Ο mr.WikiLeaks δείχνει 

Πεντάγωνο...


«Είχαμε προειδοποιηθεί από τις μυστικές υπηρεσίες της Αυστραλίας να περιμένουμε κάτι τέτοιο»

Ο Τζούλιαν Ασάνγκε, ιδρυτής του ιστότοπου αποκαλύψεων WikiLeaks, που κατηγορήθηκε για επίθεση και βιασμό στη Σουηδία, πιστεύει σήμερα πως το Πεντάγωνο ενδέχεται να βρίσκεται πίσω από τις κατηγορίες με στόχο «να καταστρέψουν» την ιστοσελίδα που έχει εξευτελίσει τον αμερικανικό στρατό.

Όπως ο ίδιος τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Αφτονμπλάντετ: «Δεν γνωρίζω ποιος κρύβεται πίσω από αυτές τις κατηγορίες. Όμως μας είχαν προειδοποιήσει πως, φερ’ ειπείν το Πεντάγωνο, θα μας έπαιζε άσχημα παιγνίδια για να μας καταστρέψει».


«Ιδιαίτερα με είχαν προειδοποιήσει για τις σεξουαλικές παγίδες», υποστήριξε χωρίς να διευκρινίζει εάν πιστεύει πως έχει πέσει θύμα μίας τέτοιας πλεκτάνης: «ίσως ναι, ίσως όχι».


Ο Ασάνγκε στη σημερινή του συνέντευξη θεωρεί πως αν και απεσύρθη το ένταλμα σύλληψής του, όλο αυτό το επεισόδιο θα επιφέρει «μεγάλες ζημιές» στη WikiLeaks.

Όσον αφορά τις κατηγορίες, ο Ασάνγκε δηλώνει σοκαρισμένος καθότι όπως χαρακτηριστικά είπε: «με έχουν κατηγορήσει για ένα σωρό πράγματα, αλλά για τίποτε τόσο σοβαρό».

«Εκείνο που θέλω να τονίσω είναι πως ποτέ μου δεν είχα, ούτε στη Σουηδία, ούτε σε άλλη χώρα, σεξουαλικές σχέσεις με κάποια κατά τρόπο που δεν συμφωνούσε με την αμοιβαία βούληση και των δύο πλευρών», δηλώνει ο Ασάνγκε, αρνούμενος να αποκαλύψει τις δύο γυναίκες που βρίσκονται πίσω από το σκάνδαλο, μη θέλοντας «να σύρει στη λάσπη την ιδιωτική ζωή ανθρώπων, προτού διευκρινισθεί η κατάσταση». Αναρωτιέται βέβαια: «Γιατί αυτές πήγαν στην αστυνομία; Τι κρύβεται πίσω από αυτό;».


Τέλος, ο ιδρυτής της WikiLeaks κατακρίνει τα μέσα ενημέρωσης, τα οποία δημοσίευσαν χωρίς δεύτερη σκέψη και «τυφλά» τις κατηγορίες εναντίον του.


Ο ιδρυτής της WikiLeaks, δήλωσε ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Αυστραλίας τον είχαν προειδοποιήσει για την ύπαρξη σχεδίου που στόχευε στην δυσφήμιση της ιστοσελίδας, την ώρα όπου επρόκειτο να δημοσιευθούν νέα απόρρητα έγγραφα των ΗΠΑ σχετικά με τον πόλεμο στο Αφγανιστάν.


Νέα είδηση: «Είχαμε προειδοποιηθεί από τις μυστικές υπηρεσίες της Αυστραλίας να περιμένουμε κάτι τέτοιο. Είχαν ορισμένες ανησυχίες ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο» δήλωσε ο Τζούλιαν Ασάνγκε, σε συνέντευξη του στο κανάλι Al Jazeera.


«Δεν έχουμε άμεσα στοιχεία σε αυτό το στάδιο ότι πρόκειται για επιχείρηση των μυστικών υπηρεσιών ή ότι επηρεάστηκε από μία επιχείρηση των μυστικών υπηρεσιών αλλά σίγουρα είναι ενοχλητικό. Αποφάσισαν ότι η άλλη κατηγορία δεν ήταν αξιόπιστη και ερευνούν αυτήν. Υποθέτω ότι θα βρουν ότι ούτε αυτή είναι αξιόπιστη» σημείωσε ο ιδρυτής της WikiLeaks.
source:newsbeast.gr
top