Προ των πυλών η BMW X4!



Την ακόμα μεγαλύτερη επέκταση των SUV-Crossover μοντέλων της, μελετάει η BMW. Ετσι μετά τα Χ1, Χ3, Χ5 και Χ6, οι Βαυαροί είναι έτοιμοι να βάλουν στην παραγωγή και την Χ4. Τα σχέδια-προτάσεις είναι έτοιμα. Τα αποτελέσματα από τις έρευνες έχουν γίνει και πλέον το Δ.Σ. της BMW θα αποφασίσει μέχρι το Φθινόπωρο αν θα δώσει την έγκριση να προχωρήσει η ανάπτυξη και παραγωγή του πέμπτου (!) SUV των Γερμανών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Χ4 θα είναι η μικρή Χ6. Δηλαδή θα ανήκει στη νέα υποκατηγορία των SUV (SAV) της οποίας τα μέλη είναι μεγάλα SUV αυτοκίνητα με πιο sport-coupe σχεδιασμό. Όπως ακριβώς είναι δηλαδή η Χ6, τις οποίας οι πωλήσεις πάνε πολύ καλά στην Ευρώπη. Όχι βέβαια στην Ελλάδα με τους φόρους να έχουν εκτοξεύσει την τιμή της σχεδόν 40% πάνω απ’ όσο πωλείται, για παράδειγμα, στην Γερμανία.

 Πληροφορίες για μηχανικά μέρη δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές. Το σίγουρο είναι ότι αυτή την περίοδο οι Γερμανοί μηχανικοί εξελίσσουν (μόνοι τους και όχι με τους Γάλλους της PSA) έναν δίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα με την απόδοσή του να κυμαίνεται από 180 έως 250 ίππους. Είναι ο κινητήρας που θα τοποθετηθεί στις σειρές 1, 3, Χ1, Χ3 και Χ4 (εφόσον παραχθεί). Είναι το μηχανικό σύνολο που περιμένουν με αγωνία αγορές της Νότιας Ευρώπης και βέβαια της Ελλάδας…
source:protothema.gr
top