατέγραψε άνοδο. Η μετοχή της εταιρείας τηλεφωνίας Sprint Nextel, βασικού ανταγωνιστή της ΑΤ&Τ ενισχύθηκε κατά 7,68%, ενώ αυτή της ΑΤ&Τ μόλις κατά 1,64%. 
source:skai.gr

Απετράπη αεροπειρατεία 

στο αεροδρόμιο της Μόσχας...

Απόπειρα αεροπειρατείας σε αεροπλάνο προερχόμενο από τον Καύκασο ματαιώθηκε σήμερα στο αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας.

Μια απόπειρα αεροπειρατείας σε αεροπλάνο προερχόμενο από τον Καύκασο ματαιώθηκε σήμερα στο αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του αεροδρομίου, τον οποίο επικαλούνται τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ένας από τους επιβάτες του αεροπλάνου που έκανε την πτήση Μινεράρλνιε Βόντι-Μοσχα "παρουσίασε τις αξιώσεις του στο πλήρωμα", δήλωσε ένας εκπρόσωπος του αεροδρομίου σύμφωνα με το πρακτορείο Ria Novosti.


"Μετά την προσγείωση, το αεροσκάφος οδηγήθηκε σε απομονωμένη περιοχή του αεροδρομίου και απελευθερώθηκε χάρη στις συντονισμένες ενέργειες των αερολιμενικών υπηρεσιών, της αστυνομίας και της FSB (ειδικές υπηρεσίες)", πρόσθεσε.


"Όλοι οι επιβάτες αφέθηκαν ελεύθεροι, δεν υπάρχουν θύματα", δήλωσε από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του τμήματος της αστυνομίας μεταφορών, σύμφωνα με το Itar-Tass.


"Αποδείχθηκε ότι ο άνθρωπος αυτός που πήρε τον έλεγχο του αεροσκάφους είναι κάτοικος του Μινεράρλνιε Βόντι και γεννήθηκε το 1970", δήλωσε η ίδια πηγή. Δεν κατέστη δυνατό άμεσα να επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες αυτές από την αστυνομία.
source:newsit.gr

15.200 λίρες για την τεχνητή οδοντοστοιχία του Τσώρτσιλ...

Ένα σετ από "χρυσόδετες τεχνητές οδοντοστοιχίες" που φορούσε ο ηγέτης της Βρετανίας την περίοδο του πολέμου και "Πατέρας της Νίκης" σερ Ουΐνστον Τσόρτσιλ βγήκε σήμερα, σε πλειστηριασμό στην περιοχή του Νόρφολκ και πουλήθηκε έναντι 15.200 λιρών.

Οι τεχνητές οδοντοστοιχίες αγοράστηκαν από πλειοδότη που κατέβαλε ποσό σχεδόν τριπλάσιο από την ανώτατη τιμή που αναφερόταν στον κατάλογο της δημοπρασίας, γύρω στις 5000 στερλίνες, ανακοινώθηκε από τον οίκο "Keys Auctioneers" που διοργάνωσε τον πλειστηριασμό, στο Αϊλσαμ στην κομητεία του Νόρφολκ.


"Τα δόντια πουλήθηκαν πολύ γρήγορα. Η διάθεσή τους προκάλεσε ένα τεράστιο ενδιαφέρον ανάμεσα στους παρόντες στην αίθουσα του πλειστηριασμού, ενώ για το συγκεκριμένο "λότο" έγιναν και εννέα τηλεφωνήματα με προσφορές", δήλωσε εκπρόσωπος του οίκου.


Αναφέρθηκε από την ίδια πηγή ότι ο συλλέκτης, που απέκτησε τις τεχνητές οδοντοστοιχίες είναι Βρετανός και μάλιστα έχει στην κατοχή του και το μικρόφωνο, από το οποίο ο "Πατέρας της Νίκης" ανήγγειλε το τέλος του Β' Παγκοσμίου πολέμου, το 1945.

