Υπο έλεγχο οι φωτιές 

σε Σάμο και Πάτρα ...

Σε ύφεση βρίσκεται αυτή την ώρα το ένα μέτωπο της πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες το βράδυ στην περιοχή του Κοκαρίου Σάμου και έφτασε μέχρι τα Ρόκια Μυτυλινιών.
Μέχρι στιγμής η κατάσταση φαίνεται ότι ελέγχεται από τις ομάδες πυρόσβεσης, όμως υπάρχουν συχνές αναζωπυρώσεις, λόγω της θερμοκρασίας και των ισχυρών ανέμων.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 30 πυροσβέστες, με 17 οχήματα, 64 εθελοντές με 30 εθελοντικά οχήματα, 70 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 8 αεροσκάφη,  4 ελικόπτερα και δύο σινούκ.
Από Αθήνα ενισχύθηκαν και οι επίγειες δυνάμεις, με 80 άντρες της ΕΜΑΚ, ενώ τον συντονισμό έχει ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος. Μέχρι στιγμής η κατάσταση φαίνεται ότι ελέγχεται από τις ομάδες πυρόσβεσης, όμως υπάρχουν συχνές αναζωπυρώσεις, λόγω της θερμοκρασίας και των ισχυρών ανέμων.
 Στο Τρίστρατο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κάηκαν ζώα βοσκού, που διατηρούσε στάνη στην περιοχή.

"Δεν χρειάζεται εφησυχασμός αυτή την ώρα", λένε οι πυροσβέστες, "χρειάζεται να συνεχίσουμε τις μάχες με τις φλόγες, για να μπορέσουμε πριν πέσει το φως της ημέρας να την περιορίσουμε και να ελέγξουμε την πυρκαγιά".
Έως στιγμής δεν έχει απειληθεί κατοικημένη περιοχή.
Υπό έλεγχο οι φωτιές στην Πάτρα
Νέα φωτιά εκδηλώθηκε την Πέμπτη τα ξημερώματα στην περιοχή Καστρίτσι Πατρών, κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Στην ίδια περιοχή είχαν ξεσπάσει δυο πυρκαγιές την περασμένη Κυριακή.
Φωτιά εκδηλώθηκε επίσης σε αγροτοδασική έκταση στη θέση Μαγούλα κοντά στο πανεπιστήμιο Πατρών.
Και οι δύο φωτιές έχουν τεθεί υπό έλεγχο.
source:protothema.gr
top