Ο. Stone: Ο Χίτλερ 

έκανε μεγαλύτερο κακό στο ρωσικό λαό παρά στους Εβραίους

Μαρίνα Κουτσούμπα
Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσαν οι δηλώσεις του Αμερικανού σκηνοθέτη Oliver Stone, με το Κέντρο Σιμόν-Βίσενταλ να τον κατηγορεί για αντισημιτισμό, καθώς, όπως επισημαίνει, μείωσε τη σημασία του Ολοκαυτώματος.

O Oliver Stone είναι ένας ακόμη παπαγάλος στην αντισημιτική χορωδία”, σημείωσε σε ανακοίνωσή του ο ραβίνος Άμπραχαμ Κούπερ που διευθύνει το Κέντρο, σκοπός του οποίου είναι η διατήρηση της μνήμης του Ολοκαυτώματος.
Οι δηλώσεις του Oliver Stone σε συνέντευξη που παραχώρησε στη βρετανική εφημερίδα “Sunday Times”, όπως για παράδειγμα ότι ο Αδόλφος Χίτλερ “έκανε μεγαλύτερο κακό στο ρωσικό λαό απ' ό,τι στους Εβραίους” προκάλεσε αντιδράσεις.
Ερωτηθείς μάλιστα για ποιο λόγο η τελευταία του δουλειά, μία σειρά ντοκιμαντέρ με τίτλο "Η Κρυφή Ιστορίας της Αμερικής", επικεντρώνεται στο Ολοκαύτωμα, σημείωσε πως αυτό προέκυψε "εξαιτίας της κυριαρχίας των Εβραίων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης".
"Έχουν την τελευταία λέξη σε κάθε σχόλιο, είναι το πιο ισχυρό λόμπι στην Ουάσινγκτον. Το Ισραήλ έχει γ* την εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής επί χρόνια", ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ μετά τις αντιδράσεις επιχείρησε να κατευνάσει τα πνεύματα, εκδίδοντας την ακόλουθη απολογητική ανακοίνωση:
"Προσπαθώντας να δώσω μία ευρύτερη εικόνα των θηρωδιών που έπραξαν οι Γερμανοί εις βάρος πολλών λαών, έκανα έναν αδέξιο συσχετισμό με το Ολοκαύτωμα, για τον οποίο λυπάμαι και ζητώ συγγνώμη.
Είναι προφανές ότι οι Εβραίοι δεν ελέγχουν τα Μέσα Ενημέρωσης, ή οποιαδήποτε άλλη βιομηχανία. Το γεγονός ότι το Ολοκαύτωμα εξακολουθεί να παραμένει ένα σημαντικό, ζωντανό και τρέχον θέμα ακόμη και σήμερα οφείλεται πράγματι στην σκληρή δουλειά ενός ευρύτατου συνασπισμού για να διατηρηθεί η μνήμη αυτής της θηριωδίας -και πρόκειται πράγματι για θηρωδία", σημείωσε.
source:cosmo.gr
top