Συνάντηση Σαμαρά - ΓΣΕΕ...


Την ανησυχία τους για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την κατάσταση κυρίως στην αγορά εργασίας εξέφρασαν στον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, τα μέλη του προεδρείου της ΓΣΕΕ, τα οποία συναντήθηκαν μαζί του στη Ρηγίλλης.

Η ΓΣΕΕ παρουσίασε τις θέσεις της εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας πως η ύφεση μετατρέπεται σε κρίση απασχόλησης με διόγκωση της ανεργίας.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει συγκεκριμένα μέτρα που να βοηθούν την ανάπτυξη και την ενίσχυση των ανέργων και των χαμηλοσυνταξιούχων, κάνοντας λόγο για την ανάγκη εφαρμογής ενός νέου μείγματος οικονομικής πολιτικής.

Ο κ. Παναγόπουλος προέβλεψε ένα ιδιαίτερα «θερμό» φθινόπωρο και κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγελθεί για τη Θεσσαλονίκη, ενώ, αναφερόμενος στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, κάλεσε την κυβέρνηση να μη διανοηθεί να εφαρμόσει, όπως είπε χαρακτηριστικά, το μέτρο, οι επιχειρηματικές συμβάσεις να υπερισχύουν των κλαδικών.

Σε ερώτηση να σχολιάσει τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ο κ. Παναγόπουλος επεσήμανε πως «η γάτα δεν με νοιάζει τι χρώμα έχει, αλλά αρκεί να πιάνει ποντίκια» και τόνισε πως δεν κρίνονται οι ανασχηματισμοί αλλά η αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης.

Ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Ευάγγελος Μπουζούλας, εξέφρασε την ανησυχία του για την οικονομική κατάσταση, υπογραμμίζοντας πως δεν θα αλλάξει τίποτα με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση για το μνημόνιο.

Ο αρμόδιος τομέαρχης της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, επεσήμανε πως ο κυβερνητικός ανασχηματισμός μπορεί να προσπάθησε να κλείσει εσωπαραταξιακά ζητήματα της κυβέρνησης, τα κοινωνικά θέματα, όμως, παρέμειναν ανοιχτά.

Ο κ. Βρούτσης τόνισε πως το ζήτημα της ύφεσης και της ανεργίας είναι μπροστά μας και η αντιμετώπισή του αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τη ΝΔ.source:zougla.gr
top