Ρομπότ-νταντάδες 

παίζουν με τα παιδιά και 

αλλάζουν πάνες...


Ρομπότ για τους πολύ απασχολημένους γονείς... (φωτ. αρχείου)
Ρομπότ για τους πολύ απασχολημένους γονείς... 
Αθήνα
Ρομπότ που πιάνουν κουβέντα με τους περαστικούς, που σχεδιάζουν αεροπλάνα, που παίζουν με τα παιδάκια και αλλάζουν πάνες παρουσίασε η ιαπωνική ρομποτική βιομηχανία, η πιο εξελιγμένη στον κόσμο.

Η νέα κυρίαρχη τάση είναι η δημιουργία κοινωνικά προσανατολισμένων ρομπότ, που μπορούν να εκτελέσουν διάφορες υπηρεσίες και να ελαφρύνουν έτσι τον φόρτο εργασιών μιας κοινωνίας που όλο και περισσότερο γερνάει.


Το ρομπότ Chapit, το οποίο είναι ευαίσθητο στους ήχους, μπορεί να απαντήσει σε απλές ερωτήσεις και να κάνει αστεία, προορίζεται να κρατά παρέα και να βοηθά μοναχικούς ηλικιωμένους. Τα «επικοινωνιακά» ρομπότ αυτής της κατηγορίας δεν έχουν κανένα πρόβλημα (αντίθετα με τους ανθρώπους), αν το προχωρημένης ηλικίας «αφεντικό» τους τούς διηγείται ξανά και ξανά την ίδια ιστορία από το ένδοξο παρελθόν.


Ένα άλλο ρομπότ, με την ονομασία «Ρομπότ Προσωπικής Κινητικότητας», το οποίο δημιούργησε ο καθηγητής Κιγιόσι Ματσουμότο του πανεπιστημίου του Τόκιο, είναι εφοδιασμένο με τέσσερις κάμερες και ένα αισθητήρα, που του επιτρέπουν να αναγνωρίζει το κέντρο βάρους του χρήστη-αφεντικού του.


Έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να βοηθά τους ηλικιωμένους να μετακινούνται χωρίς να χρησιμοποιούν χειριστήρια, ενώ -χάρη στον αισθητήρα του- μπορεί να βρει ακόμα και τα γυαλιά που έχει ξεχάσει κάπου το... αφεντικό του. Το ρομπότ αυτό, αν ποτέ παραχθεί μαζικά, θα είναι αρκετά ακριβό και θα κοστίζει περίπου όσο ένα μικρό αυτοκίνητο.


Το ήδη βραβευμένο ρομπότ «DiGRO» παίρνει το ρόλο της νταντάς για τους πολύ απασχολημένους γονείς, κρατώντας παρέα στα παιδιά τους, όσο εκείνοι εργάζονται. Το ρομπότ μπορεί να χρησιμοποιήσει το Ίντερνετ για να βρει μια εικόνα που θα διασκεδάσει τα παιδάκια ή ακόμα και να τη σχεδιάσει μόνο του.


Ο ρομποτικός βραχίονας «Rapuda» που ανέπτυξαν οι ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Προωθημένης Βιομηχανικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, προορίζεται για παράλυτα άτομα που όμως μπορούν να κινήσουν κάποιο μέρος του σώματός τους, όπως τα δάχτυλα ή το λαιμό τους.


Ο βραχίονας-ρομπότ μπορεί να προσαρμοστεί στο σώμα, σε αναπηρικό καροτσάκι, σε τραπέζι ή άλλο αντικείμενο και να αποτελέσει προέκταση του σώματος του ασθενούς, εκτεινόμενος σε απόσταση μέχρι ένα μέτρο, βοηθώντας τον έτσι να κάνει διάφορες εργασίες και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής του.


Ένα άλλο ανθρωποειδές ρομπότ, σε φάση ανάπτυξης ακόμα από το πανεπιστήμιο Σαϊτάμα, μπορεί να «διαβάσει» τις εκφράσεις του προσώπου των ιδιοκτητών του και να προβλέψει τις επιθυμίες τους. Έχει θηλυκή εμφάνιση, είναι ντυμένο ως οικιακή βοηθός και αρκεί π.χ. ένα βλέμμα από το «αφεντικό», για να του φέρει ένα ποτό! Το ρομπότ αυτό, πέρα από τα νοικοκυριά, θα μπορούσε να κάνει καριέρα και σε εστιατόρια ή μπαρ.


Το ρομπότ με ρόδες «Yurina», δημιούργημα της εταιρίας Japan Logic Machine, μπορεί να σηκώσει από το κρεβάτι στα χέρια του κατάκοιτους ανθρώπους. Μπορεί επίσης να σηκώσει τα πόδια του ασθενούς, να αλλάξει πάνες ή να τους μεταφέρει στο μπάνιο. Είναι, προφανώς, ιδανικό, για οικιακή νοσοκόμα. 
source:in.gr

Νavigators και φύγαμε!


Με τη βελτίωση των διαφόρων συσκευών πλοήγησης που βασίζονται στη χρήση GΡS (αλλά και 3G δικτύων), οι μετακινήσεις μας μέσα στην πόλη, αλλά και οι εκδρομές μας έχουν γίνει παιχνιδάκι. Και αν για πολλούς που είχαν καλή αίσθηση του προσανατολισμού το να βρουν το δρόμο τους με τη βοήθεια ενός χάρτη ήταν σχετικά απλή υπόθεση, δεν είναι και λίγοι εκείνοι που κάθε λίγο και λιγάκι χάνονταν. Πλέον, οι συσκευές πλοήγησης είναι παρούσες σχεδόν σε κάθε αυτοκίνητο, αλλά και σε πλοία, σκάφη ή ακόμα και στην τσέπη ορειβατών και περιπατητών.

Οι συσκευές
Αν είστε από αυτούς που ακόμα δεν έχουν αποκτήσει κάποιον πλοηγό, τώρα που πλησιάζουν οι διακοπές αξίζει να το σκεφθείτε. Πριν όμως ξεκινήσετε για να διαλέξετε τη συσκευή που σας ταιριάζει από κάποιο κατάστημα, θα πρέπει να έχετε αποφασίσει για τι ακριβώς τη χρειάζεστε. Οι περισσότερες προτάσεις αφορούν συσκευές για πλοήγηση στην πόλη με αυτοκίνητο και στην κατηγορία αυτή υπάρχουν τόσο απλές και οικονομικές λύσεις όσο και ακριβότερες επιλογές που εκτός από GΡS συνδυάζουν λειτουργίες τηλεφώνου, μουσικής ή ακόμα και προβολής ταινιών. Προσοχή όμως, γιατί κατά κανόνα οι προτάσεις αυτές δεν κάνουν για μοτοσυκλετιστές, οι οποίοι θα πρέπει να στραφούν σε πιο εξειδικευμένα GΡS.

Ακριβότερα και με προχωρημένες λειτουργίες είναι τα GΡS θαλάσσης, καθώς διαθέτουν συνήθως μεγάλες οθόνες (για να μπορεί κανείς να διαβάζει με άνεση τους χάρτες) και αδιάβροχο πλαίσιο. Τα περισσότερα από αυτά συνεργάζονται και με άλλα απαραίτητα όργανα σε ένα σκάφος, όπως είναι το βυθόμετρο ή το σόναρ. Αντίθετα, πιο φθηνές λύσεις είναι οι συσκευές χειρός που απευθύνονται κατά κύριο λόγο σε ορειβάτες. Ως επί το πλείστον, τα GΡS χειρός είναι και αυτά αδιάβροχα, μικρά σε διαστάσεις και χωρίς δυνατότητα προβολής χαρτών. Τέλος, για αθλητές υπάρχουν ρολόγια GΡS, τα οποία μπορούν να υπολογίζουν αποστάσεις, να καταγράφουν διαδρομές ή τους σφυγμούς της καρδιάς και να υπολογίζουν τις θερμίδες που έχει κάψει κανείς.

Το λογισμικό
Βασικό κριτήριο για την επιλογή ενός πλοηγού GΡS δεν πρέπει να είναι μόνο τα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Αντίθετα, προσοχή χρειάζεται και ως προς το λογισμικό που χρησιμοποιεί και τους χάρτες που έρχονται ενσωματωμένοι ή μπορούν να εγκατασταθούν. Ειδικά το λογισμικό, όσο και αν είναι παραγνωρισμένο από τους περισσότερους χρήστες, είναι αυτό που τελικά καθορίζει πόσο εύχρηστη και λειτουργική είναι μια συσκευή. Το καλύτερο που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να δοκιμάσει σε ένα κατάστημα τις λειτουργίες των διαφόρων συστημάτων, ώστε να μπορεί μόνος του να κρίνει τι του ταιριάζει. source:tanea.gr

Ο... blogger 

Μητροπολίτης Καλαβρύτων...

Άγγελος Ανδρέου
Σφοδρές επιθέσεις εναντίον του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου εξαπολύει μέσω του προσωπικού του blog ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, κατηγορώντας τον ότι είναι “φίλος της... αριστεράς του Κυρίου”.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Real News, ο blogger Μητροπολίτης κατηγορεί τον Ιερώνυμο ότι “σιγοντάρει” τα μέτρα του ΠΑΣΟΚ με τη σιωπή του.