 Για την ιστορία του πράγματος, αυτές οι "οδοντοστοιχίες", που πουλήθηκαν σήμερα, ήταν έτσι πλασμένες στο οδοντιατρικό εργαστήριο, ώστε να διευκολύνουν πολύ την άρθρωση του Τσόρτσιλ. Αυτό πιστοποιήθηκε σήμερα από τον ίδιο τον γιο του οδοντοτεχνίτη που τις έφτιαξε, κ. Νάϊτζελ Κούντλιπ.

"Ο Τσόρτσιλ συνήθιζε να πετά τις 'οδοντοστοιχίες' του μέσα στο δωμάτιο όταν ήταν οργισμένος...Μάλιστα, ο πατέρας μου έλεγε ότι καταλάβαινε πόσο καλά για τα βρετανικά και τα συμμαχικά συμφέροντα πήγαιναν οι πολεμικές επιχειρήσεις, από το πόσο μακριά πέταγε τις οδοντοστοιχίες' του, ο σερ Ουΐνστον", αφηγήθηκε ο ιός Κούντλιπ. 
source:nooz.gr

Επεκτάσεις στη βίλα των οργίων...

Ο Μπερλουσκόνι πέρασε νόµο για να χτίσει ακόµη 5 µπανγκαλόου στην Τσερτόζα

Περικλής Δηµητρολόπουλος



 ¬ Η βίλα Τσερτόζα βρίσκεται σε ένα από τα πιο όµορφα σηµεία  της Σαρδηνίας  Μετά τις φωτογραφίες µε τα ηµίγυµνα µοντέλα στη βίλα του που έκαναν πριν από µερικούς µήνες τον γύρο του κόσµου, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε δηλώσει ότι «δεν θα ξαναπατούσε το πόδι του». Φαίνεται όµως ότι είχε άλλα πράγµατα στο µυαλό του. Και µε βάση έναν νόµο που µοιάζει να ψηφίστηκε ειδικά για την περίπτωσή του, αποφάσισε την επέκτασή της µε άλλα πέντε µπανγκαλόου.

Ο ιταλός πρωθυπουργός είχε υποσχεθεί τότε να πουλήσει το υπερπολυτελές εξοχικό των 4.000 τετραγωνικών που διατηρεί στη Σαρδηνία. Πέρα από την κεντρική κατοικία, η βίλα Τσερτόζα διαθέτει επιπλέον ένα οίκηµα για τα παιδιά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και ένα για τους φιλοξενουµένους. Στα «θαύµατα» περιλαµβάνονται ακόµη ένα ελληνορωµαϊκό θέατρο, ένας τεχνητός λόφος που δηµιουργήθηκε για απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα, µία πισίνα σε σχήµα φοίνικα, την οποία περιβάλλουν οι µοναδικοί κάκτοι που µπορεί να δει κανείς στη Σαρδηνία, τεχνητές λίµνες µε µικρά νησάκια. Σε αυτό το τεράστιο οικοδόµηµα ο Καβαλιέρε θέλει να προσθέσει πέντε µπανγκαλόου στη ζώνη που χωρίζει τη βίλα από τη θάλασσα συνολικού εµβαδού 240 τετραγωνικών µέτρων. Το πρώτο βήµα έγινε τον Μάρτιο του 2009 όταν ο Μπερλουσκόνι ανακοίνωσε τον νέο οικιστικό νόµο. Τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς, οι αυτοδιοικητικές αρχές της Σαρδηνίας εγκρίνουν τον νόµο µε τον οποίο ανοίγει ο δρόµος για τη δόµηση σε απόσταση µικρότερη των 300 µέτρων από τη θάλασσα και λίγους µήνες αργότερα η εταιρεία που εµφανίζεται ως ιδιοκτήτρια της βίλας καταθέτει αίτηση για την άδεια οικοδοµής.


Μία επιτροπή συµβουλευτικού χαρακτήρα έδωσε πριν από λίγες ηµέρες τη συγκατάθεσή της κι αυτό που αποµένει είναι η έγκριση της Υπηρεσίας Προστασίας του Τοπίου. Η αντιπολίτευση όµως ακονίζει ήδη τα µαχαίρια της.

