Κύκνος σκότωσε λουόμενο στη Λετονία!


Νεκρός από επίθεση κύκνου έπεσε σήμερα ένας 32χρονος άνδρας στην πρωτεύουσα της Λετονίας Ρίγα.
Σύμφωνα με αναφορές αυτοπτών μαρτύρων, ο άντρας μαζί με την έγκυο σύζυγό του είχαν πάει για κολύμπι στον ποταμό Νταουγκάβα στην περιοχή Σαρκανταουγκάβα.

Ο κύκνος, που σύμφωνα με τους ειδικούς μπορεί να προστάτευε παρακείμενη φωλιά, αρχικά επιτέθηκε στη σύζυγο την οποία προσπάθησε να προστατεύσει ο 32χρονος άντρας, με αποτέλεσμα να δεχθεί εκείνος την επίθεση. Η γυναίκα κατάφερε να βγει στην ακτή, αλλά ο άντρας -τα στοιχεία του οποίου δεν έγιναν γνωστά- πνίγηκε, διότι ο κύκνος κατάφερε να τον τραυματίσει στο κεφάλι.
Από την αρχή του Ιουλίου, στη Λετονία έχουν πνιγεί τουλάχιστον 40 άτομα, καθώς πλήθος κόσμου συρρέει στα πολυάριθμα ποτάμια, λίμνες και ακτές της χώρας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το κλίμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα. Οι αρμόδιες αρχές απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να είναι προσεκτικοί, καθώς "σχεδόν κάθε μέρα συμβαίνει και ένα τραγικό δυστύχημα στο νερό". source:protothema.gr

Αποκάλυψη: Το Fiat 500 Speedster από την Abarth

Όπως σας είχαμε αποκαλύψει πριν από καιρό οι ειδικοί της Fiat εξελίσσουν μία σπορ κουπέ εκδοχή του 500 την οποία τελικά θα επιμεληθεί η Abarth και φημολογείται θα την δούμε στους δρόμους τέλη 2011. Η σχεδιαστική απεικόνιση που βλέπετε στις οθόνες σας είναι εμπνευσμένη από το Zagato Abarth 750 που είχε κυκλοφορήσει το 1959.

Αποκλειστικές πληροφορίες μας λένε πως το 500 Speedster θα διαθέτει αρκετές σχεδιαστικές ομοιότητες αναβιώνοντας σε ένα μεγάλο βαθμό το θρυλικό μοντέλο. Εκτός από τις κουπέ αναμένεται να υπάρξουν και hard top εκδόσεις με αποσπώμενη σκληρή οροφή ενώ τα πίσω καθίσματα θα μπορούν να αφαιρεθούν, όπως συνέβαινε στο μοντέλο του παρελθόντος.


Ωστόσο, θα υπάρχουν σημαντικές διαφορές καθώς ο κινητήρας κατά πάσα πιθανότητα θα βρίσκεται στο εμπρός μέρος με την κίνηση να μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς. Πιθανώς η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει τούρμπο σύνολα όπως η έκδοση 1.4 T-Jet με 180 PS και η πιο προηγμένη τεχνολογικά 1.4 Multiair που στην περίπτωση του Speedster θα αποδίδει περίπου 160 PS.


Όπως φαίνεται οι κατασκευαστές αυτοκινήτων βλέπουν ένα νέο πεδίο να ξανοίγεται εμπρός τους αφού και η ΜΙΝΙ αναμένεται το 2011 να λανσάρει κουπέ και κάμπριο μοντέλα ενώ και άλλες εταιρίες όπως οι Ford και Opel εξετάζουν την επιστροφή των Puma και Tigra. Επίσης, οι Ιταλοί μελετούν την παραγωγή και ενός roadster που θα βασιστεί στο Speedster.
source:protothema.gr

Προ των πυλών η BMW X4!



