Μεσάνυχτα στο Παρίσι...

Προβλήµατα για τον Σαρκοζί, ταινία για την Κάρλα

Περικλής Δηµητρολόπουλος


¬ Η Κάρλα Μπρούνι  δέχεται  τις σκηνοθετικές οδηγίες  του Γούντι Αλεν στα  γυρίσµατα της ταινίας του  αµερικανού σκηνοθέτη στο  Παρίσι. Στους χώρους των  γυρισµάτων βρέθηκε και ο  Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος  δεν παρέλειψε σε ένα  διάλειµµα να πει δυο λόγια  µε τη σύζυγό του  Μπορεί η Κάρλα Μπρούνι να χρειάστηκε να γυρίσει 35 φορές µια απλή σκηνή στην τελευταία ταινία του Γούντι Αλεν, αλλά στα εγγόνια της θα διηγείται ότι συµµετείχε σε µια ταινία του σπουδαίου σκηνοθέτη όπως έχει δηλώσει η ίδια. Οσο για τις φτωχές επιδόσεις της στην υποκριτική, ενδεχοµένως να οφείλονται το άγρυπνο βλέµµα του Νικολά Σαρκοζί.

Ο πιο λάιφ στάιλ πρόε δρος στην ιστορία της Γαλλίας δεν θα µπορούσε µάλλον να λείψει από τα γυρίσµατα της τελευταίας ταινίας του αµερικανού σκη νοθέτη. Η ταινία «Μεσάνυχτα στο Παρίσι» γυρίζεται αυ τές τις ηµέρες στη γαλλι κή πρωτεύουσα µε το πρώην τοπ µόντελ και νυν τραγουδοποιό και πρώτη κυρία της Γαλλίας να κρατά έναν µικρό ρόλο. Χθες, το κινηµα τογραφικό πλατό στήθηκε κοντά στο Πάνθεον και η Κάρλα Μπρούνι στον ρόλο µιας διευθύντριας µουσείου έπρεπε απλώς να βγει από έναν φούρνο κρατώντας µια µπαγκέτα στα χέρια της. Με µια µικρή δόση κακεντρέχειας, η «Daily Μail» έγραψε στην ηλεκτρονική της έκδοση ότι η Μπρούνι υποχρεώθηκε να γυρίσει τη σκηνή 35 φορές. Το πρόβλη µα, σύµφωνα µε τη βρετανική εφηµερίδα, ήταν ότι «δεν µπορούσε να ξεχάσει πως είχε απέναντί της την κάµερα». Ενδεχοµένως να µη µπορού σε να ξεχάσει ότι εκεί βρισκόταν και ο γάλλος πρόεδρος. Ο Νικολά Σαρκοζί εµφανίσθηκε µε τους άνδρες της ασφάλειάς του και χωρίς γραβάτα, ενώ ο φωτογραφικός φακός τον συνέλαβε να συνοµιλεί µε τη σύζυγό του σε κάποιο από τα διαλείµµατα των γυρισµάτων. Σύµφωνα µε τα γαλλικά µέσα, ο γάλλος πρόεδρος δεν φαινόταν να το πολυδιασκε δάζει. Ενδεχοµένως να µην µπορούσε: ο Σαρκοζί βρέθη κε για άλλη µια φορά στο στόχαστρο σκληρών επικρίσεων για τους χειρισµούς και τις κινήσεις του. Το περασµένο Σαββατοκύριακο, το γαλλικό προεδρικό ζεύγος µε τη συντροφιά της πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Ρασιντά Ντατί συνελήφθη από φωτογράφο του Αssociated Ρress σε ένα σκάφος στο Νιου Χαµσάιρ των Ηνωµένων Πολιτειών Αµερικής. Το στιγµιότυπο από το λουξ γουικέντ του Σαρκοζί τροφοδότησε πολλά επικριτικά σχόλια, ενώ χθες ήρθε η σειρά των Ροµά και πολλών οργανώσεων να κατηγορήσουν για ρατσισµό και άγρα ψήφων στην άκρα δεξιά τον γάλλο πρόεδρο µετά την εντολή του να διώκονται οι παράνοµοι Ροµά µετανάστες και να διαλύονται οι καταυλισµοί τους.

Το Χόλιγουντ επέστρεψε
Το µόνο ίσως που µπο ρούν να αναγνωρίσουν φίλοι και αντίπαλοι αυτή την περίοδο στον Σαρκοζί είναι ότι η απόφασή του να µειωθεί κατά 20% ο φόρος στις ξένες κινηµατογραφικές πα ραγωγές έκανε τα στούντιο του Χόλιγουντ να επιστρέψουν στη Γαλλία για γυρίσµατα έπειτα από πολλά χρόνια. Το διάστηµα αυτό γυρίζονται τουλάχιστον είκοσι ξένες ταινίες στη γαλλική επικράτεια, ανάµεσα στις οποίες και το «Μεσάνυχτα στο Παρίσι», την ταινία µε την οποία έκανε το ντεµπούτο της στην ηθοποι ία η σύζυγος του προέδρου... 
source:tanea.gr
top