Κατέλαβαν ελικόπτερο

Ένα ρωσικό ελικόπτερο του ΟΗΕ, με τέσσερις Ρώσους πλήρωμα και πέντε Σουδανούς επιβάτες, κατελήφθη χθες Δευτέρα από τους αντάρτες στη σουδανική επαρχία του Νταρφούρ, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Χθες οι αντάρτες κατέλαβαν ένα ελικόπτερο της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας UTAir με τέσσερις Ρώσους μέλη του πληρώματος και πέντε επιβάτες, πολίτες του Σουδάν», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Η εταιρεία UTAir εργάζεται στο Σουδάν με συμβόλαιο από τον ΟΗΕ και το ελικόπτερο πραγματοποιούσε κοινή αποστολή του ΟΗΕ και της Αφρικανικής Ένωσης στο Νταρφούρ, ανάφερε η ίδια πηγή.

Το Νταρφούρ είναι μια περιοχή του Σουδάν που πλήττεται από ένα κύμα απαγωγών Δυτικών και εργαζομένων σε οργανώσεις ανθρωπιστικής βοήθειας.


Μετά την έκδοση τον Μάρτιο του 2009 εντάλματος σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) κατά του Σουδανού προέδρου, Ομάρ ελ-Μπασίρ για εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας, 17 αλλοδαποί, δέκα εκ των οποίων είναι Δυτικοί, έχουν απαχθεί στο Νταρφούρ.


Όλοι έχουν απελευθερωθεί εκτός από μια αμερικανίδα της ΜΚΟ «Samaritan’s Purse», που απήχθη τον περασμένο Μάιο.
source:zougla.gr
top