Η Γιόκο Όνο ψηφίζει «ισόβια»


«Όχι» για μια ακόμη φορά είπε η χήρα του Τζον Λένον Γιόκο Όνο στο αίτημα αποφυλάκισης του Μαρκ Ντέιβιντ Τσάπμαν, ο οποίος είχε πυροβολήσει θανάσιμα τον σύζυγό της έξω από το σπίτι τους στη Νέα Υόρκη στις 8 Δεκεμβρίου του 1980.  
Πρόκειται για την έκτη κατά σειρά προσπάθεια του 55χρονου Τσάπμαν να αποφυλακιστεί από το 2000 όταν και ολοκληρώθηκε η εικοσαετία η οποία προβλεπόταν από το νόμο για να έχει δικαίωμα να υποβάλει αίτηση για αποφυλάκιση. Η Γιόκο Όνο -πιστή στη μνήμη του συζύγου της- δεν έχει σταματήσει έκτοτε να αντιτίθεται με πάθος σε κάθε του απόπειρα, ενώ σύμφωνα με τον δικηγόρο της «παραμένει σταθερή στη στάση της». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στην πρώτη ακόμα επιστολή που είχε συντάξει προς την αρμόδια επιτροπή «πολύ φοβάμαι ότι [η απελευθέρωσή του θα φέρει πίσω τον εφιάλτη, το χάος και τη σύγχυση για ακόμη μια φορά. Τόσο εγώ όσο και οι δυο υιοί του Τζον δεν θα νιώθουμε ασφαλείς για το υπόλοιπο της ζωής μας». Στη συνέχεια προσέθετε με νόημα ότι ούτε ο Τσάπμαν θα ήταν ασφαλής ένα αφηνόταν ελεύθερος.
Η ασφάλεια του Τσάπμαν είναι ένα θέμα που απασχολεί όμως και τον Σύλλογο για τα Δικαιώματα των Κρατούμενων, αφού σύμφωνα με τον επικεφαλής του Συλλόγου Ρόμπερτ Γκάνγκι «Δεδομένης της φύσης του εγκλήματός του και του ότι ο Λένον ήταν διάσημος αλλά και αγαπητός σε όλο τον κόσμο, είναι απίθανο η επιτροπή να κάνει δεκτή την αίτησή του».   
source:protothema.gr
top