Η πρώτη γονδολιέρισσα - 

Σπάει παράδοση χιλιετίας!

Μαρίνα Κουτσούμπα
Μία παράδοση χιλίων περίπου ετών κατόρθωσε να σπάσει μία 24χρονη Ιταλίδα, καθώς είναι η πρώτη γυναίκα που θα μανουβράρει γόνδολα, πραγματοποιώντας ένα από τα παιδικά της όνειρα.

Το όνομα της Georgia Boscolo φιγουράρει πλέον και επίσημα ανάμεσα σε ένα από τα παλαιότερα επαγγέλματα της Βενετίας και αν αναλογιστεί κανείς πως από το 1094 καμία γυναίκα δεν έχει γίνει γονδολιέρισσα, το κατόρθωμά της είναι αξιοσημείωτο!
Μητέρα δύο παιδιών, πάσχιζε αρκετά χρόνια με τις δουλειές του σπιτιού, ενώ παράλληλα διάβαζε αγγλικά και μάθαινε τα τα γεωγραφικά ορόσημα της πόλης, καθώς είχε κληρονομήσει την αγάπη της για τις γόνδολες από τον πατέρα της, τον οποίο παρακολουθούσε από μικρή να μανουβράρει τη δική του γόνδολα, αρνούμενη να βγει έξω με τους φίλους της.
Μάλιστα, οι άντρες την κορόιδευαν ότι ποτέ δε θα κατάφερνε να κουμαντάρει τις γόνδολες καθώς είναι πολύ βαριές, αλλά εκείνη τους απαντούσε ότι έφερε στο κόσμο δύο παιδιά και αυτό είναι πιο δύσκολο από μια βάρκα! "Είμαι τόσο χαρούμενη που είμαι εγώ η πρώτη γυναίκα γονδολιέρης, νιώθω λες και ζω όνειρο, έκανα πραγματικότητα ότι φιλοδοξούσα από μικρό παιδί", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Tο κατόρθωμα της Georgia Boscolo, σύμφωνα με το δήμαρχο Giorgio Orsoni, αποτελεί ένα ακόμα βήμα σχετικά με την ισότητα των δύο φύλων, καθώς ο σεξισμός κατά το παρελθόν ήταν διάχυτος. 
source:cosmo.gr
top