Αναπτυξιακό πρόγραμμα 

50 δισ.δολ. ανακοίνωσε ο 

Ομπάμα...

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δημοσιοποίησε πρόγραμμα για τη χορήγηση 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις υποδομές σε οδικές αρτηρίες, αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς με την ελπίδα να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, δύο μήνες πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών στο Κογκρέσο.
Αυτό το νέο πρόγραμμα "δεν θα δημιουργήσει μόνο θέσεις εργασίας άμεσα αλλά θα οργανώσει καλύτερα την οικονομία μας μακροπρόθεσμα", δήλωσε ο Ομπάμα στη διάρκεια μιας συνδικαλιστικής συγκέντρωσης με αφορμή της Γιορτή της Εργασίας, που σηματοδοτεί την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας.
Το κόμμα του προέδρου, το οποίο σημειώνει απώλειες σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, μπορεί να υποστεί ακόμα μεγαλύτερες στις εκλογές της 2ας Νοεμβρίου για το Κογκρέσο όπου αναμένεται να ανανεωθεί το ένα τρίτο των εδρών της Γερουσίας και το σύνολο αυτών της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Το πρόγραμμα, εξαετούς διάρκειας, προβλέπει την κατασκευή και την ανακαίνιση οδικών αρτηριών (240.000 χλμ.) σιδηροδρομικών γραμμών (6.400 χλμ.) και 240 χλμ. διαδρόμων αεροδρομίων, διευκρίνισε ο Ομπάμα, ιδρύοντας μια "τράπεζα υποδομών" για το συντονισμό των χρηματοδοτήσεων των προγραμμάτων.
Η αμερικανική οικονομία παραμένει σε ύφεση, με ένα ποσοστό ανεργίας 9,6%, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο για την καταβολή των 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το πρόγραμμα πρέπει πρώτα να εγκριθεί από το Κογκρέσο. "Θα θέλαμε να εγκριθεί το νωρίτερο δυνατόν" είπε ο Ομπάμα. Ο πρόεδρος Ομπάμα είπε ότι θα εργαστεί μαζί με το Κογκρέσο ώστε οι επενδύσεις να χρηματοδοτηθούν χωρίς να υπάρξει αύξηση του ελλείμματος.source:tvxs.gr
top