«Περιµένω να δω εάν αυτοί οι αξιωµατούχοι θα παραβούν τον νόµο. Η επιτροπή που εξέφρασε θετική γνώµη δεν έχει καµία αρµοδιότητα», δήλωσε τοπικό στέλεχος του Δηµοκρατικού Κόµµατος. Μετά τον πόλεµο που κήρυξε η κεντροαριστερή αντιπολίτευση στο νοµαρχιακό συµβούλιο, οι Πράσινοι ανακοίνωσαν ότι θα καταφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια για να ζητήσουν την ακύρωση της άδειας.

«Πρόκειται για... λεηλασία των ακτών της Σαρδηνίας», επισήµανε ο επικεφαλής των Πρασίνων Αντζελο Μπονέλι. Σύµφωνα µε τον ίδιο, για τον ιταλό πρωθυπουργό είναι προφανής η σύγκρουση συµφερόντων και σε αυτή την περίπτωση. «Ψηφίστηκε ένας νόµος από τον οποίο ο Μπερλουσκόνι θα έχει οικονοµικό όφελος. Η αξία της βίλας Τσερτόζα θα ανέβει κατά πολλά εκατοµµύρια ευρώ ακόµη». Απτόητος ο Καβαλιέρε
Ο Μπερλουσκόνι πάντως φαίνεται να αδιαφορεί για τις επικρίσεις και να επιµένει στην επέκταση της βίλας του, στην οποία έχει δώσει πολλά πάρτι µε αιθέριες υπάρξεις και υψηλούς προσκεκληµένους. Στις φωτογραφίες που έκαναν πέρυσι το καλοκαίρι τον γύρο του κόσµου εικονίζονταν ηµίγυµνα µοντέλα αλλά και ο πρώην πρωθυπουργός της Τσεχίας Μίρεκ Τοπολάνεκ µε αδαµιαία περιβολή. 
source:tanea.gr

Επάγγελμα: Κριτικός Μαριχουάνας!

Άγγελος Ανδρέου
Μια αμερικανική εφημερίδα ανακοίνωσε ότι προσέλαβε έναν κριτικό μαριχουάνας, με σκοπό να... αισθανεται την "ευφορία" και να καταγράφει τις εμπειρίες του.


Η Denver Westword αποφάσισε να ξεκινήσει ένα μονόστηλο του William Breathes ο οποίος θα γράφει κριτικές για τα τοπικά ιατρεία που χορηγούν μαριχουάνα.

Φυσικά το ονοματεπώνυμο του είναι “καλλιτεχνικό”, ωστόσο αυτό είναι το λιγότερο, καθώς ο δημοσιογράφος θα μιλά για την ποιότητα εξυπηρέτησης των ιατρείων αλλά και της μαριχουάνας που χορηγείται!

Στο σημείο αυτό, για όσους έχουν ακόμα απορία, να διευκρινήσουμε ότι στο Κολοράντο η χορήγηση μαριχουάνας για ιατρικούς λόγους έχει νομιμοποιηθεί εδώ και 10 χρόνια, ενώ πάνω από 100.000 άνθρωποι έχουν ήδη κάνει αίτηση για νόμιμη χορήγηση.

Ο... τυχερός κριτικός επελέγη ανάμεσα σε εκατοντάδες, που έκαναν αίτηση για τη θέση όταν είδαν πριν από ένα μήνα την αγγελία.

Ο ίδιος ο Breathes δηλώνει με χιούμορ, πως ακόμα δεν μπορεί να το πιστέψει πως θα γράφει απλώς για να ... μαστουρώνει! source:cosmo.gr

Στα αζήτητα οι πολυτελείς βίλες στα νησιά...

Οι τιμές σημειώνουν ραγδαία πτώση που αγγίζει μέχρι και το 40%

Βίλες στη Μύκονο, την Κρήτη, την Κύθνο και άλλα νησιά του Αιγαίου μένουν απούλητες καθώς, οι 
Στα αζήτητα οι πολυτελείς βίλες στα νησιάιδιοκτήτες τους μη αντέχοντας τα φορολογικά μέτρα επιλέγουν να τις... ξεφορτωθούν. Οι αγοραστές όμως δε βρίσκονται εύκολα με αποτέλεσμα οι τιμές να σημειώνουν πτώση μέχρι και 40% ενώ πολλοί είναι οι ξένοι που εκμεταλλεύονται τη δύσκολη αυτή συγκυρία και επιλέγουν να επενδύσουν στη χώρα μας, αγοράζοντας πολυτελείς βίλες σε τιμές... ευκαιρίας.
source:newsbeast.gr

Από αυτό το 

skateboard δεν πέφτεις με τίποτα...

