Εμπλοκή Πεντάγωνου στον 

"βιασμό" από τον ιδρυτή της 

WikiLeaks;


Εμπλοκή Πεντάγωνου στον "βιασμό" από τον ιδρυτή της WikiLeaks;
Οι κατηγορίες που βάραιναν τον ιδρυτή της ιστοσελίδας WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνγκε, για τον βιασμό δύο γυναικών στη Σουηδία κατερρίφθησαν, αλλά ο Ασάνγκε είπε σήμερα πως το αμερικανικό Πεντάγωνο ενδέχεται να βρίσκεται πίσω από αυτές τις κατηγορίες με στόχο, κατά τον ίδιον, «να καταστρέψουν» την ιστοσελίδα που έχει «εξευτελίσει τον Αμερικανικό Στρατό» δημοσιεύοντας απόρρητα έγγραφα.

Ο ίδιος δήλωσε σχετικά σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αφτονμπλάντετ»: «Δεν γνωρίζω ποιος κρύβεται πίσω από αυτές τις κατηγορίες. Όμως, μας είχαν προειδοποιήσει πως, φερ’ ειπείν το Πεντάγωνο, θα μας έπαιζε άσχημα παιγνίδια, για να μας καταστρέψει. Με είχαν προειδοποιήσει για τις σεξουαλικές παγίδες» χωρίς να διευκρινίζει εάν πιστεύει πως έχει πέσει θύμα μίας τέτοιας πλεκτάνης.


Και πρόσθεσε: «Εκείνο που θέλω να τονίσω είναι πως ποτέ μου δεν είχα, ούτε στη Σουηδία ούτε σε άλλη χώρα, σεξουαλικές σχέσεις με κάποια κατά τρόπο που δεν συμφωνούσε με την αμοιβαία βούληση και των δύο πλευρών».


Ο Ασάνγκε, στη σημερινή του συνέντευξη, τονίζει πως, μολονότι η σουηδική εισαγγελία απέσυρε το ένταλμα σύλληψής του, η υπόθεση θα επιφέρει «μεγάλες ζημιές» στη WikiLeaks.
source:madata.gr
top