Εταιρείες Πετρελαιοειδών: Δεν μπορούμε να καλύψουμε την αγορά


O Σύνδεσμος των Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών, εκφράζει την έντονη αγωνία του για τις τελευταίες εξελίξεις στην αγορά και ιδιαίτερα με τις απεργιακές κινητοποιήσεις των Μεταφορέων που έχουν δημιουργήσει σοβαρές ελλείψεις καυσίμων στην αγορά.


Με αφορμή αναφορές στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σχετικά με τις δυνατότητες των Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών να εξυπηρετούν την αγορά καυσίμων χρησιμοποιώντας τα Ιδιόκτητα Βυτιοφόρα Αυτοκίνητα, ο Σύνδεσμος σε ανακοίνωσή του επισημαίνει τα εξής:


1.Οι Εταιρίες Εμπορίας Πετρελαιοειδών δεν έχουν τα Ι.Χ. βυτιοφόρα που

απαιτούνται για να εξυπηρετήσουν τόσο το καταναλωτικό κοινό όσο και τους κρίσιμους τομείς της πραγματικής οικονομίας όπως οι Εποχιακές Βιομηχανίες, ο Τουρισμός, τα τουριστικά σκάφη κλπ.

Οι μέχρι σήμερα διαχρονικές αποφάσεις του  Υπουργείου     Μεταφορών, απαγορεύουν ή θέτουν περιορισμούς στο     νόμιμο και συνταγματικό δικαίωμα των Εταιριών Εμπορίας     Πετρελαιοειδών να αποκτούν τις αναγκαίες άδειες κυκλοφορίας ιδιωτικής Χρήσης βυτιοφόρων αυτοκινήτων     για την κάλυψη     των δραστηριοτήτων τους.


2.Πέραν όμως των παραπάνω αντισυνταγματικών περιορισμών και απαγορεύσεων, από χθες το πρωί, παρακωλύεται - από ορισμένους κατόχους Δ.Χ. αυτοκινήτων- η διακίνηση καυσίμων με Ι.Χ. βυτιοφόρα αυτοκίνητα με αποτέλεσμα  να μην μπορεί ούτε στοιχειωδώς να εξυπηρετηθεί η αγορά.


“Θέλουμε να τονίσουμε ότι λόγω των παραπάνω ιδιαίτερα δυσμενών  συνθηκών,  οι Εταιρίες-Μέλη του Συνδέσμου μας - παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλου του προσωπικού τους και τα ελάχιστα Ι.Χ. βυτιοφόρα αυτοκίνητα που διαθέτουν - αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες της αγοράς σε καύσιμα”, καταλήγει η ανακοίνωση των εταιρειών εμπορίας.
source:protothema.gr
top