Τρομερή ειδική πατέντα...

Το μόνιμο πρόβλημα των skaters είναι οι «σούπες» του τρώνε. Βρέθηκε όμως και σε αυτή την περίπτωση λύση με μία πολύ απλή πατέντα. Δείτε την στην φωτογραφία που ακολουθεί...
source:newsbeast.gr



Πτωτικά έκλεισαν τα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια...

Με πτώση έκλεισαν την Πέμπτη οι συνεδριάσεις στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια.

Αναλυτικά, στο Λονδίνο ο δείκτης ftse100 έκλεισε στις 5.313,95 μονάδες με πτώση κατά 0,11%, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης dax30 στις 6.134,70 μονάδες με πτώση κατά 0,72%, στο Παρίσι ο δείκτης cac40 έκλεισε στις 3.651,91 μονάδες με πτώση κατά 0,51% και στη Ζυρίχη ο δείκτης smi έκλεισε στις 6.220,65 μονάδες με πτώση κατά 0,91%.


Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Eurostoxx50 έκλεισε στις 2.752,93 μονάδες με πτώση κατά 0,50%. 
source:nooz.gr

Ελληνικά προϊόντα στα γεύματα της Ολυμπιακής...


Ελληνικής προέλευσης προϊόντα θα συνοδεύουν πλέον τα γεύματα στις πτήσεις της OLYMPIC AIR.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, από την 15η Σεπτεμβρίου 2010 το λάδι και το ξύδι που θα συνοδεύουν τα προσφερόμενα στις πτήσεις της γεύματα θα είναι ελληνικής προέλευσης σε αντικατάσταση εισαγόμενων προϊόντων.

Τα γεύματα θα συνοδεύονται από ατομική μερίδα η οποία θα αποτελείται από εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Μεσσηνίας και βαλσάμικο ξύδι της εταιρείας Παπαδημητρίου ΑΕ.

Παρά τις προσπάθειες που είχαν καταβληθεί με την έναρξη λειτουργίας της Olympic Air, οι ελληνικές εταιρείες δεν είχαν την δυνατότητα να προσφέρουν το προϊόν σε συσκευασία κατάλληλη για την εξυπηρέτηση των επιβατών κατά τη διάρκεια των πτήσεων.


Ωστόσο, μετά από διαβουλεύσεις με εταιρείες του κλάδου δημιουργήθηκε η κατάλληλη συσκευασία και οι επιβάτες της Olympic Air θα απολαμβάνουν στο γεύμα ή το δείπνο τους ελληνικό ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας.


Η εταιρεία Παπαδημητρίου ΑΕ είναι από τις σημαντικές εταιρείες τροφίμων στη Νότιο Ελλάδα με εμπορική διαδρομή εβδομήντα ετών και οικογενειακή παράδοση τριών γενεών. Ιδρύθηκε το 1938 στην Καλαμάτα Μεσσηνίας. Τα προϊόντα της εξάγονται σε 15 χώρες του κόσμου τυγχάνοντας διεθνούς αναγνώρισης. 
source:zougla.gr

Δεν ήθελα άλλα παιδιά»

Έπνιγε τα παιδιά 

της μόλις τα γεννούσε...

Η μητέρα των νεογνών που βρέθηκαν νεκρά στο χωριό Βιλέρ-ο-Τερτρ στη βόρεια Γαλλία παραδέχθηκε ότι τα σκότωσε, εξηγώντας ότι «δεν ήθελε άλλα παιδιά».