Την ακόμα μεγαλύτερη επέκταση των SUV-Crossover μοντέλων της, μελετάει η BMW. Ετσι μετά τα Χ1, Χ3, Χ5 και Χ6, οι Βαυαροί είναι έτοιμοι να βάλουν στην παραγωγή και την Χ4. Τα σχέδια-προτάσεις είναι έτοιμα. Τα αποτελέσματα από τις έρευνες έχουν γίνει και πλέον το Δ.Σ. της BMW θα αποφασίσει μέχρι το Φθινόπωρο αν θα δώσει την έγκριση να προχωρήσει η ανάπτυξη και παραγωγή του πέμπτου (!) SUV των Γερμανών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Χ4 θα είναι η μικρή Χ6. Δηλαδή θα ανήκει στη νέα υποκατηγορία των SUV (SAV) της οποίας τα μέλη είναι μεγάλα SUV αυτοκίνητα με πιο sport-coupe σχεδιασμό. Όπως ακριβώς είναι δηλαδή η Χ6, τις οποίας οι πωλήσεις πάνε πολύ καλά στην Ευρώπη. Όχι βέβαια στην Ελλάδα με τους φόρους να έχουν εκτοξεύσει την τιμή της σχεδόν 40% πάνω απ’ όσο πωλείται, για παράδειγμα, στην Γερμανία.

 Πληροφορίες για μηχανικά μέρη δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές. Το σίγουρο είναι ότι αυτή την περίοδο οι Γερμανοί μηχανικοί εξελίσσουν (μόνοι τους και όχι με τους Γάλλους της PSA) έναν δίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα με την απόδοσή του να κυμαίνεται από 180 έως 250 ίππους. Είναι ο κινητήρας που θα τοποθετηθεί στις σειρές 1, 3, Χ1, Χ3 και Χ4 (εφόσον παραχθεί). Είναι το μηχανικό σύνολο που περιμένουν με αγωνία αγορές της Νότιας Ευρώπης και βέβαια της Ελλάδας…
source:protothema.gr

Porsche 918 Spyder: Είναι πολλά τα λεφτά...

Μετά την… λαϊκή αποδοχή που είχε (έστω και αν μπορούν να την αποκτήσουν ελάχιστοι) η Porsche 918 Spyder θα μπει στην παραγωγή. Οι οικονομοτεχνικές μελέτες που έκαναν οι Γερμανοί ολοκληρώθηκαν και τα αποτελέσματα που βγήκαν επιτρέπουν οικονομικά στην Porsche να επενδύσει στην παραγωγή ενός πολύ ακριβού αυτοκινήτου, όπως είναι η 918 Spyder. Μάλιστα πληροφορίες από την εταιρεία κάνουν λόγο για μία τιμή γύρω στις 500.000 ευρω, χωρίς τους φόρους βέβαια. Εφόσον αυτό θα είναι το κόστος κτήσης, θα πρόκειται για το ακριβότερο αυτοκίνητο παραγωγής της Γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, αφού η Carrera GT κόστιζε περίπου 450.000 ευρω, την οποία και είχαν αποκτήσει 1500 άνθρωποι.
Για ην 918 Spyder, μέχρι σήμερα, έχουν ενδιαφερθεί 2000 επίδοξοι αγοραστές!


Η 918 Spyder, ολοκληρώνει την διαδικασία επιτάχυνσης 0-100 km/h σε 3,2 sec, ενώ η κατανάλωση καυσίμου περιορίζεται στην απίστευτη τιμή των 3,0 lt/100 km. Χαρακτηριστικό είναι πως η Porsche αναφέρει πως η 918 Spyder «γυρίζει» το Nurburgring Nordschleife σε 7:30 min που είναι ταχύτερος γύρος ακόμη και από την Carrera GT.
Όλα τα παραπάνω επιτυγχάνονται στην υβριδική διάταξη  της πρωτότυπης τετρακίνητης 918 Spyder αφού υπάρχει V8 κινητήρας που συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα. Υπάρχουν ακόμη δύο ηλεκτροκινητήρες στον εμπρός άξονα και με αυτόν τον τρόπο η συνολική απόδοση του γερμανικού πρωτότυπου φτάνει τους 718 PS!
Καθόλου άσχημα για ένα υβριδικό που διαθέτει μπαταρίες που επαναφορτίζονται ακόμη και στην πρίζα ώστε το αυτοκίνητο να μπορεί να διανύσει περίπου 25 km αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια!
source:protothema.gr

Βρετανία: Ανακάλυψαν και δεύτερο νεολιθικό μνημείο στο Στόουνχεντζ

Ένα δεύτερο μνημείο της νεολιθικής εποχής (henge) κατασκευασμένο από μεγάλιθους ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι σε απόσταση 900 μέτρων από το γνωστό Στόουνχεντζ στο Γουΐλτσιρ της Βρετανίας.

