Ετοιμάζεται για «επέλαση» 
ο κινεζικός κινηματογράφος...
Την πρόθεσή της να αυξήσει την παρουσία της στην κινηματογραφική «αρένα» ανακοίνωσε η Κίνα.


Για εντυπωσιακή «επέλαση» στο χώρο του κινηματογράφου ετοιμάζεται η Κίνα, καθώς, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της Διεύθυνσης Ραδιοφωνίας, Κινηματογράφου και Τηλεόρασης, σκοπεύει να επεκτείνει την κινηματογραφική της βιομηχανία, γυρίζοντας περισσότερες ταινίες και κατασκευάζοντες περισσότερες κινηματογραφικές αίθουσες.
«Μέχρι τώρα φέτος, έχουμε φτάσει τον αριθμό κινηματογράφων που είχαμε κατασκευάσει και πέρυσι, αλλά πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να ικανοποιήσουμε την, συνεχώς αυξανόμενη, ζήτηση» είπε ο Ζάο Σι, υποδιευθυντής της Διεύθυνσης.
Το τοπικό blockbuster, «Επιπτώσεις», έσπασε το ρεκόρ όλων των εποχών για το κινεζικό box office, με εισπράξεις 532 εκατομμυρίων γουάν (79 εκατομμυρίων δολαρίων) αυτό το μήνα. Η ταινία ξεπέρασε την «Ίδρυση μίας Δημοκρατίας», η οποία είχε αποφέρει έσοδα ύψους 420 εκατομμυρίων γουάν (62 εκατομμυρίων δολαρίων).
Η Κίνα εξακολουθεί να λειτουργεί προστατευτικά όσον αφορά την κινηματογραφική της βιομηχανία, περιορίζοντας τις εισαγόμενες ξένες ταινίες στις 20 ετησίως.
source:kathimerini.gr
top