Γερουλάνος: Μνημόνιο 

συνεργασίας για πολιτισμό-τουρισμό με Βουλγαρία

Γερουλάνος: Μνημόνιο συνεργασίας για πολιτισμό-τουρισμό με ΒουλγαρίαΣήμερα υπεγράφη στη Σόφια μνημόνιο συνεργασίας στον Πολιτισμό και τον Τουρισμό στο πλαίσιο της 1ης Συνάντησης Ανωτάτου Συμβουλίου Ελλάδας – Βουλγαρίας.
Η συνάντηση έγινε παρουσία του Πρωθυπουργού Γιώργου 
Παπανδρέου και του Βουλγάρου ομολόγου του Boyko Borisov,  των υπουργικών συμβουλίων των δυο χωρών Στο πλαίσιο της διακυβερνητικής συνάντησης, ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος υπέγραψε μαζί με τον όμολογό του Υπουργό Πολιτισμού της Βουλγαρίας Vezhdi Rashidov, διμερή Μορφωτική Συμφωνία για τον Πολιτισμό. Στο Παράρτημα του προγράμματος Συνεργασίας προβλέπονται μεταξύ άλλων τα εξής:
Ίδρυση βουλγαρικού Ιδρύματος Πολιτισμού στην Αθήνα κατ αντιστοιχία του ελληνικού στη Σόφια.
Από κοινού διοργάνωση αρχαιολογικής έκθεσης με θέμα «Ελλάς – Βουλγαρία: σχέσεις και αλληλεπιδράσεις από την πρώιμη αρχαιότητα ως τους ρωμαϊκούς χρόνους».
Προώθηση της συνεργασίας πάνω στη μελέτη, διατήρηση και ανάδειξη του πολιτιστικού δικτύου Ίσμαρος-Κρούμοβγκραντ αλλά και των τειχών της αρχαίας πόλης των Αβδήρων και του λαξευμένου στο βράχο ιερού, Gluhite Kamani στη Βουλγαρία.
Μετάφραση ελληνικών και βουλγαρικών επιστημονικών εκδόσεων που αφορούν σε ιστορικά μνημεία των δυο χωρών και στις δυο γλώσσες.
source:gossip-tv.gr
top