Ως την «πιο ενδιαφέρουσα ανακάλυψη στην περιοχή τα τελευταία 50 χρόνια» χαρακτήρισαν οι αρχαιολόγοι τη συγκεκριμένη κατασκευή από μεγάλιθους.


Πρόκειται για ένα μνημείο που έχει κατασκευαστεί από γιγάντιους λίθους που περιβάλλονται από μία κυκλική τάφρο, η οποία περιβάλει έναν μικρότερο κύκλο από βαθιές κοιλότητες, οι οποίες έχουν διάμετρο ένα μέτρο.


Μετά από έρευνα αξίας πολλών εκατομμυρίων λιρών, οι αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι στις κοιλότητες (λάκκους) ήταν τοποθετημένα ξύλινα δοκάρια. Όπως φαίνεται από τα σχήματα, η κατασκευή έχει δύο εισόδους, μία νοτιοδυτική και μία νοτιοανατολική, και μέσα στον κύκλο βρίσκεται ένας μικρός λόφος .


Με τα στοιχεία που ανακαλύπτονται σταδιακά, σχηματίζεται μια πιο ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με το πώς ήταν ακριβώς κατασκευασμένο το Στόουνχεντζ.
source:protothema.gr
Το βρέφος δεν τα κατάφερε...

Απίστευτο! 18χρονη γέννησε ολομόναχη σε μια μπανιέρα

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία ενός χωριού στο νομό Ηλείας από την είδηση πού είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα το πρωί για μια 18χρονη κοπέλα που γέννησε ολομόναχη το παιδί της στην μπανιέρα του σπιτιού της!
Η απίστευτη ιστορία άφησε άφωνους ακόμη και τους ίδιους τους γονείς του νεαρού κοριτσιού, καθώς ούτε αυτοί γνώριζαν ότι η κόρη τους κυοφορούσε, ενώ όσο εξωπραγματικό και αν ακούγεται απέδιδαν την αύξηση του βάρους της στο άγχος των  πανελληνίων εξετάσεων!
Συγκεκριμένα, χθες τα ξημερώματα, η νεαρή μπήκε στο μπάνιο και γέννησε μόνη της στην μπανιέρα, κόβοντας όμως τον ομφάλιο λώρο με αποτέλεσμα το μωρό να πεθάνει.


Αμέσως  μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πύργου και τις προσφέρθηκαν όλες οι ιατρικές φροντίδες προκειμένου να μην κινδυνέψει και η ζωή της. Η 18χρονη νοσηλεύεται στο νοσοκομείο σε καλή κατάσταση.

Παράλληλα ενημερώθηκε και ο εισαγγελέας που με προφορική εντολή ζήτησε η κοπέλα να μην κρατηθεί και έδωσε εντολή στην Αστυνομία να διερευνήσει την υπόθεση.
source:protothema.gr

Διευκρινίσεις για το iphone 4

Και όμως! Η Apple και το μεγάλο αφεντικό της, ο Steve Jobs, τελικά «ταρακουνήθηκαν» από τα συνεχή παράπονα των καταναλωτών, για τα προβλήματα λήψης της κεραίας του νέου iphone 4. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα δώσει συνέντευξη Τύπου, σήμερα το βράδυ, για το νέο της τηλέφωνο, δεν έδωσε όμως περαιτέρω διευκρινίσεις για το τι ακριβώς πρόκειται να ανακοινώσει. Όπως αναφέρει το Reuters, αναλυτές της αγοράς θεωρούν απίθανο το ενδεχόμενο ανάκλησης, μια κίνηση που εκτιμάται ότι θα κόστιζε στην Apple γύρω στο 1,5 δισ. δολάρια. Η εταιρεία δέχεται πάντως πιέσεις να προσφέρει τουλάχιστον δωρεάν τις λαστιχένιες θήκες που φαίνεται ότι επιλύουν το πρόβλημα λήψης.


Τα παράπονα των αγοραστών αφορούν στην εξασθένιση του σήματος, όταν κρατούν το κινητό από την κάτω αριστερή γωνία, σημείο στο οποίο βρίσκεται η κεραία του νέου iphone.

Το εντυπωσιακό στοιχείο, που μάλλον έκανε την Apple να ξανασκεφτεί το όλο ζήτημα, είναι οι μαζικές αγωγές που κατατέθηκαν την τελευταία εβδομάδα εναντίον της εταιρείας.

