Η Κύπρος γέμισε... 

χρυσάφι...

Για διακοπές στο νησί σαουδάραβας κροίσος,


Με την υπερπολυτελή θαλαμηγό του και με πολυμελή συνοδεία συγγενών και συνεργατών του, που υπερβαίνουν τα 40 άτομα, ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας Αλ Ουαλίντ Μπιν Ζαγιέντ του βασιλικού οίκου της Σαουδικής Αραβίας, έφτασε στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο «Άνασσα», στον κόλπο της Χρυσοχούς της Πάφου, σε μικρή απόσταση από τα «λουτρά της Αφροδίτης».

Σύμφωνα με πηγές της Λιμενικής Αστυνομίας Κύπρου, η θαλαμηγός του Σαουδάραβα Κροίσου θεωρείται ως το πλέον πολυτελές και ακριβό πλωτό μέσο που έφθασε ποτέ στη θάλασσα της Κυπριακής Δημοκρατίας και μάλιστα εκτιμάται ως ένα από τα πλέον σύγχρονα πλεούμενα παγκοσμίως.


Η θαλαμηγός αποτελείται από δύο καταστρώματα με δεκάδες υπερπολυτελείς καμπίνες, καμπίνες προσωπικού και άλλους χώρους για την αναψυχή των προσκεκλημένων της, ενώ πολυάριθμο είναι και το μόνιμο προσωπικό της.


Όπως είναι φυσικό, διαθέτει την τελευταία λέξη της εξέλιξης στον τομέα της τεχνολογίας, ενώ εντυπωσιακή είναι και η πολυτέλεια σε όλους τους εσωτερικούς του χώρους.


Στο μεταξύ,
η Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου έχει λάβει αυξημένα μέτρα φρούρησης της θαλαμηγού και των υψηλών επισκεπτών στην περιοχή του ξενοδοχείου και ευρύτερα.

Οι περιπολίες είναι πυκνές στην περιοχή, ενώ ιδιαίτερα αυξημένα είναι και τα μέτρα που λαμβάνει το ίδιο το ξενοδοχείο για αποτροπή ανεπιθύμητων καταστάσεων.


Δεν αποκλείεται η πραγματοποίηση κάποιων ανεπίσημων επαφών του Σαουδάραβα Κροίσου με στελέχη της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου.


Ο Αλ Ουαλίντ Μπιν Ζαγιέντ είναι 55 ετών και μία από τις διασημότερες προσωπικότητες του αραβικού κόσμου χάρη στον πλούτο αλλά και στην εκκεντρικότητά του.


Ο πρίγκιπας μπορεί να μη διαθέτει ουσιαστική επιρροή στη λήψη των αποφάσεων εντός του βασιλικού οίκου των Σαούντ, όμως η οικονομική του επιφάνεια ...δεν κρύβεται. Εκτός από το πλήθος των μετοχών που διαθέτει σε αμερικανικές επιχειρήσεις, αυτό που τον κάνει ακόμη περισσότερο «υπερήφανο» είναι ο στόλος που διαθέτει σε αέρα και θάλασσα: ένα Βoeing 747, ένα Αirbus321 αλλά και μια θαλαμηγό μήκους 86 μέτρων και άλλο ένα σκάφος στα σκαριά το οποίο θα είναι έτοιμο στο τέλος του έτους και υπολογίζεται ότι θα στοιχίσει τουλάχιστον 500 εκατ. δολάρια.


Πολύ σύντομα η πραγματική «ναυαρχίδα» του Σαουδάραβα πρίγκιπα δεν θα είναι αραγμένη στον Περσικό Κόλπο, αλλά θα βρίσκεται στην άκρη της αραβικής ερήμου και θα "βλέπει" στην Ερυθρά Θάλασσα. Πρόκειται για το «Κingdom Τower», έναν ουρανοξύστη ύψους 1.100 μέτρων που κατασκευάζεται στην Τζέντα. 
source:skai.gr
top