Το Ελαφονήσι 

να μη γίνει… Λαγονήσι»

Ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε έγκλημα κάθε προσπάθεια για τσιμεντοποίηση της περιοχής

«Το Ελαφονήσι να μη γίνει… Λαγονήσι»Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι τη λιμνοδεξαμενή των Αγίων Θεοδώρων του δήμου Ιναχωρίου, στα Χανιά, ενώ συναντήθηκε με τη δημοτική αρχή, φορείς και κατοίκους της περιοχής. Μετά την ενημέρωση που είχε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε την ανάγκη της προστασίας της περιοχής του Ελαφονησίου, που κάθε χρόνο αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

«Το Ελαφονήσι είναι ένας τόπος παγκόσμιας φυσικής ομορφιάς. Κι όμως κάποια επιχειρηματικά συμφέροντα επιμένουν, με την ανοχή ή τη συνενοχή της κεντρικής εξουσίας και της περιφέρειας της Κρήτης, να θέλουν να οικοδομήσουν την περιοχή και να φτιάξουν λατομείο. Είναι αδιανόητο, αλλά είναι αληθινό. Οι πολίτες αντιστέκονται, οι κάτοικοι της περιοχής αντιστέκονται, οι δήμοι της περιοχής, με ομόφωνες αποφάσεις, αντιστέκονται σ΄ αυτή την προοπτική κι όμως κάποιοι επιμένουν να προχωρούν, να νομοθετούν και να θέλουν να οικοδομήσουν ανεξέλεγκτα την περιοχή, μετατρέποντας το Ελαφονήσι σε Λαγονήσι. Αποκόβοντας, δηλαδή, την πρόσβαση σε εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες, απ΄ όλο τον κόσμο που θα έρχονται σ΄ αυτή την περιοχή».


O Αλ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι θα φέρει στην Βουλή το θέμα της επιχειρούμενης τσιμεντοποίησης της περιοχής.source:newsbeast.gr
top