Όπως εξήγησε ο εισαγγελέας του Ντουέ, η 45χρονη νοσοκόμα Ντομινίκ Κοτρέζ καταλάβαινε ότι έμενε έγκυος, αλλά δεν ήθελε να πάει σε γιατρό για να της δώσει κάποιο αντισυλληπτικό. «Η πρώτη της γέννα ήταν δύσκολη εξαιτίας της παχυσαρκίας της και γι' αυτό το λόγο δεν ήθελε να πάει σε γιατρό», πρόσθεσε.


Σύμφωνα με μία πηγή, η Κοτρεζ εξήγησε ότι έπνιγε τα παιδιά μόλις τα γεννούσε. Δήλωσε επίσης ότι ο σύζυγός της δεν γνώριζε ότι έμενε έγκυος ούτε ότι σκότωνε τα παιδιά της.


Η Κοτρέζ και ο σύζυγός της, ξυλουργός στο επάγγελμα, έχουν ήδη δύο κόρες περίπου είκοσι ετών, οι οποίες έχουν δικά τους παιδιά.


Στην Κοτρέζ απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση ανηλίκων μικρότερων των 15 ετών και κινδυνεύει να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, ενώ ήδη κρίθηκε προφυλακιστέα.


Ο σύζυγός της αρχικά κατηγορήθηκε για μη καταγγελία εγκλημάτων και απόκρυψη πτωμάτων, αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.
source:skai.gr

Θα αλλάξει η όψη της Θεσσαλονίκης...

Παρεμβάσεις για την ανάπλαση και την ανασυγκρότηση της Θεσσαλονίκης προανήγγειλε η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη από τη συμπρωτεύουσα, όπου πραγματοποίησε την Πέμπτη συναντήσεις με τοπικούς φορείς και με στελέχη του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Θεσσαλονίκης (ΟΡΘ).

Αναφερόμενη στο νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Θεσσαλονίκης, η κυρία Μπιρμπίλη τόνισε πως αξιολογείται και επεξεργάζεται από τον ΟΡΘ και συμπλήρωσε ότι θα δοθεί προς διαβούλευση.

Για το σύνθετο έργο της διευθέτησης και περιβαλλοντικής ανάπλασης της Περιφερειακής Τάφρου η κυρία Μπιρμπίλη υπογράμμισε πως πρόκειται για παρέμβαση υπερτοπικής σημασίας που συνδέει το Σεϊχ Σου με τον Θερμαϊκό.

Έχει ήδη εξαγγελθεί το κομμάτι που αφορά στην υδραυλική της  διευθέτηση  (ποσό 7,6 εκατ. ευρώ) και πρόκειται να υλοποιηθεί και το έργο περιβαλλοντικής και αρχιτεκτονικής ανάπλασης της Τάφρου με το ποσό των 2,2 εκατ. ευρώ, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠΠΕΡΑΑ).


Αναφορικά με την επικείμενη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ, η υπουργός τόνισε ότι «πρέπει να υποστηριχθεί στη νέα της  θέση στα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, δημιουργώντας στη Σίνδο περιβάλλον ευνοϊκό και φιλόξενο για τόσο σπουδαία δραστηριότητα». Για τον σημερινό χώρο των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ και του περιβάλλοντα χώρου θα γίνει διαγωνισμός ώστε, έπειτα από αξιολόγηση των κτιρίων που υπάρχουν και την ανάπλασή της έκτασης, να δημιουργηθεί ενιαία φυσιογνωμία στην κεντρική περιοχή της πόλης και να ενταχθεί στην καθημερινή ζωή της, επιτρέποντας τη διέλευση περιπατητών και ποδηλατών και συνδυάζοντας χρήσεις με τις όμορες δραστηριότητες.


Ρυθμίσεις και αναπλάσεις περιοχών


Η επιβαρυμένη περιοχή που περιβάλλεται από τις οδούς Αγγελάκη, Εγνατία, Δωδεκανήσου και Νίκης - Παλιά παραλία ασφυκτιά περιβαλλοντικά, πολεοδομικά και κυκλοφοριακά. Για τον λόγο αυτό στην περιοχή που ορίζεται από τις οδούς Π. Μελά - Τσιμισκή - Πλ. Ελευθερίας - Νίκης θα απαγορευτεί η διέλευση στα Ι.Χ. και ειδική κυκλοφοριακή μελέτη θα προβλέπει να χρησιμοποιούνται μέσα μαζικής μεταφοράς και ταξί και να υπάρχουν οι κατάλληλες προβλέψεις, ενώ θα γίνεται συνεπής έλεγχος της φορτοεκφόρτωσης για την προμήθεια των καταστημάτων.


