Διαδικτυακά "Ιερά" σουβενίρ...

Το Βατικανό διαθέτει μέσω διαδικτύου αναμνηστικά της επικείμενης επίσκεψης του Πάπα στην Βρετανία


Οι προετοιμασίες για την επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου στη Βρετανία, η πρώτη ύστερα από σχεδόν 30 χρόνια, κορυφώνονται. Από τις 16 Σεπτεμβρίου και για 4 ημέρες ο Πάπας θα επισκεφθεί την Σκοτία και την Αγγλία, θα συναντηθεί με την Βασίλισσα και την πολιτική ηγεσία, θα ευλογήσει τους Καθολικούς της νήσου και θα ανακηρύξει και επισήμως Άγιο έναν άγγλο Καρδινάλιο του 19ου αιώνα. Το κόστος της επίσκεψης αναμένεται να ξεπεράσει τα 20 εκατ. ευρώ, τα οποία θα κληθούν να καταβάλλουν οι βρετανοί φορολογούμενοι. Την ίδια στιγμή το Βατικανό, διαθέτει, μέσω του διαδικτύου, τα επίσημα σουβενίρ της παπικής επίσκεψης στη γηραιά Αλβιόνα.

Μεταξύ άλλων, οι καταναλωτές μπορούν να προμηθευτούν την «Αγία Κάρτα Βενεδίκτου», στην οποία εικονίζεται ο Πάπας, μόλις προς 1,6 ευρώ , αλλά και μπουφάν με το ειδικό λογότυπο της επίσκεψης προς 73 ευρώ. Οι αγορές μπορούν να γίνουν άνετα, από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη και το αντίτιμο να καταβληθεί μέσω πιστωτικής κάρτας αφού το «Παπικό» ηλεκτρονικό κατάστημα είναι συμβεβλημένο με τις μεγαλύτερες τράπεζες. Επίσης για τους μεμονωμένους καταναλωτές αλλά και τις ενορίες υπάρχει και η «Εκκλησιαστική έκπτωση», δηλαδή για αγορές άνω των 1600 ευρώ θα γίνεται έκπτωση 20%.


Συγκεκριμένα
στην κατηγορία «θρησκευτικά αντικείμενα» ο καταναλωτής-πιστός μπορεί να προμηθευτεί το εντυπωσιακό ασημένιο βραχιόλι-ροζάριο με σταυρουδάκι και ημιπολύτιμους λίθους γνωστής εταιρίας κοσμημάτων, μέσα σε ειδικό κουτί με το έμβλημα της παπικής επίσκεψης και το σύνθημα «Οι καρδιές μιλούν μέσα από τις καρδιές». Το κόστος του αγγίζει μόλις τα 50 ευρώ. Στην ίδια τιμή διατίθεται και το ροζάριο (η ρωμαιοκαθολική εκδοχή του δικού μας κομποσκοινιού) των «Αγίων Πάντων» με εικονίτσες του Χριστού, της Παναγίας, των σπουδαιότερων αγίων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ενώ μέσα σε μια καρδιά φιλοξενείται η φωτογραφία του Πάπα! Σε χαμηλότερες τιμές πωλούνται ροζάρια σε όλα τα χρώματα, από 8 έως 13 ευρώ, τρίπτυχα με την εικόνα του Πάπα και του νέου Αγίου Καρδιναλίου Νιούμαν , προς 11 ευρώ καθώς και ξύλινα και μεταλλικά σταυρουδάκια από 4 έως 16 ευρώ.

Το επίσημο πρόγραμμα της Παπικής επισκέψεως, μια πολυτελής έκδοση σε ιλουστρασιόν χαρτί που όπως επισημαίνεται είναι «ένα αναμνηστικό που δεν πρέπει να χάσετε», κοστίζει 16 ευρώ ενώ το κεραμικό πιάτο με την εικόνα του Πάπα εις τριπλούν διατίθεται στα 32 ευρώ. Η κούπα για το τσάι κοστίζει 16 ευρώ αν αναγράφει το όνομα της ενορίας του πιστού και μόλις 13 ευρώ μόνο με το επίσημο λογότυπο της επίσκεψης.


Στην κατηγορία «αναμνηστικά» οι πιστοί μπορούν να βρουν σελιδοδείκτες (3 ευρώ), μαγνητάκια για το ψυγείο (8 ευρώ), την μάλλον όχι καλόγουστη ηλεκτρονική λαμπάδα (5 ευρώ), καρφίτσες, μπρελόκ αλλά και πάνινες – οικολογικές- τσάντες για τα ψώνια (14 ευρώ). Επίσης κεριά από 5 έως 23 ευρώ αλλά και σημαιάκια για τον στολισμό τις ενορίας και τους σπιτιού προς 18 ευρώ τα δέκα μέτρα γιρλάντας.


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον
παρουσιάζει η κατηγορία «ένδυσης» με μπλουζάκια σε όλα τα χρώματα, πουλόβερ και μπουφάν που οι τιμές τους ξεκινούν από 30 και φτάνουν τα 80 ευρώ. Από τα πιο ακριβά βεβαίως είναι αυτό με την φωτογραφία του Πάπα που κοστίζει 30 ευρώ, ενώ εκείνο με την εικόνα του νέου Αγίου δεν ξεπερνάει τα 25 ευρώ.

Την ίδια στιγμή στο διαδίκτυο εμφανίστηκαν και «ανεπίσημα» καταστήματα που πωλούν παρεμφερή προϊόντα, ασφαλώς χωρίς την έγκριση της Αγίας Έδρας, ενώ υψηλές πωλήσεις σημειώνουν και τα «αντι-παπικά» μπλουζάκια της Βρετανικής Κοσμικής Ένωσης. 
source:skai.gr
top