Ερημώνουν Σταδίου – Πανεπιστημίου...

Στοιχεία – σοκ της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου


«Λουκέτο» έβαλε το τελευταίο διάστημα ένα στα τέσσερα καταστήματα της οδού Σταδίου, σύμφωνα με αποκαλυπτική έρευνα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου που δημοσιεύεται στην «Καθημερινή της Κυριακής».

Ανάλογη εικόνα παρουσιάζει και η οδός Πανεπιστημίου, όπου το 20% των καταστημάτων έχει διακόψει τη λειτουργία του.


Συνολικά στους μεγάλους δρόμους εμπορικούς δρόμους του κέντρου της πρωτεύουσας το ποσοστό των κλειστών καταστημάτων ανέρχεται σε 17,2% επί του συνόλου. Αν συνυπολογισθούν και τα «λουκέτα» στους παράπλευρους δρόμους, το ποσοστό αυξάνεται δραματικά.


Παρόμοια εικόνα παρουσιάζουν και πολλές τοπικές αγορές.


Σε σύνολο 3.421 καταστημάτων σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, του Κολωνακίου, του Αμαρουσίου, της Νέας Ιωνίας, της Κηφισιάς, του Χαλανδρίου, της Καλλιθέας και του Πειραιά έχουν κλείσει 505 καταστήματα, ποσοστό δηλαδή 14,8% επί του συνόλου.


Μικρότερη η πτώση του τζίρου


Μικρή βελτίωση σε σχέση με πέρυσι εμφανίζει η κίνηση στο λιανεμπόριο, σύμφωνα με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).


Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΕΣΕΕ, ο τζίρος τις πρώτες 15 μέρες των εκπτώσεων εμφανίζει μείωση περίπου 12% ενώ πέρυσι η πτώση του ξεπερνούσε το 20%.


Ωστόσο, τονίζεται ότι οι προσφορές που προηγήθηκαν των εκπτώσεων δεν βοήθησαν στην αύξηση του τζίρου των επιχειρήσεων, ούτε στην τόνωση της αγοράς.


«Το γεγονός αυτό, καθιστά ξεκάθαρο ότι η πλειονότητα των εμπόρων είναι αντίθετοι με τη διενέργεια προσφορών πριν από την περίοδο των εκπτώσεων» τονίζει η ΕΣΕΕ.


Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, η πτώση ήταν μικρότερη ιδιαίτερα στις κατηγορίες ένδυσης, υπόδησης, εποχιακών ειδών, οικιακής χρήσης, δώρων, χαρτικών, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών, καθώς επίσης παιδικών και βρεφικών ειδών, παιχνιδιών, καλλυντικών και φαρμακευτικών προϊόντων.
source:skai.gr
top