Έκκληση στην κυβέρνηση 

του Ισραήλ να μην απελάσει 

400 παιδιά μεταναστών...

Αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει στο Ισραήλ μετά την απόφαση της κυβέρνησης να απελάσει 400 παιδιά μεταναστών. Σήμερα πήρε θέση και η σύζυγος του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ζητώντας να τους επιτραπεί να παραμείνουν στη χώρα.

Την έκκληση της Σάρας Νετανιάχου απέρριψε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Ελι Γισάι, ένας υπερορθόδοξος Εβραίος, υπέρμαχος της μείωσης του αριθμού των ξένων εργατών, πολλοί από τους οποίους μένουν παράνομα στο Ισραήλ.


«Ως ψυχολόγος και μητέρα δύο παιδιών, σας παρακαλώ να χρησιμοποιήσετε την εξουσία σας και να επιτρέψετε στα περισσότερα από τα 400 παιδιά να παραμείνουν στο Ισραήλ», αναφέρει η Νετανιάχου σε επιστολή της προς τον Γισάι.


Ο Γισάι, που έχει αποκαλέσει τους μετανάστες που δεν είναι Εβραίοι κίνδυνο για «την σιωνιστική επιχείρηση», δήλωσε ότι θα συναντηθεί με τη Νετανιάχου την Πέμπτη, αλλά ότι δεν θα διαφοροποιήσει την πολιτική του και ότι δεν μπορεί να αλλάξει το διάταγμα για την απέλαση που υπέγραψε η κυβέρνηση του Νετανιάχου.


Προσπαθώντας να λύσει το πρόβλημα της νομικής κατάστασης περίπου 1.200 παιδιών μεταναστών, η κυβέρνηση αποφάσισε πριν δύο εβδομάδες να καταλήξει σε έναν συμβιβασμό. Έτσι τα παιδιά που έχουν ζήσει στο Ισραήλ για περισσότερα από 5 χρόνια, μιλάνε εβραϊκά και πηγαίνουν στο σχολείο μπορούν να μείνουν στη χώρα.


Σύμφωνα με τους επίσημους αριθμούς οι μετανάστες στο Ισραήλ είναι περίπου 200.000. Οι περισσότεροι προέρχονται από την Αφρική, την Κίνα και τις Φιλιππίνες, ενώ περίπου οι μισοί ζουν στη χώρα αν και η βίζα τους έχει λήξει.source:protothema.gr
top