Ντ. Μπακογιάννη: Η έλλειψη

θέσεων οδηγεί στη συνωμοσιολογία...

bakogianni_nd.jpg
Η έλλειψη στρατηγικής και θέσεων οδηγεί σε συνωμοσιολογία, τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη, σχολιάζοντας τις θέσεις στελεχών της ΝΔ ότι η ίδια σχεδιάζει τη διάσπαση του κόμματος.
Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega, η τέως υπουργός άφησε ανοιχτό το θέμα της στήριξης του κ. Μαρκογιαννάκη.
Εξήγησε ότι εν όψει της κάλπης του Νοεμβρίου η ίδια κινείται με αυτοδιοικητικά κριτήρια, δεδομένου ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα αποκτά αιρετούς περιφερειάρχες, πρόσωπα που θα διαχειριστούν τεράστια κονδύλια για την ανάπτυξη των περιοχών τους.
«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Να κάνουμε επιλογές με βάση την ικανότητα των προσώπων» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Για τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη είπε ότι είναι μεγάλη η προσφορά του στη ΝΔ και έχει δυνατότητες και ικανότητες. Εξήγησε, πάντως, ότι πρέπει να αναμένουμε τις αποφάσεις του.
Εξηγώντας το «όχι» στον Ιωάννη Πλακιωτάκη (τον επίσημο υποψήφιο της ΝΔ για την περιφέρεια της Κρήτης), η τέως υπουργός είπε ότι η επιλογή του έγινε με «εσωκομματικά και εσωπαραταξιακά κριτήρια» και όχι με κριτήριο την προσφορά.
Για την επιλογή του Βασίλη Κικίλια στην περιφέρεια Αττικής, είπε ότι αποτελεί «επιλογή υψηλού πολιτικού ρίσκου».
Πρόκειται για πρόσωπο νέο και ικανό, αναγνώρισε, ωστόσο επανέλαβε ότι οι περιφερειάρχες θα διαχειριστούν τεράστια κονδύλια «ως μικροί πρωθυπουργοί».
Αφησε μάλιστα αιχμή για το γεγονός ότι ικανά στελέχη της ΝΔ με χρόνια εμπειρίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν ρωτήθηκαν για το θέμα.
«Θα χαρώ να δω τον κ. Κικίλια να μου πει πώς βλέπει τα πράγματα» εξήγησε, σπεύδοντας όμως να ξεκαθαρίσει ότι θα δει όλες τις υποψηφιότητες για να δει ποια είναι η πλέον κατάλληλη για να την στηρίξει.
Σχολιάζοντας μάλιστα τη θέση του εκπροσώπου της ΝΔ Πάνου Παναγιωτόπουλου ότι η ΝΔ εμπιστεύεται στις δημοτικές εκλογές πρόσωπα που στήριξαν την ίδια στις εσωκομματικές εκλογές, είπε ότι τώρα στη ΝΔ βαπτίζουν «καταξιωμένα στελέχη» πρόσωπα που στη διάρκεια των εκλογών χαρακτήριζαν «μηχανισμό».
Η υπουργός άφησε αιχμές για τον τρόπο λειτουργίας των κομμάτων, ιδιαίτερα της ΝΔ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αν τα κόμματα ήταν δημοκρατικά θα υπήρχαν όργανα για την ανάδειξη υποψηφίων».
Σημείωσε μάλιστα ότι η διαγραφή δεν υφίσταται σε σύγχρονα ευρωπαϊκά κόμματα, παρά μόνο εφόσον ένα στέλεχος έχει καταδικαστεί ποινικά.
«Στην Ελλάδα έχει ποινικοποιηθεί η πολιτική σκέψη» συνέχισε και υπενθύμισε ότι τα κόμματα επιδιώκουν συσπείρωση και όχι εκδίωξη στελεχών.
«Με την εκδίωξη στελεχών, η κοινωνία σού γυρίζει την πλάτη».
Κληθείσα να σχολιάσει την άποψη ότι η ίδια σχεδιάζει τη διάσπαση της Νέας Δημοκρατίας, η Ντόρα Μπακογιάννη υπενθύμισε ότι ακόμα και την ημέρα που η ίδια ψήφισε το Μνημόνιο δεν κάλεσε κανέναν βουλευτή να πράξει το ίδιο.
«Μην μεταβάλλουμε την έλλειψη στρατηγικής σε συνωμοσιολογία» είπε χαρακτηριστικά.
Για το Μνημόνιο εξήγησε ότι είναι έτοιμη οποιαδήποτε ρεαλιστική εναλλακτική πρόταση για την έξοδο της χώρας από την κρίση, πράγμα που -προς το παρόν- δεν βλέπει από καμία κατεύθυνση.
Σε ερώτηση για το πότε θα ανακοινώσει το νέο κόμμα, η τέως υπουργός είπε ότι «αυτό θα το δούμε».
Τέλος, για την υποψηφιότητα του γιου της Κώστα Μπακογιάννη στο Δήμο Καρπενησίου, είπε ότι είναι συγκινημένη και περήφανη ως μητέρα.
* Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Πάνος Παναγιωτόπουλος.
Ο τέως υπουργός είπε ότι ο κ. Μαρκογιαννάκης επεδίωκε τη διαγραφή του, προκειμένου να κινηθεί με πολιτική άνεση στα Χανιά, «τόπο προνομιακό για την οικογένεια Μητσοτάκη».
source:parapolitika.gr
top