“Η σιωπή του είναι νερό στον μύλο του ΠΑΣΟΚ”, γράφει ο Καλαβρύτων και συνεχίζει: “Όταν ήταν Αρχιεπίσκοπος ο μακαριστός Χριστόδουλος, ο Ιερώνυμος ως Μητροπολίτης Θηβών είχε δυνατή φωνή. Τότε, όχι μόνο ήταν λαλίστατος, αλλά και ως άτυπος αρχηγός της ομάδας των αντιφρονούντων ιεραρχών εξέφραζε και υποστασίαζε τη σκληρή εκκλησιαστική αντιπολίτευση”.

“Το μόνο αξιοσημείωτο που είπε μέχρι σήμερα είναι ότι οι αριστεροί είναι πιο καλοί χριστιανοί από τους δεξιούς”, καταλήγει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων.

Μάλιστα, δε διστάζει να καλέσει σε “μάχη” τους υπόλοιπους ιεράρχες για τα μέτρα της κυβέρνησης λέγοντας: “Τώρα είναι η ώρα της μάχης! Αύριο τα πυρά μας θα είναι άσφαιρα!”.

Όπως ανακοίνωσε ο Αμβρόσιος, τα ίδια θα γράψει και σε επιστολή που θα αποστείλει στον Αρχιεπίσκοπο το επόμενο διάστημα. 
source:cosmo.gr

Πωλητήριο στο 

νησί που ήθελαν οι Beatles..


Ανατολικά από το «Νησί των Ονείρων», στο δημοτικό διαμέρισμα Ερέτριας του νομού Ευβοίας, βρίσκεται το νησί Αγία Τριάδα που το 1961 αναγνωρίστηκε ως οικισμός και υπάχθηκε στην κοινότητα Ερέτριας και κατά την απογραφή του έτους 1981 ο πληθυσμός του ανέρχεται σε 4 άτομα. Πρόκειται έναν επίγειο παράδεισο100 στρεμμάτων, η αξία του οποίου σήμερα φημολογείται ότι ξεπερνά τα 20 εκατομμύρια ευρώ και ανήκει στην οικογένεια Παπανικολάου. Το ιδιόκτητο νησί που το 1958 αγόρασε ο Σοφοκλής Παπανικολάου, γενικός Επιμελητής Βασιλικής Χορηγίας των Ελλήνων Βασιλέων Γεωργίου Β’, Παύλου και Κωνσταντίνου, έναντι ευτελούς αξίας (σύμφωνα με τις φήμες της εποχής) από τρεις ψαράδες οι οποίοι χρειάζονταν τα χρήματα για να παντρέψουν την αδερφή τους!

Στην κυριολεξία η οικογένεια Παπανικολάου μετέτρεψε  το ιδιόκτητο νησί της -που  παλαιότερα ονομαζόταν «Ψάρι» λόγω του σχήματός του- σε οικολογικό παράδεισο. Φυτεύοντας ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του, Σοφοκλής Παπανικολάου που είχε μεγάλο πάθος και σεβασμό στη φύση, χιλιάδες δένδρα το μετέτρεψε σε μια καταπράσινη νησίδα, καθώς μέχρι τότε στο έρημο νησί υπήρχαν μόνο πέτρες και γαϊδουράγκαθα. Δύο χρόνια κράτησαν οι εργασίες κατασκευής (ολοκληρώθηκαν το 1960) της εξοχικής κατοικίας της οικογένειας, της εκκλησίας Αγίας Τριάδας και της καμπάνας στην παραλία στα αρχιτεκτονικά πρότυπα των ‘ 60ς. Παρόμοια με τα οικήματα του Ωνάση στον Σκορπιό και της Ντόλης Γουλανδρή στο Ρευματονήσι. Το νησί αποτέλεσε από τότε μέχρι σήμερα, το εξοχικό καταφύγιο του Σοφοκλή και της Λιλίκας Παπανικολάου και των τριών παιδιών τους, της κόρης τους Μαριλένας Γκέρτσου–Παπανικολάου και των δίδυμων αγοριών Νίκου και Τζώνη Παπανικολάου (ο οποίος δυστυχώς έφυγε πριν από πέντε μήνες από τη ζωή).


Το νησί έζησε  απίστευτες δόξες τη δεκαετία του  ’60. Συχνοί επισκέπτες του ήταν η Βασίλισσα Φρειδερίκη, καθώς η ιδιοκτήτρια του Λιλίκα Παπανικολάου ήταν κυρία επί των τιμών των Ανακτόρων, με τα παιδιά της Σοφία, Ειρήνη και Κωνσταντίνο, ο αυτοκράτορας της Αιθιοπίας Χαϊλέ Σελασιέ, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και Ρώσοι αστροναύτες, φίλοι της οικογένειας Παπανικολάου απ’ όλο τον κόσμο. Δεκάδες γάμοι και βαφτίσια έχουν τελεστεί στο εκκλησάκι της Αγίας Τριάδος, εκτός των μελών της οικογένειας, όπως ο γάμος της Δροσούλας Βασιλείου –κόρης του μεγάλου μας ζωγράφου Σπύρου Βασιλείου, η οποία παντρεύτηκε τον Σλόαν Ελιοτ. Εποχή όμως στο νησί άφησε η επίσκεψη του Ουίνστον Τσόρτσιλ, που ήταν φιλοξενούμενος του Αριστοτέλη Ωνάση στην περίφημη κρουαζιέρα του με τη θαλαμηγό «Christina», που κατά σύμπτωση μετά από πολλά χρόνια πέρασε στην ιδιοκτησία του Τζώνη Παπανικολάου.


Το νησί όμως επισκέφθηκαν το 1967, στην πιο δημιουργική στιγμή της καριέρας τους, οι Beatles λόγω του στενού φίλου και τότε συνεργάτη τους Αλέξη Μάρδα. Τα μέλη του συγκροτήματος επισκέφθηκαν τότε τη χώρα μας γιατί ήθελαν να αγοράσουν ένα νησί, όπου θα μπορούσαν να απομονωθούν μακριά από αδιάκριτα βλέμματα. Ο Αλεξης Μάρδας τους έφερε σε επαφή με την οικογένεια του Σοφοκλή Παπανικολάου, οι Beatles ξετρελάθηκαν με το νησί που έχει σχήμα κιθάρας (το θεώρησαν μάλιστα καρμικό), αλλά παρά τον ενθουσιασμό τους το νησί δεν πέρασε ποτέ στα χέρια των πασίγνωστων Αγγλων μουσικών, αλλά παραμένει μέχρι σήμερα στους κληρονόμου του Σοφοκλή Παπανικολάου.


Αν και η lowprofile οικογένεια Παπανικολάου κρατάει «σιγή ιχθύος» όσον αφορά τα σενάρια που κυκλοφορούν τελευταία σχετικά με την πώληση του νησιού. Στην ιστοσελίδα www.private Islands Forbes.com η Αγία Τριάδα φιγουράρει προς πώληση και μάλιστα σύμφωνα με τη λίστα του Forbes, ως ένα από τα ακριβότερα νησιά προς πώληση παγκοσμίως. Σύμφωνα με την περιγραφή (για όσους Κροίσους ενδιαφέρονται) το νησί έχει επιφάνεια 58 στρέμματα, βρίσκεται σε έναν κόλπο στη νότια Εύβοια, μόλις 90 λεπτά με αυτοκίνητο από την Αθήνα και 10 λεπτά από την ιστορική Ερέτρια. Διαθέτει εκατοντάδες ελαιόδεντρα, κήπους με λουλούδια, ροδακινιές, πορτοκαλιές, μια μεγάλη βίλα με τέσσερις κρεβατοκάμαρες σπιτάκια προσωπικού, επιπλέον δύο καμπάνες σε μία από τις δύο ιδιόκτητες παραλίες, εκκλησία, καθώς και χώρο δεξιώσεων που μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερα από 30 άτομα.


Τα ανάκτορα και η αγορά της θρυλικής θαλαμηγού «Χριστίνα»


Ο αξέχαστος Τζώνη (όπως τον φώναζαν οι φίλοι του) Παπανικολάου ήταν γιός του Σοφοκλή Παπανικολάου (ανιψιός του θεμελιωτή του τεστ «Παπ», γιατρού Γεώργιου Παπανικολάου) και της Λιλίκας Μαρή, κόρης του Ανδριώτη εφοπλιστή Νικόλαου Παπανικολάου, κολλητή φίλη της βασίλισσας Φρειδερίκης. Ο πατέρας του Τζώνη, ήταν γενικός επιμελητής της βασιλικής περιουσίας από το 1963 μέχρι το θάνατό του το 1990, στενός φίλος του βασιλιά Παύλου, ο οποίος μαζί με την Φρειδερίκη βάπτισαν τα δίδυμα αγόρια Τζώνη και Νίκο Παπανικολάου. Για την ιστορία αναφέρουμε ότι ο παππούς τους Νικόλας Μαρής κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου στο Λονδίνο, δώρισε στην Ελλάδα τον οίκο του Ναύτου.


