Στάχτη και... 

BlackBerry...


Η καναδική εταιρεία κατασκευής του «έξυπνου» κινητού τηλεφώνου BlackBerry χαρακτήρισε σήμερα αδιανόητο οι κυβερνήσεις να μπορούν να απαγορεύουν την κρυπτογράφηση των τηλεπικοινωνιών, εν μέσω της διαμάχης στην οποία βρίσκεται με πολλές χώρες όσον αφορά το θέμα αυτό.

«Αν απαγορευόταν η κατά κύριο λόγο κρυπτογράφηση, θα έκλειναν (οι επικοινωνίες για) τις εταιρείες, το εμπόριο, τις τράπεζες, το ίντερνετ», δήλωσε ο διευθυντής του καναδικού ομίλου Research in Motion (RIM), Μάικ Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στην αμερικανική εφημερίδα New York Times.


«Πράγματι, θα εμποδίζονταν όλα. Αυτό δεν έχει πολλές πιθανότητες να συμβεί», είπε ο Λαζαρίδης.


Ο Λαζαρίδης έκανε τις δηλώσεις αυτές την ώρα που η Σαουδική Αραβία αποφάσισε χθες να αναστείλει τις υπηρεσίες των BlackBerry στη χώρα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν σήμερα ότι είναι οριστική η απόφασή τους να αναστείλουν από τις 11 Οκτωβρίου τις κύριες υπηρεσίες των τηλεφώνων BlackBerry, αλλά ότι εξακολουθούν να υπάρχουν πιθανότητες συνομιλιών με την κατασκευάστρια εταιρεία.


Οι χώρες αυτές του Κόλπου αξιώνουν να μπορούν να επιβλέπουν τα κινητά αυτά τηλέφωνα του καναδού κατασκευαστή, ο οποίος ανταπάντησε ότι δεν κάνει καμία παραχώρηση για την προσβολή του συστήματός του κρυπτογράφησης, το οποίο είναι ιδιαίτερα ασφαλές.


Η κυβέρνηση της Ινδίας, η οποία επικαλέστηκε επίσης θέματα εθνικής ασφάλειας και τη δυσκολία ελέγχου του BlackBerry, απείλησε επίσης πρόσφατα να απαγορεύσει ορισμένες υπηρεσίες των συσκευών αυτών της RIM στη χώρα.source:zougla.gr
top