VW: Ερχεται το νέο αυτοκίνητο 

του λαού!


Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η VW θέλει να κατασκευάσει ένα πραγματικά οικονομικό αυτοκίνητο, όπως έκανε στο παρελθόν με το Σκαραβαίο, ο οποίος είναι πλέον ένας από τους θρύλους της αυτοκίνησης.
Το μοντέλο έχει παρουσιαστεί ως πρωτότυπο με το όνομα «Up», ενώ τώρα χρησιμοποιείται και η ονομασία «Lite», ώστε να υποδηλώσει και το χαμηλό βάρος του αμαξώματος. Όπως και να ονομάζεται τελικά σημασία έχει πως οι κατασκευαστές υποστηρίζουν πως θα έχει μέση κατανάλωση μόλις 2,5 lt/100 km! Και μάλιστα οι εκπομπές ρύπων που δεν θα ξεπερνούν τα 65 g/km CO2. 
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι κάτω από το καπό θα υπάρχει ένας πετρελαιοκινητήρας 800cc TDI, ο οποίος θα συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα με 13 ίππους ισχύ. Η συνολική ιπποδύναμη θα φτάνει τους 63 PS, ενώ θα μπορεί σε μικρές αποστάσεις και με χαμηλές ταχύτητες να λειτουργεί αποκλειστικά ως ηλεκτρικό, με μηδενικές εκπομπές ρύπων.
Στις επιταχύνσεις θα λειτουργούν και οι δύο κινητήρες, ενώ στις επιβραδύνσεις το σύστημα θα επαναφορτίζει τις μπαταρίες ιόντων-λιθίου. Το κιβώτιο του Lite θα είναι ημιαυτόματο σειριακό με επτά σχέσεις (DSG), ενώ θα υπάρχει και το σύστημα stop&start.  
Λόγω των ελαφρών υλικών που θα χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή, όπως το αλουμίνιο, ο χάλυβας και τα ανθρακονήματα, το συνολικό βάρος του αμαξώματος θα κυμαίνεται γύρω στα 700 kg. Έτσι, τα πρώτα 100 km/h θα έρχονται -από στάση- σε 12 sec, μια, αναμφίβολα, αξιοπρεπής, για την κατηγορία, επίδοση, ενώ η τελική ταχύτητα θα φτάνει τα 160 km/h.
Η παρουσίαση του VW Lite, το οποίο θα έχει μήκος περίπου 3,84 m και ιδιαίτερα πλούσιο εξοπλισμό (MP3 Player, οθόνη αφής και παροχή internet), αναμένεται να γίνει μέσα στο 2011.
source:protothema.gr
top