Πέθανε η 

σεναριογράφος 

Σούζο Τσέκι Ντ' Αμίκο...


«Εφυγε» το Σάββατο η Σούζο Τσέκι Ντ' Αμίκο, η σεναριογράφος του Βιτόριο Ντε Σίκα και του Λουκίνο Βισκόντι, που έγραψε μεταξύ άλλων το σενάριο για τον «Κλέφτη ποδηλάτων» και το «Γατόπαρδο», σε ηλικία 96 ετών στη Ρώμη.

Η Σούζο Τσέκι Ντ' Αμίκο «ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος, με μεγάλη γενναιοδωρία και εκπληκτική κουλτούρα. Μαζί της και με τον (Λουκίνο) Βισκόντι έζησα τη χρυσή εποχή του ιταλικού κινηματογράφου, τα χρόνια που ο κινηματογράφος μας ήταν ο φάρος του παγκόσμιου σινεμά», δήλωσε η Ιταλίδα ηθοποιός Κλαούντια Καρντινάλε, πρωταγωνίστρια του «Γατόπαρδου».


Ο σκηνοθέτης Φράνκο Τζεφιρέλι χαιρέτισε «μία εξαίσια σεναριογράφο» που ήταν «ταυτόχρονα μητέρα και αδερφή για όλους μας».


Η Ντ' Αμίκο γεννήθηκε στις 21 Ιουλίου 1914. Γνώρισε μεγάλη επιτυχία το 1948 με το σενάριο της ταινίας «Κλέφτης ποδηλάτων» του Ντε Σίκα. Αργότερα συνεργάστηκε με μεγάλους ιταλούς σκηνοθέτες, όπως ο Μικελάντζελο Αντονιόνι και ο Φραντσέσκο Ρόσι, όμως η συνάντησή της με τον Βισκόντι ήταν αυτή που γέννησε μία εξαιρετική συνεργασία. 
source:nooz.gr
top