Ο στόχος θα επιτευχθεί με την πεζοδρόμηση της παλιάς παραλίας, όταν έχει ολοκληρωθεί το έργο της υποθαλάσσιας αρτηρίας.

Επιπλέον, για την περιοχή της Πλατείας Χρηματιστηρίου, του Αγίου Μηνά και των παραδοσιακών αγορών του κέντρου η υπουργός τόνισε πως θα δοθεί έμφαση στη βιώσιμη κινητικότητα με τη δημιουργία διαδρομών για τον πεζό και τον ποδηλάτη, με ένταξη σε αυτές των αξιόλογων αρχιτεκτονικών συνόλων (παλιές αρχιτεκτονικές στοές, κελύφη και μέτωπα). Θα προωθηθεί πρόγραμμα πολεοδομικής ανασυγκρότησης με παράλληλη αναζήτηση οικονομικών και άλλων μέτρων που εντάσσονται στον σχεδιασμό, για την ενίσχυση της μικρής κυρίως επιχειρηματικότητας που χαρακτηρίζει αυτή την περιοχή της πόλης.

Προωθείται ακόμα η ανάπλαση τριών πλατειών του πολεοδομικού συγκροτήματος. Η μία είναι ο άξονας Αγ. Σοφίας - Αχειροποιήτου, η δεύτερη βρίσκεται σε γειτονική περιοχή των τειχών δίπλα στο Επταπύργιο, στον Δήμο Συκεών. Η τρίτη, η αποκαλούμενη Βαλκανική πλατεία αφορά σε μικρή έκταση  του στρατοπέδου Στρεμπενιώτη στον Δήμο Νεάπολης.


Αναφερόμενη στον Θερμαϊκό, η κυρία Μπιρμπίλη σημείωσε πως πρέπει «να μετατραπεί από νεκρή θάλασσα σε ζωντανό οργανισμό για την πόλη και τους κατοίκους της όχι μόνο περιβαλλοντικά αλλά και λειτουργικά».
source:protothema.gr

Μη πετάτε 

τίποτα: Κλέψτε διακοσμητικές ιδέες...

 Το λέγαμε και δεν το πιστεύαμε. Τώρα η θεωρία γίνεται πράξη, και η οικονομική κρίση βγάζει προς τα έξω όλη τη δημιουργικότητά μας. Μιας και ο χρόνος στα εστιατόρια και τα μπαρ περιορίστηκε και ο χρόνος στο σπίτι αυξήθηκε, make the most of it!

·    
Βάση για κέικ/ κεριά: τοποθετήστε όλα τα μεγέθη κεριών σε μια παλιά βάση για κέικ και φτιάξτε ανέξοδα μία πρωτότυπη και χρήσιμη κατασκευή

·    
Ταπετσαρία: σε περίπτωση που πρόσφατα βάλατε ταπετσαρία στο σπίτι σας, μη πετάξετε ό,τι περίσσεψε. Χρησιμοποιήστε το για διακοσμητικό και προστατευτικό χαρτί ραφιών και συρταριών. Με ταινία διπλή όψης, κολλήστε την ταπετσαρία στην επιφάνεια που επιθυμείτε κι έχετε γρήγορα κι εύκολα ένα στιλιστικό επίτευγμα


·    H
κασέλα παιχνιδιών μπορεί εύκολα να αποκτήσει και δεύτερο ρόλο: αυτό του αναπαυτικού καναπέ. Για να αλλάξετε πλήρως την εμφάνιση της, απλά βάψτε τη σε έντονα χρώματα που τόσο αγαπούν τα παιδιά, και τοποθετήστε μαξιλάρια.

