4 κωπηλάτες 

έσπασαν το ρεκόρ διάπλου του Ατλαντικού...

Ένα ρεκόρ που κρατούσε 114 χρόνια κατόρθωσαν να σπάσουν τέσσερις κωπηλάτες οι οποίοι διέσχισαν τον Ατλαντικό, από τη Νέα Υόρκη μέχρι τα νησιά Σίλι, στις νοτιοδυτικές ακτές της Αγγλίας, μέσα σε κάτι λιγότερο από 44 ημέρες.
Ο ακριβής χρόνος που έκαναν οι τέσσερις κωπηλάτες ήταν 43 ημέρες, 21 ώρες, 26 λεπτά και 48 δευτερόλεπτα, δηλαδή εννέα ολόκληρες ημέρες λιγότερες από το προηγούμενο ρεκόρ που είχαν πετύχει το 1896 οι Νορβηγοί Τζορτζ Χάρμπο και Φρανκ Σάμουελσεν.
Το πλήρωμα αποτελείτο από τον Βρετανό πηδαλιούχο Λίβεν Μπράουν, 37 ετών, από το Εδιμβούργο, τον 33χρονο Ιρλανδό Ρέι Κάρολ, τον Ντον Λένοξ, 41 ετών από τη Γλασκόβη και τον Λίβαρ Νίστεντ, 39 ετών, από τα νησιά Φαρόε.
Μετά από δύο άκυρες εκκινήσεις λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και τεχνικών προβλημάτων οι τέσσερις άνδρες κατόρθωσαν τελικά να ξεκινήσουν το εγχείρημά τους στις 17 Ιουνίου με το επτάμετρο σκάφος τους, το Artemis Investments.
Στη διάρκεια του ταξιδιού τους αντιμετώπισαν κύματα ύψους 10 μέτρων και ανέμους ταχύτητας 65 χιλιομέτρων, έπαθαν τροφική δηλητηρίαση ενώ ο Μπράουν αναγκάστηκε να εγχειρίσει με ένα μαχαίρι το μολυσμένο δάχτυλο του ποδιού του Ρέι Κάρολ. 
source:protothema.gr
top