Ο ληστής της Αλοννήσου

είναι ο δολοφόνος Λαζαρίδη και 

Μαυράκη;



Ο ληστής της Αλοννήσου είναι ο δολοφόνος Λαζαρίδη και Μαυράκη;
Πεισματικά αρνείται τη συμμετοχή του σε πληρωμένα συμβόλαια θανάτου που υπογράφονταν στα σκοτεινά κελιά των σωφρονιστικών καταστημάτων και έχουν στείλει στον «άλλο κόσμο» τους επιχειρηματίες. Μπάμπη Λαζαρίδη, Αλέξανδρο Κοσμόπουλο, Γεράσιμο Μαυράκη και Γιώργο Αναγνωστόπουλο, ο συλληφθείς ληστής της Αλοννήσου, Δημήτρης Μπαλτάς.

Τη στιγμή που οι έρευνες των Αρχών στρέφονται στον εντοπισμό των δυο ακόμα συνεργών της κινηματογραφικής ληστείας με λεία ένα εκατομμύριο ευρώ και κυρίως τον 35χρονο μπράβο, ο οποίος φέρεται να είχε μετατραπεί σε εκτελεστικό όργανο δυο εγκλείστων βαρυποινιτών, η zougla.gr είναι σε θέση να γνωρίζει την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει στο ραντεβού του με τον ανακριτή Βόλου, τη Δευτέρα, ο 38χρονος Μπαλτάς.


Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες ο κατάδικος για τη δολοφονία του Δημήτρη Μαντούβαλου, ταμία του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νικαίας, το 1995, ο οποίος επωφελήθηκε της 11ημερης άδειας που είχε λάβει από τις φυλακές της Αγιάς στην Κρήτη για να σκαρώσει την… καλή δουλειά, θα διαχωρίσει, απολογούμενος, τη θέση του από όλα εκείνα που φέρονται να προσάπτονται στον ασύλληπτο συνεργό του.


«Δεν είχα καμία σχέση με συμβόλαια θανάτου», εμφανίζεται να έχει ξεκαθαρίσει, ήδη, στους αστυνομικούς, οι οποίοι χειρίζονται την υπόθεση και διερευνούν το σενάριο ύπαρξης «ποντικού», ο οποίος ενημέρωσε τους ληστές για τη λεία του ενός εκατομμυρίου ευρώ στα ταμεία της τράπεζας.


Εκείνο, πάντως, που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι η ακριβής υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει τελικά ο συλληφθείς κατάδικος, αναμένεται να ξεκαθαρίσει μετά τη συνάντηση που θα έχει με τον πληρεξούσιο δικηγόρο του, Σάκη Κεχαγιόγλου, μέσα στην ημέρα.


Υπενθυμίζεται ότι οι Αρχές οδηγήθηκαν στη σύλληψη Μπαλτά (στα Εξάρχεια) χάρη στα συνεχόμενα, μοιραία, λάθη που έκαναν οι δράστες της κινηματογραφικής ληστείας. Η αντίστροφη μέτρηση για τον εντοπισμό τους ξεκίνησε όταν η μοτοσικλέτα διαφυγής «μπλοκαρίστηκε» από το φορτηγό που οδηγούσε πολίτης, με αποτέλεσμα οι ληστές να αναγκαστούν να την εγκαταλείψουν.


Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το δίκυκλο ήταν νοικιασμένο και ότι ο κατάδικος μαζί με τον 35χρονο καταζητούμενο είχαν αφήσει στο γραφείο ενοικίασης τους αριθμούς των κινητών τους τηλεφώνων.


Αξιωματικοί της Ασφάλειας χαρακτηρίζουν ζήτημα «ζωής ή θανάτου» τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 35χρονου μπράβου, καθώς ευελπιστούν ότι με αυτό τον τρόπο θα κατορθώσουν να φέρουν ένα σημαντικό πλήγμα στην εγχώρια μαφία των συμβολαίων θανάτου, η οποία έχει ανοίξει ένα αιματοβαμμένο κύκλο που μοιάζει να μην έχει τέλος.source:madata.gr
top