Οι δίδυμοι Τζώνης και Νίκος μαζί με την αδερφή τους Μαριλένα μεγάλωσαν με βασιλικές τιμές, καθώς η μητέρα τους Λιλίκα Παπανικολάου ήταν η κυρία των τιμών της Φρειδερίκης, μεσουρανούσε στους χορούς των Ανακτόρων και τα καλέσματα της άφησαν εποχή στην Αθήνα της δεκαετίας του ’50 μαζί με των οικογενειών Λεβίδη, Σερπιέρη, Καλκάνη.


Στην οικογένεια Παπανικολάου εκτός από πολυτελείς κατοικίες στο Παλαιό Ψυχικό και  στην Εκάλη, ανήκει το ιδιόκτητο νησί Αγία Τριάδα, στον εκκλησάκι του  οποίου στα μέσα της δεκαετίας  του 90 πραγματοποιήθηκε ο δεύτερος γάμος του 50χρονου τότε επιχειρηματία  Τζώνη Παπανικολάου με την 22χρονη καλλονή Ελίνα Ρογκάκου. Ενας γάμος που συζητήθηκε για τη χλιδή του, αλλά και τη μεγάλη διαφορά ηλικίας των νεονύμφων. Την ευτυχία του ζεύγους ολοκλήρωσε η γέννηση των γιών τους Μιχαήλ και Ιάσονα, αλλά πολύ γρήγορα φάνηκαν τα πρώτα σύννεφα στον έγγαμο βίο του Τζώνη και της Ελίνας, γεγονός που όπως φημολογείται έριξε ψυχολογικά τον γνωστό επιχειρηματία, ως την τραγική στιγμή που χτυπήθηκε από τον καρκίνο και έφυγε στις 14 Φεβρουαρίου του 2010, την ημέρα των ερωτευμένων. Αρκετά χρόνια πριν, το 1983 ο Τζώνης Παπανικολάου είχε ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας με την Μαρίλυ Φραγκίστα, της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας και λάτρευε τα παιδιά του Ρέα και Σοφοκλή.


Ο δίδυμος αδερφός  του Νίκος Παπανικολάου που ζει  μόνιμα στην Νέα Υόρκη και το Παλμ Μπιτς είναι παντρεμένος με την Αλεξάνδρα Γκάρντνερ στην οικογένεια της οποίας ανήκει το περίφημο Gardner Museum  στη Βοστόνη και στις αρχές των 70ς ήταν αντιπρόεδρος των επιχειρήσεων του Αριστοτέλη Ωνάση στην Αμερική, πολύ πριν, ο αδερφός του Τζώνης αποκτήσει την θρυλική θαλαμηγό «Christina Ο». Η αδερφή τους Μαριλένα Παπανικολάου είναι παντρεμένη με τον Αθανάσιο Γκέρτσο με τον οποίο απέκτησε τέσσερα παιδιά: Τη Φεντόρα, την Ελεονόρα, τον Κωνσταντίνο και τον Θοδωρή, ενώ η grande dame Λιλίκα Παπανικολάου ασχολείται με τη ζωγραφική. Ταλέντο που ανακάλυψε μετά την πτώση της βασιλείας, όταν βρέθηκε στην τότε Σοβιετική Ενωση. Εμπνέεται στον ενετικό πυργίσκο που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά του νησιού της, καθώς τον έχει μετατρέψει σε εργαστήριο ζωγραφικής. Οσο για τα εγγόνια και τα δισέγγονα της οικογένειας Παπανικολάου, είναι εκείνα που δίνουν ζωή στο νησί, το οποίο έχει πλέον περάσει στην τέταρτη γενιά.
source:protothema.gr

Αυτός είναι ο νικητής του

... Ιμάμης Idol…

Tηλεοπτικό reality για υποψήφιους ιμάμηδες


Ένας 26χρονος είναι ο νικητής του μαλαισιανού τηλεοπτικού reality για υποψήφιους ιμάμηδες.

Ο Μοχάμετ Ασιράφ κατάφερε να αφήσει στο περιθώριο τους εννέα αντιπάλους του και να «στεφθεί» ο κορυφαίος νεαρός ιμάμης, στο μεγάλο τελικό που έγινε την Παρασκευή.


Η επικράτησή του όμως δεν ήταν και τόσο εύκολη, καθώς είχε να περάσει μία σειρά από δοκιμασίες.


Το παιχνίδι κράτησε για 10 εβδομάδες και μεταξύ άλλων έπρεπε να απαγγέλλει το Κοράνι, να ετοιμάσει το σώμα ενός νεκρού για ταφή και να σφάξει ένα πρόβατο...


Το βραβείο του είναι μία υποτροφία σε πανεπιστήμιο της Σαουδικής Αραβίας, δουλειά σε ένα μεγάλο τζαμί της Κουάλα Λουμπούρ, ένα αυτοκίνητο και ένα ταξίδι στη Μέκκα.


Ο νεαρός νικητής δήλωσε πολύ χαρούμενος για τη νίκη του και ευχαρίστησε τους γονείς του, τη σύζυγό του και τους συγχωριανούς του για την υποστήριξή τους.


Το reality, είχε υψηλή θεαματικότητα ενώ λόγω της πρωτοτυπίας του, έγινε παγκοσμίως γνωστό.


Οι παραγωγοί και εμπνευστές του προγράμματος είπαν ότι στόχος ήταν να φέρει πιο κοντά στη θρησκεία τους νεαρούς μουσουλμάνους και να τους δείξει όλες τις πτυχές της «δουλειάς» ενός ιμάμη.
source:skai.gr

Αστέρες του Χόλιγουντ 

αγοράζουν σπίτια στα νησιά...

venice.jpg
Πόλο έλξης για εκατομμυριούχους επενδυτές και αστέρες του Χόλιγουντ αποτελούν τα ελληνικά νησιά. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, είναι πολλοί πλέον οι πρωταγωνιστές του κινηματογράφου οι οποίοι αναζητούν πολυτελείς κατοικίες σε κάποιο από τα δημοφιλή ελληνικά νησιά του Αιγαίου, προκειμένου να περνούν ανέμελα τις καλοκαιρινές τους διακοπές.
Όσοι αναζητούν ακίνητα σε δημοφιλείς προορισμούς της χώρας μας, αναφέρει το δημοσίευμα, θα συναντήσουν μεγάλες αγοραστικές ευκαιρίες, καθώς η κάμψη της ζήτησης έχει οδηγήσει σε πτώση των τιμών έως και 45%. Το ενδιαφέρον τους για την αγορά πολυτελών κατοικιών στην Ελλάδα εκδηλώνουν συχνά ακόμη και γνωστά ονόματα του Χόλιγουντ, όπως ο Τομ Χανκς αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο.
Στο δημοσίευμα παρατίθενται μάλιστα συγκεκριμένα παραδείγματα. Μεγάλη βίλα στη Μύκονο πωλείται σήμερα από ελληνικό μεσιτικό γραφείο στα 2 εκατ. ευρώ -500.000 ευρώ λιγότερα σε σχέση με την αρχική τιμή. Το ίδιο γραφείο αναζητεί αγοραστή για μονοκατοικία στην Κέρκυρα με το αντίτιμο να διαμορφώνεται στα 750.000 ευρώ, έναντι αρχικής τιμής 1,4 εκατ. ευρώ.
Παρά τη δραστική αυτή μείωση στην τιμή ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί υποψήφιοι αγοραστές. Αρκετοί επενδυτές παραμένουν, όπως σχολιάζουν οικονομικοί αναλυτές, επιφυλακτικοί στο να προχωρήσουν σε μεγάλες αγορές στην Ελλάδα, εν μέσω της αβεβαιότητας των οικονομικών της προοπτικών. Παρ' όλα αυτά, όσο οι αγοραστικές ευκαιρίες θα πληθαίνουν τόσο θα εκτιμάται ότι θα κάμπτονται και οι επιφυλάξεις.
source:parapolitika.gr

Μεγαλώνουν τα 

video στο Youtube!


Όλα τα βίντεο που ανεβάζουν οι χρήστες, στο Youtube πλέον μεγαλώνουν σε διάρκεια.
To YouTube ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες οτι οι χρήστες που έχουν λογαριασμό, μπορούν πλέον να ανεβάζουν όσα βίντεο θέλουν με μέγιστη διάρκεια 15 λεπτά, αντί για τα 10 που ήταν το όριο μέχρι σήμερα.

Η εταιρία έκανε αυτή την αλλαγή στη διάρκεια των βίντεο αφού το νέο σύστημα προστασίας περιεχομένου μπορεί πλέον να αναγνωρίζει εύκολα αν τα βίντεο που ανεβάζει ο χρήστης είναι δικά του ή παραβιάζουν πνευματικά δικαιώματα εταιριών.

Τέλος όσα video έχουν ανέβει μέχρι σήμερα και δεν έχουν ανέβει εξαιτίας της μεγάλης διάρκειάς τους, μπορούν πλέον να ξανανέβουν.
source:newsit.gr

Βόλος-Αθήνα σε τιμές

... Μαλαισία-Πειραιάς...

Τι θα φέρει η απελευθέρωση των μεταφορών

Τουλάχιστον κατά 50% μπορεί να μειωθεί το κόστος μεταφοράς βασικών αγαθών, σε βάθος κάποιων ετών, από τη στιγμή που θα ανοίξει το επάγγελμα των φορτηγατζήδων, εκτιμούν οικονομολόγοι και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου. Σήμερα, στην Ελλάδα, τη μοναδική χώρα από τις 15 της Ε.Ε. όπου το επάγγελμα παραμένει κλειστό, μεταφορικά και κόστος αποθήκευσης αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ένα τρίτο της τελικής τιμής πολλών βασικών αγαθών.

