Το Χόλιγουντ… 

μετακομίζει στην Ελλάδα!

Αγοράζουν βίλες στα νησιά

Το Χόλιγουντ… μετακομίζει στην Ελλάδα!Πόλο έλξης για εκατομμυριούχους επενδυτές και αστέρες του Χόλιγουντ αποτελούν τα ελληνικά νησιά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, είναι πολλοί πλέον οι πρωταγωνιστές του κινηματογράφου οι οποίοι αναζητούν πολυτελείς κατοικίες σε κάποιο από τα δημοφιλή ελληνικά νησιά του Αιγαίου, προκειμένου να περνούν ανέμελα τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Όσοι αναζητούν ακίνητα σε δημοφιλείς προορισμούς της χώρας μας, αναφέρει το δημοσίευμα, θα συναντήσουν μεγάλες αγοραστικές ευκαιρίες, καθώς η κάμψη της ζήτησης έχει οδηγήσει σε πτώση των τιμών έως και 45%.

Το ενδιαφέρον τους για την αγορά πολυτελών κατοικιών στην Ελλάδα εκδηλώνουν συχνά ακόμη και γνωστά ονόματα του Χόλιγουντ, όπως ο Τομ Χανκς αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Στο δημοσίευμα παρατίθενται μάλιστα συγκεκριμένα παραδείγματα. Μεγάλη βίλα στη Μύκονο πωλείται σήμερα από ελληνικό μεσιτικό γραφείο στα 2 εκατ. ευρώ -500.000 ευρώ λιγότερα σε σχέση με την αρχική τιμή. Το ίδιο γραφείο αναζητεί αγοραστή για μονοκατοικία στην Κέρκυρα με το αντίτιμο να διαμορφώνεται στα 750.000 ευρώ, έναντι αρχικής τιμής 1,4 εκατ. ευρώ. Παρά τη δραστική αυτή μείωση στην τιμή ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί υποψήφιοι αγοραστές.

Αρκετοί επενδυτές παραμένουν, όπως σχολιάζουν οικονομικοί αναλυτές, επιφυλακτικοί στο να προχωρήσουν σε μεγάλες αγορές στην Ελλάδα, εν μέσω της αβεβαιότητας των οικονομικών της προοπτικών. Παρ' όλα αυτά, όσο οι αγοραστικές ευκαιρίες θα πληθαίνουν τόσο θα εκτιμάται ότι θα κάμπτονται και οι επιφυλάξεις.
source:newsbeast.gr
top