3,5 εκατομμύρια πλημμυροπαθείς 

πίνουν μολυσμένο νερό...





Οι πακιστανικές αρχές κάλεσαν σήμερα σχεδόν μισό εκατομμύριο ανθρώπους να εκκενώσουν τις πόλεις που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες.


Την ίδια ώρα η χώρα προσπαθεί με δυσκολία να αντεπεξέλθει στη χειρότερη ανθρωπιστική καταστροφή που έχει αντιμετωπίσει.
Η κρίση έχει επηρεάσει περισσότερους από 17 εκατομμύρια ανθρώπους και οι αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι εκατομμύρια άλλοι κινδυνεύουν από ασθένειες που προκαλούνται από το μολυσμένο νερό και την έλλειψη τροφίμων.
Οι καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν οι μουσώνες έχουν επηρεάσει το ένα πέμπτο της χώρας- μία έκταση στο μέγεθος της Αγγλίας.
Περίπου 1.500 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με τις πακιστανικές αρχές και όπως αναφέρουν αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών, ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί, ενώ 3,5 εκατομμύρια επιζήσαντες των πλημμυρών έχουν στη διάθεσή τους μόνο μολυσμένο νερό.
Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (IOM) αναφέρει ότι 4,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν άμεση ανάγκη στέγασης.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), 3,2 εκατομμύρια άνθρωποι στις πληγείσες περιοχές έχουν λάβει θεραπεία για διάρροια, δερματικές παθήσεις, παθήσεις του αναπνευστικού και άλλες.
Περίπου 65.000 κρούσματα ελονοσίας καταγράφηκαν στις νότιες επαρχίες του Μπαλουχιστάν και του Σιντ, όπου ένα δεύτερο κύμα πλημμυρών αναγκάζει εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.
Την ίδια ώρα, αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι οι Ταλιμπάν του Πακιστάν σχεδιάζουν επίθεση με στόχο τους ξένους εργαζόμενους σε οργανώσεις αρωγής.
"Σύμφωνα με πληροφορίες που είναι στη διάθεση της αμερικανικής κυβέρνησης, η Τεχρίκ-ε-Ταλιμπάν σχεδιάζει να πραγματοποιήσει επιθέσεις κατά των ξένων οργανώσεων ανθρωπιστικής βοήθειας στο Πακιστάν", δήλωσε ο αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο.source:newsit.gr
top