Παρά τα παράπονα όμως, οι πωλήσεις του νέου iphone δεν παρουσιάζουν κάμψη. Αντιθέτως, η νέα συσκευή πούλησε 1,7 εκατ. κομμάτια τις τρεις πρώτες ημέρες της κυκλοφορίας της!
source:zougla.gr

Συνελήφθη ο «ληστής με τα λουλούδια»

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν ύποπτο για δύο ληστείες σε τράπεζες, ο οποίος δε χρησιμοποιούσε τίποτα περισσότερο από ένα… μπουκέτο λουλούδια, ως όπλο.

Ο 44χρονος, Edward Pemberton, θεωρείται ο κύριος ύποπτος για δυο ληστείες τραπεζών αυτόν τον μήνα.
 

Ένα καρέ από το υλικό που κατέγραψε κάμερα του συστήματος ασφαλείας της τράπεζας και δημοσίευσε η εφημερίδα «The New York Post» απεικονίζει τον ύποπτο να κρατά στο ταμείο το μπουκέτο, ενώ δίνει ένα σημείωμα, που φέρεται να έγραφε «δώσε μου όλα τα κατοστάρικα, τα πενηντάρικα, μη κάνεις τον ήρωας».

Αφού απέσπασε 440 δολάρια από τον ταμία, ο ληστής διέφυγε αφήνοντας στο ταμείο το μπουκέτο, που αποτελείτο από κίτρινα χρυσάνθεμα, πορτοκαλί και κόκκινες μαργαρίτες και γλαδιόλες.

Ο Πέμπερτον φέρεται, επίσης, να άρπαξε 2.325 δολάρια από ακόμη μία τράπεζα, χρησιμοποιώντας ένα φυτό σε γλάστρα.
source:zougla.gr

Κλέβουν ATM... με μεσάζοντα

Ένα νέο τρόπο να κλέβουν ATM εφηύραν συμμορίες του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος στην Αυστραλία. Αντί να κάνουν οι ίδιες τη ληστεία, δωροδοκούν ταμίες καταστημάτων για να «κλέβουν» τα προσωπικά στοιχεία καρτών ανύποπτων πελατών.

Ο ανώτατος αξιωματικός της Αστυνομίας της Βικτώριας, Μπιλ Νας, από τον τομέα δίωξης του οικονομικού εγκλήματος αποκάλυψε ότι οι συμμορίες αυτές προέρχονται κυρίως από την Ευρώπη. Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν είναι σχετικά απλός, αλλά αποβαίνει ιδιαίτερα επικερδής όχι μόνο για τις εγκληματικές συμμορίες αλλά και για τους υπαλλήλους ταμίες βενζινάδικων, εστιατορίων αλλά και μικρών σούπερ μάρκετ, όπου και έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα οι μηχανισμοί κλοπής των κωδικών καρτών και αριθμού PIN όσων χρησιμοποίησαν την κάρτα τους εκεί.


Οι συμμορίες πλησιάζουν αρχικά τον υπάλληλο του καταστήματος και του προσφέρουν ποσά έως και 40.000 δολάρια για να τους επιτρέψουν να εγκαταστήσουν μέσα στην κινητή μηχανή ανάληψης χρημάτων και χρήσης πιστωτικών καρτών ένα μικροτσίπ που καταγράφει όλα τα στοιχεία της κάρτας όπως αριθμούς και άλλους κωδικούς. Η συμμορία, επίσης, εγκαθιστά και κάμερα στο ταβάνι που βρίσκεται πάνω από το ταμείο έτσι ώστε να φωτογραφίζει τον αριθμό PIN της κάθε κάρτας.

Στην συνέχεια τα μέλη της συμμορίας χρησιμοποιούν αυτά τα στοιχεία για να κάνουν αναλήψεις χρημάτων. Στην Βικτώρια και μόνο βρέθηκαν πάνω από 100 μηχανές αυτόματης ανάληψης που είχαν βάλει το χεράκι τους οι επιτήδειοι, ενώ τον τελευταίο χρόνο έχουν κλαπεί με αυτόν τον τρόπο από καταθέσεις και πιστωτικές κάρτες κατοίκων της Αυστραλίας πάνω από 80 εκατ. δολάρια.
source:zougla.gr
top