"Μυστικοί" της CIA πολλά 

στελέχη της κυβέρνησης Καρζάι...

Μαρίνα Κουτσούμπα
Νέες αποκαλύψεις για το... μισθολόγιο της CIA έκανε η εφημερίδα The Washington Post, επισημαίνοντας πως η CIA πληρώνει σημαντικό αριθμό στελεχών της κυβέρνησης του προέδρου του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι, προκειμένου να εξασφαλίσει πληροφορίες από το εσωτερικό της κυβέρνησης του Αφγανιστάν.


Επικαλούμενη νυν και πρώην στελέχη της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι πληρωμές είναι μακρόχρονες σε πολλές περιπτώσεις και έχουν στόχο να βοηθήσουν την υπηρεσία κατασκοπείας να έχει ροή πληροφοριών από το εσωτερικό της κυβέρνησης του Αφγανιστάν. Ορισμένοι σύμβουλοι του Χαμίντ Καρζάι υπήρξαν πληροφοριοδότες της CIA και άλλοι έλαβαν πληρωμές για να εξασφαλιστεί η διαθεσιμότητά τους, επισημαίνεται στην εφημερίδα που επικαλείται αξιωματούχο που δεν κατονομάζεται. Οι πληρωμές συνεχίστηκαν παρά τις ανησυχίες ότι η CIA στήριζε διεφθαρμένους αξιωματούχους.
Σύμφωνα με την The Washington Post, ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Πολ Γκιμιλιάνο διέψευσε τις πληροφορίες αυτές λέγοντας ότι "αυτή η ανώνυμη πηγή μοιάζει να διακατέχεται από άγνοια, κακές προθέσεις, ή και τα δύο".
Η Post επικαλείται επίσης πρώην στέλεχος της CIA που δήλωσε ότι οι πληρωμές ήταν αναγκαίες διότι "ο αρχηγός του κράτους δε θα σου πει τα πάντα" και διότι ο Καρζάι μοιάζει ενίοτε να αγνοεί κινήσεις μελών της ίδιας του της κυβέρνησης.
Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής πιέζει τον Χαμίντ Καρζάι να "κάνει περισσότερα" για το πρόβλημα της διαφθοράς.
Ο ετεροθαλής αδελφός του προέδρου Άχμαντ Ουάλι Καρζάι, επιχειρηματίας και πολιτικός στην Κανταχάρ, έχει κατηγορηθεί ότι συσσώρευσε τεράστια περιουσία από το λαθρεμπόριο ναρκωτικών, κατατρομοκρατεί αντιπάλους του και έχει σχέσεις με τη CIA. Ωστόσο, ο ίδιος αρνείται τα πάντα.source:cosmo.gr
top