«Το κόστος μεταφοράς ενός εμπορευματοκιβωτίου από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη είναι σήμερα όσο το μισό του κόστους μεταφοράς του από τη... Σαγκάη μέχρι τον Πειραιά, όπου λόγω της κρίσης τα ναύλα και οι τιμές καυσίμων έχουν πέσει», λέει χαρακτηριστικά ο οικονομολόγος και συνεργάτης του ΣΕΒ, Μιχάλης Μητσόπουλος.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα αφορά τα οπωροκηπευτικά. Η μεταφορά τους από την Πελοπόννησο στην Αθήνα φτάνει σε κάποιες περιπτώσεις να είναι τόσο ακριβή, ώστε να συμφέρει η εισαγωγή τους από... την Αίγυπτο ή το Ισραήλ. Και αυτό διότι το όχημα που τα μεταφέρει στην Αθήνα, ακριβώς επειδή δεν είναι δημόσιας χρήσης, αναγκάζεται να επιστρέψει στην Πελοπόννησο τις περισσότερες φορές άδειο, όταν δεν υπάρχει δικό του φορτίο για την αντίστροφη διαδρομή. Αν όμως ήταν δημόσιας χρήσης, το ναύλο ανά μονάδα προϊόντος θα μειωνόταν στο μισό, γιατί το φορτηγό θα γύριζε πίσω γεμάτο. Σαν να μην έφταναν αυτά, ειδικά τα οπωροκηπευτικά επιβαρύνονται και με το διοικητικά καθοριζόμενο κόστος φορτοεκφόρτωσης στην κεντρική αγορά που διπλασιάζει το αρχικό κόστος και καθιστά ακόμη πιο ελκυστική την εισαγωγή τους από το εξωτερικό. Αυτός που χάνει στο τέλος είναι ο αγρότης.

Σύμφωνα με τα δεδομένα άλλων χωρών όπου άνοιξε το επάγγελμα, αφενός προκύπτει ότι τα κόμιστρα έπεσαν μέχρι και 25%, αφετέρου ότι δημιουργήθηκαν τέτοιες οικονομίες κλίμακας που επέτρεψαν σε μεγάλες εταιρείες logistics να δραστηριοποιηθούν στις αγορές οδηγώντας σε πιο αποδοτική χρήση του στόλου των φορτηγών τους, με τελικό αποτέλεσμα την ακόμη μεγαλύτερη μείωση του κόστους μεταφοράς. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των ΗΠΑ κατά τη δεκαετία του ΄90, όπου σε σύγκριση με τη δεκαετία του ΄70 το μεταφορικό κόστος μειώθηκε μέχρι και 75%, όπως επισημαίνουν οι οικονομολόγοι. Το χρηματιστήριο των χρυσών αδειών
Άδειες για φορτηγά και βυτιοφόρα Δ.Χ. εκδόθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα επί χούντας και μάλιστα τότε επιτρεπόταν η μεταβίβασή τους μόνο σε συγγενικά πρόσωπα πρώτου βαθμού. Στα χρόνια της μεταπολίτευσης άρχισε η μεταβίβασή τους σε κάθε ενδιαφερόμενο και μαζί της άρχισε ένα παραχρηματιστηριακό γαϊτανάκι που έχει φέρει σήμερα την αξία μιας άδειας φορτηγού Δ.Χ. γενικού φορτίου στα 100.000 ευρώ και ενός βυτιοφόρου στα 300.000 ευρώ. Αυτό συμβαίνει γιατί τα περίπου 33.000 Δ.Χ. φορτηγά και βυτιοφόρα είναι πολύ λίγα για να καλύψουν την πολλαπλάσια ζήτηση. Οσοι επαγγελματίες λοιπόν αγόρασαν τέτοιες άδειες στις δεκαετίες ΄80 και ΄90 ή ακόμη και στις αρχές του 2000, έχουν αποσβέσει την αξία τους πολλές φορές, καθώς τις έχουν μοσχοπουλήσει. Παραμένει ακόμη προς έρευνα πόσες από τις πωλήσεις αυτών των αδειών δηλώθηκαν στην Εφορία και έναντι... ποιου τιμήματος.

Αν η αγορά ήταν ελεύθερη, το κόστος θα ήταν πολύ χαμηλότερα έως και μηδενικό, στο ύψος του παραβόλου. Το γεγονός αυτό εξηγεί, σύμφωνα με παράγοντες του χώρου, ως έναν βαθμό και τη δυναμική των αντιδράσεων, πόσο μάλλον αν σκεφτεί κανείς ότι κάποιοι έχουν στα χέρια τους πέραν της μίας άδειας. Λέγεται ότι 550 από τις συνολικά 1.450 άδειες βυτιοφόρων Δ.Χ. πανελλαδικά ανήκουν στα συμφέροντα... τεσσάρων μόνο φυσικών προσώπων.

Τι ισχύει στη Βουλγαρία
Τι συμβαίνει όμως σε άλλες χώρες της Ε.Ε.; Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ Κώστα Μίχαλο, σε Γερμανία, Ιταλία και Σουηδία, όπου η αγορά είναι ελεύθερη, το κόστος έκδοσης μιας άδειας Δ.Χ. φορτηγού ισούται με παράβολο και χαρτόσημα αξίας 300 ευρώ, όπως άλλωστε και σε ένα από τα πιο πρόσφατα μέλη της Κοινότητας, τη γειτονική Βουλγαρία. Το μόνο που ζητείται στη Γερμανία και τη Βουλγαρία είναι η κατάθεση εγγύησης ανά όχημα (της τάξης των 5.000 ευρώ), η οποία με τη λήξη της 5ετούς διάρκειας της άδειας επιστρέφεται στον ιδιοκτήτη. Στη Βουλγαρία μάλιστα μπορεί κανείς εντός 24 ωρών να πάρει τη λεγόμενη μπλε κάρτα, η οποία του δίνει το δικαίωμα ελεύθερης λειτουργίας και μεταφοράς προϊόντων εντός της Ε.Ε. για 5 χρόνια. Του επιτρέπει παράλληλα να κάνει εθνικές μεταφορές για τρεις ημέρες την εβδομάδα. Αυτό στην ουσία σημαίνει ότι ο έλληνας επαγγελματίας που έχει αγοράσει δύο άδειες Δ.Χ. φορτηγών πρακτικά καλύπτεται όλη την εργάσιμη εβδομάδα για εθνικές μεταφορές, (τρεις ημέρες το ένα, τρεις ημέρες το άλλο). Διά της πλαγίας οδού δηλαδή, το επάγγελμα έχει... απελευθερωθεί αφού αρκετοί επισκέπτονται τη Βουλγαρία για να βγάλουν άδειες Δ.Χ. φορτηγών.

Γιατί είναι ακριβή η άδεια του βυτιοφόρου
Γιατί όμως, ενώ στα φορτηγά το μέσο κόστος της άδειας είναι 100.000 ευρώ, στα βυτιοφόρα αποτιμάται στα 300.000 ευρώ; Πρώτον, τα διοικητικά καθοριζόμενα ποσοστά επί της τιμής του καυσίμου με τα οποία αμείβονται οι βυτιοφορείς είναι υψηλά και, δεύτερον, επειδή τα βυτιοφόρα είναι λιγοστά εκτελούν πολύ περισσότερα δρομολόγια απ΄ ό,τι ένα άλλο Δ.Χ. φορτηγό. Σήμερα, λόγω της κρίσης, περίπου το 50% από τα 32.000 Δ.Χ. φορτηγά δεν έχει δουλειά, όταν η συντριπτική πλειονότητα από τα 1.450 βυτιοφόρα απασχολείται καθημερινά. Υπάρχει, λένε στην πιάτσα, και ένας τρίτος λόγος που κρατάει υψηλά το κόστος των αδειών αυτών: η δυνατότητα που δίνει το συγκεκριμένο επάγγελμα για λαθρεμπόριο.

Ο χάρτης της επόμενης ημέρας

Ιδού πώς εκτιμούν οι ειδικοί ότι θα διαμορφωθεί ο χάρτης των μεταφορών μετά την απελευθέρωση. Τα Δ.Χ. φορτηγά θα εκτοπίσουν εντελώς τα Ι.Χ. διότι δεν έχουν τον περιορισμό να γυρίζουν πίσω άδεια, όταν δεν έχουν να μεταφέρουν δικό τους φορτίο.

Θα κυριαρχήσουν λίγες μεγάλες εταιρείες που θα διαχειρίζονται τα εμπορεύματα και τα φορτία, χωρίς όμως να έχουν οι ίδιες στόλους φορτηγών, ενώ θα υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός μικρών ιδιοκτητών με φορτηγά που θα λειτουργούν σαν υπεργολάβοι των πρώτων για τη μεταφορά των φορτίων.

