Επικρίνει τις διαπραγματεύσεις
Ισραήλ - Παλαιστινίων ο 
Τύπος στη Συρία...
Ο Τύπος στη Συρία επικρίνει σήμερα την ανακοίνωση της επανέναρξης των άμεσων διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστινίους στις 2 Σεπτεμβρίου, οι οποίες, κατ’ αυτόν, είναι παντελώς ανώφελες.
«Εάν το Ισραήλ δεν είναι έτοιμο να εφαρμόσει τις διεθνείς αποφάσεις και δεν αναγνωρίζει στους Παλαιστινίους κανένα από τα δικαιώματά τους κι εξακολουθεί τους εποικισμούς και το εμπάργκο, για ποιόν λόγο τότε να επαναληφθούν οι διαπραγματεύσεις, οι οποίες είτε θα καταλήξουν σε μία αποτυχία, ή σε μία συμφωνία χειρότερη ακόμη και από του Όσλο;», αναρωτιέται στο κύριο άρθρο της η κυβερνητική εφημερίδα Τεσρίν.
«Εάν η αμερικανική κυβέρνηση δεν σκοπεύει να ασκήσει πραγματικές πιέσεις στο Ισραήλ και εάν το Κουαρτέτο δεν έχει αυτήν την δυνατότητα, τότε οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν κανένα νόημα», εκτιμά η εφημερίδα.
Η επίσης φιλοκυβερνητική Αλ Ουατάν γράφει από την πλευρά της πως ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς «εγκατέλειψε τον παλαιστινιακό λαό προκειμένου να ικανοποιήσει την Ουάσιγκτον, η οποία εναγωνίως αναζητεί πολιτικά οφέλη έπειτα από την αποτυχία της στο Ιράκ».
«Ο παλαιστίνιος πρόεδρος πρόκειται να ξεκινήσει ανώφελες διαπραγματεύσεις, οι οποίες δεν θα καλύπτουν το θέμα της ιερής πόλης της Ιερουσαλήμ, ούτε τα δικαιώματα των Παλαιστινίων», γράφει η Αλ Ουατάν, η οποία επικρίνει επίσης «τους Άραβες που σπεύδουν να καλύψουν τις αδιέξοδες τούτες διαπραγματεύσεις».source:kathimerini.gr
top