Mobile Internet 

με άρωμα καλοκαιριού...

Αν αναρωτιέστε ποιο προπληρωμένο πακέτο να επιλέξετε για καλύτερη δυνατή πρόσβαση στο Διαδίκτυο, μια σειρά απαντήσεων θα σας βοηθήσει να καταλήξετε στην πρόταση που καλύπτει πλήρως τις ανάγκες σας
 Με τις καλοκαιρινές διακοπές να πλησιάζουν, όλο και περισσότεροι είναι οι Ελληνες που θέτουν το εξής ερώτημα: πώς θα έχω πρόσβαση στο Διαδίκτυο εκεί που θα είμαι και μάλιστα μέσω του φορητού υπολογιστή μου; Για όσους δεν είναι βέβαιοι ότι θα βρουν κάποιο ασύρματο δίκτυο στην περιοχή που θα βρίσκονται, η απάντηση είναι κάποιο από τα προπληρωμένα πακέτα που διαθέτουν αρκετές εταιρείες.
 
Mobile Internet με άρωμα καλοκαιριού
Ποια η διαφορά των πακέτων προπληρωμένης πρόσβασης στο Διαδίκτυο μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας (prepaid mobile broadband);
Πολύ απλά, δεν υπάρχουν δεσμεύσεις αντίστοιχες με εκείνες των προγράμματων συμβολαίου για mobile broadband. Στα προπληρωμένα πακέτα, ο χρήστης έχει στη διάθεσή του έναν συγκεκριμένο όγκο δεδομένων για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ή απεριόριστη πρόσβαση για κάποιο διάστημα και δεν χρειάζεται να πληρώνει ένα μηνιαίο πάγιο τέλος.
Ποιες είναι οι προτάσεις;Οι επιλογές δεν είναι λίγες. Η Vodafone έχει δύο πακέτα, τα οποία αποκαλεί ΚαρτοInternet. Το ένα πακέτο περιλαμβάνει ένα USB modem, κάρτα SIM καθώς και 10 ημέρες δωρεάν πρόσβασης και κοστίζει 49 ευρώ. Το έτερο πακέτο είναι χωρίς το USB modem και κοστίζει 19 ευρώ.
Η Wind προσφέρει το Mobile Broadband με Κάρτα με κόστος 9,90 ευρώ για ένα μήνα και προσφέρει 1 GB όγκο δεδομένων. Επίσης, προσφέρει τα πακέτα Wind Mobile Broadband Non-Stop 2 για σύνδεση 2 ημερών με όριο χρήσης τα 3 GB και κόστος 7 ευρώ και το Wind Mobile Broadband Non-Stop 7 για σύνδεση 7 ημερών με όριο τα 12 GB και κόστος 14 ευρώ.
Η Cosmote δεν έχει κάποιο ειδικό προπληρωμένο πακέτο, αλλά αναμένεται να ανακοινώσει τις προτάσεις της εντός της επόμενης εβδομάδας.
Τι εξοπλισμός χρειάζεται;Πέραν του φορητού υπολογιστή, το μόνο που απαιτείται είναι ένα USB modem ή μία κάρτα τύπου ExpressCard.
Πώς μπορώ να παρακολουθώ τη χρήση που κάνω; Στην εφαρμογή του παρόχου υπάρχει και ειδική ενότητα για τη μέτρηση της χρήσης. Συνήθως, ο όγκος δεδομένων που προσφέρεται καλύπτει τις ανάγκες των περισσότερων χρηστών, εκτός από τις περιπτώσεις παρακολούθησης video. Σημειωτέον πως 2 λεπτά video από το YouTube μπορεί να ισοδυναμούν με 100 Mb δεδομένων!
Υψηλές ταχύτητες σε μεγάλο μέρος της χώρας
Μπορώ να χρησιμοποιήσω το κινητό μου αντί για USB stick;Αυτό είναι εφικτό, εφόσον συνδέσετε το κινητό με τον υπολογιστή είτε μέσω καλωδίου είτε μέσω Bluetooth. Σε αυτήν την περίπτωση, η χρέωση είναι ανάλογη με το πρόγραμμα που χρησιμοποιείτε για πρόσβαση στο Internet μέσω του κινητού τηλεφώνου σας. Ομως, η σύνδεση του κινητού τηλεφώνου με τον φορητό υπολογιστή διαφέρει ανάλογα με τη συσκευή και σε ορισμένες περιπτώσεις είναι λίγο περίπλοκη. Επιπλέον, πολλές φορές όταν το κινητό δεχτεί κλήση, σταματά η διακίνηση δεδομένων.
Τι να περιμένω από ταχύτητες;Ολα εξαρτώνται από την κάλυψη που προσφέρει ο πάροχος που χρησιμοποιείτε στο σημείο όπου βρίσκεστε. Οι ελληνικές εταιρείες, ιδίως η Cosmote και η Vodafone, υποστηρίζουν ότι προσφέρουν κάλυψη υψηλών ταχυτήτων στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, χωρίς, όμως, αυτό να συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις. Το καλύτερο σενάριο είναι να υπάρχει κάλυψη από δίκτυο HSPA+, οπότε η πραγματική ταχύτητα μπορεί να φθάσει ακόμη και τα 4-5 Mbps όσον αφορά τη λήψη δεδομένων. Το χειρότερο σενάριο είναι να έχετε κάλυψη από δίκτυο GPRS, οπότε η ταχύτητα λήψης δεδομένων πέφτει στα 64 Kbps. Στην περίπτωση κάλυψη από «απλό» 3G δίκτυο, η λήψη φθάνει στα 384 Kbps, ταχύτητα ικανοποιητική για «σερφάρισμα».
source:v4.ethnos.gr
top