Financial Times: Η κυβέρνηση 

Παπανδρέου κληρονόμησε χάος...


Financial Times: Η κυβέρνηση Παπανδρέου κληρονόμησε χάος
Με το… αγαπημένο τους θέμα, το ελληνικό χρέος, ασχολούνται για ακόμη μία φορά τα ξένα οικονομικά ΜΜΕ.
Σε άρθρο τους που το υπογράφει ο δημοσιογράφος Άλαν Μπίτι, οι Financial Times κάνουν μια εφ’ όλης της ύλης τοποθέτηση στο θέμα χαρακτηρίζοντας τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, «ανίκανο και ψεύτη» και «χαώδη» την κατάσταση που παρέλαβε η κυβέρνηση Παπανδρέου.
Στο άρθρο του ο κ. Μπίτι σημειώνει ότι θεωρεί πιθανότερο σενάριο την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ύστερα από έναν χρόνο υπό την προϋπόθεση, όμως, ότι ο προϋπολογισμός θα είναι πλεονασματικός όπως συνέβη και στο α’ τρίμηνο του 2010.
Ο κ. Μπίτι σημειώνει ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου «κληρονόμησε ένα χάος» ωστόσο κατάφερε να προχωρήσει αρκετές διαρθρωτικές αλλαγές χωρίς να υπάρξει μεγάλη πολιτική ή κοινωνική αντίδραση: «Υπήρξαν απεργίες και διαμαρτυρίες αναμφίβολα. Αλλά όχι χάος και κατάρρευση της δημόσιας τάξης, τουλάχιστον όχι ακόμη» ανέφεραν οι Financial Times.
Ο δημοσιογράφος, παράλληλα, χαρακτηρίζει τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή «ανίκανο και ψεύτη» και συστήνει στον Γιώργο Παπανδρέου να παραδειγματιστεί από την κεντροαριστερή κυβέρνηση του Λούλα ντα Σίλβα στη Βραζιλία που μετέτρεψε σε πολιτικό όφελος τη δημοσιονομική αυστηρότητα που επέβαλε.source:madata.gr
top