Τα δημοσιονομικά της

Ελλάδας παράδειγμα προς

αποφυγή για τη Βρετανία...

Ως παράδειγμα προς αποφυγή παρουσίασε τα δημοσιονομικά θέματα της Ελλάδας, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον υπερασπίζοντας παράλληλα το ενδεχόμενο περικοπών σε δημόσιο τομέα λόγω των μέτρων λιτότητας για τη μείωση του ελλείμματος.

Όπως είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, η μη λήψη μέτρων συνεπάγεται με μη εύρυθμη λειτουργία της οικονομίας, έλλειψη εμπιστοσύνης και καθόλου ανάπτυξη.

«Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ο κίνδυνος η Βρετανία να βρεθεί στη θέση χωρών όπως η Ελλάδα», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας πως σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο τα μέτρα θα είναι δραστικότερα και βίαια με αυξημένες απολύσεις.

«Υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ, αφού οι περικοπές στις δαπάνες θα οδηγήσουν σε μια ισχυρότερη, καλύτερη και πιο ισορροπημένη βρετανική οικονομία», προσέθεσε ο Κάμερον.

Άλλωστε μέσω επιστολής του Κάμερον και του Κλεγκ (αναπληρωτής πρωθυπουργός) προς του υπουργούς σημείωσαν πως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η μείωση του ελλείμματος από το 11% του ΑΕΠ που είναι αυτό το διάστημα. 
source:cosmo.gr
top