25 δισ. ευρώ πλήρωσε η 

Ιαπωνία την κατάθλιψη και τις αυτοκτονίες...


Οι περιπτώσεις κατάθλιψης και οι αυτοκτονίες στοίχισαν 25 δισεκατομμύρια ευρώ την περασμένη χρονιά στην ιαπωνική οικονομία, σύμφωνα με κυβερνητική έκθεση.

Τα διαφυγόντα κέρδη από τους ανθρώπους που έβαλαν τέλος στη ζωή τους και από αυτούς που σταμάτησαν να δουλεύουν εξαιτίας της κατάθλιψης μαζί με τις διάφορες κοινωνικές παροχές και τα ιατρικά έξοδα κόστισαν στην οικονομία της χώρας συνολικά 2.680 δισεκατομμύρια γεν (25 δισεκατομμύρια ευρώ), ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Το ποσοστό αυτοκτονιών στην Ιαπωνία ξεπερνά τις 25 σε 100.000 κατοίκους, σχεδόν το διπλάσιο από τον παγκόσμιο μέσο όρο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).
Ο κεντροαριστερός πρωθυπουργός Ναότο Καν τόνισε πως το αυξημένο ποσοστό αυτοκτονιών αποδεικνύει τα σοβαρά προβλήματα της χώρας. "Υπάρχουν πολλές αιτίες αυτοκτονίας. Αν τις αντιμετωπίσουμε θα μπορέσουμε να οικοδομήσουμε μια κοινωνία χωρίς δεινά", υπογράμμισε.
Ανάμεσα στα αίτια του φαινομένου, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι οι οικονομικές δυσκολίες που άρχισαν τη δεκαετία του '90, η πτώση του ιαπωνικού σοσιαλιστικού μοντέλου, και η κατάρρευση των οικογενειακών δεσμών. Επίσης αναφέρουν τη στροφή στο βουδισμό, που δεν θεωρεί την αυτοκτονία στίγμα.source:cosmo.gr
top