Τουρκικό «μπλόκο» στις Κυπριακές Αερογραμμές



Αρνητική ήταν η απάντηση της Τουρκίας σε αίτημα των Κυπριακών Αερογραμμών ώστε αεροπλάνα της εταιρείας να χρησιμοποιήσουν τον τουρκικό εναέριο χώρο.

Ο προϊστάμενος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων των Κυπριακών Αερογραμμών Κυριάκος Κυριάκου δήλωσε ότι ύστερα από συνεννόηση με το υπουργείο Συγκοινωνιών, η εταιρεία υπέβαλε σχέδια για δύο πτήσεις στις αρμόδιες αρχές της Τουρκίας.

Το πρώτο σχέδιο υποβλήθηκε χθες και αφορούσε την πτήση Λάρνακας- Βρυξελλών και το δεύτερο σήμερα για την πτήση Λάρνακας- Άμστερνταμ. Η απάντηση της Άγκυρας, ανέφερε ο κύριος Κυριάκου, ήταν αμέσως αρνητική.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει προβεί εκ νέου σε διαβήματα προς όλους τους αρμόδιους φορείς τόσο διεθνώς όσο και της ΕΕ, αναφορικά με την απαγόρευση,που επιβάλλει η Τουρκία για χρήση του εναέριου της χώρου από τα κυπριακά αεροσκάφη.


Όπως ανέφερε ο κ. Στεφάνου, τα διαβήματα έγιναν από την Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων Ερατώ Κοζάκου- Μαρκουλλή, μετά τα προβλήματα με τις ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων κυπριακών αεροσκαφών, λόγω της "λευκής απεργίας" στην Ελλάδα.
source:nooz.gr
top