Σύμφωνα πάντως με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ, θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για τους περίπου 2.000 ανθρώπους που εισήλθαν στο επάγγελμα τα τελευταία δυο- τρία χρόνια. Ο ίδιος έχει προτείνει συγκεκριμένα να υπάρξει φορολογική απαλλαγή για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα (π.χ. 5ετίας), ώστε να τους δοθεί η δυνατότητα απόσβεσης του περιουσιακού στοιχείου που απέκτησαν.
source:tanea.gr

Πέθανε η 

σεναριογράφος 

Σούζο Τσέκι Ντ' Αμίκο...


«Εφυγε» το Σάββατο η Σούζο Τσέκι Ντ' Αμίκο, η σεναριογράφος του Βιτόριο Ντε Σίκα και του Λουκίνο Βισκόντι, που έγραψε μεταξύ άλλων το σενάριο για τον «Κλέφτη ποδηλάτων» και το «Γατόπαρδο», σε ηλικία 96 ετών στη Ρώμη.

Η Σούζο Τσέκι Ντ' Αμίκο «ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος, με μεγάλη γενναιοδωρία και εκπληκτική κουλτούρα. Μαζί της και με τον (Λουκίνο) Βισκόντι έζησα τη χρυσή εποχή του ιταλικού κινηματογράφου, τα χρόνια που ο κινηματογράφος μας ήταν ο φάρος του παγκόσμιου σινεμά», δήλωσε η Ιταλίδα ηθοποιός Κλαούντια Καρντινάλε, πρωταγωνίστρια του «Γατόπαρδου».


Ο σκηνοθέτης Φράνκο Τζεφιρέλι χαιρέτισε «μία εξαίσια σεναριογράφο» που ήταν «ταυτόχρονα μητέρα και αδερφή για όλους μας».


Η Ντ' Αμίκο γεννήθηκε στις 21 Ιουλίου 1914. Γνώρισε μεγάλη επιτυχία το 1948 με το σενάριο της ταινίας «Κλέφτης ποδηλάτων» του Ντε Σίκα. Αργότερα συνεργάστηκε με μεγάλους ιταλούς σκηνοθέτες, όπως ο Μικελάντζελο Αντονιόνι και ο Φραντσέσκο Ρόσι, όμως η συνάντησή της με τον Βισκόντι ήταν αυτή που γέννησε μία εξαιρετική συνεργασία. 
source:nooz.gr

 umap.gr, 

Ελληνικό χαρτογραφικό portal

H Creative Image και η Talent ανακοίνωσαν την έναρξη της δοκιμαστικής (beta) λειτουργίας του umap. Το umap.gr είναι ένα νέο απόλυτα Ελληνικό χαρτογραφικό portal με πλήρη χαρτογραφική κάλυψη όλης της Ελλάδας και μοναδικές δυνατότητες αναζήτησης, δρομολόγησης, ανάρτησης και διαχείρισης αντικειμένων από τους επισκέπτες.
umap.gr Crete island
Συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας το Umap.gr οι χρήστες μπορούν:
1. Να πλοηγούνται χαρτογραφικά με πολύ εύκολους χειρισμούς σε όλη την Ελλάδα, και να εστιάζουν επιλεκτικά σε περιοχές ενδιαφέροντος μέχρι και επίπεδο οικοδομικού τετραγώνου.
2. Να βλέπουν στο χάρτη πληθώρα πληροφοριών και σημείων ενδιαφέροντος, θεματικά οργανωμένων σε κατηγορίες όπως Υπηρεσίες, Διαμονή, Διασκέδαση, Αγγελίες, κλπ.
3. Να αναζητούν και να εντοπίζουν στοιχεία με βάση διεύθυνση ή με λέξεις – κλειδιά στην πλούσια και συνεχώς ανανεούμενη Βάση Δεδομένων του UΜap.
4. Να προσθέτουν και να διαχειρίζονται σημεία στο χάρτη για προσωπική χρήση, ή για δημοσιοποίηση σε όλους τους επισκέπτες του portal (αγγελίες, ενημέρωση για παρεχόμενες υπηρεσίες, για γεγονότα, κλπ).
5. Να παίρνουν οδηγίες δρομολόγησης από κάποιο σημείο αφετηρίας σε κάποιο σημείο προορισμού με οσεσδήποτε ενδιάμεσες στάσεις, και με κριτήρια βελτιστοποίησης απόστασης ή χρόνου μετάβασης, είτε με χρήση οχήματος είτε ως πεζός.
6. Για τους επαγγελματίες που θέλουν να προβάλουν την επιχείρηση ή τα προϊόντα τους, το UΜap.gr προσφέρει μια σειρά από εναλλακτικές για καταχώρηση και προβολή στο χάρτη:
- UMap banner Basic, το οποίο περιλαμβάνει καταχώρηση και προβολή ονόματος /επωνυμίας, διεύθυνσης, τηλεφώνου, μίας χαρακτηριστικής φωτογραφίας και πέντε λέξεων – κλειδιών.
- UMap banner Silver, το οποίο επιπρόσθετα περιλαμβάνει Url, έως και πέντε φωτογραφίες, μικρό επεξηγηματικό κείμενο, και προβολή στο χάρτη με logo της επιλογής του πελάτη (αντί του απλού χαρτογραφικού συμβόλου).
- UMap banner Gold, το οποίο επιπρόσθετα περιλαμβάνει έως και 10 φωτογραφίες, και τη δυνατότητα δεικτοδότησης στην καταχώρηση μέσω Url της μορφής http://www.umap.gr/<όνομα>.
- UMap Partner, για πολλαπλές και επώνυμες καταχωρήσεις κάτω από την ίδια ταυτότητα (brand), όπως για παράδειγμα αλυσίδες καταστημάτων, σημεία πώλησης (π.χ. ATM, πρατήρια), αγγελίες για ακίνητα, κλπ. Οι καταχωρήσεις εντάσσονται σε μια νέα κατηγορία η οποία εμφανίζεται στην ενότητα «Umap Partners» με το λογότυπό του πελάτη. Οι πληροφορίες για κάθε καταχώρηση εμφανίζονται στο χάρτη με τη μορφή των Umap Silver ή Gold Banners (κατ΄ επιλογή).
Σε όλες τις περιπτώσεις, τα στοιχεία των καταχωρήσεων είναι αναζητήσιμα από όλους τους χρήστες του UMap.gr.
source:techblog.gr

Η Κύπρος γέμισε... 

χρυσάφι...

Για διακοπές στο νησί σαουδάραβας κροίσος,


Με την υπερπολυτελή θαλαμηγό του και με πολυμελή συνοδεία συγγενών και συνεργατών του, που υπερβαίνουν τα 40 άτομα, ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας Αλ Ουαλίντ Μπιν Ζαγιέντ του βασιλικού οίκου της Σαουδικής Αραβίας, έφτασε στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο «Άνασσα», στον κόλπο της Χρυσοχούς της Πάφου, σε μικρή απόσταση από τα «λουτρά της Αφροδίτης».

Σύμφωνα με πηγές της Λιμενικής Αστυνομίας Κύπρου, η θαλαμηγός του Σαουδάραβα Κροίσου θεωρείται ως το πλέον πολυτελές και ακριβό πλωτό μέσο που έφθασε ποτέ στη θάλασσα της Κυπριακής Δημοκρατίας και μάλιστα εκτιμάται ως ένα από τα πλέον σύγχρονα πλεούμενα παγκοσμίως.


Η θαλαμηγός αποτελείται από δύο καταστρώματα με δεκάδες υπερπολυτελείς καμπίνες, καμπίνες προσωπικού και άλλους χώρους για την αναψυχή των προσκεκλημένων της, ενώ πολυάριθμο είναι και το μόνιμο προσωπικό της.


Όπως είναι φυσικό, διαθέτει την τελευταία λέξη της εξέλιξης στον τομέα της τεχνολογίας, ενώ εντυπωσιακή είναι και η πολυτέλεια σε όλους τους εσωτερικούς του χώρους.


Στο μεταξύ,
η Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου έχει λάβει αυξημένα μέτρα φρούρησης της θαλαμηγού και των υψηλών επισκεπτών στην περιοχή του ξενοδοχείου και ευρύτερα.

Οι περιπολίες είναι πυκνές στην περιοχή, ενώ ιδιαίτερα αυξημένα είναι και τα μέτρα που λαμβάνει το ίδιο το ξενοδοχείο για αποτροπή ανεπιθύμητων καταστάσεων.


Δεν αποκλείεται η πραγματοποίηση κάποιων ανεπίσημων επαφών του Σαουδάραβα Κροίσου με στελέχη της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου.


Ο Αλ Ουαλίντ Μπιν Ζαγιέντ είναι 55 ετών και μία από τις διασημότερες προσωπικότητες του αραβικού κόσμου χάρη στον πλούτο αλλά και στην εκκεντρικότητά του.


Ο πρίγκιπας μπορεί να μη διαθέτει ουσιαστική επιρροή στη λήψη των αποφάσεων εντός του βασιλικού οίκου των Σαούντ, όμως η οικονομική του επιφάνεια ...δεν κρύβεται. Εκτός από το πλήθος των μετοχών που διαθέτει σε αμερικανικές επιχειρήσεις, αυτό που τον κάνει ακόμη περισσότερο «υπερήφανο» είναι ο στόλος που διαθέτει σε αέρα και θάλασσα: ένα Βoeing 747, ένα Αirbus321 αλλά και μια θαλαμηγό μήκους 86 μέτρων και άλλο ένα σκάφος στα σκαριά το οποίο θα είναι έτοιμο στο τέλος του έτους και υπολογίζεται ότι θα στοιχίσει τουλάχιστον 500 εκατ. δολάρια.


