Με στάση πληρωμών 

προειδοποιούν οι μικρές επιχειρήσεις...


Με στάση πληρωμών προς το Δημόσιο καθώς και με μεταφορά της έδρας των επιχειρήσεων τους εκτός Ελλάδας, σε κοινοτικές χώρες με χαμηλή φορολογία προειδοποιούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις εάν η κυβέρνηση επιμείνει στην αύξηση των φόρων και δεν δώσει αναπτυξιακά κίνητρα στην μικρομεσαία ελληνική επιχειρηματικότητα.

Την πραγματικότητα στις μικρές και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών αλλά και των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, δείχνει η έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ, τόνισε στην εκπομπή «ΣΚΑΪ Τώρα» ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Δημήτρης Ασημακόπουλος.

Σύμφωνα με την έρευνα, έως το τέλος του 2011 προβλέπονται 170.000 «λουκέτα» σε μικρές και πολύ μικρές. Παράλληλα ενδέχεται να χαθούν 300.000 θέσεις εργασίας, ενώ εκτιμήσεις της Συνομοσπονδίας αναφέρουν πως το πρώτο εξάμηνο του 2010 χάθηκαν ήδη 88.000 θέσεις

Ο κ. Ασημακόπουλος τόνισε ότι οι μικρές και οι πολύ μικρές επιχειρήσεις αγγίζουν το όριο αντοχής τους και επεσήμανε ότι αν σπάσει η μικρή επιχειρηματικότητα, θα σπάσει και η οικονομία.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι για να μην επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα της έρευνας πρέπει να συνεργαστούν όλοι οι αρμόδιοι φορείς και τα πολιτικά κόμματα.

Αναφερόμενος στην ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ, τη χαρακτήρισε ατομική βόμβα στην αγορά.

Ακόμα, είπε ότι την Παρασκευή θα συναντηθούν με τους υπουργούς Οικονομίας Λούκα Κατσέλη, Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο και Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Έχουμε εντοπίσει επτά αστοχίες της τρόικας, αντιμετωπίζουμε σημαντικό πρόβλημα ρευστότητας καθώς οι τράπεζες έχουν κλείσει την στρόφιγγα, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», ο Βασίλης Κορκίδης Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.source:skai.gr
top