·    Πάρτε μία οποιαδήποτε
κονσέρβα, βγάλτε τελείως το καπάκι και τοποθετήστε ένα νέο, ειδικό στήριγμα για οδοντόβουρτσες, το οποίο μπορεί να έχετε ήδη ή μπορείτε να το αγοράσετε. Το εξωτερικό της κονσέρβας κάντε το ό,τι θέλετε: κολλήστε αγαπημένες σας εικόνες σα κολάζ, βγάλτε εντελώς το αυτοκόλλητο της κονσέρβας κι αφήστε το κυλινδρικό κουτί όπως είναι. Όλα είναι άποψη, αν το πιστεύετε.
source:nooz.gr

Παιδικός 

αυτισμός: νέα συσκευή βοηθάει στην ανίχνευσή του...

 Αμερικανοί ερευνητές δημιούργησαν ένα πρωτοποριακό σύστημα έγκαιρης ανίχνευσης του αυτισμού στα μικρά παιδιά. Η συσκευή με την ονομασία LENA (Language Environment Analysis) αποτελεί ένα αυτόματο σύστημα φωνητικής ανάλυσης, που, σύμφωνα με τους επιστήμονες, έχει τη δυνατότητα να διαγνώσει όλο το φάσμα των αναπτυξιακών διαταραχών του αυτισμού.
 Η συσκευή καταγράφει το λόγο του παιδιού καθ' όλη τη μέρα και μετά επεξεργάζεται τα στοιχεία με τη βοήθεια ενός ειδικού λογισμικού, το οποίο συγκρίνει τα δεδομένα της φωνής με άλλες φωνές παιδιών που έχουν διαγνωσμένο αυτισμό.
 Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα νήπια με αυτισμό έχουν ένα δικό τους τρόπο να προφέρουν τις συλλαβές, ξεχωριστό από αυτόν των παιδιών που αναπτύσσονται κανονικά. Το σύστημα, που κοστίζει περίπου 150 ευρώ, έχει μέχρι στιγμής ακρίβεια 86% στις διαγνώσεις του, όπως ανακοίνωσε η ερευνητική ομάδα, υπό την Κιμ Όλερ του πανεπιστημίου του Memphis-Tennessee.
 Η συσκευή είναι σε θέση να ξεχωρίζει αυτόματα τα φυσιολογικά παιδιά και αυτά με αυτισμό από εκείνα που έχουν απλώς καθυστέρηση στη γλωσσική ανάπτυξη. Η έγκαιρη διάγνωση του φάσματος του αυτισμού θεωρείται σημαντική, καθώς οι σχετικές διαταραχές δύσκολα ανιχνεύονται έγκαιρα και, όταν αυτό συμβαίνει, είναι αργά πια για αναστροφή της κατάστασης.
source:nooz.gr

Μήνυση στην 

«Equipe» από Ανελκά...

Nομικά κατά την γαλλικής εφημερίδας «Equipe» σκοπεύει να κινηθεί  ο Νικολά Ανελκά. Αιτία είναι το δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας, κατά την διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, σύμφωνα με το οποίο   ο επιθετικός της Τσέλσι έβρισε τον τέως προπονητή της εθνικής Γαλλίας, Ραϊμόν Ντομενέκ.

Την απόφαση  του Ανελκά έκανε γνωστή η ιστοσελίδα «20minutes.fr». Ο ίδιος πάντως, παραδέχεται  πως είχε έντονο διάλογο με τον  προπονητή του, όχι όμως έτσι όπως τον παρουσίασαν οι Γάλλοι δημοσιογράφοι  της συγκεκριμένης εφημερίδας, καθώς  όπως ισχυρίζεται και ο ίδιος, διαστρέβλωσαν τα λεγόμενα του.


Το συμβάν έγινε  στο ημίχρονο της αναμέτρησης  της 17ης Ιουνίου με το Μεξικό.
source:zougla.gr

Η αποστολή για 

ΗΠΑ και Καναδά...

