Στην Baidu τα πρωτεία 
της αναζήτησης στην Κίνα...


Η στάση αναμονής της Google στην Κίνα από τις αρχές του χρόνου ισχυροποίησε ακόμη περισσότερο την τοπική μηχανή αναζήτησης, Baidu. Σήμερα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ρόμπιν Λι, αναζητά ακόμη περισσότερους τρόπους ανάπτυξης εν μέσω έντονων προσδοκιών από επενδυτές και μετόχους.
Σε συνέντευξη του στη Wall Street Journal, ο 41χρονος που ίδρυσε τη Baidu το 2000, απορρίπτει τους ισχυρισμούς ότι η αναζήτηση, κύρια δραστηριότητα της Baidu, θα αρχίσει να επιβραδύνεται στο άμεσο μέλλον. Οι αριθμοί εξάλλου είναι μάλλον με το μέρος του: Περισσότερα από τα δύο τρίτα του πληθυσμού της Κίνας δεν έχουν ακόμη καν σύνδεση στο Ίντερνετ, ενώ έστω κι έτσι, η χώρα διαθέτει το μεγαλύτερο διαδικτυακό πληθυσμό του πλανήτη.
Ωστόσο, ο Λι αναζητά και νέους τρόπος επίτευξης εσόδου, συμπεριλαμβανομένων των δραστηριοτήτων σε χώρες του εξωτερικού και δημιουργία περιεχομένου από τη Baidu, ενώ δεν αποκλείει και την εξαγορά ξένων επιχειρήσεων.
Από την ημέρα που η Google μετέφερε τη μηχανή αναζήτησης της από την Κίνα στο Χόνγκ Κόνγκ, η Baidu είδε το μερίδιο αγοράς της στην διαφήμιση να φτάνει το 70%, ενώ της Google μειώθηκε στο 24%.
source:kathimerini.gr
top