Αποκάλυψη: Το Fiat 500 Speedster από την Abarth

Όπως σας είχαμε αποκαλύψει πριν από καιρό οι ειδικοί της Fiat εξελίσσουν μία σπορ κουπέ εκδοχή του 500 την οποία τελικά θα επιμεληθεί η Abarth και φημολογείται θα την δούμε στους δρόμους τέλη 2011. Η σχεδιαστική απεικόνιση που βλέπετε στις οθόνες σας είναι εμπνευσμένη από το Zagato Abarth 750 που είχε κυκλοφορήσει το 1959.

Αποκλειστικές πληροφορίες μας λένε πως το 500 Speedster θα διαθέτει αρκετές σχεδιαστικές ομοιότητες αναβιώνοντας σε ένα μεγάλο βαθμό το θρυλικό μοντέλο. Εκτός από τις κουπέ αναμένεται να υπάρξουν και hard top εκδόσεις με αποσπώμενη σκληρή οροφή ενώ τα πίσω καθίσματα θα μπορούν να αφαιρεθούν, όπως συνέβαινε στο μοντέλο του παρελθόντος.


Ωστόσο, θα υπάρχουν σημαντικές διαφορές καθώς ο κινητήρας κατά πάσα πιθανότητα θα βρίσκεται στο εμπρός μέρος με την κίνηση να μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς. Πιθανώς η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει τούρμπο σύνολα όπως η έκδοση 1.4 T-Jet με 180 PS και η πιο προηγμένη τεχνολογικά 1.4 Multiair που στην περίπτωση του Speedster θα αποδίδει περίπου 160 PS.


Όπως φαίνεται οι κατασκευαστές αυτοκινήτων βλέπουν ένα νέο πεδίο να ξανοίγεται εμπρός τους αφού και η ΜΙΝΙ αναμένεται το 2011 να λανσάρει κουπέ και κάμπριο μοντέλα ενώ και άλλες εταιρίες όπως οι Ford και Opel εξετάζουν την επιστροφή των Puma και Tigra. Επίσης, οι Ιταλοί μελετούν την παραγωγή και ενός roadster που θα βασιστεί στο Speedster.
source:protothema.gr
top