Τα ξημερώματα της Παρασκευής (30/7, 05:00GR) "πετάει" για τον Καναδά η αποστολή του Παναθηναϊκού, όπου θα αντιμετωπίσει σε φιλικό αγώνα την Ιντερ στις 3 Αυγούστου και κατόπιν θα αναχωρήσει για τις ΗΠΑ, όπου οι πράσινοι θα τεθούν αντιμέτωποι με την Μίλαν στις 6 Αυγούστου.
Ο Νίκος Νιόπλιας ενημέρωσε τους παίκτες του στην προπόνηση της Πέμπτης (29/7) ποιοι θα ταξιδέψουν για την άλλη άκρη του Ατλαντικού.
Η αποστολή για ΗΠΑ και ΚαναδάΑυτοί είναι οι: Σαριέγκι, Καντέ, Λέτο, Μπιέρσμιρ, Ζιλμπέρτο, Μαρίνος, Σιμάο, Καρνέζης, Πετρόπουλος, Μαυρίας, Δημούτσος, Σισέ, Νίνης, Βύντρα, Σεϊταρίδης, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Γκοβού, Ιωαννίδης, Φερνάντες, Μπουμσόνγκ.
Ο γάλλος αμυντικός δεν θα φύγει με την υπόλοιπη ομάδα, αλλά θα "πετάξει" την Κυριακή (1/8), όταν και θα έχουν ολοκληρωθεί πρώτα τα τυπικά (ιατρικές εξετάσεις και υπογραφές) για την μετραγραφή του.
Ως γνωστόν, έχουν "κοπεί" οι Γκαλίνοβιτς, Μελίσσης, Κλέιτον και Γκάμπριελ, που ενημερώθηκαν τις προηγούμενες μέρες πως δεν υπολογίζονται και ότι θα πρέπει να βρουν ομάδα για να συνεχίσουν αλλού την καριέρα τους.
source:parapolitika.gr

Νέος «εφιάλτης» για την Ελλάδα...

Ειδικός φορέας θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα που θα έχει στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα η αποβολή μιας χώρας από το ευρώ

Μια πληροφορία που δημοσιεύεται στους σημερινούς Financial Times προκαλεί έντονες ανησυχίες στην κυβέρνηση και στο οικονομικό της επιτελείο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο διεθνής οργανισμός που αντιπροσωπεύει τον κλάδο παραγώγων και swaps επικοινώνησε την προηγούμενη εβδομάδα με τα μέλη του, προκειμένου να τους ενημερώσει για την πρόθεσή του να προχωρήσει στη σύσταση ενός ειδικού φορέα, ο οποίος θα αναλάβει να μελετήσει και να παρουσιάσει τα αποτελέσματα που θα έχει στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα η αποβολή μιας χώρας - μέλους από τη ζώνη του ευρώ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο φορέας αυτός δεν έχει ξεκαθαρισθεί ακόμα από ποιους θα αποτελείται, αν και το πιθανότερο είναι ότι θα έχουμε να κάνουμε με αναλυτές και εξειδικευμένα στελέχη μεγάλων επενδυτικών οίκων. Την πρόταση υποστηρίζει ενεργά το Βερολίνο, αλλά αντιδρά προς το παρόν η ΕΚΤ. Για πόσο όμως ακόμα;
source:parapolitika.gr
 

Αναστάτωση από απόπειρα αεροπειρατείας...


Αναστάτωση από απόπειρα αεροπειρατείαςΔεν υπήρξε κανένα θύμα

Απετράπη σήμερα μία απόπειρα αεροπειρατείας σε αεροπλάνο προερχόμενο από τον Καύκασο στο αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας.

Ένας από τους επιβάτες του αεροπλάνου που έκανε την πτήση Μινεράρλνιε Βόντι-Μοσχα έκανε γνωστές τις αξιώσεις του στο πλήρωμα.


Μετά την προσγείωση, το αεροσκάφος οδηγήθηκε σε απομονωμένη περιοχή του αεροδρομίου και απελευθερώθηκε χάρη στις συντονισμένες ενέργειες των αερολιμενικών υπηρεσιών, της αστυνομίας και της FSB (ειδικές υπηρεσίες). Όλοι οι επιβάτες αφέθηκαν ελεύθεροι και δεν υπάρχουν θύματα..
source:newsbeast.gr
top