Η τεμπελιά είναι 

κληρονομική!

Μαρίνα Κουτσούμπα
Κατά μάνα κατά κύρη κατά γιο και θυγατέρα ή ακόμα πιο σωστά το μήλο κάτω απ' τη μηλιά θα πέσει... κάπως έτσι λοιπόν φαίνεται ότι ακόμα και το "χάρισμα" της τεμπελιάς που χαρακτηρίζει ορισμένους ανθρώπους οφείλεται στα γονίδια που έλαβαν από τους γεννήτορές τους!

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας διατείνονται πως η τάση να είναι κάποιος ενεργητικός και να γυμνάζεται ή αντίθετα να περνάει την περισσότερη ώρα του στην πολυθρόνα ή στον καναπέ είναι θέμα γονιδίων. Μετά από πειράματα που πραγματοποίησαν σε ποντίκια οι ερευνητές διαπίστωσαν πως επεμβαίνοντας σε αυτά μπορούσαν να αυξήσουν το βαθμό της ενεργητικότητάς τους. Τα ποντίκια που είχαν υποστεί τροποποίηση ώστε να τους αρέσει το τρέξιμο κληροδότησαν αυτή την ιδιότητα και στους απογόνους τους.
Τα συμπεράσματα από την έρευνα αυτή ανοίγουν το δρόμο για την ανάπτυξη φαρμάκων εναντίον της τεμπελιάς, στοχεύοντας στα γονίδια που έχει διαπιστωθεί ότι συνδέονται με την επιθυμία να είναι κάποιος δραστήριος και ενεργητικός.
«Η ανακάλυψή μας συνδέεται με την ανθρώπινη υγεία. Είναι η αρχή για την ανάπτυξη φαρμάκων που θα κάνουν κάποιον να αισθάνεται ευχάριστα όταν είναι δραστήριος ή όταν γυμνάζεται, ενώ αντίθετα θα νιώθει άβολα όταν παραμένει αδρανής για μεγάλο χρονικό διάστημα», επισημαίνουν οι ερευνητές στο άρθρο τους στην επιθεώρηση "Ρroceedings of the Royal Society Β".source:cosmo.gr
top