umap.gr, 

Ελληνικό χαρτογραφικό portal

H Creative Image και η Talent ανακοίνωσαν την έναρξη της δοκιμαστικής (beta) λειτουργίας του umap. Το umap.gr είναι ένα νέο απόλυτα Ελληνικό χαρτογραφικό portal με πλήρη χαρτογραφική κάλυψη όλης της Ελλάδας και μοναδικές δυνατότητες αναζήτησης, δρομολόγησης, ανάρτησης και διαχείρισης αντικειμένων από τους επισκέπτες.
umap.gr Crete island
Συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας το Umap.gr οι χρήστες μπορούν:
1. Να πλοηγούνται χαρτογραφικά με πολύ εύκολους χειρισμούς σε όλη την Ελλάδα, και να εστιάζουν επιλεκτικά σε περιοχές ενδιαφέροντος μέχρι και επίπεδο οικοδομικού τετραγώνου.
2. Να βλέπουν στο χάρτη πληθώρα πληροφοριών και σημείων ενδιαφέροντος, θεματικά οργανωμένων σε κατηγορίες όπως Υπηρεσίες, Διαμονή, Διασκέδαση, Αγγελίες, κλπ.
3. Να αναζητούν και να εντοπίζουν στοιχεία με βάση διεύθυνση ή με λέξεις – κλειδιά στην πλούσια και συνεχώς ανανεούμενη Βάση Δεδομένων του UΜap.
4. Να προσθέτουν και να διαχειρίζονται σημεία στο χάρτη για προσωπική χρήση, ή για δημοσιοποίηση σε όλους τους επισκέπτες του portal (αγγελίες, ενημέρωση για παρεχόμενες υπηρεσίες, για γεγονότα, κλπ).
5. Να παίρνουν οδηγίες δρομολόγησης από κάποιο σημείο αφετηρίας σε κάποιο σημείο προορισμού με οσεσδήποτε ενδιάμεσες στάσεις, και με κριτήρια βελτιστοποίησης απόστασης ή χρόνου μετάβασης, είτε με χρήση οχήματος είτε ως πεζός.
6. Για τους επαγγελματίες που θέλουν να προβάλουν την επιχείρηση ή τα προϊόντα τους, το UΜap.gr προσφέρει μια σειρά από εναλλακτικές για καταχώρηση και προβολή στο χάρτη:
- UMap banner Basic, το οποίο περιλαμβάνει καταχώρηση και προβολή ονόματος /επωνυμίας, διεύθυνσης, τηλεφώνου, μίας χαρακτηριστικής φωτογραφίας και πέντε λέξεων – κλειδιών.
- UMap banner Silver, το οποίο επιπρόσθετα περιλαμβάνει Url, έως και πέντε φωτογραφίες, μικρό επεξηγηματικό κείμενο, και προβολή στο χάρτη με logo της επιλογής του πελάτη (αντί του απλού χαρτογραφικού συμβόλου).
- UMap banner Gold, το οποίο επιπρόσθετα περιλαμβάνει έως και 10 φωτογραφίες, και τη δυνατότητα δεικτοδότησης στην καταχώρηση μέσω Url της μορφής http://www.umap.gr/<όνομα>.
- UMap Partner, για πολλαπλές και επώνυμες καταχωρήσεις κάτω από την ίδια ταυτότητα (brand), όπως για παράδειγμα αλυσίδες καταστημάτων, σημεία πώλησης (π.χ. ATM, πρατήρια), αγγελίες για ακίνητα, κλπ. Οι καταχωρήσεις εντάσσονται σε μια νέα κατηγορία η οποία εμφανίζεται στην ενότητα «Umap Partners» με το λογότυπό του πελάτη. Οι πληροφορίες για κάθε καταχώρηση εμφανίζονται στο χάρτη με τη μορφή των Umap Silver ή Gold Banners (κατ΄ επιλογή).
Σε όλες τις περιπτώσεις, τα στοιχεία των καταχωρήσεων είναι αναζητήσιμα από όλους τους χρήστες του UMap.gr.
source:techblog.gr
top