Σύλληψη διακινητών 

λαθρομεταναστών στον Εβρο...



Σαράντα δύο λαθρομετανάστες και επτά διακινητές συνέλαβαν οι αρμόδιες αρχές στις Φέρες του Έβρου, έπειτα από παρακολούθηση.
     
Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομεταναστών του τμήματος Συνοριακής φύλαξης Φερών εντόπισαν 42 λαθρομετανάστες στην περιοχή Δορίσκου, κοντά στο Δέλτα του Έβρου. Στο σημείο έφτασε ένα φορτηγό αυτοκίνητο, ακολουθούμενο από ένα ΙΧ, ενώ ένα δεύτερο όχημα περίμενε στη διασταύρωση Δορίσκου. Μόλις έφτασαν τα δύο οχήματα, οι περισσότεροι λαθρομετανάστες επιβιβάστηκαν στο φορτηγό, ενώ άλλοι παρέμειναν στο σημείο. Οι αστυνομικοί ακολούθησαν τα οχήματα και τα ακινητοποίησαν στις Φέρες.
      Κατά τον αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός του φορτηγού μετέφερε 21 λαθρομετανάστες και στα δύο ΙΧ αυτοκίνητα επέβαιναν από τρία άτομα, που σκοπό είχαν την ενημέρωση του οδηγού του φορτηγού για ύπαρξη αστυνομικών ελέγχων.
      Από την προανάκριση προέκυψε ότι το φορτηγό ήταν κλεμμένο κι έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος.
 Δύο από τους διακινητές έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παρόμοιες υποθέσεις και ένας για κλοπή και απόπειρα κλοπής οχήματος.
      Για τη μεταφορά τους, οι λαθρομετανάστες κατέβαλαν 1.000 ευρώ και μετά την άφιξή τους στην Αθήνα θα κατέβαλαν 1.200 ευρώ επιπλέον.
      Κατασχέθηκαν τα 3 οχήματα, 11 κινητά τηλέφωνα και οι κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας.
      Οι συλληφθέντες, 7 διακινητές και 42 λαθρομετανάστες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.
source:nooz.gr
top