Πολύ σύντομα η πραγματική «ναυαρχίδα» του Σαουδάραβα πρίγκιπα δεν θα είναι αραγμένη στον Περσικό Κόλπο, αλλά θα βρίσκεται στην άκρη της αραβικής ερήμου και θα "βλέπει" στην Ερυθρά Θάλασσα. Πρόκειται για το «Κingdom Τower», έναν ουρανοξύστη ύψους 1.100 μέτρων που κατασκευάζεται στην Τζέντα. 
source:skai.gr

Κοντά στον 

Νεστέροβιτς 

βρίσκεται ο Ολυμπιακός...


Ο Νεστέροβιτς (δεξιά) προσπαθεί να σταματήσει την προσπάθεια του Τόνι Πάρκερ
Πειραιάς
Πολύ κοντά σε μια σημαντική μεταγραφή βρίσκεται ο Ολυμπιακός, που φέρεται να έχει έρθει σε συμφωνία με τον Ράντοσλαβ Νεστέροβιτς, τον οποίο ήθελε διακαώς να ντύσει στα «ερυθρόλευκα» ο Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Μετά την απώλεια και του Ντέιβιντ Άντερσεν, η ομάδα του Πειραιά κινήθηκε άμεσα για την απόκτηση σέντερ και ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ με ελληνικό διαβατήριο που πέρυσι αγωνίστηκε με τη φανέλα των Τορόντο Ράπτορς είναι ο εκλεκτός!

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμφωνία των δύο πλευρών είναι για μονοετές συμβόλαιο και η υπόθεση μπορεί να κλείσει και μέσα στο Σαββατοκύριακο!

Ο 34χρονος... Μακρής, όπως είναι το όνομά του στο ελληνικό διαβατήριο έχει ύψος 2,13μ. και ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από τη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ (1993-95) και συνέχισε σε Ολίμπια Λιουμπλιάνας (1995-97), Kinder Μπολόνια (1997-99), Μινεσότα Τίμπεργουλβς (1999-2003), Σαν Αντόνιο Σπερς (2003-06), Τορόντο Ράπτορς (2006-08, 2009-10) και Ιντιάνα Πέισερς (2008-09).

Την περσινή χρονιά στο NBA αγωνίστηκε σε 42 αγώνες, έχοντας 3,9 πόντους και 2,1 ριμπάουντ σε 8,9 λεπτά αγώνα.source:in.gr

Οι ευκαιρίες 

σερφάρουν στο Διαδίκτυο...

Ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος κατακτούν οι διαδικτυακές αγορές στην Ελλάδα

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΥ

Λίλια Παπαδουράκη: «Από το Διαδίκτυο  παραγγέλνω εξειδικευμένα βιβλία  τα οποία δύσκολα βρίσκεις στην Ελλάδα»
«Αγοράζω τα πάντα από το Ιντερνετ. Αεροπορικά εισιτήρια, για συναυλίες και σινεμά, ηλεκτρονικές συσκευές, ρούχα και παπούτσια. Οι αγορές στο Διαδίκτυο αποτελούν μεγάλη εφεύρεση. Είναι ευκολία. Διαθέτουν εύρος επιλογών και πλήθος τιμών, αφού εκεί μπορεί να βρει κανείς απίστευτες προσφορές».
O Γαβριήλ Κόκκινος είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και πριν από έξι χρόνια άρχισε δειλά δειλά τις πρώτες του αγορές στο Διαδίκτυο με αεροπορικά εισιτήρια. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια όμως διεύρυνε τον κύκλο των αγορών του, ψωνίζοντας σχεδόν τα πάντα από εκεί. Οπως χαρακτηριστικά λέει, ο βασικός λόγος που δεν πηγαίνει συχνά στα μαγαζιά είναι η «τεμπελιά» του. «Δεν είναι όμως μόνο αυτό που με σπρώχνει προς το Διαδίκτυο. Εκεί μπορώ να κάνω αγορές από καταστήματα που δεν υπάρχουν στην Ελλάδα».

Ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος φαίνεται να κατακτούν οι διαδικτυακές αγορές στην Ελλάδα, ενώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι on-line κριτικές των καταναλωτών αποκτούν σημαντικό συμβουλευτικό ρόλο. Αυτό τουλάχιστον είναι το κυρίαρχο συμπέρασμα της παγκόσμιας διαδικτυακής έρευνας της εταιρείας Νielsen. Πιο συγκεκριμένα, οκτώ στους δέκα έλληνες χρήστες του Διαδικτύου σκοπεύουν να κάνουν κάποια on-line αγορά στο επόμενο εξάμηνο, με τα αεροπορικά εισιτήρια και τις ταξιδιωτικές κρατήσεις να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις. Ο λόγος; Δεν είναι άλλος από την ευκολία που προσφέρουν οι συγκεκριμένες αγορές, αφού αρκεί μόνο... ένα κλικ στην οθόνη.

Σύμφωνα με την έρευνα, στην Ελλάδα μετά την πρώτη θέση που κατέχουν τα αεροπορικά εισιτήρια, ακολουθούν οι κρατήσεις ξενοδοχείων, τα βιβλία, ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός και τα εισιτήρια συναυλιών και παραστάσεων. Αντίστοιχα, σε παγκόσμιο επίπεδο τα βιβλία, τα ρούχα και τα αεροπορικά εισιτήρια κυριαρχούν στις πρώτες θέσεις στην πρόθεση αγοράς. Επιπλέον, δύο στους δέκα Ελληνες δήλωσαν πως κάνουν τις διαδικτυακές αγορές τους από σελίδες καταστημάτων που υπάρχουν μόνο στο Διαδίκτυο, αφού η πλειονότητα δείχνει να προτιμά περισσότερο τα καταστήματα που διαθέτουν και φυσικά σημεία πώλησης. Συνολικά, μόλις το 16% των παγκόσμιων χρηστών του Διαδικτύου και το 13% των Ελλήνων απάντησε πως δεν έχει κάνει κάποια on-line αγορά στο παρελθόν.

Οι γνώμες «μετράνε». «Για τις αγορές εισιτηρίων και τις κρατήσεις ξενοδοχείων χρησιμοποιώ αποκλειστικά το Ιντερνετ. Η αλήθεια είναι ότι για τέτοιες αγορές μπορείς να βρεις πιο οικονομικές τιμές ή πακέτα προσφορών, ενώ στα ξενοδοχεία σου δίνεται η δυνατότητα να έχεις μία πιο σφαιρική εικόνα. Να δεις ακριβώς σε ποιο σημείο βρίσκεται και πώς είναι ο χώρος, χωρίς αναμονή στο τηλέφωνο και με τη δυνατότητα σύγκρισης τιμών. Στο παρελθόν, αν δεν σου πρότεινε κάποιος φίλος που εμπιστεύεσαι το γούστο του, ήταν δύσκολο να κλείσεις στα τυφλά. Πλέον η συγκεκριμένη διαδικασία έχει γίνει πολύ απλή».

Η Λίλια Παπαδουράκη είναι τελειόφοιτη της Αρχιτεκτονικής Σχολής Αθηνών και όπως εξηγεί οι αγορές στο Διαδίκτυο αποκτούν όλο και μεγαλύτερο έδαφος στην καθημερινότητά της. «Από το Διαδίκτυο παραγγέλνω εξειδικευμένα βιβλία του κλάδου μου τα οποία δύσκολα βρίσκεις στην Ελλάδα, καθώς και ηλεκτρονικά εξαρτήματα που δεν έχουν έρθει ακόμα εδώ», λέει. Διευκρινίζει, ωστόσο, ότι για αγορές ένδυσης και υπόδησης προτιμά να πηγαίνει κατευθείαν στο κατάστημα.

Βοηθούν οι κριτικές. Ενα από τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το Διαδίκτυο, σύμφωνα με την έρευνα, είναι η δυνατότητα να διαβάσει κανείς κριτικές από ειδικούς ή προηγούμενους αγοραστές ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας. Ειδικά για κάποιες κατηγορίες προϊόντων οι γνώμες που είναι αναρτημένες στο Διαδίκτυο αποκτούν ιδιαίτερη σημασία. Συγκεκριμένα, το 70% των Ελλήνων εστιάζει στις on-line κριτικές όταν φτάνει η ώρα να αγοράσει κάποια ηλεκτρονική συσκευή. Ακολουθούν οι τηλεπικοινωνίες με 57%, που είναι το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη και το Software με 43%. Αντίθετα, το 57% των χρηστών του Διαδικτύου παγκοσμίως δήλωσε πως θεωρεί σημαντικές τις on-line κριτικές όταν είναι να αγοράσει κάποια ηλεκτρονική συσκευή.

