Να συνεχίσει τις 

«μετεγγραφές» 

συμβούλων σκοπεύει ο πρωθυπουργός...

Ο Τομάζο Πάντοα Σκιόπα (αριστερά) διετέλεσε υπουργός Οικονομίας στην κυβέρνηση Πρόντι
Ο Τομάζο Πάντοα Σκιόπα (αριστερά) διετέλεσε υπουργός Οικονομίας στην κυβέρνηση Πρόντι .
Αθήνα
Μετά την ανακοίνωση της τοποθέτησης τού Ιταλού πρώην υπουργού Οικονομίας Τομάζο Πάντοα Σκιόπα στη θέση του συμβούλου σε θέματα οικονομίας, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου εμφανίζεται διατεθειμένος να προχωρήσει και σε άλλες «μετεγγραφές» από το εξωτερικό σε θέσεις συμβούλων, με στόχο την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Η συμφωνία για την τοποθέτηση του Ιταλού συμβούλου έκλεισε μετά τις προσωπικές επαφές που είχαν οι κ. Παπανδρέου και Σκιόπα.

Σύμφωνα με το Βήμα, τα καθήκοντα που θα αναλάβει του επιτρέπουν μέγιστη δυνατότητα παρέμβασης σε τομείς αρμοδιοτήτων βασικών υπουργείων και σε ό,τι αφορά την υλοποίηση του μνημονίου, όπως επίσης και των πρόσθετων δεσμεύσεων που ζητεί η τρόικα.

Κατά ορισμένους κύκλους, η τοποθέτησή του υπαγορεύτηκε από την ανάγκη να βρεθεί ένα έμπειρο πρόσωπο, που μέσω των διασυνδέσεών του θα καθοδηγεί την κυβέρνηση προκειμένου να αποφεύγει τις κακοτοπιές και θα αποτελεί έναν αξιόπιστο συνομιλητή για τις αγορές.

Πάντως, αναπάντητο παραμένει το ερώτημα πώς θα αντιδράσουν οι υπουργοί της κυβέρνησης, πολλοί εκ των οποίων αιφνιδιάστηκαν από την άφιξη του Τομάζο Πάντοα Σκιόπα στο Μέγαρο Μαξίμου.source:in.gr
top