Το ηλεκτρικό 

Chevrolet Volt πωλείται 41.000 $ στην Αμερικη...

Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης
Την τιμή του πρώτου της ηλεκτρικού αυτοκινήτου, του Volt, έκανε γνωστή η Chevrolet και συγκεκριμένα για την αγορά της Αμερικής. Το εν λόγω, που θα ξεκινήσει να πωλείται στις ΗΠΑ και από το 2011 σε Ευρώπη και Κίνα, θα διατίθεται αντί του ποσού των 41.000 $ αλλά θα περιλαμβάνει εκπτώσεις στη φορολογία εισοδήματος, που θα αγγίζουν ακόμα και τα 7.500 $.
Με ένα απλό καλώδιο το Volt φορτίζει τις μπαταριές του
Περιορισμένη παραγωγή

Οι πρώτες παραδόσεις του Chevrolet Volt στους πελάτες προγραμματίζονται να ξεκινήσουν στις πολιτείες Καλιφόρνια, Νέα Υόκη, Μίσιγκαν, Κονέκτικατ, Τέξας, Νιου Τζέρσει και στην Ουάσιγκτον και αυτό διότι η παραγωγή του θα είναι περιορισμένη. Το Volt είναι το μοναδικό ηλεκτρικό όχημα της αγοράς που μπορεί να λειτουργεί κάτω από ποικίλες κλιματικές και οδηγικές συνθήκες, χωρίς περιορισμούς ή ανησυχία να καθηλωθεί, εξαιτίας άδειας μπαταρίας. Έχει συνολική αυτονομία πάνω από 500 χλμ. και κινείται πάντα με ηλεκτρισμό. Για τα πρώτα 60 χιλιόμετρα, το Volt λειτουργεί χωρίς βενζίνη καθώς χρησιμοποιεί ηλεκτρισμό αποθηκευμένο σε μια μπαταρία ιόντων λιθίου 16-kWh. Όταν η ενέργεια της μπαταρίας του Volt πέσει σε χαμηλά επίπεδα, τότε ενεργοποιείται αυτόματα ένας κινητήρας που επεκτείνει την αυτονομία κατά 450 επιπλέον χιλιόμετρα με ένα γεμάτο ρεζερβουάρ καυσίμου.

Φουτουριστικό το εσωτερικό του Volt
Φουτουριστικό το εσωτερικό του Volt
Δώρο το... καλώδιο φόρτισης

Το Chevrolet Volt θα διατίθεται στάνταρ με ένα καλώδιο φόρτισης 120 volt, για να μπορούν οι ιδιοκτήτες να το φορτίζουν απευθείας από μια στάνταρ οικιακή ηλεκτρική πρίζα. Επίσης οι πρώτοι 4.400 αγοραστές Volt θα δικαιούνται τη δωρεάν παραλαβή και εγκατάσταση του οικιακού σταθμού φόρτισης 240 volt. Οι εγκαταστάσεις είναι μέρος ενός προγράμματος που εξελίχθηκε από το Αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας (DOE) για την τοποθέτηση περίπου 15.000 οικιακών σταθμών φόρτισης 240 volt σε όλη την Αμερική. Αξίζει να αναφέρουμε πως οι ιδιοκτήτες του Volt στις ΗΠΑ θα επωφεληθούν από τις καλύτερες εγγυήσεις μπαταρίας και οχήματος που υπάρχουν στην αγορά για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η μπαταρία ιόντων λιθίου 16-kWh του Volt καλύπτεται από μια μεταβιβάσιμη εγγύηση κορυφαία στη βιομηχανία για οκτώ χρόνια ή 160.000 χλμ. Η Chevrolet θα παρέχει επίσης στους πελάτες υποστήριξη μέσω ενός συμβούλου Volt, που θα είναι διαθέσιμος 24 ώρες το 24ωρο καθημερινά στο τηλέφωνο ή στο Internet.source:zougla.gr
top