Επιπλέον, ένας στους τρεις Ευρωπαίους και ένας στους τέσσερις Ελληνες απάντησε πως χρησιμοποιεί σάιτ κοινωνικής δικτύωσης- όπως το Facebook, το Τwitter και τα blogs- για να πάρει τις σωστές αποφάσεις για την αγορά του. Ενώ το 41% παγκοσμίως και το 44% στην Ελλάδα τονίζει πως είναι πιο πιθανό να «ανεβάσει» στο Διαδίκτυο μία αρνητική παρά θετική κριτική, δημιουργώντας έναν επιπλέον πονοκέφαλο στις επιχειρήσεις που καλούνται να προσαρμοστούν στο νέο ψηφιακό περιβάλλον.
8 στους 10 έλληνες χρήστες του Διαδικτύου σκοπεύουν να κάνουν κάποια on-line αγορά στο επόμενο εξάμηνο, με τα αεροπορικά εισιτήρια και τις ταξιδιωτικές κρατήσεις να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις

«Συχνά βρίσκεις εκπληκτικές προσφορές»

«Αγοράζω σχεδόν αποκλειστικά από το Ιντερνετ οτιδήποτε έχει να κάνει με εξοπλισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών και gadgets. Ο βασικός λόγος γι΄ αυτή την επιλογή μου είναι οι καλύτερες τιμές, καθώς τα συγκεκριμένα προϊόντα είναι πολύ πιο φτηνά από το Διαδίκτυο και συχνά ανεβάζουν εκπληκτικές προσφορές», λέει στα «ΝΕΑ» ο 27χρονος Γιώργος Καραναστάσης, ο οποίος πριν από λίγους μήνες επέστρεψε από τη Ν. Υόρκη, όπου εργαζόταν.

Οπως εξηγεί, κάνει on-line αγορές εδώ και έξι χρόνια και, αν εξαιρέσει τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ και τα ρούχα του, όλα τα υπόλοιπα τα διαλέγει από την οθόνη του υπολογιστή του. «Ενας ακόμη λόγος που με έσπρωξε στις on-line αγορές είναι η νοοτροπία των Αμερικανών, οι οποίοι παραγγέλνουν σχεδόν τα πάντα από το Διαδίκτυο» λέει και παρατηρεί ότι είναι πάρα πολλοί οι φίλοι του, κι εδώ στην Ελλάδα, που τον τελευταίο καιρό ψωνίζουν τα περισσότερα πράγματα από το Ιντερνετ.
source:tanea.gr

"Γυναίκες, 

σταματήστε να μου 

πετάτε εσώρουχα!"

Άγγελος Ανδρέου
Λίγη τέχνη θέλει να κάνει ο άνθρωπος και δεν τον αφήνουν να αγιάσει...

Ο λόγος, για τον 70χρονο... “ζεν πρεμιέ” Tom Jones, ο οποίος μετά από τόσα χρόνια καριέρας θέλει να κάνει κάτι σοβαρό, αλλά οι θαυμάστριες δεν τον αφήνουν.

Ακόμη και σ' αυτήν την ηλικία, οι γυναίκες εξακολουθούν να του πετούν τα εσωρουχά τους τη στιγμή που βρίσκεται στη σκηνή και τραγουδάει και γίνεται έξαλλος.

“Απλώς είναι λάθος! Καταθέτω την ψυχη μου όταν τραγουδάω. Δεν είναι δυνατόν να μου πετούν εσώρουχα όταν ερμηνεύω μια μπαλάντα και απο κάτω όλοι να γελάνε!” , είπε εκνευρισμένος ο  Jones στο περιοδικό Times.

Βέβαια, να ταν μόνο οι σεξομανείς θαυμάστριες...

Ακόμα και η δισκογραφική του εταιρεία τον “δουλεύει” για το νέο του άλμπουμ , καθώς είναι πιο soul και με πολλές σοβαροφανείς μπαλάντες.

Το “Praise and Blame” χαρακτηρίστηκε ως “αρρωστημένο αστείο” από τον αντιπρόεδρο της Island Records, David Sharpe, σε ένα email που διέρρευσε στον Τύπο!

Tom, όπως έστρωσες, θα κοιμηθείς... 
source:cosmo.gr

Τα συμπληρώματα 

ασβεστίου αυξάνουν τον κίνδυνο εμφράγματος!


Τα κοινά συμπληρώματα ασβεστίου, τα οποία πολλοί άνθρωποι, κυρίως ηλικιωμένοι, παίρνουν για την ενίσχυση των οστών τους και την καταπολέμηση της οστεοπόρωσης, μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφράγματος μέχρι 30%, ενώ σε μικρότερο βαθμό αυξάνεται ο κίνδυνος για εγκεφαλικό, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Ερευνητές από τη Ν. Ζηλανδία, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ, με επικεφαλής τον καθηγητή Ίαν Ριντ της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου του Όκλαντ, σε εργασία που δημοσίευσαν στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό «British Medical Journal», συνιστούν την κατανάλωση περισσότερων τροφών πλούσιων σε ασβέστιο, καθώς και άλλες δραστηριότητες, όπως η σωματική άσκηση, το κόψιμο του τσιγάρου και η απώλεια βάρους, ως εναλλακτικά μέσα για την αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης.
Οι επιστήμονες έκαναν αξιολόγηση (μετα-ανάλυση) 11 προηγούμενων κλινικών μελετών πάνω στο ζήτημα, οι οποίες αφορούσαν συνολικά 12.000 ηλικιωμένα άτομα για μια περίοδο άνω των τεσσάρων ετών. Οι μισοί έπαιρναν συμπληρώματα ασβεστίου και οι άλλοι μισοί εικονικά χάπια (πλασέμπο).
Οι ερευνητές διαπίστωσαν αύξηση 30% στα περιστατικά εμφραγμάτων στα άτομα (τόσο άνδρες όσο και γυναίκες) που έπαιρναν το συμπληρωματικό ασβέστιο, ανεξάρτητα από τον τύπο του διατροφικού συμπληρώματος.
«Σε 1.000 ανθρώπους που παίρνουν ασβέστιο επί χρόνια, αναμένουμε 14 περισσότερα εμφράγματα, 10 περισσότερα εγκεφαλικά και 13 περισσότερους θανάτους σε σχέση με όσους δεν παίρνουν αυτά τα χάπια», ανέφερε ο Ριντ.
«Συνολικά, αναμένονται 37 περισσότερα αρνητικά περιστατικά έναντι 26 λιγότερων καταγμάτων λόγω οστεοπόρωσης, συνεπώς το ασβέστιο σχετίζεται με περισσότερα άσχημα πράγματα σε σχέση με τα άσχημα πράγματα που εμποδίζει», πρόσθεσε ο επιστήμονας.
Οι ειδικοί δεν γνωρίζουν με βεβαιότητα τον βιολογικό μηχανισμό της πιθανής αρνητικής επίδρασης του πρόσθετου ασβεστίου στον οργανισμό, αλλά προηγούμενες έρευνες είχαν συσχετίσει τα υψηλά επίπεδα ασβεστίου στο αίμα με καρδιαγγειακά προβλήματα.
Εκτιμούν ότι η λήψη συμπληρωμάτων ασβεστίου αυξάνει απότομα την ποσότητα ασβεστίου στο αίμα για τις επόμενες τέσσερις έως έξι ώρες, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε δημιουργία πλάκας στα αιμοφόρα αγγεία, κάτι που αυξάνει τον κίνδυνο για έμφραγμα ή εγκεφαλικό ή άλλη καρδιαγγειακή πάθηση. Αντίθετα αυτό δεν συμβαίνει όταν ο άνθρωπος παίρνει το ασβέστιο μέσω της καθημερινής διατροφής του, επειδή τότε το ασβέστιο απορροφάται σταδιακά και το επίπεδό του στο αίμα σπάνια αυξάνεται.source:protothema.gr

Καλλιεργούσε 

κάνναβη μέσα στα 

ΤΕΙ Ηρακλείου...

Σύλληψη 24χρονου για καλλιέργεια κάνναβης εντός των ΤΕΙ Ηρακλείου

Δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσε εντός χώρου των ΤΕΙ Ηρακλείου ένας 24χρονος.

Ο νεαρός συνελήφθη από την αστυνομία.


Αστυνομικοί εντόπισαν στην νοτιοδυτική πλευρά του συγκροτήματος των ΤΕΙ Ηρακλείου, ανάμεσα σε ελαιόδεντρα, δύο δενδρύλλια κάνναβης τα οποία έθεσαν υπό διακριτική παρακολούθηση.


Ο 24 χρόνος συνελήφθη όταν προσήλθε στο σημείο, κρατώντας ένα πλαστικό δοχείο γεμάτο νερό, με σκοπό να τα ποτίσει.


Τα δενδρύλια εκριζώθηκαν ενώ στο υπνοδωμάτιο του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πτυσσόμενο μεταλλικό γκλομπ, ένα αυτοσχέδιο γκλομπ, 2 πλήρη φυσίγγια πυροβόλου όπλου των 7,6 mm, 1 πλήρες φυσίγγιο των 9 mm και 1 κάλυκας φυσιγγίου των 45 mm. 
source:skai.gr

Τι κι αν είσαι 

Άραβας Πρίγκηπας, 

δεν γλυτώνεις απ την Τροχαία!

fine.jpg
Η βασιλική οικογένεια του Κατάρ, θα κληθεί να πληρώσει πρότιμο ύψους 170 λιρών διότι πάρκαρε παράνομα δύο υπερπολυτελή αυτοκίνητα έξω από τα καταστήματα Harrod's, τα οποία αγόρασε πρόσφατα από τον Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ.
Όσο για τα οχήματα; Πρόκειται για το σουηδικό Koenigsegg CCXR άξιας 1.200.000 εκατομμυρίων λιρών (1 από τα έξι που κατασκευάστηκαν παγκοσμίως) και μία Lamborghini Murcielago LP670-4 SuperVeloce άξιας μόλις.... 350.000 λιρών.
source:parapolitika.gr

Επικίνδυνη εφαρμογή 

κλέβει τα δεδομένα 

των χρηστών Android κινητών...



