Οι δίαιτες των stars...


Θαυμάζουμε τα καλλίγραμμα κορμιά τους στις ταινίες τους και ζηλεύουμε τις εμφανίσεις τους στο κόκκινο χαλί. Οι καλλονές του Χόλιγουντ καταφέρνουν να είναι ακαταμάχητες κάθε φορά που τις εντοπίζει ο φωτογραφικός φακός.

Ορίστε, λοιπόν, μερικές από τις πιο εξωφρενικές δίαιτες των σταρ:
Η μακροβιοτική δίαιτα
Εχει τις ρίζες της στην αρχαία κινεζική ιατρική, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλής στο Χόλιγουντ, ενώ μεγάλη της φαν δηλώνει η Μαντόνα. Η μακροβιοτική δίαιτα περιλαμβάνει προϊόντα ολικής άλεσης, ωμά ή ψητά λαχανικά, φασόλια και προϊόντα σόγιας. Και μπορεί να έχει χαρίσει στη «βασίλισσα της ποπ» το γυμνασμένο κορμί που επιδεικνύει με καμάρι στις συναυλίες της, ωστόσο οι ειδικοί τονίζουν ότι μια τέτοια διατροφή μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην υγεία μας. Ο οργανισμός μας δεν λαμβάνει τις συνιστώμενες ποσότητες ασβεστίου, σιδήρου, μαγνησίου και πρωτεΐνης, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα μας να δείχνει χλομή και να χάνουμε την ενέργειά μας.
Η δίαιτα Ατκινς
Ανακαλύφθηκε από τον δόκτορα Ρόμπερτ Ατκινς στη δεκαετία του ’70, ωστόσο πολλές διάσημες σταρ, μεταξύ των οποίων και η 42χρονη ηθοποιός Τζένιφερ Ανιστον, παραμένουν πιστές στους κανόνες της. Οι οποίοι περιλαμβάνουν μείωση των τροφών που περιέχουν υδατάνθρακες, όπως τα ζυμαρικά, τα φρούτα και τα λαχανικά, και αύξηση των πρωτεϊνών και του λίπους. Ωστόσο, σύμφωνα με τους διατροφολόγους, η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων λίπους, και ειδικά κορεσμένου, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για ασθένειες της καρδιάς.
Η δίαιτα της ωμοφαγίας
Με ορκισμένες φαν όπως η Ντέμι Μουρ, που στα 48 της έχει αναλογίες που θα ζήλευαν αρκετές 20χρονες, η δίαιτα αυτή αποτελεί άλλη μία τάση του Χόλιγουντ. Το 75% των τροφών που καταναλώνονται είναι ωμά λαχανικά, φρούτα, ξηροί καρποί και δημητριακά, ενώ το κρέας και τα μαγειρεμένα πιάτα απαγορεύονται. Κι ενώ τα οφέλη για την υγεία από τη μειωμένη κατανάλωση ζωικών τροφών είναι σημαντικά, αρκετοί γιατροί υποστηρίζουν ότι η δίαιτα αυτή συνδέεται με συμπτώματα όπως δυσκολία στην πέψη, προβλήματα στο συκώτι και τα νεφρά και ναυτία.
Η δίαιτα της… παιδικής κρέμας
Οι εντυπωσιακές ηθοποιοί Ρις Γουίδερσπουν και Τζένιφερ Ανιστον προετοιμάζονται για τις πρεμιέρες των ταινιών τους και τις κινηματογραφικές απονομές αντικαθιστώντας δύο γεύματα με ένα μπολ πολτοποιημένης παιδικής τροφής και πίνοντας δύο λίτρα νερού καθημερινά. Οι θερμίδες που προσλαμβάνει ο οργανισμός με αυτή τη δίαιτα δεν ξεπερνούν τις 600 - αριθμός που, σύμφωνα με τους γιατρούς, είναι επικίνδυνος για τον μέσο ενήλικα.
Η δίαιτα του… χυμού
Η ψηλόλιγνη Γκουίνεθ Πάλτροου ακολούθησε πρόσφατα ένα διατροφικό πρόγραμμα τριών εβδομάδων που περιλάμβανε δύο πολτοποιημένα γεύματα και την κατανάλωση στερεάς τροφής μόνο μία φορά την ημέρα. Ωστόσο, οι γιατροί προειδοποιούν ότι η μειωμένη κατανάλωση πρωτεϊνών, υδατανθράκων και γαλακτοκομικών προϊόντων προκαλεί κούραση, ενώ στερεί από τον οργανισμό αρκετά απαραίτητα συστατικά. 
source:cosmo.gr
top