Αν πονάει η μέση σου, 

κάνε... rofling!

Φωτό: © Fotolia
Πόσες φορές δεν έχεις υποφέρει από πόνους στη μέση, την πλάτη ή τον αυχένα; H μέθοδος Rofling υπόσχεται να σε βοηθήσει να αποκτήσεις την σωστή στάση σώματος και να απαλλαγείς από όλους αυτούς του πόνους.
H Ida P. Rolf (Ph.D), μελέτησε για 50 χρόνια την επίδραση της βαρύτητας στο ανθρώπινο σώμα και κατέληξε σε μία μέθοδο επανόρθωσης της σωματικής δομής, ώστε να μπορεί να περνά μέσα από αυτό η βαρυτική δύναμη με τρόπο ομαλό και ισορροπημένο.

Πρόκειται για ένα σύστημα που επικεντρώνει σε όλες τις κλειδώσεις του σώματος (πόδια, μέση, χέρια) για να τις ανακουφίσει από την ένταση ετών και με την βοήθεια της βαρύτητας να βοηθήσει στην επαναφορά τους στη σωστή θέση. Με αυτόν τον τρόπο, το σώμα ισορροπεί και εκτελεί όλες τις καθημερινές του λειτουργίες πιο ελεύθερα και ξεκούραστα.
Η λάθος στάση του σώματος έχει ως αποτέλεσμα χρόνιους πόνους, χαμηλή ζωτικότητα και προβληματική βιολογική αλλά και ψυχολογική λειτουργία.

Ακριβώς επειδή το σώμα είναι στη σωστή του θέση, ξοδεύει λιγότερη ενέργεια απέναντι στην βαρύτητα. Αυτή η περίσσεια ενέργεια μπορεί να αξιοποιηθεί από το άτομο ώστε να έχει καλύτερη διαύγεια και ζωτικότητα. Η κίνηση γίνεται πιο εύκολη και γενικά βελτιώνεται η καθημερινότητα.

Η θεραπεία rofling υπόσχεται να ανακουφίσει και να βελτιώσει:

- Πεσμένους ώμους

- Μετατόπιση λεκάνης

- Πόνοι στα πόδια

- Πόνοι στα γόνατα

- Προβλήματα έπειτα από τραυματισμούς

- Βελτίωση της αθλητικής ή και “χορευτικής” επίδοσης

- Ελαστικότητα

- Πονοκέφαλους

- Χρόνιους πόνους

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ;
Για να ευθυγραμμίσει τα μέρη του σώματος η μέθοδος Rofling επικεντρώνει στους συνδετικούς ιστούς του σώματος. Αυτοί είναι άλλωστε που υποστηρίζουν τον ανθρώπινο σκελετό και τους μαλακούς μύες, καθορίζουν την κατεύθυνση που θα πάρει η μυϊκή κίνηση και δίνει στο σώμα το σχήμα του. Πρόκειται για ένα δυναμικό μασάζ σε όλα τα σημεία που κρίνεται απαραίτητο.

Η δουλειά του Rofling είναι να ξεμπλοκάρει του μύες και να επιστρέψουν σε ισορροπημένη συνεργασία για την λειτουργία του σώματος. Όταν το μυοσκελετικό λοιπόν σύστημα οργανώνεται, η βαρύτητα ευθυγραμμίζει το σώμα σωστά.

ΠΟΣΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ;

 
Η βασική θεραπεία αποτελείται από δέκα συνεδρίες. Σε αυτές ο ειδικός θεραπευτής Rofler, εκτιμά την κατάσταση του ασθενούς, τραβώντας φωτογραφίες από την στάση του σώματος για μεταγενέστερη χρήση.

Εκτός από τους συνδετικούς ιστούς ο θεραπευτής δουλεύει με τον ρυθμό στην αναπνοή και άλλες ασκήσεις. Κάθε μία συνεδρία προσθέτει ένα σκαλοπάτι στην βελτίωση της στάσης του σώματος και από τις πρώτες 7 συνεδρίες υπόσχεται αποτελέσματα σε πόνους της πλάτης, των γονάτων και του αυχένα. Η κάθε συνεδρία διαρκεί από 1 εως 1 ½ ώρα.source:tlife.gr
top