1 εκατομμύριο χρήστες θύματα επικίνδυνης εφαρμογής που κλέβει δεδομένα από τα κινητά των χρηστών και τα στέλνει σε site στο internet.
H εταιρία προστασίας Lookout από ιούς και κακόβουλο λογισμικό σε έρευνα που έκανε, εντόπισε μια εφαρμογή που ήταν διαθέσιμη στο Android Market της Google, έκλεβε δεδομένα από τους χρήστες που το είχαν κατεβάσει και τα έστελνε σε κινέζικο site.

Η επικίνδυνη android εφαρμογή ήταν δωρεάν και αυτό που έκανε ήταν να αλλάζει αυτόματα μέσω internet, το wallpaper στην επιφάνεια εργασίας.

Στην πραγματικότητα όμως η εφαρμογή αυτή, εκμεταλλευόταν ένα κενό ασφαλείας στο λειτουργικό στους εκατομμύρια χρήστες που το είχαν εγκαταστήσει και μάζευε πληροφορίες όπως μηνύματα κειμένου, τον αριθμό της κάρτας Sim και άλλα, ενώ στη συνέχεια έστελνε τα δεδομένα σε ένα site στην Κίνα.

Το πιο παράξενο πάντως σε όλ' αυτά, είναι οτι η είδηση κυκλοφόρησε πρώτα στο site της της Apple και όχι της Google θέλοντας έτσι η πρώτη να δείξει οτι το νέο iPhone 4 είναι πιο ασφαλές από τα υπόλοιπα smartphone.
source:newsit.gr

    Αποκάλυψη 

    για τον Γέργκ Χάιντερ...


    Είχε καταθέσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ στο Λιχτενστάιν.
    Καταθέσεις ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ στο φορολογικό παράδεισο του Λιχτενστάιν είχε ο Γεργκ Χάιντερ, πρώην ηγέτης της αυστριακής ακροδεξιάς, ο οποίος σκοτώθηκε το 2008 σε αυτοκινητικό δυστύχημα, αναφέρει το αυστριακό περιοδικό Profil, επικαλούμενο δικαστικές πηγές.

    Την ανακάλυψη αυτή έκανε ομάδα αυστριακών, ελβετών και γερμανών ανακριτών που εξέταζαν τραπεζικούς λογαριασμούς στο πλαίσιο δυο υποθέσεων, της εξαγοράς της αυστριακής τράπεζας HGAA από τη γερμανική κρατική τράπεζα BayenrLB το 2007 και της ιδιωτικοποίησης της αυστριακή κατασκευαστικής εταιρίας Buwog το 2004.

    Οι ανακριτές ανακάλυψαν περίπου δέκα εταιρίες στο Λιχτενστάιν που συνδέονται με τον Χάιντερ. Πέντε εκατομμύρια ευρώ βρίσκονται ακόμα στους λογαριασμούς των εταιριών αυτών. Σύμφωνα με το Profil τα υπόλοιπα χρήματα χάθηκαν σε παρακινδυνευμένες επενδύσεις εδώ και πολλά χρόνια.

    Η προέλευση και το πού χρησιμοποιήκαν τα χρήματα αυτά παραμένουν άγνωστα. Η χήρα του πρώην κυβερνήτη της Καρινθίας αρνήθηκε ότι γνωρίζει ο,τιδήποτε σχετικά.
    source:newsit.gr

    Καλοκαίρι και 

    γυναικείες μολύνσεις...

    Τι πρέπει να προσέχουν οι γυναίκες ...

    Καλοκαίρι και γυναικείες μολύνσειςΠέρα από το μαύρισμα και τις όμορφες εικόνες, το καλοκαίρι για πολλές έχουν και κακές αναμνήσεις από ευκαιριακές λοιμώξεις. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι περισσότερες γυναίκες κάνουν τον ετήσιο γυναικολογικό τους έλεγχο το Σεπτέμβρη προκειμένου να διαγνωστούν τυχόν προβλήματα που δεν έχουν εμφανίσει ιδιαίτερα συμπτώματα.

    1. Η συχνότερη λοίμωξη που ταλαιπωρεί τις γυναίκες -όλες τις εποχές του χρόνου- είναι η μυκητίαση- αιδοιοκολπίτιδα. Σημειώνεται ότι η πισίνα ή η θάλασσα δεν προκαλούν κολπίτιδες όπως έχει αφήσει να πιστεύεται. Εάν το νερό είναι καθαρό το πρόβλημα είναι η υγρασία που παραμένει μετά το μπάνιο στο αιδοίο. Ο κύριος παράγοντας που ευνοεί την ανάπτυξη μυκήτων είναι η υγρασία στην ευαίσθητη περιοχή. Για αυτό θα πρέπει να αλλάζουμε μαγιό αμέσως μετά το μπάνιο, να σιδερώνουμε τα εσώρουχα και να αποφεύγουμε τα αρώματα.


    2. Η ουρολοίμωξη ταλαιπωρεί επίσης μετά το καλοκαίρι κυρίως λόγω της χρήσης τουαλετών (μη καθαρών) και στο γεγονός ότι οι γυναίκες αποφεύγουν να ουρήσουν το βράδυ.


    3. Επίσης ένα σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα είναι τα οξυτενή κονδυλώματα, γιατί πολλοί αλλάζουν πιο εύκολα ερωτικούς συντρόφους. Για αυτό θα πρέπει να γίνεται αυστηρή χρήση του προφυλακτικού. Το ίδιο ισχύει φυσικά με πιο σπάνιες λοιμώξεις όπως η Σύφιλη, η Βλεννόρροια, η Γονόρροια, τα χλαμύδια, ο Έρπης, ο ιός HIV και η Ηπατίτιδα Β & C κ.α.
    source:newsbeast.gr

    Η MLS φέρνει το 

    Destinator στο iPhone...



    Στην ανάπτυξη του MLS Destinator για τα κινητά τηλέφωνα iPhone της Apple προχώρησε η MLS με τη νέα εφαρμογή για το iPhone να αναπτύσσεται εδώ και ένα χρόνο πάνω στην πλατφόρμα της Apple. H πρώτη εφαρμογή αφορά την Ελληνική αγορά και περιλαμβάνει τα πλέον ενημερωμένα υψηλής ποιότητας γεωγραφικά δεδομένα της Ελλάδας (γεωγραφική κάλυψη 99%) και της Κύπρου (γεωγραφική κάλυψη 80%). Το MLS Destinator για iPhone έχει υποβληθεί στην Apple και το αμέσως προσεχές διάστημα θα διατίθεται μέσω του Ελληνικού App Store.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Apple, σήμερα περίπου 70 εκατομμύρια συσκευές iPhone, που τρέχουν εφαρμογές από το App Store βρίσκονται στα χέρια των καταναλωτών σε όλο τον κόσμο. Σε παγκόσμιο επίπεδο τo App Store αποτελεί το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό κατάστημα εφαρμογών, ενώ οι χρήστες iPhone έχουν κατεβάσει περισσότερες από 3 δισεκατομμύρια εφαρμογές μέσα σε λιγότερους από 18 μήνες. Σε διαρκή ανοδική πορεία βρίσκονται οι πωλήσεις του iPhone και στην ελληνική αγορά, όπου πρωτοεμφανίστηκε το 2008 και αριθμεί ήδη  εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες, οι οποίοι χρησιμοποιούν το ελληνικό App Store.


    Η MLS φιλοδοξεί το MLS Destinator, που έχει καθιερωθεί ως το νούμερο ένα σε πωλήσεις σύστημα πλοήγησης της ελληνικής  αγοράς, να αναδειχθεί στην κορυφαία εφαρμογή  πλοήγησης του ελληνικού App Store. Παράλληλα η MLS επιδιώκει να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητες που προσφέρει σε παγκόσμιο επίπεδο το App Store. Σχετικές ανακοινώσεις για τις επόμενες κινήσεις της εταιρείας θα υπάρξουν το επόμενο χρονικό διάστημα.


    Το MLS Destinator εναρμονίζεται απόλυτα με τις προηγμένες λειτουργίες του iPhone προσφέροντας μοναδικές δυνατότητες για «έξυπνη» πλοήγηση (πχ ο χρήστης μπορεί να ακούει τα μουσικά αρχεία που έχει αποθηκεύσει στο τηλέφωνο, ενώ ταυτόχρονα πλοηγείται). Κύριο χαρακτηριστικό της έκδοσης του MLS Destinator για iPhone, εξάλλου, αποτελεί η φιλικότητα προς τον χρήστη, ώστε το κινητό να τον καθοδηγεί εύκολα, αξιόπιστα και με φωνητικές οδηγίες στροφή προς στροφή στον προορισμό του. 
    source:nooz.gr
    top